Πανικός στις τράπεζες …

TRUELIES:
Η Ασυδοσία των Τραπεζών και των Εισπρακτικών εταιρειών Συνεργατών τους , η «αλληλέγγυα» αντιμετώπιση τους απο το κράτος το οποίο πάιρνει μέτρα κατά του λαού με σκοπό να μπορέσει να δανειστεί και να στηρίξει με ρευστό τις υπο-κατάρευση τράπεζες, και η μηδενική ανοχή του κόσμου σε ξεπερασμένα συστήματα κοινωνίας που στηρίζονται στη χρηματο-πιστωτική φούσκα πυραμίδα, γέννησαν ιδέες «αντίδρασης» πολιτών , που μέσω μπλογκς και ιντερνετ προσπαθούν να αντισταθούν….Συμετέχουμε στη διάδοσή δράσεων , και σας προτρέπουμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο ,για να καταλάβετε πως με ενα μαζικό τρόπο δράσης μπορούμε και σαν απλοί πολίτες-καταθέτες να γκρεμίσουμε το χάρτινο πύργο τους που καταδυναστεύει εκατομύρια οικογένειες….Η Ελλάδα πρωτοτυπεί σε αυτή την κίνηση που ΑΝ φέρει αποτελέσματα , μπορεί να είναι απαρχή μίας παγκόσμιας αλλαγής.Το θέμα είναι να το πιστέψουμε και να δράσουμε και εμείς με ενα ενιαίο τρόπο….(πηγές απο blogs: axinosp, teiresias,pitsirikos,skeftomastellinika ):

1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ BANK-RUN ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Κάντε αναζήτηση στο google: “bank run”.

Τότε θα καταλάβετε ότι ο πρωθυπουργός δεν φοβάται ούτε μολότοφ, ούτε πέτρες, ούτε βόμβες και πολύ περισσότερο δεν φοβάται το βρισίδι που τρώει κάθε μέρα. Αυτό που φοβάται, αυτό που τρέμει, αυτό που τον κάνει να μην κοιμάται, είναι ο εφιάλτης ενός “bank run”!

Τι είναι αυτό;;;

RUN=ΤΡΕΧΩ & BANK=ΤΡΑΠΕΖΑ. Δηλαδή να τρέξουν όλοι στην τράπεζα και να πάρουν τις καταθέσεις τους!

Γιατί;

Είναι πολύ απλό: Έχετε την εντύπωση ότι οι τράπεζες σας δανείζουν χρήματα που έχουν από τις καταθέσεις των άλλων; Σας δανείζουν, με τοκογλυφικό επιτόκιο και με τις πλάτες της κυβέρνησης, λεφτά που ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει! Όταν εσύ συνάπτεις ένα δάνειο αυτοί πατάνε μερικά κουμπιά στο πληκτρολόγιο και “εξ’ ουρανού” χιλιάδες ευρώ μπαίνουν στον λογαριασμό σου. ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ…

Γιαυτό και αν πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους, οι τράπεζες θα καταρρεύσουν! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑ ΔΩΣΟΥΝ και σε χρεώνουν με αστρονομικά επιτόκια για λεφτά που ΕΣΥ δανείστηκες από κεφάλαια που ΑΥΤΟΙ δεν έχουν! Απλά στηρίζονται στο γεγονός ότι ποτέ δεν θα πάνε όλοι ταυτόχρονα να σηκώσουν τα λεφτά τους από τους λογαριασμούς τους…

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΕΙΑ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥΣ.

Και έχει όνομα η φτέρνα! Την λένε “bank run”. Δεν απορείς πως είναι δυνατόν ΟΛΕΣ οι χώρες του πλανήτη να έχουν χρέος;;; Σε ΠΟΙΟΝ χρωστάνε; Είναι μια νόμιμη πυραμίδα-φούσκα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο και με την στήριξη των κυβερνήσεων. Δεν με πιστεύετε; Κάντε μια αναζήτηση στο google: “Fractional reserve banking How it works” και διαβάστε το άρθρο στην wikipedia.

Μορφωθείτε αντί να πετάτε πέτρες. Μορφωθείτε αντί να σκοτώνετε πισώπλατα όπως σκοτώνουν οι τρομοκράτες. Μορφωθείτε αντί να πετάτε μολότοφ και να σκοτώνετε αθώους ανθρώπους στην “marfin”. Με μολότοφ δεν κλείνει η “marfin”. Με μολότοφ πεθαίνουν αθώοι συνάνθρωποι μας.

Όσο περισσότερη βία χρησιμοποιείς τόσο πιο πολύ θα είσαι σκλάβος των συμφερόντων των αφεντικών σου!

ΕΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΩΜΑ ΣΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟ! Νομιμότατα και συνταγματικά! Θα τους νικήσεις με τα ίδια τους τα όπλα με τα οποία τώρα σου πίνουν το αίμα.

ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ!

Ακούστε τώρα και αυτό: Θέλετε να δημιουργήσετε παγκόσμια αλλαγή; Εάν το χρέος της μικρής Ελλαδίτσας έριξε τον Dow Jones, η ανάληψη των χρημάτων σας από τις τράπεζες θα τον καταποντίσει!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ!

Πάρτε τα χρήματα σας από τις τράπεζες και γίνετε εσείς, η αρχή του ντόμινο που θα αλλάξει τον κόσμο! Αυτόν που έχτισαν οι αρχαίοι Έλληνες τον κατέστρεψαν οι τράπεζες και οι διεθνώς διεφθαρμένοι πολιτικοί. Ας συντονιστούμε λοιπόν όλοι σε μια ημερομηνία-επανάσταση:

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, πρώτη Ιουνίου) ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

Διευκρίνιση για όσους βλέπουν πολύ τηλεόραση.

Επειδή το δημοσίευμα αναφέρετε στο νόμισμα που έχουμε τώρα και όχι αυτό που θά έχουμε. Και πέρα απο την πτώχευση και το πότε θα ανακοινωθεί .

‘Οποιος κρατήσει το ευρώ (έστω και στο συρτάρι) δεν χάνει την αξία του αφού δεν είναι τοπικό νόμισμα της Ελλάδος αλλά νόμισμα της Ευρωζώνης .

Όσοι μπερδεύουν αυτά τα δύο σημαίνει οτι βλέπουν πολύ τηλεόραση και πρέπει να την ελαττώσουν.

2. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ BANK-RUN

Κίνηση 1 :Κάνουμε όλοι ανάληψη (για ποσά κατω των 10.000 € ) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 1/6/2010 (τρίτη, 1η Ιουνίου)
και για ποσά ΑΝΩ των 10.000 € ειδοποιουμε οτι θα κανουμε αναληψη την 8/6/2010 (τρίτη, 8 Ιουνίου)

Κίνηση 2 :Κάνουμε όλοι ανάληψη (για ποσά άνω των 10.000 € ) ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΝ 8/6/2010 (τρίτη, 8 Ιουνίου)

Κίνηση 3 : 22/6/2010 (τρίτη, 22 Ιουνίου) Ληξη προθεσμιας για ανάληψη ΟΛΩΝ των καταθεσεων …αν και για μερικους ειναι πολυ αργα αυτη η ημερομηνία για να σωσουν τις καταθεσεις τους

Ειδησεογραφία απο μπλογκς:

Πανικός στους τραπεζίτες και στην κυβέρνηση από την πρωτοβουλία πολιτών για ανάληψη των καταθέσεων την 1η Ιουνίου. Ξέρεις τι είναι να έχεις εξαγοράσει όλους τους καναλάρχες και τους τηλεδημοσιογράφους, να τους έχεις πνίξει στις διαφημίσεις τραπεζών και να έρχονται οι κανονικοί πολίτες και να απειλούν πως θα σηκώσουν τις καταθέσεις τους, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους; Και πώς να τους αντιμετωπίσεις, όταν είναι γνωστό πως όλοι οι κλέφτες έχουν ήδη μεταφέρει τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό;

Ήδη, υπάρχει η σκέψη οι τράπεζες να μείνουν κλειστές την 1η Ιουνίου, ώστε να αποτραπούν οι πολίτες από το να σηκώσουν τις καταθέσεις τους.
Παράλληλα, τα επιτόκια καταθέσεων θα φτάσουν το 25%, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η ανάληψη χρημάτων.
Η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους πολίτες να κάψουν  τη Βουλή -για να ξεχαρμανιάσουν-, αλλά θα τους παρακαλέσει να αφήσουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες.
Ο Μανώλης Κραψής και ο Γιάννης Πρεκεντέρης θα μας ζητήσουν να διαδηλώσουμε την 1η Ιουνίου -ή ακόμα και να τα κάνουμε λίμπα στο κέντρο της Αθήνας-, αρκεί να μην σηκώσουμε τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες.
Επίσης, ο Γιώργος Φράγκας –ο οποίος έχει ήδη μεταφέρει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό – θα κάνει έκκληση (μαζί με τον Νίκο Χατζηπαπάρα) και θα ζητήσει από τους Έλληνες να σκεφτούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και να μην κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους.
Αλήθεια, τόσοι τραγουδιστές, τόσοι γιατροί, τόσοι δικηγόροι και τόσοι μόδιστροι φοροδιαφεύγουν, αλλά πώς γίνεται και δεν υπάρχει ούτε ένας φοροφυγάς ανάμεσα στους καναλάρχες, τους μεγαλοεκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους; Εντάξει, όλοι υποψιαζόμασταν πόσο τίμιοι είναι ο κ. Μπόμπολας και η κυρία Τρέμη, αλλά -ανάμεσα στους υπόλοιπους- δεν υπάρχει κανένας φοροφυγάς; Όχι ε;
Η πρώτη είδηση των επόμενων ημερών δεν έρχεται από την κυβέρνηση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Κομισιόν, τους βαρόνους των ΜΜΕ και τα τηλεπαπαγαλάκια. Η πρώτη είδηση έρχεται από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι κάνουν ανάληψη των καταθέσεών τους την 1η Ιουνίου και παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Αυτό είναι προκλητικό! Ούτε δημοκρατία να είχαμε!
Είναι και μια χρυσή ευκαιρία να διαπιστώσουμε ποιοι από τους τόσο επαναστατημένους μπλόγκερ –οι οποίοι μόνο μπλόγκερ δεν είναι- είναι αγορασμένοι από τις τράπεζες και παίζουν έναν εξαιρετικά αηδιαστικό ρόλο. Δεν είναι δύσκολο να τους διακρίνεις. Αν και είναι πολύ επαναστάτες, δεν τους αρέσει καθόλου αυτή η πρωτοβουλία. Θα χάσουν τους χορηγούς.
(Για έναν φίλο που μου γράφει πως διάβασε για την πρωτοβουλία ανάληψης των καταθέσεων και σε «εθνικοπατριωτικά» μπλογκ –και το θεωρεί αρνητικό-, να πω πως, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν πατριώτες και μη πατριώτες. Ένας λαός είμαστε – δεν είμαστε πολλοί. Αν η Ελλάδα χαθεί, χάνεται για όλους τους Έλληνες – ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων και πεποιθήσεων. Επίσης, ποτέ στη ζωή μου δεν έχω γραφτεί σε κόμμα, ούτε ακολουθώ κάποιο κόμμα – τώρα πια, δεν ψηφίζω καν (ώρα είναι -εκτός από αναρχικό- να με πουν και υπερπατριώτη). Δεν είναι ώρα για τσακωμούς. Ας πάρουμε πρώτα πίσω τη χώρα μας και μετά μπορούμε να σκοτωθούμε μεταξύ μας με την άνεσή μας.

Add to FacebookAdd to DiggAdd to Del.icio.usAdd to StumbleuponAdd to RedditAdd to BlinklistAdd to TwitterAdd to TechnoratiAdd to Yahoo BuzzAdd to Newsvine

Advertisements

55 σκέψεις σχετικά με το “Πανικός στις τράπεζες …

 1. Make the bankers run!

  Οι τελευταίοι που θα πάνε για ανάληψη θα βρούν μόνο γραβάτες και μεταξωτά κουστούμια, και μαλιστα, σε καλή τιμή!

  Δεν είναι αστείο..δεν σας εμπιστευόμαστε τις καταθέσεις μας, ούτε το μέλλον μας. Θα μας επιστραφεί αυτό που μας ανήκει, πάντα ήταν δικό μας και ληστρικά μας είχε αφαιρεθεί..η ελευθερία μας!

 2. paidia dimosiefsate o,ti vreite?
  to bankrun egine stin Argentini ki odigise se megalh ftwxeia pou krataei akoma.
  https://alithinapsemata.wordpress.com/2010/05/24/don%E2%80%9Dt-cry-for-me%C2%A0argentina/

  opoiadipote praxh gia na einai praxh politikis anypakohs kai na petyxei kati tha prepei na exei sygekrimeno aithma. dld na leei sto systhma eggrafws: to kanume giati thelume na allaxei afto. alliws einai xwris nohma.

  apla tha prokalesete paniko, mono afto mas eleipe.

  nai, to fovatai h kyvernhsh kai h trapezes to bankrun, alla prepei na to fovomaste ki emeis, giati emeis tha peinasume an ginei.

  as pume oti katareei to trapeziko systima (pou tha ginei sigura an exei symmetoxh to bankrun). ti tha parei th thesh tou? posous anthrwpous kathe taxhs tha parei mazi tou otan katarrefsei?

  prepei na skeftume dimiurgika, oxi katastrofika. kai pio exypna apo aftous. giati an to bankrun exei metria symmetoxh kai oi trapezes pathun zhmia alla de xrewkopisun, to pio pithano einai oti o giwrgakis tha daneistei ki alla gia na tis enisxisei, opws einai pleon h moda..

  PSYXRAIMIA!!!

  • Θα παρακαλουσα να μην γραφουμε σε Greeklish , ωστε να κραταμε το χωρο αυτο εδω ευαναγνωστο για ολους….Οι συντονιστες ειναι σε δυσκολη θεση να μην δημοσιευουν ποστ σε Greeklish για αυτο ας συνεισφερουμε ολοι μας στο κοινο ζητουμενο…

   • Nα διευκρινηστει , οτι στην Αργεντινη το Bank Run δεν εγινε οργανωμενα απο τους πολιτες , αλλα συνεβη , οταν ανακοινωθηκε απο την κυβερνηση η αδυναμια εξοφλησης χρεων , συνταξεων κλπ….Εκει δηλαδη, ολοι πηγαν να παρουν τα χρηματα τους απο πανικό οταν τους ειπανε οτι χρεωκοπησαμε.Στην Ελλάδα σήμερα , ολο διαψευδουν , αλλά οτι διαψεύδεται γίνεται….Το οργανωμένο bank run μπορει να ειναι όπως τοποθετηθηκαμε και αλλου, προς την κατευθυνση, αναληψη την ιδια μερα απο ολες τις τραπεζες και καταθεση σε μια Μεγαλη Κρατικη Τραπεζα….. Τοκογλυφους θελουμε να πολεμησουμε αλλωστε….Μια λυση , μπορει να φφερει μια δευτερη, η απραξια φερνει 20% επιτοκια και εισπρακτικες εταιρείες να σου τηλεφωνουν , όποτε γουστάρουν σπιτι σου….

 3. Ακούστε τι θα γίνει όμως: Εμείς πάμε βγάζουμε τα χρήματα. Οι τράπεζες πιέζονται και ζητάνε απο εμάς πάλι ΑΜΕΣΑ απαιτητά τα χρωστούμενα των δανείων που έχουν και αυτές δικαίωμα, ιδιαίτερα των ανοικτών δανείων. Πολλες επιχειρήσεις που έχουν ανοικτά δάνεια δεν θα μπορέσουν να τα αποπληρώσουν με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με χρεοκωπία. Αυτο κάτι σημαίνει και για τους εργαζόμενους τους.

  επίσης δεν ξέρω τι θα γίνει αν οι τράπεζες ζητήσουν τις ομολογίες που κατέχουν …

  Δεν είμαι κατά τις κίνησης απλά είμαι προβληματισμένος κατα πόσο θα πετύχουμε σε αυτή την αναμέτρηση.

  • Οι τράπεζες για να κάνουν απαιτητά τα χρωστούμενα , πρέπει ο οφειλέτης να έχει καθυστερούμενη δόση η ναναι κακοπληρωτής (ουτως η άλλως ο κακοπληρωτης και σημερα διώκεται με κατασχέσεις και διαταγές πληρωμής)….Ο οφειλέτης όμως μπορεί 1 Ιουνίου να βγάλει ΟΛΑ τα χρήματα απο το λογαριασμό του να τα κρατησει σε μετρηταα σπιτι του, και στις 14 του ίδιου μήνα επι παραδείγματι που εχει να πληρώσει τη δοση η την επιταγη του, να βγάλει ακριβώς το ποσό απο το σεντούκι του και να πληρώσει τη δόση του ( αν υπάρχει τράπεζα μέχρι τότε….)Οι εργαζομενοι , ουτως η αλλως δεν εχουν μελλον και με το υπαρχων καθεστως γιατι οι Ελληνικες τραπεζες θα υποχρεωθουν να συγχωνευτουν για να επιβιωσουν , που σημαινει απολυσεις…Ολοι μας δεν εχουμε ουσιαστικα τιποτα να χασουμε…

   • Πρέπει να ξέρεις ότι οι τράπεζες μπορούν, σύμφωνα με τις συμβάσεις, να απαιτήσουν να πληρωθούν άμεσα. Δε χρειάζεται να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.

    • Ναι το γνωρίζω , πρέπει να γνωρίζεις οτι οι τράπεζες δεν είναι ουτε θα είναι πλούσιες, τα σπίτια ολου του κόσμου να κατασχέσουν και να μένουμε όλοι σε αντίσκηνα….(για σκέψου το λίγο….και οι απαιτησεις τους φρούδες είναι αμα ο κόσμος καταλάβει οτι πρέπει να ξεψαρώσει σε τέτοιου είδους απειλές απαίτησης εκμέρους των Τραπεζών.Αν κάνεις μια γύρα σε πλειστηριασμούς ακινητων που κάνουν οι τράπεζες για τα κατασχεμένα τους, δεν υπάρχει ψυχή….με την τωρινή οικονομική κρίση , ουτε τα κοράκια που σκοτώναν τα ακίνητα μεταξύ τους πατάνε…)Με λιγα λόγια η φτωχια τους ροκανίζει ολους αρκεί να το καταλάβουμε.

  • Κανείς δεν ξέρει φίλε Μιχάλη το 1929 σε ένα παρόμοιο σκηνικό οι τράπεζες πήραν όλο τον πλούτο συγχωνευτήκανε και ο κόσμος πείνασε,σήμερα όμως τα κίνητρο είναι διαφορετικό δεν τα βγάζουμε γιατί φοβόμαστε να μην χαθούνε αλλά για να ρίξουμε ένα καθεστώς το οποίο θα μας οδηγήσει στην υποδούλωση,το bank run αν ξεκινήσει πρέπει και να συνεχιστεί ας μην αφήσουμε κανέναν να χάσει το σπίτι του και την περιουσία του,έχουμε μπροστά μας δρόμο έχουμς όμως και τις λύσεις,να είσαι σίγουρος αν ξεκινήσει θα βοηθήσουνε και άλλοι πολλοί ακόμα.Το σχέδιο της ΑΧΡΗΜΑΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ για μένα είναι προ των πυλών είναι η πιο κατάλληλη εποχή τώρα που οι φωνές πληθύνανε και ο κόσμος ενημερώνετε το πιο μεγάλο λάθος τους το ΙΝΤΕΡΝΕΤ βλέπε http://www.youtube.com/watch?v=JaTCUJETiig

  • Η πληροφόρηση είναι δυνατή απ΄εναντι στην αντιπληροφόρηση, μόνο όταν είναο OPEN SOURCE DEVELOPED ( αναπτυγμένη σε πλατφόρμα επικοινωνίας ανοικτής πηγής) δηλαδή ναα λειτουργεί με την λογική των συγκοινωνούντων δοχείων και ΟΧΙ με την λογική του ανταγωνισμού όπως κάνουν τα κανάλια με τα δελτία τους….Αλλωστε αυτός είναι και ο φόβος τους απέναντι στα μπλογκς…..ΑΛΗΘΙΝΑ-ΨΕΜΑΤΑ , Η Γνωση μας = ο Εχθρός τους. Να ειστε καλά.

 4. Επειδή τράβηξε πολύ το αστείο με το bank run, ακούστε κι έναν μεγαλύτερο σας, κι όχι μόνο τους Bloggers που έχουν ελάχιστες γνώσεις οικονομικών και καθόλου κοινή λογική: Μια τέτοια κίνηση δε θα κατέστρεφε τις τράπεζες και το σύστημα, αλλά τον ίδιο το λαό. Το χειρότερο που μπορούν να πάθουν οι τράπεζες είναι να τις εξαγοράσει μια μεγαλύτερη τράπεζα (και μάλιστα του εξωτερικού). Οι ίδιοι οι τραπεζίτες θα πάρουν μια μεγάλη αποζημίωση και οι υπάλληλοι της τράπεζας θα μείνουν στο δρόμο. Αυτό θελετε; Να ανήκουν όλες μας οι τράπεζες στους ξένους;

  Δε χρειάζεται να αναφερθώ σε bank runs του παρελθόντος που είχαν καταστρεπτικές συνέπειες για τον κόσμο αφού οδήγησαν σε χρόνια ανεργίας και φτώχιας. Θα πω μόνο ότι αν ακολουθείτε την ιδέα ενός τυχαίου από το Ίντερνετ δείχνετε ότι όχι μόνο δεν είστε γνήσια σκεπτόμενα όντα, αλλά ανήκετε σε μια μάζα που πάει πανικόβλητη να κάνει μια κίνηση της οποίας τη σημασία και τον αντίκτυπο δεν καταλαβαίνει.

  • Το Bank Run μπορεί να έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθον, αλλα πάντα στις οικονομικες και κοινωνικες συνθηκες της καθε εποχης, οι παράμετροι ομως αλλάζουν.Το να γινει ενα Bank Run στην Ελλαδα , και να παρουμε τα λεφτα μας απο τις τραπεζες , πτωχευοντας καποιες που οπως λες θα εξαγοραστουν απο ξενες τράπεζες δεν σημαινει απαραιτητα οτι πειναει ο Λαος. Αν δηλαδη παρουμε ολοι τα χρηματα μας απο ολες τις Τραπεζες και τα καταθεσουμε στην ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ , Η ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ( etica bank) δεν βλεπω ουτε πως ο λαος θα καταστραφει για πολλα χρονια, (γιατι θα εχει τα λεφτα του και θα μπορει να ζει), ουτε πως θα μεινουν ανεργοι οι υπαλληλοι της τραπεζας και των εισπρακτικων εταιρειων τους , που συντηρει ο καθε Κωστοπουλος , Σαλας και Λατσης.
   Στην τοποθετηση: «αν ακολουθείτε την ιδέα ενός τυχαίου από το Ίντερνετ δείχνετε ότι όχι μόνο δεν είστε γνήσια σκεπτόμενα όντα, αλλά ανήκετε σε μια μάζα που πάει πανικόβλητη να κάνει μια κίνηση της οποίας τη σημασία και τον αντίκτυπο δεν καταλαβαίνει.» , εχουμε να πουμε οτι τυχαιο στο ιντερνετ ειναι και το debugging , δηλαδη οταν βγαινει μια ιδεα ακολουθει και η αντιθετη της άμεσα (και αυτη ειναι η δικη σου αποψη). Ερωτηση: AN 1H IOYNH ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΙΟΣ ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙΝΑΣΕΙ (ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ, ΑΠΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ) ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ (ΜΕ 18% ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΣΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ Π.Χ.) ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ;;;;

   • Φίλε μου, δε διαφωνώ μαζί σου ότι οι τράπεζες της Ελλάδας πρέπει να πάρουν ένα μάθημα αφού έχουν ληστρικά καθεστώτα και επιτόκια που ούτε που συγκρίνονται με αλλες τράπεζες της Ευρώπης. Απλώς πιστεύω ότι σηκώνοντας όλοι τα λεφτά από τις τράπεζες δε θα έχει τα αποτελέσματα που νομίζουμε γιατί αντιλαμβανόμαστε το σύστημα με ένα πολύ επιπόλαιο και απλοϊκό τρόπο.
    Είναι πιο πιθανό, πριν γίνουν αυτα που λέτε εσείς (και κατα την ταπεινη μου γνωμη ειναι λιγο επιστημονικη φαντασια) οι τραπεζες να χτυπηθουν ως ενα σημειο μονο, αρκετο για να περαστει καποιου ειδους bailout το οποιο θα επιβαρυνει ακομα περισσοτερο τον ελληνα φορολογουμενο.
    Επιπλεον μια κινηση τετοιου μεγεθους που οργανωνεται αυθαιρετα χωρις συγκεκριμενα αιτηματα, δειχνει περισσοτερο απελπισια και πανικο παρα καποια ουσιαστικη δραση που θα εχει αποτελεσματα.
    Οσο για το debugging, συμφωνω-κανενας καημενος δεν πρεπει να ακουσει εμενα, οσο δεν πρεπει να ακουσει κι εσενα. Ο καθενας εχει κοινη λογικη, ας καθισει να σκεφτει μονος του τις συνεπειες μια τετοιας πραξης.
    Τελος αν εχω το δικαιωμα να συγκρινω με τα Βαnk Runs του παρελθοντος ειναι επειδη υπαρχουν παραδειγματα απο bank runs με καταστροφικα αποτελεσματα και οχι το αντιθετο. Οσο διαφορετικες κι αν ηταν οι συνθηκες. Εσεις εχετε να αναφερετε απραδειγματα απο bank runs που οδηγησαν σε καποια ουσιαστικη αλλαγη στο συστημα προς οφελος του λαου; Δε νομιζω. Οποτε εχει γινει Βank run δε βγηκε σε καλο. Λετε η Ελλαδα να ειναι ξεχωριστη; Δυστυχως η ιστορια εχει να μας διδαξει κατι κι ας μη θελουμε ν’ ακουσουμε.

    • Εχω ενα BANK RUN ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΥ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ….ΕΝ ΜΕΡΕΙ, εδω και καιρο. Την αρνηση καταβολης οφειλων , χρεων , δανειων και καρτων….Στον Τειρεσια ειναι εγγεγραμενα 2,1 εκατομμυρια φυσικα και νομικα προσωπα , σχεδον το 1/3 της Ελλαδας...Οσοι πληρωνουν φοβουνται να αρνηθουν την καταβολη δοσης , μηπως η τραπεζα τους κατασχεσει το σπιτι και την επιχειρηση….Δεν καταλαβαινουν οτι οι τραπεζες με εκατομυρια κατασχεμενα σπιτια στα χερια τους, χωρις να εχουν καταναλωτη να τα πουλησουν ειναι επισης χρεωκοπημενες….Και οι καλοπληρωτες δεν καταλαβαινουν οτι με τις επισφαλειες πληρωνουν τους κακοπληρωτες….και παρα ταυτα οι τραπεζες κερδιζουν….Αυτο που κανει το τελευταιο εξαμηνο ολη η μιση Ελλαδα που αδυνατει να πληρωσει επιταγες γραμματια Κωτσοβολους και στεγαστικα και παιρνουν ολοι εξωδικαα σπιτι τους και πηδανε απο τον 4 να αυτοκτονησουν μερικοι δεν ειναι ενα ειδος BANK RUN? ΕΙΝΑΙ, ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ;;

   • Υ.Γ.@ Π. Μ. : Blogger δεν σημαίνει απαραίτητα μικρός σε ηλικία , ο γράφων ειναι κοντα 50 με οικονομικες σπουδες στο Πανεπιστήμιο Παρισιου Jussieu 7 , δεν επιθυμω να μετατρεψω ενα χωρο αρθρων σε φορουμ , παροτρυνω ομως προσωπικους χαρακτηρισμους με ιδιοτητες και διαχωρισμους σε ηλικιες να τους αφηνουμε εκτος συζήτησης….Η Δημοκρατία αφορα όλες τις ηλικίες και γνώσεις και φυσικά η διαφωνία υπάρχει γόνιμα μέσα στη ζωη μας.

   • Θα το καταλάβαινα περισσότερο αν παροτρύνατε τον κόσμο να σταματήσει να παίρνει δάνεια για παράδειγμα, ή να χρησιμοποιεί πιστωτικές κάρτες. Αλλά να τραβήξει τα λεφτά του; Η «αρνηση καταβολης οφειλων , χρεων , δανειων και καρτων», όπως λες, είναι κάτι διαφορετικό. Αν έχεις σπουδάσει οικονομικά θα έπρεπε να ξέρεις καλύτερα. Πιστεύω ακράδαντα ότι το bank run αν έχει οποιαδήποτε επίπτωση, θα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτή που διακηρύσσετε.

    • Το να προτεινουμε σε κοσμο να σταματησει να παιρνει δανεια , σε μια εποχη που ΟΛΟΙ ειναι δανεισμενοι μεχρι το «λαιμο» , ειναι πραξη «χειραγωγησης» και διαφορετικο , να λεμε «βγαλτε τα απο την τραπεζα και βαλτε τα στο συρταρι σας, οπου , ουτως η αλλως οι οικονομικες αναγκες θα καλυπτονται οποτε θελετε απο εσας»….Επισης πρεπει να διευκρινηστει οτι στηριζουμε το αρθρο που εχει βγει απο αλλα μπλογκς , και οτι αυτο δεν ειναι προταση δικη μας.Η προταση η δικη μας ,αναφερθηκε εμμεσως σε απαντησεις αλλων σχολιων εδω, και θα ηταν να στηριξουμε τραπεζες οπως η ΗΘΙΚΗ ΤΤΡΑΠΕΖΑ που προκειται να ανοιξει στην Ελλαδα.Τωρα οι γνωσεις μου για τα οικονομικα, αν αυτη τη στιγμη συνομιλω με τραπεζικο υπάλληλο, σαφως ειναι μικροτερες οσον αφορα την οικονομια χρηματων , αλλα μεγαλυτερες οσον αφορα την οικονομια φυσικων πορων….Π.Μ. σε προτρεπω να παρακολουθησεις το ZEITGEIST ADDENDUM για μια διαφορετικη προσσεγγιση σε οτι συζηταμε εδω , και στο mail truelies_gr@hotmail.com , ειμαι στη διαθεση σου να συνεχισουμε την κουβεντα , που εδω δημοσια γινεται λιγο προσωπικη μεταξυ μας, ευχαριστω.

   • Και στην τελική, αντί να αναλώνετε ενέργεια παρακινώντας σε Bank run (το οποιο ρεαλιστικα δεν προκειται να γινει απο την πλειοψηφια), ας σταματήσουμε ολοι αύριο, ανεξαιρετως, να παίρνουμε δάνεια και να χρησιμοποιουμε πιστωτικες. Αν το κανει αυτο μια πλειοψηφια, οι τραπεζες θα αναγκαστουν να ριξουν τα επιτοκια για να τραβηξουν πελατες. Η δυναμη μας ειναι καθαρα η καταναλωτικη. Το ρευστο μας δεν εχει δυναμη, αυτα που λετε ανηκουν σε αλλες εποχες.

  • Δεν υπάρχουν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ τράπεζες πλέον.Ακόμα και η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ είναι πλέον ξένων συμφερόντων(mellon,siros ….).Οσο για την πείνα του λαού τι να πεινάσει τώρα τι μετά?
   Υπάρχουν όμως λύσεις αλλά ας δούμε την επιτυχία η οχι του bank run…..

   • Υπάρχουν διέξοδοι και με οργανωμενο Bank Run , εχουμε φιλοξενησει αρθρο εδω για την Ηθικη τραπεζα , κοιταξτε πως κάποιες εξελίξεις δείχνουν λύσεις… Διαβαστε ΕΔΩ , ΕΔΩ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΕΔΩ Υ.Γ. Βέβαια τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης δεν μας δείχνουν και αυτές τις προτάσεις , αφου οι χορηγίες τους είναι απο αυτούς που φοβόμαστε οτι θα πέσουν απο ενα bank run ( Ας ανεβάσουμε εμεις αλλους τότε!!)

 5. Εμένα μου φαίνεται ως μία εξαιρετική ιδέα, το να σηκώσουμε τα χρηματά μας από τις τράπεζες. Να τους τραβήξουμε το χαλί κάτω από τα πόδια. Να πάρουμε τον έλεγχο στα χέρια μας, και με αυτό να απαιτήσουμε απονομή δικαιοσύνης από το κράτος, και όλους αυτούς που μας κλέβουν και μας προορίζουν για οικονομικούς σκλάβους. Θέλω να ορίζω εγώ το μέλλον μου. Οχι 3 οικογένειες από την Ελλάδα που έχουν συμφωνήσει να μας ξεπουλήσουν στο Δ.Ν.Τ. «Όταν ο πολίτης κλέβει το κράτος, είναι φοροδιαφυγή. Όταν το κράτος κλέβει τον πολίτη, είναι νομοσχέδιο»…
  Ζητώ να εξοριστούν ώς εθνικοί προδότες.

 6. Όταν καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να αξίζει να σωθεί σε αυτό το ήδη άρρωστο νομισματικό σύστημα αυτομάτως θα δούμε και την λύση.
  Όσοι ισχυρίζονται ότι θα πεινάσουμε θα τους θυμίσω πως ήδη πεθαίνουν από πείνα χιλιάδες άνθρωποι σε όλες τις γωνιές αυτού του κόσμου.
  Επίσης αυτοί που φοβούνται τις μεγάλες αλλάγες είναι συνήθως αυτοί που πιστεύουν πως είναι καλυμένοι και ασφαλείς στο παρον σύστημα, αλλά αυτή ακριβώς η νοοτροπία μας έφερε ως εδώ.
  ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΠΕΙΝΑ ΑΠΟ ΔΕΙΨΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΣΘΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ.
  ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤ ΕΠΙΦΑΣΗ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΜΑΣ.
  ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ?
  ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!

  • Αδελφέ mogora δεν το είχα ξαναδεί το βιντεάκι όχι πως είχα καμιά ελπίδα δηλαδή,αλλά σε ευχαριστώ θερμά.

   Υ.Σ Φυσικά και εσένα Yianni

 7. Πάντως φίλοι, εντάξυ να το κανουμε αλλά μου θυμίζει το ανεκδοτο με τα μερμηγκια που ανέβηκαν στον ελέφαντα.
  Ξέρετε απο όλους εμάς οι καταθέσεις τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν; Οι μεγάλοι καταθέτες τα έχουν κλειστά, μερικοί ήδη τα πήγαν στο εξωτερικό και άλλοι έχουν χαρτοφυλάκια που δεν τα κουνανε. Αυτά τα χρήματα αποτελλούν το 80% των καταθέσεων αν θυμάμαι απο μια ερευνα που διάβασα. Ποιος βολεμένος που έχει καταθέσεις απο ενοίκια και μας ρουφάει το αίμα, ή απο όπου αλλου θα πάει να τα πάρει; γιατί να το κανει αυτό;
  Εμεις το πολύ πολύ να πάρουμε χρήματα που δίνουμε στη τράπεζα για δόσεις…

  • Μια αποσυρση εστω και 30% του αποθεματικου των τραπεζών τους κλονίζει αφάνταστα, αν όμως λειτουργούμε σε συνάρτηση με τους αλλους , δεν βγαίνει δράση….Προσωπικά κάνοντας μια τέτοια πράξη , δεν σκέφτομαι καν τι κάνει ο μεγαλοκαταθέτης, αλλά σκεφτομαι : » φαντάζεσαι να πάει να βγάλει τα δικά του κεφάλαια που είναι μεγάλα και η τραπεζα να του απαντησει δεν εχω ρευστο;»

 8. Σύμφωνα με το

  http://www.investopedia.com/terms/b/bankrun.asp

  Bank Run σημαίνει την κατάσταση στην οποία ενα αρκετο μερος των πελατών των τραπεζών προσπαθούν να αποσύρουν χρήματα απο τους λογαριασμούς τους ταυτόχρονα και τα αποθέματα των τραπεζών δεν είναι αρκετά για να καλήψουν αυτές τις αναλήψεις.

  Πιο κάτω επεξηγεί τα φαινόμενα Bank Run ως αποτέλεσμα πανικού

  Πιστεύω οτι ο ορισμός όπως και η σύντομη επαξήγηση είναι καθόλα βασιμοι. Φυσικά υπάρχουν και κάποιες ασάφειες τις οποίες θέλω να συζητήσω.

  Αρχίζοντας από τον ορισμό ένα πρώτο ερώτημα είναι το πόσοι καταθέτες, η μαλλον καλύτερα πόσο είναι το μέγεθος των καταθέσεων το οποίο πρέπει να αποσυρθεί έτσι ώστε να καταρεύσει ή έστω να κλειδωνισθεί το τραπεζικό σύστημα;
  Φυσικά αυτό είναι συνάρτηση των αποταμιεύσεων των τραπεζών σε τυπομένο χρήμα την ημέρα των μαζικών αναλήψεων, του αριθμού των καταθετών που θα κάνουν αναλύψη, του μεγέθους της ανάληψης ανα άτομο και την ταχύτητα εύρεσης τυπομένου χρήματος από τις τράπεζες.
  Οι αποταμιεύσεις των τραπεζών αποτελούνται από το τυπομένο χρήμα σε κάθε υποκατάστημα αλλά και σε θυσαυροφυλάκια. Το ποσό αυτό ορίζετε βάση Συμφώνων και είναι συγκεκριμένος για κάθε τράπεζα σύμφωνα με κάποια κριτήρια κινδίνου. Άρα μπορούμε να υποθέσουμε ότι ειναι ένα σταθερό και συγκεκριμένο ποσό. Η ταχύτητα τύπωσης ή εύρεσης νέου χρήματος ειναι επίσης συγκεκριμένη. Αρα αν το ποσό που αναλυφθεί φέρει το έλαχιστο όριο καταθέσεων κάτω από το προβλεπόμενο τότε η Τράπεζα απειλείτε με πτώχευση και φυσικά κάποιους καταθέτες να μην είναι σε θέση να παρουν τα χρήματα τους.
  Οι κοινωνικές επεκτάσεις φυσικά αναφέρονται στην επεξήγηση του Bank Run. «Είναι αποτέλεσμα πανικού¨. Είναι λογικό ότι το να πεισθούν αρκετοί άνθρωποι να προβούν σε μια τετοια κίνηση μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα ενός αρκετα ισχυρού και οργανομένου δικτύου καταθετών είτε ένας πανικός ο οποίος προκαλείτε από κάποιο σοβαρό ερέθισμα-πληροφορία( είδηση οτι η τραπεζα θα πτωχεύει, πόλεμος κτλ.)έτσι ώστε να χαθεί η πίστη και η ασφάλεια των καταθέσεων.
  Ο εκτελεστής και αποφασίζον μιας τέτοιας πράξης είναι ο καταθέτης ή μάλλον καλύτερα οι καταθέτες.η ιστορία ως τώρα έχει δείξει ότι όλες τις φορές η σπίθα που άναβε το φυτήλι για τέτοιες ενέργειες ήταν ο πανικός που κυρίευε τους καταθέτες και μάλλον ποτέ μια οργανομένη και προμελετημένη κίνηση με σαφή στόχο. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός οτι όλα τα Βank Run οδήγησαν σε καταστροφικά αποτελέσματα για όλη την κοινωνία και κυρίως για την μεσαία και μικρή τάξη. Ο πανικός δεν είναι καλός συμβουλος αλλά διατρέχει τις αντιδράσεις των μαζών και εν προκειμένο συζητάμε για ένα πολύ ισχυρό μαζικό κίνημα. Το κίνημα αυτό όμως θα πρέπει να διαχωρίσει τις κινήσεις του από τις κινήσεις μιας πανικόβλητης μάζας. Ο διαχορισμός θα γίνει μόνο αν γνωρίζουμε τον αληθινό αντίκτυπο μιας τετοιας δράσης ο οποίος προς στιγμιν είναι αμφιλεγόμενος. Το σίγουρο έιναι ότι η κυκλοφόρια ενός τέτοιου σχεδίου τόσο μαζικά και με τέτοια εμβέλεια μαρτυράει τον πανικό στον οποίο βυθιζόμαστε. Η απήχηση που θα έχει αυτό το κάλεσμα θα μετρήσει και τα επίπεδα του πανικού. Αναμένω να ακούσω για συγκεκριμένες προτάσεις και σκέψεις για την επόμενη μέρα και το τι πιστευέτε οτι θα συμβεί. Η κίνηση είναι ελπιδοφόρα μόνο αν μπορούμε να αναλογιστούμε τις ευθύνες των πράξεων μας και συνηδειτα να αποφασίσουμε για αυτές, μεταρέποντες τις θυσίες που επομιζόμαστε σε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας.

  What Does Bank Run Mean?
  A situation in which numerous bank customers try to withdraw their bank deposits simultaneously and the bank’s reserves are not sufficient to cover the withdrawals

  Investopedia explains Bank Run
  Bank runs are a result of panic.

  Υ.Γ.
  Για τα ορθογραφικά λάθη υπεύθηνη είναι κυρία Ελένη(δασκαλα μου στο δημοτικό) και το ότι δεν έχω ελληνικό check spelling…

 9. Μου κάνει εντύπωση η αφέλεια μου, απορώντας όταν βλέπω από νοήμονες (υποθέτω) πολίτες αυτής της χώρας, να υποστηρίζουν τέτοιες γελοίες απόψεις.

  Καλώς οι κακώς στο καπιταλιστικό σύστημα που εφαρμόζει με παταγώδη αποτυχία το ελληνικό κράτος η ρόλος των τραπεζών είναι αποφασιστικής σημασίας για την όποια ανάπτυξη αυτού του τόπου.

  Για αυτό το λόγο κάποιος χαζός εν ονόματι Τρισέ κάνει τα πάντα για να αναστηλώσει το πεσμένο ηθικό του τραπεζικού συστήματος με το να δέχεται όλα τα ελληνικά ομόλογα σαν εγγυήσεις και να κάνει ενέσεις ρευστότητας στο σύστημα.

  Γιατί δεν μπορεί να καταλάβει ο κλασσικός ο ΜΑΛΑΚΑΣ ο Έλληνας ότι σε αυτό το διαστρεβλωμένο επιχειρηματικό τοπίο, δεν μας παίρνει να κάνουμε άλλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ σαν το «bank run».

  • Η κατάσταση πανικού σε μια εποχή όπως αυτή που διανύουμε, δεν προσδιορίζεται μόνο προς την μεριά του πολίτη αλλα και των υπευθύνων των Τραπεζικών Ιδρυμάτων , απλά , οι πολίτες κάθονται και ενημερώνονται με ψέματα απο τα ΜΜΕ χωρίς να τους γνωστοποιείται η πραγματική μαύρη τρύπα της οικονομίας …Αν παρατηρήσουμε τους τελευταίους μήνες, οτιδήποτε κυκλοφορεί σαν οικονομική είδηση και διαψεύδεται , έπειτα απο λίγες εβδομάδες γίνεται πραγματικότητα. Πολλοί μιλούσαν για την σοβαρή κατάσταση των χωρών P.I.G.S ( Πορτογαλία Ισπανία, Ιρλανδία Ελλάδα) προ διμήνου, και όταν ΟΛΗ η Ευρώπη εστίαζε στην Ελλάδα σαν να μην υπήρχε πρόβλημα και αλλού, ( δεν ομιλούσε κανείς για την Ισπανία), κάποιοι άλλοι κρύβανε τα οικονομικά βατερλώ τους κάτω απο το χαλί….Μόλις προχθές , η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας , στηρίχτηκε την τελευταία στιγμή απο το κράτος με μια ενεσούλα 500 εκατομυρίων Ευρω για να μην καταρεύσει….Το θέμα λοιπόν , είναι οτι υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ.Το θέμα δεν είναι αν θα δημιουργήσει πρόβλημα ο καταθέτης με ενα Bank Run που θα βοηθήσει να γρεμιστούν οι τράπεζες….Μια λαική ρήση, λεει , αμα είναι να τα κάνω Μπ…..δέλο , τα κάνω και μόνος μου.Και δυστυχώς αν γυρίσουμε το μάτι γύρω μας πλέον θα δούμε πολλούς αγανακτισμένους πολίτες καταθέτες που σκέφτονται έτσι…..Τοποθετήθηκα και σε άλλα σχόλια , σχετικά με μια οργανωμένη φυγή καταθέσεων , και επανακατεύθυνσης αυτων σε Τραπεζικά Ιδρύματα που συντηρούν μια αλλη φιλοσοφία ως προς την οργάνωση και εκμετάλευση των Κεφαλαίων μας(όπως η ETICABANK…)Βλέπω στα σχόλια , παρατηρήσεις οτι όποιος κάνει Bank Run θα είναι μαλάκας και άλλα τέτοια που είναι όντως είναι απόψεις και τις φιλοξενούμε εδώ…..ΟΜΩΣ αν αναλογιστουμε οτι 15 δις ευρω , έβγαλαν το τελευταίο δίμηνο οι Ελληνες μεγαλοκαταθέτες σε Ελβετία και Κυπρο (και η κυβέρνηση τρέχει να δωσει κίνητρα για να γυρίσουν τα λεφτά πίσω) ερωτώ, αυτό δεν είναι BANK RUN? Οταν ο λαός τρώει τα δακρυγόνα στο Σύνταγμα και το Bank Run λάμβανε ήδη σάρκα και οστά κρυφά απο αυτούς τους συμπολίτες μας , καθόμαστε και συζητάμε υπο την απειλή , οτι θα είναι αυτοκτονία να πάρουμε τα χρήματα μας την !η Ιουνίου απο τις Τράπεζες;;;; Ωραία λοιπόν , αφού ο γράφων , έπεσε στο ατόπημα να υποστηρίξει το Bank Run που σαν ιδέα κάποια άλλα μπλλογκς δημιούργησαν , προτείνω στους φοβιτσιάρηδες αναγνώστες που φοβούνται να τρώνε 5 χρόνια τραχανά και πληγούρι , να μου πούνε τι αντίκτυπο θα έχει ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ, ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΕΔΩ...Προτείνω επίσης σε όσους λένε οτι είναι καταστροφικό ενα Bank Run ,να δουν στοιχεία απο τον Tειρεσία ώστε να κατλάβουν πόσοι πολίτες είναι ηδη Bank-Rupted και πόσοι υπολογιστικά έπονται με τις καθυστερήσεις καταβολής δανείων στο κόκκινο…..Πολλές δράσεις , μπορεί να είναι πανικού, αλλά το μόνο σίγουρο είναι οτι ο Πανικός των πολιτών , κάνει κάποιους χαρτογιακάδες να γυρνούν το τιμόνι που οδηγούν πρός μια αλλη κατεύθυνση , αποφεύγοντας τις μεγάλες ξέρες.Προσωπικα , τη σκέψη την δική μου σε ενα BANK RUN , ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΡΩΩ ΡΥΖΙ Η ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ….ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΝΑ ΕΧΩ 700 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΩ (ΓΙΑΤΙ ΤΑ 700 ΜΙΣΘΟ ΜΟΥ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ 500) ΝΑ ΤΡΩΩ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ….ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΔΑΚΡΥΓΟΝΟ) ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΣ ΜΕ 1100 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΕΙ ΤΑ 50. Οσοι λοιπόν φοβούνται το Bank Run γιατί έχουν συνηθίσει και το Sushi τους παρέα με το Chardonay τους , ας μην το κάνουν…Οσοι όμως θέλουν να στείλουν ηχηρό μήνυμα με όλες τις παρενέργειες που θα έχει αυτό και για τους ίδιους, ας το κάνουν…Εδω φιλοξενήσαμε μια πρόταση και όποιος θέλει την αξιολογεί…Ο ένας με τα κριτήρια ενος Rotschild και ο άλλος με τα κριτήρια του » θέλω να τους γκρεμίσω και ας πεινάσω και εγώ». Για να μην επαναλαμβάνομαι δείτε καιι ΕΔΩ και σκεφτείτε αν ο Λάτσης , ο Σάλας και ο Κωστόπουλός ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΑΣ ( Γιατί προφανώς εθελοτυφλούμε σε άλλες λύσεις).

   Η μόνη αξία των οικονομικών προβλέψεων είναι ότι κάνουν την αστρολογία να φαίνεται αξιόπιστη.
   John Kenneth Galbraith, 1908-2006, Καναδός οικονομολόγος

 10. Καλημέρα σε όλους. Είναι γνωστό ότι οι τράπεζες δημιουργούν χρήματα από εκεί που δεν υπάρχουν γιαυτό και αν πάμε να τα πάρουμε δεν θα μπορούν να μας τα δώσουν. Δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε όλοι ανάληψη τα χρήματά μας από τις τράπεζες γιατί απλούστατα δεν τα έχουν! Άρα δεν θα μας τα δώσουν. Επίσης, δεν θα μπορούμε να πάρουμε και το μισθό μας γιατί πληρωνόμαστε μέσω τραπεζών.

  Συμφωνώ ότι οι δημοσιογράφοι θα στραφούν στο να μας αποτρέψουν από την ανάληψη γιατί οι τράπεζες θα χάσουν, αλλά πραγματικά επειδή ακριβώς έχουμε φτιάξει ένα σύστημα παραγωγής που στηρίζεται στις τράπεζες αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη χρεωκοπία, απαξίωση του νομίσματος και άνοδο του πληθωρισμού. Το λέω και πάντα θα το λέω, το θέμα είναι σε ποιον ανήκουν οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις. Χρειάζεται να αφαιρέσουμε την ιδιοκτησία των τραπεζών από τους λίγους και με αυτόν τον τρόπο να αλλάξει και η λειτουργία-ιδιότητα του χρήματος. Οι τράπεζες και οι μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να ανήκουν στο Λαό, ώστε να μην κερδοσκοπούν οι λίγοι εις βάρος μας. Αν οι τράπεζες ανήκουν στο Λαό τότε δεν θα υπάρξει κανείς που να κερδίζει στις πλάτες μας. Και αυτό μπορεί να γίνει με συγκεκριμένο τρόπο, αλλά πρώτα πρέπει να γίνει παλλαϊκό αίτημα «Να κοινωνικοποιηθούν οι τράπεζες και οι μεγάλες παραγωγικές επιχειρήσεις της χώρας». Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό.

 11. Είμαστε όλοι μαζί για τις τράπεζες και για μια επαναφορά ηθικής,
  είναι καιρός πια να αρχίσουμε να δείχνουμε με το δάχτυλο
  όσους βολεύονται με την κατάσταση, να ενοχλούμε όσους δεν σκέφτονται τον συμπολίτη τους που περνάει με τρεις και εξήντα (να μην πω για παιδιά που πεθαίνουν
  από πείνα). Πρέπει να πάψει να λέγεται έξυπνος αυτός που αρπάζει από όπου μπορεί («λαμόγιο») ή αυτός που βολεύεται σε μια θέση δημοσίου χωρίς να το αξίζει ή πολλές φορές χωρίς να (το) χρειάζεται.

 12. Διάβασα όλα τα σχόλια, και το μόνο που έχω να σχολιάσω είναι: ΓΙΑΤΙ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ?
  Γιατί όχι σιγά-σιγά και ύπουλα. Οι τράπεζες είναι «κυβερνητικά όργανα», εάν θέλουν απλά κλείνουν εκείνη την ημέρα ή απαρογεύουν αναλύψεις πάνω από κάποιο όριο ή…. τέλος πάντων κάτι θα βρούνε να θωρακιστούνε…
  Εγω προτίμω παράλληλα, μια άλλη κίνηση διαμαρτηρίας που έγινε ήδη σε Βέροια, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ακούει στο όνομα «ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ» και αφορά στην καταπολέμιση της ασύδοτης ακρίβειας των γερμανικών προϊόντων που πωλούνται κατά 40-80% ακριβότερα από όσο στην Γερμανία. Οι καταναλωτές γεμίζουν τα καρότσια με αγαθά που θα ήθελαν να αγοράσουν και τα αφήνουν μπροστά στα ταμεία επικαλούμενοι ότι δυστυχώς δεν μπορούν να τα αγοράσουν δεδομένου ότι δεν έχουν τα χρήματα…
  Παρκάροντας λοιπόν τα γεμάτα καρότσια στα ταμεία, μπλοκάρουν τις εισπράξεις. Έτσι, θα έρθει η στιγμή που θα αναγκαστεί το σύστημα να μειώσει τις τιμές των αγαθών. Είναι μια διαμαρτυρία καθ’όλα ειρηνική και λογική καθώς όπως δοκιμάζουμε ρούχα σε καταστήματα που τελικά δεν αγοράζουμε, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο και στα Σούπερ Μάρκετ…

  • Κάθε πρόταση που κινείται προς τη θωράκιση του καταναλωτη-δανειοληπτη-πολίτη είναι ευσπρόδεκτη και με ευχαρίστηση φιλοξενούμε εδω….. Η πρόταση για το Bank Run που προβάλεται εδω , εχει ξεκινήσει απο άλλα μπλογκς και εδω φιλξενήθηκε (όπως και η δική σου πρόταση De Vil).To κύριο άρθρο μας (Πανικός στις τράπεζες….) , στο σχολιασμο του γράφει μεταξυ άλλων : » ….. Συμετέχουμε στη διάδοσή δράσεων , και σας προτρέπουμε να διαβάσετε προσεκτικά το παρακάτω κείμενο ,για να καταλάβετε πως με ενα μαζικό τρόπο δράσης μπορούμε και σαν απλοί πολίτες-καταθέτες να γκρεμίσουμε το χάρτινο πύργο τους που καταδυναστεύει εκατομύρια οικογένειες….Η Ελλάδα πρωτοτυπεί σε αυτή την κίνηση που ΑΝ φέρει αποτελέσματα , μπορεί να είναι απαρχή μίας παγκόσμιας αλλαγής.Το θέμα είναι να το πιστέψουμε και να δράσουμε και εμείς με ενα ενιαίο τρόπο….(πηγές απο blogs: axinosp, teiresias,pitsirikos,skeftomastellinika )» Η τελική απόφαση για κάθε δράση είναι προσωπική και δεν δημοσιεύουμε κάτι , Ηγούμενοι και Διατάσσοντας κανέναν…..Η κρίση ανήκει στον τρόπο που η νοημοσύνη του καθενός υπαγπρεύει. Προσωπικά εχω στο λογαριασμό μου στην Εμποροκη 85 ευρω και την πρώτη Ιουνίου θα πάω να τα βγάλω , και ας φερθώ σαν ηλίθιος …. Υ.Γ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ μου οφείλει 80.000 ευρω, τα οποία θα μου καταβάλει άτοκα (εαν τα καταβάλλει ποτέ) και συγχρόνως μου ζητά 600 ευρώ φόρο εισοδήματος προσαυξημένο με 30 ευρω πρόστιμο γιατι δεν εχω χρηματα να πληρώσω……Εχω λοιπόν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΛΟΓΟ την 1η Ιουνίου να μην σεβαστω κανέναν Τραπεζίτη (τον οποίο μια κυβέρνηση επιχορηγει με τα χρήματα που μου οφείλει) και ας γκρεμίσω το μέλλον μου για 10 χρόνια (Τον Τραπεζίτη και το Κράτος θα τους πάρω παρεα μου εκει που θα πάω άλλωστε….Happy Poor Family και οι τρείς μας).Αν κάποιος άλλος δεν εχει τα κίνητρα μου ας κινηθει αλλιώς, εδω τις προτάσεις φιλοξενουμε. Αλλωστε και η δικη σου με τα Σουπερμαρκετ είναι πολυ καλή…..Τώρα που το σκέφτομαι το απόγευμα πρέπει να πάω στου Βερόπουλου να πάρω πάνες του μικρου γιού μου, ίσως γυρίσω σπίτι ΚΕΦΑΤΟΣ….

   • Σωστά σκέφτεσαι φίλε μου. Εσύ έχεις και 85 ευρώ… εγώ μόνο χρέη…. και σε λίγο δεν θα ξέρω πως να πληρώσω το προσωπικό της επιχείρησής μου… Με επιταγές? Στοιβαγμένες στο συρτάρι και στην κατάψυξη μέχρι να αξιωθούν να καλυφτούν…αν καλυφτούν…
    ΔΕΝ θα τους περάσει όμως! Εγώ, θα το παλέψω με κάθε τρόπο, για το καλό της οικογένειάς μου και της χώρας μου που αξίζει τουλάχιστον τον σεβασμό μας, με τόσα που έχει περάσει.
    Πάντως, πάρε και παρέα μαζί σου στο Βερόπουλο (παρόλο που αναφερόμουν σε γερμανική αλυσίδα με αντίστοιχα προϊόντα) για να έχει πιο πολύ πλάκα! Δεν φτάνει ένα καρότσι για να μπλοκάρει τα ταμεία…

    Εξάλλου, εμείς οι έλληνες είμαστε εφευρητικός λαός… ως τον Σεπτέμβρη που θα γίνει χαμός, θα σκεφτούμε ένα σωρό ακόμη πράγματα για τα βγάλουμε τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης από τη μέση!!!!

  • Η απάντηση μου στην πρόταση σου De Vil έχει ως εξής το μόνο που θα κερδίσουμε δίνοντας δουλειά άσκοπη στους ήδη χαμηλόμισθους συνανθρώπους μας ,είναι την απόλυση τους και την μείωση των τιμών κατά 10% ενώ παράλληλα την υποβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων κατά 40%.Φυσικά ούτε λόγος για τα τρόφιμα πόσο ήδη σάπια ήδη είναι .Λοιπόν σήμερα ελέγχουν νερό, τρόφιμα (χρηματιστήριο Σικάγο ,Monsanto μεταλλαγμένα),ενέργεια, τεχνολογία και φυσικά το χρήμα που κινεί όλα τα παραπάνω. Άρα η πιο σωστή ενέργεια αντίστασης είναι το bank run γιατί χτυπάμε την κινητήριο δύναμη τους ,το χρήμα, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μας δώσουν τα χρήματα μας όχι όλα τουλάχιστον, αλλά αυτό θα το διαβάσουνε και θα το δούνε όλοι και το μόνο που τρέμουνε είναι η γνώση και η ενημέρωση των ανθρώπων . Ας φανταστούμε τώρα να πετύχει αυτό το χτύπημα μετά θα έρθει η γενική στάση πληρωμών, οι συνεχιζόμενες απεργίες ,οι συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων, ανταλλαγή προϊόντων και η δημιουργία χωριών τύπου ΑΝΑΒΡΑΣ .Ένα μικρό βήμα πριν το άλμα είναι το bank run και τίποτα περισσότερο για αυτό και είναι απαραίτητο όσο για την ημερομηνία πρέπει να γίνει γνωστό ότι είναι αντίσταση και ότι δεν τα σηκώνουμε για να καλύψουμε υποχρεώσεις.
   Μας θέλουν ως παράδειγμα για την πλήρη υποδούλωση όλης της Ευρώπης ας γίνουμε παράδειγμα για την ελεύθερη ανθρωπότητα.

 13. Είναι πολύ λογικό κάποιοι να φοβούνται και να έχουν τις αντιρρήσεις τους επί του θέματος, αλλά αν πετύχει η δράση αυτή θα είναι ένα σημαντικό βήμα, καθώς θα έχει καταργήσει τις όποιες διαχωρηστικές γραμμές ανάμεσα μας.
  Δεν είδα να στηρίζει κανένα κόμμα αυτή την πρωτοβουλία, κανένα αλλά κανένα κανάλι, καμμία εφημερίδα και κανένα ραδιόφωνο.Δεν είδα ούτε άκουσα κανένα μεγαλοδημοσιογράφο αλλά ούτε και μικρό και φυσικά κανένα μεγαλόεπιχειρηματία ή τραπεζίτη, ως εκ τούτου η συγκεκριμένη δράση θα αποτελεί ίσως την πρώτη αγνή λαική αντίδραση πέρα από κόμματα και συμφέροντα..
  Επίσης το να συγκρίνουμε παλαιότερες ανάλογες προσπάθειες είναι μάταιο, όταν στην σύγκριση αυτή αγνοούμε βασικούς συντελεστές όπως, ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ(και η εξάπλωση της χρήσης του),ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ(με τις λύσεις που παρέχει σε όλα σχεδόν τα προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία), και φυσικά το ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ τη δεδομένη στιγμή….

  ΥΓ. ΑΓΑΠΗ Ή ΦΟΒΟΣ

 14. Το: καλή διασκέδαση, αφορούσε στην αγορά πανών για το γιό του Γιάννη… όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω Ξενοφών, γιατί θα υποβαθμιστεί η ποιότητα των προϊόντων αφού τα ίδια αυτά προϊόντα με τη συγκεκριμένη ποιότητα πωλούνται κατά 40-80% οικονομικότερα στη Γερμανία…?
  Γιατί να απολυθεί το προσωπικό αφού η αλυσίδες θα συνεχίσουν να υφίστανται και δεν τους συμφέρει το αντίθετο? Το μήνυμα είναι σαφές με την πρωτοβουλία: «Αφήστε τα στο ταμείο» και δεν νομίζω ότι δεν θα το λάβουν ώστε να συνεχίσουν να υπάρχουν! Σε ότι αφορά στο Bank Run, ΔΕΝ είμαι άλλης γνώμης, απλά πιστεύω ότι τα πράγματα θα ξεφύγουν από τους μη-έχοντες και θα επικρατήσει το απόλυτο χάος. Τι θα κάνει ο μισθωτός που πληρώνεται μέσω τράπεζας όταν δεν θα βρεί κατάθεση του μισθού του… δεν θα αρχίσει να ληστεύει όσους τα κρύψανε στα σπίτια τους? Και καλά σου λέω πως αντέχουν όσοι έχουν ένα επάγγελμα και ένα εισόδημα, όσοι όμως έχουν χάσει και αυτό, τι θα κάνουν? Θα ληστεύουμε ο ένας τον άλλο σε λίγο…
  Όπως έχω ήδη αναφέρει, δεν έχω να πάρω τίποτα από τις τράπεζες για να «run» ωστόσο αυτό που με απασχολεί είναι ότι σύντομα ούτε τον εαυτό μου αλλά ούτε το προσωπικό μου δεν θα μπορώ να συντηρήσω οικονομικά, δεδομένου ότι η αγορά μου χρωστάει πάνω από 400.000 € και ΔΕΝ μου τα δίνει… παρόλο που έχω ξαμολήσει σαφάρι τρελό για το μάζεμά των ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ χρημάτων ΜΟΥ! Αν είναι δυνατόν…
  Να ανταλλάξω ΤΙ με το προσωπικό μου. Θα πρέπει να παράγεις κάτι για να μπορείς να το ανταλλάξεις, με ρούχα και παπούτσια δεν χορταίνεις! Εγώ ούτε ραδίκια δεν έχω στο μπαλκόνι μου…

  • De Vil Ένα είναι το σίγουρο ότι εσύ, εγώ μαζί με δισεκατομμύρια άλλους περνάμε δύσκολα.
   Τα προϊόντα θα υποβαθμιστούν έτσι και αλλιώς και άλλο, βλέπε τον τρόπο που παράγονται στην Αμερική και επειδή όλα ξεκινάνε από την πρώτη ύλη δες και για την εταιρεία Monsanto και για τα μεταλλαγμένα τρόφιμα, επίσης δες σε παγκόσμιο επίπεδο πως χειρίζονται τα πράγματα σε ότι αφορά τα τρόφιμα σε αυτή διεύθυνση θα βρεις μερικά στοιχειά για τον Διατροφικό Κώδικα-Codex Alimentarius

   Έτσι λοιπόν εφ’όσον γνωρίζουμε για τα τρόφιμα ας μην συζητήσουμε
   για απολύσεις υπαλλήλων από μεγάλα market είναι το μόνο σίγουρο, στην Λάρισα συμβαίνει ήδη.
   Άρα στο όνομα του φτηνού προϊόντος δημιουργούνται μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες όπως σε όλη την Ευρώπη και ας φάμε κρέας γεμάτο με αντιβιοτικά και ραντισμένες με φυτοφάρμακα ζωοτροφές.
   Δεν ξέρω για σένα φίλε μου αλλά εμένα δεν μου αρκεί να αγοράζω το ίδιο φτηνά το κρέας με τον γερμανό, θέλω και εγώ και αυτός αλλά και όλοι μας να τρεφόμαστε με υγιή προϊόντα ΔΩΡΕΑΝ.
   Για αυτό θεωρώ την κινητοποίηση όχι μία επανάσταση που θα φέρει άλλους εξουσιαστές για να δώσουν στον λαό λίγα ακόμα ψίχουλα, αλλά μία γενική ανατροπή όλου αυτού του απάνθρωπου καθεστώτος.
   Όσο αφορά το bank run δες το ως ένα σαφές μήνυμα που λέει τουλάχιστον 3 πράγματα
   1)δεν έχω να χάσω τίποτα πλέον
   2)σε ξέρω ποιος είσαι και τι θέλεις να κάνεις ΔΙΕΘΝΙΣΤΗ.
   3)θέλω ένα κόσμο άλλον δίχως την παρουσία σου, ένα κόσμο
   γεμάτο αγάπη ,ελευθερία, δημιουργία ένα κόσμο βασισμένο στην διαχείριση των φυσικών πόρων και όχι στην εξουσία και στο χρήμα.

 15. Συμφωνώ με την κίνηση, στηρίζω και την προωθώ και στο blog μου…
  Θέλω να θέσω κάποια θέματα επειδή διάβασα όλα τα σχόλια και τις διαφωνίες…
  Όταν μία κίνηση μπορεί να ταρακουνήσει το σύστημα σίγουρα ενοχλεί και φοβίζει, αν μάλιστα πετύχει, ο φόβος θα γίνει πανικός… για αυτούς!
  Κάποιοι αναφέρουν ότι «οι μεγαλοκαταθέτες έχουν πάρει τις καταθέσεις τους και δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια κίνηση»… Όσοι έχουν πάρει τις καταθέσεις τους ήδη έχουν κάνει την κίνηση, άρα την έχουν στηρίξει(!) για τους δικούς τους λόγους!
  Κάποιοι λένε ότι «πρέπει να υπάρχουν και αιτήματα»… Σωστό θα ήταν δείχνοντας τη δύναμή σου να απαιτείς και κάτι… Αν συμφωνείτε λοιπόν γιατί να μην γίνει απαίτηση η επιστροφή των 28 δις και η μη καταβολή των 25 δις επιπλέον…; Γιατί να μην μικρύνει ο δανεισμός κατά 25 δις…; Φυσικά παράλληλα δεν θα ήταν κακό το αίτημα εξόδου του ΔΝΤ και δίωξης των μειοδοτών πολιτικών…
  Έχω την εντύπωση ότι ο κόσμος έχει πέσει σε τέτοια αποβλάκωση που αρνείται πλέον να αντιδράσει φοβούμενος ότι κάτι θα αλλάξει! Πολλοί δε, νομίζουν ότι το ΔΝΤ ήρθε να μας σώσει και ο Παπανδρέου έχει δίκιο με το δίλλημα παγίδα «ΔΝΤ ή χρεωκοπία»… Υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις που είναι υπέρ των συμφερόντων των πολιτών και κατά των μεγαλοσυμφερόντων των τραπεζιτών και του ΔΝΤ αλλά ο Παπανδρέου και οι υπόλοιποι ταγμένοι υπηρέτες του συστήματος (ΝΔ-ΛΑΟΣ φανεροί αλλά υπάρχουν και πολλοί κρυφοί, πέρα από τους μεγαλοεπιχειρηματίες που ακονίζουν τα μαχαίρια για τη μερίδα από το ξεπούλημα…)δεν υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών. Αλλού είναι ταγμένοι! Ο κος Σαχινίδης είπε ότι από τις 5 Οκτωβρίου είχαν το ΔΝΤ ως μονόδρομο!!! Αν θυμηθούμε τι ήταν στις 5 Οκτωβρίου θα γελάσουμε με πίκρα για την κοροϊδία που ακόμη μας σερβίρουν με απόλυτο θράσος και αναίδεια αφού νιώθουν πολύ καλά προστατευμένοι ως υπηρέτες των αφεντικών τους και με την προπαγάνδα τους έχουν αποκοιμήσει και πανικοβάλει τον κόσμο… Στις 5 Οκτ. η κυβέρνηση δεν είχε καν οριστεί (άρα ο Σαχινίδης αποκαλύπτει ότι ήδη ήταν κανονισμένο ποιος θα είναι τι!) και ο Γιωργάκης επαναλάμβανε σα χαλασμένο γραμμόφωνο ότι «λεφτά υπάρχουν» και αυτό «ήξερε» ως τότε!!! Φυσικά η συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για την άνοδό του στην εξουσία και τη διάλυση της χώρας είχαν γίνει προεκλογικά και το σχέδιο για τη λεηλασία είναι από παλαιότερα εκπονημένο…
  Κι όμως αυτά τα λαμόγια (όλων των χρωμάτων αλλά ιδίως τα κυβερνητικά) ακόμη παριστάνουν τους βουλευτές που νομοθετούν όπως διαταχθούν, ο Γιωργάκης παριστάνει τον πρωθυπουργό (μη χαθεί και ο μισθός και οι παροχές) και ο Παπακωνσταντίνου (που ούτε καν εκλέχθηκε αλλά διορίστηκε για να εκτελεί τις εντολές του ΔΝΤ-ΕΕ) κατάργησε το κοινοβούλιο και θα κανονίζει αυτός με τον Γιωργάκη το ξεπούλημα. Και όπως έχετε καταλάβει βιάζονται! Ξεκινάνε με αεροδρόμια, λιμάνια, υποδομές, ΔΕΚΟ και δε συμμαζεύεται!!! Μάλιστα ο Γιωργάκης βγαίνει με περίσιο θράσος και δηλώνει ότι για αυτά που κάνει τον ψήφισε ο κόσμος(!) και έχει την πλήρη στήριξη του ελληνικού λαού!!! Αν δεν είναι ιατρική περίπτωση καθυστέρησης μιλάμε για μεγάλο ψεύτη και απατεώνα!
  Να μην ξεχνάμε όμως και τον Αντωνάκη που κανόνισε με τον Γιωργάκη να περαστούν τα μέτρα με 151 ψήφους (παράνομο και αντισυνταγματικό αλλά το σύνταγμα τους εμποδίζει μόνο για το «νόμο περί απαλλαγής λαμογιών») και ταυτόχρονα ενημέρωνε τους ευρωπαίους και το ΔΝΤ ότι θα είναι πιστό σκυλάκι τους και αν αναλάβει την εξουσία θα τηρήσει στο ακέραιο τις συμφωνίες!!!
  Οι ελληνικές τράπεζες είναι κομμάτι της διαφθοράς και της λεηλασίας και κάποτε ο ελληνικός λαός πρέπει να τους κάνει να καταλάβουν ποιος είναι το αφεντικό! Οι τράπεζες υπηρετούν το διεφθαρμένο σύστημα και κλέβουν την πραγματική οικονομία για να στηριχθεί η φούσκα μίας εικονικής οικονομίας που έφτιαξαν και τους απέφερε (και τους αποφέρει πολλά)
  Το 2008, όταν έσκασε η «φούσκα» (κοινώς όταν αποκαλύφθηκε ότι αποκομίζουν υπερκέρδη από αμφίβολα και κομπιναδόρικα τραπεζικά προϊόντα) έσπευσαν να αποκαταστήσουν τα χαμένα κέρδη τους (ανύπαρκτα ουσιαστικά που όμως τους επέτρεπαν να παρουσιάζονται ως υπαρκτά και να αμοίβονται βάσει αυτών με τα τρελά μπόνους, τις υπερτιμημένες μετοχές κλπ) συμφωνώντας με τα ανδρείκελα υπαλλήλους τους που παριστανουν του «ηγέτες» να αρπάξουν τα χρήματα των φορολογουμένων… Οι πολίτες πιάστηκαν στον ύπνο και η λεηλασία έγινε με αστραπιαία ταχύτητα! Δεν σας κάνει εντύπωση πόσο γρήγορα συντονίστηκαν τόσοι «ηγέτες» όταν δε μπορούν να συνεννοηθούν και να χωρίσουν δύο γαϊδουριών άχυρα για πολύ πιο απλά θέματα…; Απλώς πήραν τις εντολές από τα αφεντικά τους μεγαλοτραπεζίτες και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες (που κρύβονται πίσω και από το ΔΝΤ και την ΕΕ) και μετακύλησαν τη ζημιά τους (ανύπαρκτο χρήμα που έγινε χρέος και φορτώθηκε σε εμάς!)… Έτσι έγινε η μεγαλύτερη λεηλασία ίσως όλων των εποχών παγκοσμίως! Τώρα μας λένε ότι πρέπει να ξεπληρώσουμε το χρέος και να ξεζουμιστούμε για να πάρουμε δανεικά από τα οποία το 1/4 θα δοθεί για τις τράπεζες (25 δις!) και τα υπόλοιπα για να εξοφληθούν οι πιστωτές (που είναι οι ίδιοι που άλλοτε αποκαλούνται «κερδοσκόποι», άλλοτε εκπροσωπούνται από το ΔΝΤ κλπ.)…
  Οι τράπεζες είναι εχθρός μας και δεν έχουμε κανένα λόγο να στηρίξουμε την ύπαρξή τους (όσων δε στηρίζονται σε υγιή στοιχεία που είναι οι περισσότερες). Δεν έχουμε κανένα λόγο να πληρώσουμε τη ζημιά τους όπως ποτέ δεν μοιράστηκαν μαζί μας τα κέρδη τους! Και οι κυβερνώντες (προηγούμενοι και τωρινοί) κανονικά πρέπει να διωχθούν για απάτη διότι έδωσαν χρήμα (και οι εγγυησεις χρήμα είναι αφού μας φορτώνονται ως χρέος για να τελειώνει και αυτό το παραμύθι) και μάλιστα σε «υγιείς» όπως λένε τράπεζες! Άρα δεν πρόκειται για διάσωση αλλά για λεηλασία!!!
  Σαφώς και υπάρχει το ρίσκο που κάποιος αναφέρει να κλείσουν τις τράπεζες αν δουν ότι η κίνηση έχει επιτυχία αλλά, εκτός που και αυτό ξεγυμνωνει το σύστημα, μπορούμε και εμείς να προσθέσουμε στην κίνηση την εναλλακτική «αν οι τράπεζες κλείσουν (παρανόμως) φοβούμενες και δεν μπορεί να γίνει η ανάληψη, να γίνει την επόμενη μέρα και αν μείνουν κλειστές και την επόμενη τη μεθεπόμενη κοκ. Πόσες μέρες λέτε ότι αντέχουν κλειστές…;
  Πολύ σωστή επίσης η παρατήρηση ότι «αν γίνει χρεωκοπία» όταν έχεις τα χρήματα σπίτι σου ευρώ είχες και θα έχεις, ενώ αν τα αφήσεις στην τράπεζα θα μετατραπούν σε υποτιμημένες δραχμές και θα έχεις και μεγάλη απώλεια… Η χρεωκοπία θα γίνει σίγουρα! Ο σκοπός της επιβολής του ΔΝΤ είναι για να διασφαλιστούν οι πιστωτές και να λεηλατηθεί η χώρα υπέρ τους… Γι αυτό τα δάνεια μετατράπηκαν και δεν είναι ομολογιακά αλλά έχουν ως εγγύηση «κινητές και ακίνητες αξίες του κράτους»!
  Επίσης περνιόνται διατάξεις ώστε να μπορεί να σου αρπάξει το κράτος την περιουσία για οποιοδήποτε χρέος προς αυτό! Οι τράπεζες στήνουν εταιρείες ακινήτων (η Εθνική το έχει κάνει ήδη σίγουρα) και εγγράφουν σε αυτές τα ακίνητά τους για αρχή αλλά σύντομα θα δείτε πόσα θα αρπάζονται για κάθε οφειλή… Κανονίζεται επίσης το κράτος να μπορεί να αρπάξει και ακίνητα προσημειωμένα, να δημεύει καταθέσεις και να απαιτεί από τρίτους που χρωστούν σε κάποιον που του χρωστάει να καταβληθούν σε αυτό (το κράτος) τα χρωστούμενα!
  Έχετε συνειδητοποιήσει αλήθεια τι στήνεται κατ’ εντολή ΔΝΤ από τα ανδρείκελα που κατέλυσαν τη δημοκρατία και το σύνταγμα…;
  Το κράτος οδηγεί τον κόσμο στην απόλυτη φτώχεια και ταυτόχρονα αυξάνει τους φόρους που πολλοί δεν θα μπορούν πλέον να καταβάλουν και έτσι θα τους αρπάζει ό,τι έχουν! Παράλληλα κάθε πολίτης μπαίνει αυτόματα στο φορολογητέο αφού με ένα αυτοκίνητο 1400κ.ε. περνάς τις 6.000 ευρώ!(3000+3400) Αν είχες δε την τύχη να έχεις ένα σπίτι και να απολύθηκες… οι νόμοι του ΔΝΤ λένε ότι πρέπει να σου στοιχίζει πολλά άρα ή φοροδιαφεύγεις ή ξεπουλάς το σπίτι σου για να μη σε βαρύνει και σε «ενοχοποιεί»!!! Και πολλά άλλα που αν τα ψάξετε ένα-ένα θα καταλάβετε τι ωραία κομπίνα έχει στηθεί και γιατί ο Γιωργάκης έφερε τους συνεταίρους του ΔΝΤ, καθώς και γιατί κανονισαν να ξεπουλάνε με συνοπτικές διαδικασίες και να είναι αυτοί οι δύο υπεύθυνοι… (Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου)
  Τι θα γίνονται τα ακίνητα που θα αρπάζει το κράτος λόγω χρεών σε αυτό…; Aκίνητες αξίες για τους πιστωτές που θα περνάνε στα χερια τους μέσω ΔΝΤ!!!
  Αν δεν τινάξουμε στην κυριολεξία την banca στον αέρα και δεν διώξουμε όλα τα παράσιτα και τους πουλημένους δημεύοντας ό,τι έχουν και δεν έχουν αυτό που στήνουν με συνοπτικές διαδικασίες θα τινάξει στον αέρα εμάς!
  Είναι πραγματικός πόλεμος και η κοινωνία πρέπει να αμυνθεί και από τους ντόπιους προδότες και από τους ξένους ληστές-αφεντικά τους…
  Μην ξεχνάτε ότι οι τράπεζες κερδίζουν παρασιτικά από τον πραγματικό πλούτο… Και ο πραγματικός πλούτος είναι αυτός που παράγεται με παραγωγική εργασία και όχι παρασιτική!
  Θα συμφωνήσω λοιπόν ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να πολεμησουμε τον εχθρό… Πετάξτε τις κομματικές σημαίες! Το ίδιο σύστημα υπηρετούν… Και όσοι δεν το υπηρετούν ας το αποδείξουν!
  (Συγγνώμη για το μακροσκελέστατο σχόλιο!)

 16. Ένας φίλος με πληροφόρησε μέσω email για μια συζήτηση σχετικά με το bank run στο blog ksipnistere.blogspot.com και από εκεί βρήκα ένα link που με έφερε και εδώ. Άφησα ένα σχόλιο εκεί που θα ήθελα να αντιγράψω αυτούσιο και εδώ για να θίξω μία πλευρά που δεν είδα στα άλλα σχόλια ούτε εκεί ούτε και εδώ.

  Συγκεκριμένα, μου φαίνεται πολύ ανεύθυνος αν όχι και περίεργος ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται το ζήτημα. Θα ήθελα να ξέρω γιατί αυτή η επιμονή με τη συγκεκριμένη ημερομηνία; Γιατί αυτή η βιασύνη χωρίς να εξετάσουμε με την απαραίτητη προσοχή όλες τις πλευρές και τις πιθανές συνέπειες; Ποιος το αποφάσισε τέλος πάντων και γιατί να τον ακολουθήσουμε όλοι σαν τα πρόβατα; Πραγματικά δε μπορώ να την καταλάβω τη διαδικασία: βγαίνει κάποιος ανώνυμος σε ένα μπλογκ, πετάει μια ιδέα και πρέπει να τρέξουμε να την υλοποιήσουμε; Από πού κι ως πού; Εγώ τα βρίσκω πολύ παράξενα όλα αυτά.

  Το ίντερνετ είναι ένα πολύ ωραίο μέσον πληροφόρησης και δημόσιου διαλόγου αλλά δε μπορεί να λειτουργεί ως μέσον λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν ολόκληρες κοινωνίες – τουλάχιστον όχι με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο. Η κατάσταση που βιώνουμε έχει διάφορες αιτίες και μία από αυτές είναι ότι 300 μ*****ς αποφασίζουν εν λευκώ για τις τύχες μας κατ’ εντολήν μιας χούφτας άλλων τόσων πάνω-κάτω πλούσιων και ισχυρών, ντόπιων όσο και ξένων, δηλαδή ένα έλλειμμα πραγματικής δημοκρατίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.

  Αλλά και τούτο εδώ που συζητάμε τώρα μου φαίνεται εξίσου αντιδημοκρατικό και για την ακρίβεια θα το χαρακτήριζα οχλοκρατικό. Βγαίνει ένας τύπος που δεν έχω ιδέα ποιος είναι, τι σκατά ρόλο βαράει και για ποιο λόγο θα έπρεπε να του δείξω την παραμικρή εμπιστοσύνη, φωνάζοντας «γρήγορα να τα πάρουμε όλα τώρα» και προσπαθεί να παρασύρει όσο το δυνατό περισσότερους σε λίγες μέρες, πριν προλάβει να γίνει σοβαρή κουβέντα, ενώ, όπως φαίνονται από τα μέχρι στιγμής σχόλια, υπάρχουν πολλές και σοβαρές
  αντιρρήσεις. Και είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό γιατί αν παρασυρθεί ένας όχι πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων (άλλοι επειδή συμφώνησαν με την αρχική ιδέα κι άλλοι από τον πανικό που θα προκληθεί), το ξέρει κι η κουτσή Μαρία ότι οι λίγοι πρώτοι θα πάρουν τα λεφτά τους κι οι υπόλοιποι θα χάσουν τις καταθέσεις τους, χωρίς να έχουν ρωτηθεί αν συμφωνούν, πιθανότατα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι επρόκειτο να γίνει τέτοια κίνηση, αφού δεν κάθονται όλοι πάνω από το ίντερνετ να παρακολουθούν συνέχεια τι γράφει ο ένας κι ο άλλος.

  Το ξαναλέω: δε μου αρέσει καθόλου αυτή η ιστορία και μεγαλύτερο δώρο στα κοράκια που θέλουν να αγοράσουν όλη τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί, από το να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας επισπεύδοντας τη φημολογούμενη χρεωκοπία, δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ.Ένας φίλος με πληροφόρησε μέσω email για αυτή τη συζήτηση και θα ήθελα να θίξω μία πλευρά που δε βλέπω στα προηγούμενα σχόλια.

  Συγκεκριμένα, μου φαίνεται πολύ ανεύθυνος αν όχι και περίεργος ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύεται το ζήτημα. Θα ήθελα να ξέρω γιατί αυτή η επιμονή με τη συγκεκριμένη ημερομηνία; Γιατί αυτή η βιασύνη χωρίς να εξετάσουμε με την απαραίτητη προσοχή όλες τις πλευρές και τις πιθανές συνέπειες; Ποιος το αποφάσισε τέλος πάντων και γιατί να τον ακολουθήσουμε όλοι σαν τα πρόβατα; Πραγματικά δε μπορώ να την καταλάβω τη διαδικασία: βγαίνει κάποιος ανώνυμος σε ένα μπλογκ, πετάει μια ιδέα και πρέπει να τρέξουμε να την υλοποιήσουμε; Από πού κι ως πού; Εγώ τα βρίσκω πολύ παράξενα όλα αυτά.

  Το ίντερνετ είναι ένα πολύ ωραίο μέσον πληροφόρησης και δημόσιου διαλόγου αλλά δε μπορεί να λειτουργεί ως μέσον λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν ολόκληρες κοινωνίες – τουλάχιστον όχι με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο. Η κατάσταση που βιώνουμε έχει διάφορες αιτίες και μία από αυτές είναι ότι 300 μ*****ς αποφασίζουν εν λευκώ για τις τύχες μας κατ’ εντολήν μιας χούφτας άλλων τόσων πάνω-κάτω πλούσιων και ισχυρών, ντόπιων όσο και ξένων, δηλαδή ένα έλλειμμα πραγματικής δημοκρατίας και ουσιαστικής συμμετοχής των πολιτών.

  Αλλά και τούτο εδώ που συζητάμε τώρα μου φαίνεται εξίσου αντιδημοκρατικό και για την ακρίβεια θα το χαρακτήριζα οχλοκρατικό. Βγαίνει ένας τύπος που δεν έχω ιδέα ποιος είναι, τι σκατά ρόλο βαράει και για ποιο λόγο θα έπρεπε να του δείξω την παραμικρή εμπιστοσύνη, φωνάζοντας «γρήγορα να τα πάρουμε όλα τώρα» και προσπαθεί να παρασύρει όσο το δυνατό περισσότερους σε λίγες μέρες, πριν προλάβει να γίνει σοβαρή κουβέντα, ενώ, όπως φαίνονται από τα μέχρι στιγμής σχόλια, υπάρχουν πολλές και σοβαρές
  αντιρρήσεις. Και είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό γιατί αν παρασυρθεί ένας όχι πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων (άλλοι επειδή συμφώνησαν με την αρχική ιδέα κι άλλοι από τον πανικό που θα προκληθεί), το ξέρει κι η κουτσή Μαρία ότι οι λίγοι πρώτοι θα πάρουν τα λεφτά τους κι οι υπόλοιποι θα χάσουν τις καταθέσεις τους, χωρίς να έχουν ρωτηθεί αν συμφωνούν, πιθανότατα ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ότι επρόκειτο να γίνει τέτοια κίνηση, αφού δεν κάθονται όλοι πάνω από το ίντερνετ να παρακολουθούν συνέχεια τι γράφει ο ένας κι ο άλλος. [Σημείωση για το παρόν blog: αναφέρομαι στην εκδοχή της πρότασης που αφορά ανάληψη των χρημάτων χωρίς μεταφορά σε άλλη τράπεζα. Αλλά και η δεύτερη παραλλαγή με βάζει σε παρόμοιες σκέψεις: γιατί τη μία τράπεζα και όχι την άλλη; ποιος το αποφασίζει, με ποια κριτήρια και με ποιες διαδικασίες και ποιους ρώτησε;]

  Το ξαναλέω: δε μου αρέσει καθόλου αυτή η ιστορία και μεγαλύτερο δώρο στα κοράκια που θέλουν να αγοράσουν όλη τη χώρα για ένα κομμάτι ψωμί, από το να βάλουμε τα χέρια μας και να βγάλουμε τα μάτια μας επισπεύδοντας τη φημολογούμενη χρεωκοπία, δύσκολα θα μπορούσα να φανταστώ.

  • Το αρθρο αναφερεται σε αναδημοσιευση που έχει γίνει απο άλλα μπλογκς …Σε οτι αφορά στην ερώτηση για το παρόν μπλογκ (γιατι στη μια τράπεζα η οχι στην αλλη) η απάντηση μας είναι οτι , ολες οι τράπεζες με τις τακτικες τοκογλυφικου χαρακτηρα , αλλα και εκβιαστικου χαρακτηρα (μεσω των εισπρακτικων τους εταιρειων) ειναι οι ίδιες….Απλά αντι να καθομαστε και να ενισχυουμε (εφοσον εχουμε καταθεσεις) τράπεζες Ιδιωτών, ας πάμε σε Τράπεζες που κατα ενα ποσοστό είναι συμμετοχος το κράτος , ωστε να κρατησουμε το δογμα του » απο τα πολλα σκατά προτιμάμε τα λίγα σκατά….»Οσον αφορά γιατί η συγκεκριμένη ημερομηνία , (που προτείνεται απο τα μπλογκς ), εκτιμούμε , επειδή ειμαστε στην απαρχη ενός ολοκληρωτικά καταστροφικού δανεισμού απο ξένα κέντρα και είναι ευκαιρία τώρα να ανακόψουμε αυτή την παρωδία….Σχετικά με το παραπάνω μήνυμα όμως , επειδή εφήνει υπαινιγμούς οτι εξυπηρετούμε συμφέροντα, δηλώνουμε οτι δεν έχουμε καμμία πρόθεση να μπούμε σε συνομωσιολογικές συζητήσεις, άλλωστε δεν υποχρεώνουμε κανέναν σε bank run , απλά το αναφέρουμε και όποιος θέλει το κάνει…

   • Yianni καταλαβαίνω ότι ασχολείσε με το zeitgeist το ίδιο και εγώ.Έγινε μία ερώτηση στο youtube greece στην παραθέτω

    (Gonidis69 (Πριν από 1 εβδομάδα)

    na rwtisw kati re paidia ? giati stis 11/6 pou erxetai stin Ellada gia diale3i, exei eishthrio me timh eisodou 20e ?? gia poio logo ?? den einai akribws anti8eto me osa lene ?? kai mh mou apanthsete oti einai gia filan8rwpikous skopous ktlp i kati tetoio, giati ELEOS , otan einai gia kati tetoio den bazeis ypoxrewtikh eisodo opws grafei sto site, bazeis donations . 3enerwsa apisteyta . . . )

    και επειδή έχω την ίδια απορία και ακριβώς τις ίδιες σκέψεις μήπως ξέρεις την απάντηση.,δηλαδή για πιο λόγο ακολουθείτε αυτή η σεμιναριακή πολιτική και μέσω τράπεζας κιόλας?

    Σε ευχαριστώ πολύ

    • Αυτο που γνωρίζω ειναι οτι η τιμη χρηματοδοτει την περιοδεια του Φρεσκο και τα εξοδα του….Τα χρηματα κατατιθενται κατευθειαν σε λογαριασμο του VenusProject , για περισσοτερες πληροφοριες ρωτησε τους διαχειριστες στο zeitgeistmovement.gr .Επειδη πολλοι εχουν την ιδια απορια θεωρω οτι τα παιδια στο site ΟΦΕΙΛΑΝ να βγαλουν ενα δελτιο τυπου, αλλα μαλλον τους διακατεχει ερασιτεχνισμος στους χειρισμους τους.

 17. Διάβασα πολλὲς ἀπὸ τὶς ἀπόψεις σας μὲσα σ᾽αὐτὸ τὸν χῶρο καὶ ἡ ἀλήθεια εἶναι ὅτι λίγο ἔως πολὺ τὰ ἔχετε πεῖ ὅλα.

  Κάθε νὲα ἐγγραφὴ θὰ ἦταν ἁπλᾶ μία τροποποιημένη ἀναπαραγωγὴ κάποιας ἄλλης καὶ τίποτα περισσότερο, μὲ ἀποτέλεσμα νὰ ὑποβαθμίζεται ὑποσυνείδητα ἡ πρόταση σὲ ἐπίπεδο «γκάλλοπ», πρᾶγμα τὸ ὁποῖο δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ εὐσταθῇ ὡς ἀντικειμενικὴ ἄποψη ποὺ θὰ ἐπιφέρῃ τὴν σωστὴ ἀπόφαση.

  Τῷ ὄντι ἡ ἀνάληψις τῶν χρημάτων θὰ εἶναι ἕνα ἰσχυρὸ πλῆγμα στὴν συμμορία τῆς «κορυφῆς τῆς πυραμίδος», εἴτε θέλετε νὰ τὴν ὀνομάσετε τραπεζικὸ σύστημα, εἴτε ἐξουσιαστὰς ἢ Bildeberg ἢ κέντρα ἀποφάσεων, ἀλλὰ ἴσως μὲ μία ξεχωριστὴ ἔννοια ἀπ᾽ὅτι ἐκφράζεται στὸν παρόντα χῶρο. Ἐννοῶ ὅτι πέραν τῆς φυσικῆς καὶ οὐσιαστικῆς ἐπεμβάσεως στὸ τραπεζικὸ σύστημα μὲ τὴν πράξη τῆς ἀναλήψεως, θὰ πραγματοποιεῖται ταυτοχρόνως καὶ μία κίνησις ποὺ θὰ ὑποδηλώνῃ τὴν στάση τοῦ ἁπλοῦ Ἕλληνα-καταθέτη, τὴν ἀντίδρασή του ὡς πρὸς τὰ τεκταινόμενα, ποὺ θὰ ἀποτελῇ πλὲον ὑπέρβαση κάθε «κατασκευασμένου γκάλλοπ» τῶν Μέσων Μαζικῆς Ἐξαθλίωσης καὶ τὸ κυριώτερον, ὅτι δὲν θὰ εἶναι δυνατὸν νὰ διαψευσθῇ ἀπὸ αὐτὰ διὸτι ἡ ἀλὴθεια θὰ ἔχει ξεφύγει ἀπὸ τὶς δυνατότητες ἀποκρύψεως-ἀλλοιώσεως ποὺ χρησιμοποιοῦν τὰ ΜΜΕ. Γι᾽αὐτὸν καὶ μόνον ἴσως τὸν λόγο ἡ προσπάθεια εἶναι ἄξια, ἡρωϊκὴ, δηλοῖ καθαρὴ Ἑλληνικὴ ἀντίδραση ἐπιδεικνύει ὑγιῆ κρίση μὲ πνεῦμα ἀνάλογο τῆς φυλῆς ποὺ προσπαθεῖ ὁ Ἑβραῖος πρωθυπουργὸς καὶ οἱ σὺν αὐτῷ νὰ διαλύσουν.

  Νὰ φέρω τὴν προσοχή σας στὶς ἀπεργιακὲς κινητοποιήσεις,τὶς διαδηλώσεις καὶ τὶς μολότωφ, τὶς ἐναγώνιες προσπάθειες ὅλων μας νὰ μεταδώσουμε μία εἴδηση στοὺς φίλους μας ἢ στὰ blogs, ποὺ ἐκφράζει τὶς σκέψεις μας ἢ ποὺ ἔχει «μιλήσει στὴν ψυχὴ μας» καὶ μὲ ἀπογοήτευση διαπιστώνουμε ὅτι ἀποκρύπτεται ἐπιμελῶς ἀπὸ τὰ σκουλήκια τοῦ σαθροῦ συστήματος,τοὺς δημοσιογράφους, νὰ σᾶς θυμίσω τὴν ἀπώλεια τοῦ προσωπικοῦ σας χρόνου στὴν προσπάθεια νὰ ἐνημερώσετε ὅσους πιὸ πολλοὺς μπορεῖτε γιὰ μία συγκέντρωση ποὺ θὰ προάγῃ τὸ δίκαιο καὶ τὴν ἀπογοήτευσή σας ὅταν ἡ παρουσία παρευρισκομένων ὠχριᾶ τῆς δικαίας ἀπαιτήσεως ποὺ ἐπιδιώκετε. Τί ἔγινε; ποῦ εἶναι οἱ μαχητὲς ποὺ μοῦ ὑποσχέθηκαν χθὲς τὸ βράδυ ὅτι θὰ εἶναι ἐκεῖ; ποὺ εἶναι ὅλοι αὐτοὶ ποὺ συμφωνοῦσαν μαζὶ μου στὰ blogs; Δὲν ἦλθαν!

  Αὐτὸ εἶναι ἕνα μεγάλο μάθημα· πρέπει νὰ ζήσουμε μ᾽αὐτὸ, νὰ καταλάβουμε ὅτι πλέον δὲν ὑπάρχει «στρατὸς» γιὰ νὰ κατέβῃ στὸ πεζοδρόμιο. Καλῶς ἢ κακῶς δὲν θὰ τὸ ἐξετάσω ἀλλὰ φαίνεται ὅτι δὲν εἶναι ὁ τρόπος ποὺ μποροῦμε νὰ πολεμήσουμε πιά. Αὐτὸ νὰ εἶστε βέβαιοι ὅτι τὰ σκυλιὰ τὸ γνωρίζουν πολὺ πιὸ πρίν ξεκινήσουν νὰ διαλύουν τὴν χώρα μας. Αἰσθανθήκατε νὰ ἔχουν φοβηθῇ ἢ νὰ τοὺς ἔνοιαξε γιὰ τὰ πλήθη ποὺ κατακλύζουν τὸ κέντρο σχεδὸν σὲ καθημερινὴ βάση;

  Ὁ τρόπος εἶναι νὰ πολεμήσουμε μὲ ὅτι ἔχουμε καὶ αὐτὸ ποὺ ἔχουμε εἶναι ἡ κρίση μας καὶ ἕνα φτωχὸ πληκτρολόγιο γιὰ νὰ ἐπικοινωνήσουμε μεταξὺ μας καὶ στὸ μέτρο τοῦ δυνατοῦ νὰ ἐνημερώσουμε ὅσους μποροῦμε ἀπὸ τὸ στενὸ μας περιβάλλον. Εἶναι ἀρκετὸ; Νομίζουμε ὄχι, ἀλλὰ ἐδῶ θὰ ἔλθῃ νὰ μᾶς ἀπαντήσῃ ἡ ἀρχαῖα κινέζικη παροιμία ποὺ λέει: «ὅταν κάνεις ὅ,τι μπορεῖς, κάνεις αὐτὸ ποὺ πρέπει».

  Ἔτσι λοιπὸν εἶναι μὶα ἀπὸ τὶς πολὺ λίγες περιπτώσεις-εὐκαιρίες νὰ μπορέσουμε νὰ περάσουμε ἕνα μήνυμα κοινῆς ἀποδοχῆς καὶ μεγάλου ἀριθμοῦ συμμετεχόντων ποὺ δὲν κρύβεται. Πληροφοριακὰ μόνον σᾶς λέω ὅτι ὁ ἀριθμὸς χρηστῶν ποὺ χρησιμοποιοῦν τὸ διαδίκτυο εἶναι μόλις 3.182.000 Ἑλλήνων μὲ ἕνα πολὺ μεγάλο ποσοστὸ ἀπὸ αὐτοὺς ποὺ ἀσχολεῖται μόνο μὲ τὸ MSN καὶ τὸ Facebook, ἀπέχοντας ἀπὸ κάθε ἄλλου εἴδους πληροφορήσεως, πρᾶγμα ποὺ καθιστᾶ τὴν συγκεκριμένη πληροφόρηση ἀδύναμη, πλήν ὅμως δὲν παύει νὰ εἶναι λόγῳ συγκυριῶν πολὺ μεγαλύτερη σὲ μέγεθος ἀπὸ οἰαδήποτε ἄλλη σὲ ἐπίπεδο συγκεντρώσεων, ἀκόμη δὲ καὶ ἰσχυροτέρα γιατὶ εἰναι πανελλαδικὴ.

  Πρέπει νὰ σᾶς πικράνω λιγάκι τώρα παραδεχόμενος ὅτι σὲ αὐτὴ τὴν ἐξελικτικὴ φάση τῆς ζωῆς μας εἶναι καλὸ πλὲον νὰ ἀποδεχθοῦμε ὅτι ἡ ὁμαδικὴ προσπάθεια, ὄχι ὅτι δὲν εἶναι ἀποδοτικὴ, ἄλλὰ δυστυχῶς δὲν ἐπιτυγχάνεται. Ἀντ᾽αὐτῆς μπορεῖ νὰ πρυτανεύσῃ μόνον ἡ ἀτομικὴ προσπάθεια σὲ συλλογικὸ ἐπίπεδο· δηλαδὴ ἡ κατόπιν κρίσεως ὁμόνοια καὶ συλλογικότητα στὴν ἐφαρμογή της.

  Τέλος γιὰ νὰ μὴν εἶναι στεῖρο τὸ σχόλιό μου θὰ συμφωνήσω ὅτι τὸ ἐγχείρημα ἐμπεριέχει κινδύνους, ἀνασφάλεια, ἄγνοια καὶ ἴσως ἐλπίδα. Ὅτι ἐμπεριεῖχε ἴσως καὶ κάποια τοποθέτηση χρημάτων στὸ χρηματιστήριο πρίν ἀπὸ μερικὰ χρόνια ὅταν χειριζόταν τὴν κατάσταση ὁ Ἀαρών Ἁβουρὶ κατὰ κόσμον Κ. Σημίτης.

  Τότε πολλοὶ τὸ τολμήσανε. Δὲν ἀξίζει μία θαρραλέα πρᾶξις τώρα;

  Ἡ λύση γιὰ τὴν τελικὴ ἀπόφαση δὲν εἶναι δύσκολη, ἀρκεῖ νὰ τὴν προσεγγίσετε μὲ τὸν πλέον ἁπλὸ τρὸπο. Ὅπως ἔλεγε ἕνας Σκῶτος φιλόσοφος William of Ockham στὸ ἔργο του Okham’s Blade (τὸ ξυράφι τοῦ Ockham), δὲν ὑπάρχει λόγος νὰ πολυκοπλοποιοῦμε τὰ πράγματα· ἡ πλέον πιθανὴ σωστὴ λύση εἶναι καὶ ἡ ἁπλούστερη. Δηλαδὴ μόνο βάσει τῶν γνωστῶν μας στοιχείων γνωρίζουμε ὅτι:

  1. οἱ τράπεζες ζοῦν ἀποκλειστικὰ καὶ μόνον ἀπὸ δικά μας χρήματα.
  2. ἐὰν ἐμεῖς δὲν δανειζὀμαστε, αὐτοὶ δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ ἔχουν ῥευστὸτητα ὁπότε δὲν ζοῦν αὐτοὶ.
  3. Αὐτοὶ εἶναι ἀδίστακτοι πρὸς ἐμᾶς καὶ στὸ χρέος μας ὁπότε γιατί ὄχι καὶ ἐμεῖς πρὸς αὐτοὺς
  4. Τὸ «κράτος» ἔδωσε τρεῖς φορὲς ἐνίσχυση στὶς τράπεζες τὰ τελευταῖα 2 χρόνια: 28 δὶς, 17 δὶς καὶ ἄλλα περίπου 30 δὶς δὲν θυμᾶμαι ἀκριβῶς, γιὰ ἐνίσχυση. Τὸ παράλογο ἐδῶ εἶναι ὅτι ἐὰν τὰ χρήματα αὐτὰ τὰ ἔδινε στοὺς ἀνθρώπους , αὐτοὶ θὰ τὰ ἔδιναν στὶς τράπεζες ποὺ χρωστοῦν οὕτως ἢ ἄλλως. Οἱ τράπεζες δηλαδὴ θὰ ὀφελοῦντο ἀπὸ τὰ χρήματα. Αὐτὸ δὲν ἔγινε, γιατί; Ἐπειδὴ ἐπρεπε νὰ παραμείνουμε χρεωμένοι, ἄλλως οἱ τράπεζες δὲν ὑφίστανται.
  5. Ἡ κυβέρνηση καὶ τὰ ΜΜΕ δροῦν καθαρὰ ἀνθελληνικὰ καὶ φθάσαμε στὸ σημεῖο νὰ φοβόμαστε νὰ ποῦμε ὅτι εἴμαστε Ἕλληνες γιὰ νὰ μὴν κατηγορηθοῦμε γιὰ «ῥατσισμὸ». Αὐτοὶ συνιστοῦν αὐτοσυγκράτηση, ἐμεῖς πρέπει νὰ κάνουμε τὸ ἀντίθετο. Ἐφ᾽ὅσον εἶναι φανερὸ ὅτι εἶναι ἐναντίον τοῦ συμφέροντός μας, ἁπλᾶ πρέπει νὰ κάνουμε ἀντίθετα ἀπ᾽ὅτι μᾶς λένε.
  Βλέπετε μὲ πολὺ ἁπλὲς σκέψεις ποὺ στὴν οὐσία βρίσκονται μπροστὰ μας ἡ ἀπάντηση δὲν εἶναι καὶ τὀσο δύσκολη.

  Κλείνω λέγοντας ὅτι ἐὰν δὲν ὑπῆρχε χρὲος δὲν θὰ ὑπῆρχαν τράπεζες. Οἱ τράπεζες ὑπάρχουν ἐπειδὴ τοὺς δίνουμε ἐμεῖς χρήματα. Τὰ χρήματα ποὺ ἀντιστοιχοῦν στὶς ἔστω μικροκαταθέσεις τῶν Ἑλλήνων εἶναι πάρα πολλὰ καὶ δὲν ὑπάρχουν σὲ ἀριθμὸ ποὺ νὰ μπορῇ νὰ καλυφθῇ ἀπὸ τὶς τράπεζες.

  Δῶστε τους ἕνα μάθημα σὰν γνήσιοι Ἕλληνες ἀπόγονοι τῶν κατασκευαστῶν τοῦ Παρθενῶνα.

  Ἐπιτρέψατέ μου νὰ σᾶς περάσω ἕνα βίντεο τῶν 00:40´λεπτῶν μὲ κινούμενα σχέδια μεν, ἀλλὰ περιεκτικὸ δὲ σὲ βαθμὸ ποὺ σᾶς δώσῃ τὴν δυνατότητα νὰ ἀντιληφθῆτε τὴν ἁπλὴ σύλληψη τῆς ἱδὲας τοῦ τραπεζικοῦ συστήματος, καθὼς καὶ τὴν ἀποκάλυψη τοῦ λεπτοῦ πάγου πάνω στὸν ὁποῖο πατοῦν. Θυμηθεῖτε τὸ παράδειγμα τοῦ ἐλέφαντα ποὺ ὅταν εἶναι μικρὸς τὸν δένουν μὲ μία ἀλυσίδα καὶ ἀφοῦ ὁ κακόμοιρος πεισθεῖ ὅτι δὲν μπορεῖ νὰ λυθῇ, διατηρεῖ τὸ βίωμα καὶ ὅταν μεγαλώσῃ ἀρκεῖ μόνον ἕνα ἁπλὸ σχοινάκι νὰ τὸν κρατήσῃ δεμένο.
  http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=50055385

  Σᾶς μετέφερα τὴν σκέψη μου σχεδὸν αὐτούσια ἀπὸ ἕνα ἄλλο blog, (ἄλλωστε, ὅ,τι πρεσβεύω ἐπαναλαμβάνω), τροποποιημένο κατά τι λόγῳ τοὺ ἐπιπέδου ποὺ κυριαρχεῖ στὸ παρόν, σαφῶς ἀνώτερον τοῦ προηγουμένου· θὰ ἦταν παράλειψίς μου νὰ μὴν συγχαρῶ τὸ ὑψηλὸ ἐπίπεδο γνώσεων, πληροφοριῶν καὶ ἤθους ποὺ ἐπικρατεῖ, ἀνεβάζοντας τὸν μέσο ὅρο ποιότητος άμιγῶν Ἑλλήνων. Παρομοίως, ἡλικιακὰ ἀνήκω μαζὶ μὲ τὸν ἀγαπητὸ συγγραφέα τῶν 50 ἐτῶν, εἶμαι ἀπολυμένος 8 μῆνες χωρὶς νὰ μοῦ ἔχει δοθεῖ ἀποζημίωση ἀπολύσεως καὶ χωρὶς νὰ ἔχει πραγματοποιηθεῖ ἡ μετάταξις ποὺ ἀναφέρεται στὸν νόμο ποὺ ἔγινε γιὰ τὴν ἀπόλυσή μας.

  Ἀπὸ τὸ λεγόμενο Bank Run δὲν περιμένω κοσμοϊστορικὲς ἀλλαγὲς, ἀλλὰ κάτι ποὺ νὰ εἶστε βέβαιοι ὅτι θὰ τοὺς κάνει νὰ μήν κάθονται καλὰ στὶς καρέκλες τους, θὰ τοὺς φοβίσῃ καὶ θὰ τοὺς δείξῃ ὅτι ἕνα μεγάλο μὲρος τῆς Ἑλληνικῆς κοινωνίας δὲν ἔχει ἀλλοτριωθεῖ καὶ δὲν κοιμᾶται. Φανταστεῖτε μόνον νὰ μὴν τολμοῦσαν νὰ κάνουν γκάλλοπ στοὺς δρόμους, γιατὶ στὸν κάθε ἕνα ποὺ θὰ ῥωτοῦσαν, νὰ ἔπερναν τὴν ἴδια ἀκριβῶς ἀπάντηση: «σχοινὶ στοὺς πολιτικοὺς καὶ δικαιοσύνη». Ἡ κυβέρνηση θὰ ἔφευγε τὴν ἑπομένη ἡμέρα.

  Τὲλος αἰσθανθεῖτε ὅτι τὰ βλέματα σχεδὸν τῆς ὑφηλίου βρίσκονται πάνω μας καὶ ἄνθρωποι ὅπως ὁ Max Keiser, Alex Jones, Bob Chapman ἐμφανιζόμενοι ὡς φιλέλληνες ἐπὶ τοῦ προκειμένου, μᾶς παροτρύνουν νὰ σταθοῦμε ἀντάξιοι τοὺ Λεωνίδα καὶ τῆς κληρονομιᾶς μας. Χρειαζόμαστε μία προσπάθεια αὐτοθυσίας, ἐπιπέδου «αὐτοκτονίας», ὅπως ἄλλωστε ἦταν καὶ οἱ 300. Πολεμᾶμε γιὰ τὴν ΙΔΕΑ καὶ τὴν ἐμψύχωση τῶν ἄλλων λαῶν (ὅπως στὸ βίντεο μὲ τὸ λιοντὰρι ποὺ προσέφερε ὁ εύγενικὸς κύριος λίγο πιὸ πάνω). Αὐτὸς εἶναι ὁ προορισμὸς τοῦ Ἕλληνα.

  Εὐχαριστῶ γιὰ τὴν κατανόησή σας καὶ τὴν ὑπομονὴ σας.

 18. Εγώ τα σήκωσα και δεν τους άφησα φράγκο. Σε όποιον καραγκιόζη σας πει «σουξου μουξου μανταλάκια τρίχες και οικονομικά πτυχία, οι ειδικοί ξέρουν» τραβήχτε του μια σφαλιάρα γιατί είναι ηλίθιος. Είναι τόσο ηλίθιος που θα πει «να μην χρησιμοποιούν π.κάρτες και να μην παίρνουν δάνεια». Δεν είναι ηλίθιος γι αυτό, γι αυτό είναι πονηρός, γιατί ρίχνει το φταίξιμο πάλι στους ανθρώπους. Λες και τα δάνεια τα παίρνουν για να πάνε στις Μπαχάμες. Το ΤΕΒΕ πληρώνουν για να έρχονται και να πουλάν οι μαύροι και οι κινέζοι ότι και όσο γουστάρουν, πληρώνουν και τα φροντιστήρια μπας και προχωρήσει το παιδί γιατί γεννήθηκε ‘Ελληνας και δεν έχει δικαίωμα να δώσει 2η φορά για να μπει στη σχολή που θέλει, ούτε του αναγνωρίζουν αυτόματα το πτυχιό, σε αντίθεση με τα αλλοδαπά, που θα μας τα παρουσιάσουν και ως «φωστήρες» γνώσης στο μέλλον. Αφού δανείζονται για να πληρώσουν τα χρέη ενός συστήματος που είναι φτιαγμένο να σε χρεώνει, πως περιμένουν να ξεπληρώσουν και πως ο μαλάκας ο «οικονομολόγος» περιμένει να μην πάρουν δάνεια; Με τα δάνεια επιβιώνουν, ΔΕΝ ΖΟΥΝ, ηλίθιε «ειδικέ». Οποιος δεν έχει τα ούμπαλα @@ να φτιάξει μια πυραμίδα απο προδότες όπως αυτή που έφτιαξε ο Κ.Κολοκοτρώνης έξω απ τη Τριπολιτσά, να μην αποκαλεί τον εαυτό του ‘Ελληνα και να ετοιμάζει τις βαλίτσες του.
  Αρκετά ανέχτηκε αυτός ο λαός

 19. ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι είναι τα πράγματα!!! Ηδη έχουν ξαμωληθεί τα γερμανάκια και ψάχνουν πιο σημείο της χώρας μας θα διαλέξουν για να χτυπήσουν κοψοχρονιά!!!!! Φέτος δεν θα έχουμε ΤΟΥΡΙΣΜΟ, αλλά υποψήφιους κατακτητές… και εμείς… κοιμόμαστε στα χαμομήλια!!!!!

 20. Ἐλπίζω, ἔτσι ἔχω μία ἐλπίδα ὅτι ὁ κ. Nobody Μαΐου (30, 2010 σε 7:53 πμ) δὲν ἀπευθύνεται σὲ μένα ὡς πρὸς τὸν ἀνωτέρω σχολιασμὸ μου. Ὁ λόγος εἶναι ὅτι χρησιμοποίησε τὴν ἔκφραση «ἐπιβιώνουν» ἐν ἀντιθέσει μὲ τὸ «ζοῦν».

  Ἕνεκα τοῦ ὅτι ὑπάρχει πιθανότης νὰ ἔχει γίνει παρερμηνία σὲ κάποια ἔννοια ἢ τὸ μήνυμα ἐν γένει νὰ μὴν ἔχει περάσει ἔτσι ὅπως ἔπρεπε. Στὴν περίπτωση αὐτὴ ζητῶ συγγνώμη καὶ προτίθεμαι νὰ διευκρινήσω τὸ δυσνόητο τῆς θέσεώς μου ὡς πρὸς τὴν ἐνέργεια τῆς 1ης Ἰουνίου

 21. Μεταφέρουμε νεότερα, σημερινά απο μια ομάδα στο Facebook, σχετικά με το Bank Run:
  » Ενημερώνουμε τους φίλους και τα μέλη της ομάδας μας ότι αν έχετε αφήσει κάποιο υπόλοιπο στον τραπεζικό σας λογαριασμό να βιαστείτε να κάνετε την ανάληψη σας. Οι πληροφορίες που δεχόμαστε από το τραπεζικό σύστημα και από μέλη μας που εργάζονται σε τράπεζες είναι ότι πολύ σύντομα θα έχει τιναχτεί η μπάνκα στον αέρα και μάλλον θα ανακοινωθεί ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.
  Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αναφορά μέλους μας που εργάζεται σε υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας και μας ανάφερε ότι μόνο σήμερα και μόνο στο συγκεκριμένο υποκατάστημα,γίνανε αναλήψεις συνολικής αξίας 1.500.000. Να σημειώσουμε καταγγελίες πολιτών, σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 με τον Παπαδάκη σήμερα, που αναφέραν ότι πήγαν να σηκώσουν τις καταθέσεις τους και οι τράπεζες αρνιόντουσαν να τους δώσουν τα λεφτά τους με την πρόφαση ότι θέλει κάποια «άλλη διαδικασία».
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ: http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=120963261276804

 22. ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΙΞΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ..ΦΕΙΣ ΜΠΟΥΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ…ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!!!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ…

 23. Παράθεμα: Bank run..? Μα.. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ!! (Video-photos) | Fox News

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s