Πρόταση Ψήφου

TRUELIES:

Στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές , πολλοί απο εμάς θα προσέλθουμε στις κάλπες με σκοπό να ψηφίσουμε Λευκό η Ακυρο, ώστε να δείξουμε την δυσανασχέτησή μας στην είσοδο της χώρας μας στο μνημόνιο και τις πρακτικές του Δ.Ν.Τ. Ακολουθεί μια πρόταση , η οποία  μπορεί να προκαλέσει δημοψήφισμα ΔΙΑΔΩΣΤΕ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  Νοεμβρίου 2010

Προτίθεσαι να ρίξεις ΑΚΥΡΟ; ΛΕΥΚΟ; ή μήπως σκέφτεσαι να  «ΜΕΙΝΕΙΣ ΑΡΑΧΤΟΣ»; Εαν πραγματικά θέλεις, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕΙΣ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ να αποφασίζουν για ‘σένα (χωρίς εσένα) και να εφαρμόζουν επάνω σου τα «μέτρα τους», χωρίς ΠΟΤΕ να σε ρωτούν αν συμφωνείς ή εάν διαφωνείς.

Ψήφισε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ το δικαίωμα σου να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ γι’ αυτά που σε αφορούν, ώστε να αναδειχτεί μια Δημοκρατία των Πολιτών, αντί αυτής των Τραπεζών, των Πολυεθνικών και της ολιγαρχίας.   Μ’ αυτό το ψηφοδέλτιο-Δημοψήφισμα, προτείνουμε στους Έλληνες πολίτες στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, παράλληλα με το δικαίωμα της ανάδειξης  τοπικών αρχόντων, να ασκήσουν το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.

Η άποψη του καθ’ ενός μας, πρέπει να εκφραστεί Δημοκρατικά, απέναντι στην «σύγχρονη κατοχή» που μας επιβάλλει το ΔΝΤ με την συνεργασία των υπηρετών του – επίορκων πολιτικών μας και που είναι ΕΝΑΝΤΙΑ στα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των Ελλήνων

Καθημερινά βιώνουμε τις άθλιες μεθοδεύσεις της κυβερνητικής κρατικής προπαγάνδας και των Μέσων Μαζικής Αποχαύνωσης, οι οποίες στοχεύουν στην δημιουργία της ψευδαίσθησης, ότι η μοναδική μας διέξοδος από την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν, είναι το ΔΝΤ.

Πολύ πρόσφατα, η Ουγγαρία απέδειξε έμπρακτα, ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αντιμετώπισης της κρίσης. Το ίδιο απέδειξαν  η Ισλανδία καθώς επίσης η Τουρκία και η Αργεντινή παλαιότερα.

Η γειτονική μας Τουρκία που κατά κόρον έχει κατηγορηθεί για σοβαρότατες παραβιάσεις των ατομικών δικαιωμάτων, διεξάγει Δημοψήφισμα για την αλλαγή του Συντάγματος κι εδώ, στην γενέτειρα της Δημοκρατίας, από την μεταπολίτευση και μετά, όλες οι κυβερνήσεις το αποφεύγουν συστηματικά, διότι γνωρίζουν ποιο θα είναι το αποτέλεσμα.

Σαν ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, δεν χρειαζόμαστε την έγκριση καμίας κυβέρνησης για να ασκήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας να ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ και ν’ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για τα πλέον κρίσιμα ζητήματα που επηρεάζουν τόσο τις δικές μας ζωές, όσο κι αυτές των επόμενων γενεών.

Οι κυβερνήσεις οι οποίες ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ την διενέργεια Δημοψηφίσματος, είτε δεν είναι ειλικρινείς, ή είναι μεταμφιεσμένα ολοκληρωτικά καθεστώτα ντυμένες τον Δημοκρατικό μανδύα και ως εκ τούτου, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ να κυβερνούν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά κυριότερα για λόγους ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ, ο καθ’ ένας μας προς τον εαυτό του,

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση εάν τολμά και σέβεται την Λαϊκή Κυριαρχία, να δώσει άμεσα εντολή στους δικαστικούς αντιπροσώπους σε όλη την χώρα να καταμετρήσουν αυτοτελώς τα ψηφοδέλτια του Άτυπου Δημοψηφίσματος, ώστε να μην ακυρωθούν τα λοιπά συμβατικά ψηφοδέλτια.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους Έλληνες Πολίτες που συμμερίζονται αυτή την πρωτοβουλία του «Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας» να προωθήσουν αυτή την Ιστορικής σημασίας σημαντική πολιτική δράση και να συμμετάσχουν στο Δημοψήφισμα ενάντια στην εξευτελιστική για τους Έλληνες και την Ελλάδα σύμβαση του ΔΝΤ και των επίορκων πολιτικών που το (εξ)υπηρετούν.                                                             Ενεργοποιήσου και ρίξε στην κάλπη είτε ΜΟΝΟ του είτε ΜΑΖΙ με την επιλογή της δημοτικής αρχής της αρεσκείας σου, το ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

….. Kαι θυμήσου!!!  Όσο ΕΣΥ μένεις «αραχτός», ΑΥΤΟΙ θα σου πουλάνε καναπέδες και θα φορολογούν τον ύπνο σου….

Για διευκρινήσεις ,ενημέρωση κι επικοινωνία συντονισμού αυτής της Πανελλαδικής μας παρέμβασης               απευθυνόμαστε:                                                                                                                           τηλ:2103648300 fax: 2103610882  email: geoko@otenet.gr και στην ιστοσελίδα www.dimopolis.gr

TO ΑΤΥΠΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΡΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ , ΤΟ ΛΕΥΚΟ Η ΤΟ ΑΚΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ

ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διά μέσου του παρόντος, εγώ ο ανώνυμος ψηφοφόρος,    αλλά επώνυμος ως ανθρώπινη ύπαρξη και ως    συνειδητά  Ελεύθερος Έλληνας πολίτης,

ΕΚΦΡΑΖΩ την αντίθεσή μου στην παράδοση της χώρας μου στο ΔΝΤ από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ Κυβέρνηση !

ΑΠΑΙΤΩ την άμεση ακύρωση του Μνημονίου !

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩ την  Κυβέρνηση ως αναδειχθείσα στην εξουσία με τον δόλιο τρόπο της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ, διότι τελικά «λεφτά ΔΕΝ υπήρχαν»,

με ευθύνη όλων των  προηγούμενων ελληνικών Κυβερνήσεων των δήθεν  αντιπροσώπων μας !

ΖΗΤΩ την άμεση άρση της Βουλευτικής ασυλίας και την ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ όσων πολιτικών προσώπων και Δημοσίων λειτουργών, κατεχράσθησαν χρηματικά ποσά ή έβλαψαν με οιονδήποτε δόλιο τρόπο, ή καταχρηστικές συμφωνίες, το Εθνικό συμφέρον της Ελλάδος !

ΔΙΕΚΔΙΚΩ μια Δημοκρατία Άμεση, η οποία θα σέβεται τον Πολίτη και θα λειτουργεί για το συμφέρον του ΣΥΝΟΛΟΥ κι όχι των ολίγων και εκλεκτών !

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΕ ΜΟΡΦΗ DOC ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΤΥΠΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΕΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΧΝΕΣ  ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2010
Ερώτηση 1: Τι θα επιτευχθεί με αυτήν την ενεργεία ;
Απάντηση: Θέλουμε να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε συνειδητή και συντονισμένη μαζική δράση. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός τετελεσμένου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

Ερώτηση 2: Τι ακολουθεί μετά;
Απάντηση: Η δημιουργία κρίσιμης μάζας-ρεύματος πολιτών η οποία θα πιέσει για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η άποψη της κοινής γνώμης να καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες . Εν ολίγοις, εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στην πράξη.

Ερώτηση 3: Η χρήση του προτεινομένου ψηφοδελτίου για άτυπο δημοψήφισμα δεν θα καταμετρηθεί στα άκυρα ;
Απάντηση: Αρχικά ναι! Σκοπός όμως, είναι να καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια του Δημοψηφίσματος και να δοθεί το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε αμεσότερη πρόσβαση του πολίτη στις αποφάσεις μέσω δημοψηφισμάτων και άλλων άμεσο-δημοκρατικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται μεν από το σύνταγμα μας, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Ερώτηση 4: Τα άκυρα δεν ενισχύουν τον πρώτο συνδυασμό και το ισχύον σύστημα γενικότερα ;
Απάντηση: Όχι . Αυτό που κάνουν τα άκυρα και τα λευκά είναι να ελαχιστοποιούν την δυνατότητα να αναδειχτούν άλλοι, πλην του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού.
Δηλαδή μία ψήφος λευκή ή άκυρη, συνεχίζει να διατηρεί την διαφορά μεταξύ των συνδυασμών ακριβώς ίδια, άρα και την πρωτιά του όποιου συνδυασμού έχει περισσότερες ψήφους . Είναι καθαρά αποτέλεσμα απλών μαθηματικών και τίποτε άλλο.

Ερώτηση 5: Πως θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια ;
Απάντηση: Αρχικά στα άκυρα. Όμως με την έκταση που επιδιώκουμε να πάρει η πρωτοβουλία, θα καταμετρηθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών σαν μία συνειδητή ενέργεια και όχι σαν τυχαία λάθη ! Φανταστείτε 600.000 ή 1.000.000 ψηφοδέλτια ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ να πλημμυρίζουν τις κάλπες και τα εκλογοδικεία. Ποιό Δημοκρατικό μυαλό, θα τολμήσει να αγνοήσει 1.000.000 αυθόρμητες ψήφους ενάντια στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ και τις πολιτικές που αφανίζουν την μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και ξεπουλάει κάθε Ελληνική πηγή πλούτου στις πολυεθνικές και στους ξένους τραπεζίτες.

Ερώτηση 6: Τι είναι προτιμότερο;
α) να βάλω στον φάκελο μόνο το προτεινόμενο ψηφοδέλτιο ή,
β) μαζί με το προτεινόμενο, να βάλω και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της αρέσκειας μου το οποίο θα συμπληρώσω κανονικά ;
Απάντηση:Για όποιον δεν θέλει να ψηφίσει κανέναν συνδυασμό υπάρχει η επιλογή α) να ρίξει μόνο το άτυπο ψηφοδέλτιο/δημοψήφισμα. Όμως το β είναι προτιμότερο. Αρχικά φάκελοι με δύο ψηφοδέλτια θα θεωρηθούν άκυροι , όμως στην συνεχεία οι θιγόμενοι υποψήφιοι θα προσφύγουν στα εκλογοδικεία προκειμένου να καταμετρηθούν τα δικά τους άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως θα έχουν πέσει μαζί με το προτεινόμενο. Έτσι, θα επιτευχθεί η καταμέτρηση του «ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ».

Ερώτηση 7: Γιατί να μην ψηφίσω τον λιγότερο διεφθαρμένο συνδυασμό κατά την γνώμη μου, η απλώς κάποιον άλλον από αυτόν που δεν θέλω να βγει;
Απάντηση: Αυτή είναι η λεγόμενη αρνητική ψήφος η οποία μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή. Με άλλα λόγια τον Σημίτη τον ψήφισε ό λαός σαν τον λιγότερο κακό από το κακό παρελθόν και την νεκρή πολιτική του ετοιμοθάνατου Ανδρέα ! Μετά τον Κώστα Καραμανλή τον ψήφισε ο κόσμος σαν τον λιγότερο κακό από το αμαρτωλό πασοκ και τον άψητο Γιώργο !
Το 2009 ο λαός ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν τον λιγότερο κακό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την απραγία του Καραμανλή . Το αποτέλεσμα της αρνητικής ψήφου είναι αυτό που πληρώνουμε σήμερα με την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το μνημόνιο!

Ερώτηση 8: Είναι παράνομο ;
Απάντηση: α) Δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί ποιος ψήφισε τι ή ποιον, γιατί η ψηφοφορία είναι μυστική .
β) Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει τέτοια συμπεριφορά , άρα δεν μπορεί να υπάρξει δίκη και καταδίκη . Το αντίθετο μάλιστα. Η πρακτική μας αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος το οποίο αφήνει την εφαρμογή του , στον πατριωτισμό των Ελλήνων . Οι κυβερνήσεις δεν προκαλούν δημοψηφίσματα ενώ αυτά προβλέπονται από το σύνταγμα μας οπότε και εμείς οι απλοί οπλίτες εφαρμόζουμε το σύνταγμα λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και απειλούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με το μνημόνιο το οποίο επιβλήθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο και μία δανειακή σύμβαση η οποία δεν κυρώθηκε ούτε καν από το κοινοβούλιο!

Ερώτηση 9: Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία;
Απάντηση: Απλοί πολίτες που θεωρούν το δημοψήφισμα ως εργαλείο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας και ως ακρογωνιαία λίθο της Δημοκρατίας και της βούλησης των πολιτών της. Απλοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην πολιτική κοροϊδία του «άλλα λέω προεκλογικά κι άλλα πράττω όταν παίρνω την εξουσία στα χέρια μου».

Ερώτηση 10: Πως μπορώ να συμμετάσχω και να βοηθήσω;
Απάντηση: Εξάπλωσε την ιδέα. Κατέβασε και φωτοτύπησε τα κείμενα και κυρίως το Ψηφοδέλτιο – Δημοψηφισμα. Στείλε το σαν email. στις επαφές σου. Εαν έχεις δικό σου blog φιλοξένησε τα κείμενα στην σελίδα σου. Προώθησέ το στους φίλους σου μέσω facebook, Tweeter κλπ.

Κάνε την ιδέα ΠΡΑΞΗ, την ημέρα των εκλογών.

ΠΗΓΗ-ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ 2010

Advertisements

38 σκέψεις σχετικά με το “Πρόταση Ψήφου

 1. ποιος θα βαλει γιαννη μου μεσα τους πολιτικους…???…το ιδιο το συστημα που τους θρεφει…???…αν ειναι ποτε δυνατον…αυτο που χρειαζεται ειναι ανατροπη του συστηματος….εκ βαθρων ξεριζωμο με επαναστατικες διαδικασιες…τα δημοψηφισματα ειναι αναχωματα στη διαδικασια ριζοσπαστικοποιησης του λαου…

  • δεν καταλαβες μαλλον τι προσπαθει να κανει η προταση αυτη….Αν βαλουμε αφου διαδωσουμε , μεσα στο ψηφοδελτιο αυτο το ψηφισμα, πολλα ψηφοδελτια θα οδηγηθουν ως ακυρα στα εκλογοδικειαα, τα οποια ισως (αν ο αριθμος ειναι τεραστιος) υποχρεωθει να καταμετρησει ως δημοψηφισμα το εν λογω ψηφισμα εξοδου απο το ΔΝΤ, ξαναδιαβασε το αρθο και το ψηφισμα για να καταλαβεις τι παει να δημιουργησει σαν πραξη…

 2. Πολύ καλή ιδέα! Μπράβο.
  Δεν ήξερα τι να ρίξω στην κάλπη αφού είναι πλήρως απογοητευμένος από το πολιτικό σύστημα της χώρας μας.
  Η ιδέα σας προσφέρει μια πολύ καλή διέξοδο.

 3. Σκόπευα να απέχω απ΄αυτό το κομματικό αλησβερήσι που γίνεται και στις αυτοδιοικητικές εκλογές-αηδιασμένος και απογοητευμένος πραγματικά-μη πηγαίνωντας να ψηφίσω.Τώρα μου δίνεται το έναυσμα με χαρά να συμμετάσχω και θα το κάνω πιο σίγουρος από ποτέ για το τι θα ήθελα να ρίξω στην κάλπη…Ευχαριστώ
  ΣΣ : ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ…ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ.

 4. Μια ερώτηση απλή θα ήθελα να κάνω.
  Εφ’όσον τα άκυρα πλέον μετρούν υπέρ του 1 κόματος ποιός μας εξασφαλίζει εμάς ότι το δημοψήφισμα δεν θα μετρήσει απλά ώς άκυρο?Γιατί αυτό και όχι αποχή?
  Μετά την πολιτική απαξίωση όταν θα έχουν τρίξει οι καρέκλες ζητάμε μέσω ίντερνετ υπογραφές για δημοψήφισμα και το απαιτούμε όπως στην Ιρλανδία.
  Το ένα να μην αναιρεί το άλλο.
  Άς μην αλλάξουμε το σύστημα ας το καταστρέψουμε και να δημιουργήσουμε
  ένα άλλο,μην ξεχνάτε ότι η Ελλάδα είναι το πείραμα όλης της Ευρώπης.
  Προσωπικά ψηφίζω ΑΠΟΧΗ και ελπίζω να φτάσει αυτή την φορά πάνω από το 50%.

  • Ξενοφων μαλλον δεν καταλαβες την δεα του ψηφισματος….Ειναι σιγουρο οτι το ψηφοδελτιο που θα περιεχει μια επιλογη προσωπου η λευκο, μαζι με το εγγραφο Ατυπο-ψηφισμα, θα βγει ακυρο.Το θεμα ειναι οτι αν γινει μαζικα , θα βγουν αποτελεσματα αλλα αντι αλλων και πολλοι υποψηφιοι θα προσφυγουν στο εκλογοδικειο για να αναιρεθουν καποια ακυρα…Εκει λοιπον θα πρεπει να προσμετρηθουν και τα Ατυπα ψηφισματα, και οπως καταλαβαινεις αν αυτα ειναι εκατονταδες χιλιαδες , τιθεται πολιτικο θεμα δημοψηφισματος, ξανασκεψου την πραξη αυτη….Ουτως η αλλως τα ακυρα υπερ του πρωτου ειναι , αλλα οχι απαραιτητα, φαντασου υποψηφιους που θα πανε σε δευτερο γυρο και θα εχουν και οι 2 ακυρα ψηφοδελτια με το Ατυπο ψηφισμα μεσα…..εκει πρεπει να καταμετρησει το εκλογοδικειο , οταν γινουν ενστασεις ΚΑΙ ΤΑ αΤΥΠΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟς….

   • Λοιπόν τώρα που μου το εξήγησες το κατάλαβα αλλά αλήθεια πιστευείς ότι το σύστημα δεν θα βρεί παράθυρο,δεν ξέρω αδελφέ αλλά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ας κάνουμε το δημοψήφισμα μόνοι μας μέσω ίντερνετ,ας μαζέψουμε υπογραφές με ονοματεπώνυμο,ας πάμε πόρτα πόρτα και μετά πορεία και παράδοση του ψηφίσματος στο μαξίμου,ότι θέλετε αλλά μπροστά στις κάλπες προσωπικά δεν πάω,είμαι σίγουρος ότι απο εκεί δεν θα βγεί κανένα θετικό αποτέλεσμα.

    • Ξενοφωντα , μαλλον διαβαζεις βαστικα και το νοημα που αποκομιζεις ειναι διαφορετικο.Σε προτρεπω να κανεις μια προσεκτικη αναγνωση του αρθρου και του Ατυπου Ψηφισματος. Συνοπτικα, επαναλαμβανω , ΟΠΟΙΟΣ (οι τελευταιες δημοσκοπησεις δινουν 40 με 50% ΑΠΟΧΗ) ειναι αποκαρδιωμενος με το σημερινο συστημα και δεν ξερει τι να ψηφισει και εχει σκοπο να ριξει ΛΕΥΚΟ ΑΚΥΡΟ η να ΑΠΕΧΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ , μπορει να προσελθει στις καλπες, να ψηφισει καποιον Η ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΛΕΥΚΟ(ριχνοντας μαζι και το ατυπο ψηφοδελτιο που ακυρωνει την ψηφο) και με αυτο τον τροπο θα εκλεγουν ΑΛΛΟΙ αντ ΑΛΛΩΝ με αποτελεσμα Να προσελθουν οι υποψηφιοι να λυσουν τις διαφορες στα ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΑ (κυριως στο δευτεο γυρο οπου υπαρξει). Εκει ομως κανοντας την καταμετρηση των ΑΚΥΡΩΝ , συγχρονως γινεται καταμετρηση και των ΑΤΥΠΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ, και αν εχει γινει σωστη διαδοση και τα ΑΤΥΠΑ ψηφοδελτια ειναι επι παραδειγματι 800.000 η 2 εκατομυρια , τοτε τιθεται θεμα Δημοκρατιας και οι ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΣ πρεπει να παρουν θεση.Αν αδιαφορησουν σε ενα τεραστιο τετοιο ποσοστο ΑΤΥΠΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ τιθεται θεμα ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ( Ας μην ξεχναμε ομως οτι στις εκλογες Πολιτες εχουν ποστα στις καταμετρησεις…..). Υπαρχει τροπος λοιπον να ΩΘΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ.

 5. Λαθος
  το λευκο και το ακυρο ειναι υπερ τους
  αυτο που θα τους τσουξει περισσοτερο
  ειναι να ψηφισουμε οτιδηποτε αλλο
  εκτος Πασοκ και ΝΔ
  ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΥΚΑ
  ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

  • .Ουτως η αλλως τα ακυρα υπερ του πρωτου ειναι ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΑΚΥΡΟ αλλα φαντασου υποψηφιους που θα πανε σε δευτερο γυρο και θα εχουν και οι 2 ακυρα ψηφοδελτια με το Ατυπο ψηφισμα μεσα…..εκει πρεπει να καταμετρησει το εκλογοδικειο , οταν γινουν ενστασεις ΚΑΙ ΤΑ αΤΥΠΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟς…

 6. Mεγάλο λάθος η πρόταση αυτή.
  Απλά θα προστεθούν στα άκυρα και στα λευκά και ΔΕΝ θα μετρηθούν.
  Οπότε, αν οι ψηφοφόροι είναι 1000 και ακυρωθούν τα 500, τότε το αποτέλεσμα μετράει διπλό επί τοις εκατό.
  Ψηφίστε όλοι. Ψηφίστε άσχετους από κόμματα.
  γ.κ.

  • .Ουτως η αλλως τα ακυρα υπερ του πρωτου ειναι ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΑΚΥΡΟ αλλα φαντασου υποψηφιους που θα πανε σε δευτερο γυρο και θα εχουν και οι 2 ακυρα ψηφοδελτια με το Ατυπο ψηφισμα μεσα…..εκει πρεπει να καταμετρησει το εκλογοδικειο , οταν γινουν ενστασεις ΚΑΙ ΤΑ αΤΥΠΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΩς ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΘΕΣΟΥΜΕ ΜΕΙΖΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ, ΕΠΙΣΗΜΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟς…

 7. Παράθεμα: Οι Έλληνες αγοραστές ωθούν υψηλότερα τις τιμές των ακινήτων στο Λονδίνο | Διαιτες

 8. Απο το να πανε καποιοι και να ψηφισουν το «μη χειρον», το λευκο ή το άκυρο, ή να μην κατεβουν να ψηφισουν καθολου επειδη νοιωθουν αηδιασμενοι, θεωρω οτι αυτου του ειδους η πολιτικη δραση, ειναι ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΜΥΝΗΜΑ, το οποιο αφ’ ενος θα βρει τους αποδεκτες του, αφ’ ετερου θα δημιουργησει τις προϋποθεσεις για αλλαγη του πολιτικου σκηνικου και τον εξαναγκασμο των πεπερασμενων πολιτικαντηδων και οσων μεσα απο τις κοινωνικες ζυμωσεις, αποφασισουν να ασχοληθουν με τα κοινα, ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ τον Ελληνικο λαο.

 9. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.
  Εφ΄όσον το άκυρο πάει προς όφελος του 1 κόματος τι μας λέει εμάς ότι δεν θα μετρήσουν το δημοψήφισμα ως άκυρο?Προτείνω λοιπόν να ψηφίσουμε αποχή και κατόπιν να ζητήσουμε δημοψήφισμα μέσω ίντερνετ όπως έκανε η Ιρλανδία και να το απαιτήσουμε.Το ένα δεν αναιρεί το άλλο.
  Εάν θέλουμε να αλλάξουμε το σύστημα και να δημιουργήσουμε ένα καινούριο αμμεσόδημοκρατικό σύστημα τότε ας παίξουμε με καινούριους όρους.
  Προτείνω λοιπόν ΑΠΟΧΗ.

 10. Καλό θα είναι να προτείνουμε εφικτές λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν…

  Aν σε μερικές εβδομάδες δεν πάμε να ψηφίσουμε… http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8655.html

  Λευκό = Άκυρο = Αποχή = ΠΑΣΟΚ = Μνημόνιο http://apneagr.blogspot.com/2010/10/blog-post_8937.html

  Η ψήφος στις εκλογές του Νοέμβρη ΠΡΕΠΕΙ να έχει στόχο το ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση http://apneagr.blogspot.com/2010/09/blog-post_6899.html

 11. Αν θέλετε να τους χτυπήσετε, ψηφίστε μικρά κόμματα, ούτε λευκό ούτε άκυρο.

  Και φυσικά όχι αποχή γιατί αυτό θέλουν να μας κάνουν απολιτίκ

  Μικρά κόμματα, κυνηγούς, εναλακτικούς ποδηλατάδες, όσο πιο άγνωστο σας είναι, ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΤΕ!!!

 12. Μην κάνετε αυτό το «λάθος» του άκυρου-λευκού-αποχής, πηγαίνετε και βάλτε στο φάκελο ένα μικρο συνδυασμό, μην τους δώσετε το άλλοθι να μας γ@@@@@@ την επόμενη τον εκλογών!

  Η λύση που προτείνει το post όλοι καταλαβαίνετε ότι δεν πρόκειται να γίνει, είναι εκλογική αναμέτρηση που παίρνει την μορφή του άτυπου δημοψηφίσματος κατά ή υπέρ του μνημονίου, δεν είναι επίσημο δημοψήφισμα.
  http://apneagr.blogspot.com/

  • Αν αυτο το λαθος οπως το χαρακτηριζεις , γιναι απο τους μισους Ελληνες, η πιθανοτητα να δημιουργηθει ενα ατυπο δημοψηφισμα,( εφοσον εκατομμυρια ακυρα φθασουν στα εκλογοδικεια) ειναι καλυτερη απο την πιθανοτητα να εκλεγουν εγκαθετοι των κομματων…

   • και το 80% αυτών που θα ψηφίσουν ακολουθήσει την πρότασή σου πάλι θα έχουμε μημόνιο με την στήριξη που θα πάρει από το υπόλοιπο 20%

    Και για να γίνω κατανοητός, υποθετικά αν έχουμε έγκυρα το 20% αυτών που θα πάνε να ψηφίσουν και πάρει το 10% από αυτά (πάντα υποθετικά) το ΠΑΣΟΚ θα ΚΟΚΟΡΕΥΕΤΑΙ ότι έχει την στήριξη του μισού εκλογικού σώματος και ας έχει πάρει μόλις το 10% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους… για σκέψου το λίγο, κανένα άτυπο δημοψήφισμα δεν πρόκειται να δημιουργηθεί.

 13. Χαίρομαι πολύ για τους εύλογους προβληματισμούς που τέθηκαν και δίνουν έναυσμα για την αποσαφήνιση της Ιδέας του 2ου ψηφοδελτίου-άτυπου δημοψηφίσματος, αλλά και ενδεχόμενες βελτιώσεις!
  1. Σε σχέση με τον προβληματισμό της ακύρωσης ψηφοδελτίων που δηλώνουν προτίμηση σε «μικρούς» και πραγματικά ανεξάρτητους συνδυασμούς, το 2ο ψηφοδέλτιο-άτυπο δημοψήφισμα απευθύνεται πρωτίστως σε όσους έχουν επιλέξει να ρίξουν λευκό, άκυρο ή συνειδητή αποχή.
  2. Άτομα με εμπειρία στη διαδικασία των εκλογών βεβαιώνουν ότι πάμπολες φορές τα εκλογικά αποτελέσματα προσβάλλονται στα εκλογοδικεία με αναγκαίο επακόλουθο την καταμέτρηση των άκυρων ψηφοδελτίων και επομένως και του ψηφοδελτίου-άτυπου δημοψηφίσματος.
  Μάλιστα, προτείνω την ιδέα (χωρίς να είμαι ειδήμων) ότι εάν παράλληλα με το ψηφοδέλτιο του άτυπου δημοψηφίσματος ρίξουμε αντί για λευκό ή άκυρο ένα συνδυασμό που υπηρετεί μεγάλο κόμμα και επομένως έχει μεγάλες προσδοκίες θα τους μπερδέψουμε εντελώς!!!! ήδη από τον πρώτο γύρω!
  3. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία (θετική) πολιτική δράση και όχι μία αντί-δραση μέσω της αποχής. Η τελευταία είναι χωρίς ξεκάθαρο περιεχόμενο, ούτε συγκεκριμένο σκοπό… Άλλωστε, εάν περιμένουμε η αποχή να φτάσει το 50% και μετά να ζητήσουμε δημοψήφισμα, παίρνουμε τα ίδια ρίσκα αποτυχίας και μάλιστα σε «2 βήματα».
  4. Το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να διενεργηθούν δημοψηφίσματα μέσω ίντερνετ, δεν αναιρεί τη δυνατότητα που έχουμε να αδράξουμε της ευκαιρίας των δημοτικών εκλογών.
  Ο χρόνος πιέζει… ας συντονιστούμε!

  • Πολυ σωστη επισημανση Γεωργια….. Και ενα ΑΤΥΠΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ μαζι με το ψηφοδελτιο καποιου ΜΕΓΑΛΟΥ, ΠΡΩΤΟΝ: θα εβγαζε Δημαρχους, αλλους αντι αλλων οποτε παλι οι μεγάλοι θα ειχαν θεμα, ΔΕΥΤΕΡΟ: ΘΑ ΠΙΕΖΑΝΕ οι μεγαλοι για δευτερη καταμετρηση στα εκλογοδικεια τα οποια ΟΜΩΣ θα ησαν ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΑ να καταμετρησουν ΚΑΙ τα ατυπα-δημοψηφισματα….Εμπλουτιστε την ιδεα ελευθερα, η αμεση δημοκρατια εχει και αυτη την λογικη!

 14. Παράθεμα: Η Ξεφτίλα Της Πολιτικής και το Marketing των προβάτων…. | ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ – εδώ το ψέμα αληθεύει…

 15. Διαφωνώ. Αυτό θα είχε αξία σε δημοκρατικά καθεστώτα και κόμματα. Στην νομότυπη χούντα θα μετρηθούν απλως σαν άκυρα και το αποτέλεσμα θα βγει στα έγκυρα μόνον πράγμα που συμφέρει και τους δυο μεγάλους. Δεν ξέρω που βασίζοντε αυτοί που σε βεβαιώνουν για το αντίθετο αλλά σαν προβοκάτσια το βλέπω και εγώ.
  Μικρά και καμμένα κόμματα. Κρίμα που δεν βάζουν «γραφικοί» στις δημοτικές/νομαρχιακές. Περιμένω τις εθνικές που αν δεν βάλει καμια Τζούλια, Μαριάννα κλπ, ελπίζω να υπάρχει ο συμπαθής κος Βεργής να τους δείξουμε πόσο σοβαροί είναι.

  • Υ.Γ. Που είναι γραμμένο ότι τα εκλογοδικεία θα μετρήσουν αυτά τα ψηφοδέλτια σαν κάτι άλλο εκτός απο άκυρα ψηφοδέλτια. Οι αιτήσεις για δημοψήφισμα ακολουθούν συγκεκριμένη διαδικασία. Οτιδήποτε άλλο θα πάει στα σκουπίδια. Αν εχεις αντίθετη άποψη, σε παρακαλώ γραψε που την στηρίζεις με στοιχεία (νόμο κλπ)

 16. Συμφωνῶ μὲ τὶς τοποθετήσεις τῶν γ.κ., nasos, billtaxi, apneagr, theΝewOne. Μπορῶ μόνο νὰ συνεισφέρῳ λέγοτας ὅτι εἴτε λευκὸ, εἴτε ἄκυρο, εἴτε ἀποχὴ εἶναι ὅλα, ὅπλα ποὺ ἔχουν μὲ τὸ μέρος της ἡ κυβερνηση καὶ τὰ ὑπόλοιπα κόμματα τὰ ὁποῖα ἐξυπηρετοῦν ἀκριβῶς τοὺς ἴδιους σκοποὺς.

  Εἴδατε μὲ ἔκπληξη ὅτι καὶ ὁ Καρατζαφέρης τελικὰ εἶναι μὲ τὸ μέρος τους. Γιὰ τὰ ἄλλα κόμματα οὔτε κἂν θὰ ἀναφερθῷ γιατὶ ὄντως δὲν ἀξίζει νὰ λέμε τὰ ἴδια.

  Γιάννη Ἀέρα φοβᾶμαι πάρα πολὺ ὅτι ὅτι μὲ τὸν τρόπο ποὺ προτείνεις ἀντὶ νὰ ξεμπλέξεις τὰ πράγματα τὰ κάνεις πιὸ δύσκολα στὴν ἀπόφασή τους. Ὁ κόσμος ἔχει σκοτισμένο μυαλὸ , ὅπως κι ἐγὼ καὶ ἀκόμη δυσκολεύται νὰ ἀντιληφθῇ ὅτι ὅλα τὰ κόμματα στὴν οὐσία εἶναι ἕνα καὶ παίζουν τὸν ῥόλο τῆς δικλείδας ἀσφαλείας τοῦ ὅλου σχεδίου.

  Θέλει λοιπὸν ὁ κόσμος ἕνα ἁπλὸ καὶ ξεκάθαρο, κατανοητὸ μήνυμα γιὰ νὰ αἰσθανθῇ σιγουριὰ στὴν ἀπόφασή του καὶ αὐτὸ εἶναι: ὅτι ἐξέφρασε ὁ «TheNewOne» ἁπλὰ καὶ ὄμορφα: « μακρυὰ ἀπὸ γνωστὰ κόμματα, ψηφίστε ἄγνωστους καὶ ἄσχετους» καὶ ἔτσι οὔτως ἢ ἄλλως ἔχουμε δώσει στὶς ἐκλογὲς τὸ ἰσχυρώτατο μήνυμα τὸ ὁποῖο εἶναι κατ᾽οὐσίαν «ἄτυπο δημοψήφισμα» (δὲν θέλει καὶ πολὺ μυαλὸ γιὰ νὰ τὸ καταλάβῃ κάποιος αὐτό).

  Ἐπειδὴ εἶχα ξαναγράψει τὸτε γιὰ τὸ Bank Run καὶ ἀπὸ ὅτι εἴδατε ὁ κόσμος καὶ πάλι μπλεγμένος δὲν ἤξερε τί νὰ ἀποφασίσῃ, ἔχω μόνο νὰ σᾶς πληροφορήσω ὅτι ἀπὸ τὰ 270 δὶς ποὺ διαθέτουν οἱ τράπεζες, μόνο τὰ 27 δὶς ἀνέσυρε ὁ κόσμος ὁπότε μόνο τὸ 10%. Κρῖμα, δυστυχῶς δὲν πίστεψαν στὴν ἰδέα καὶ λόγῳ ἀγνοίας χἀσαμε τὴν μάχη καὶ οἱ Τράπεζες εἶναι ἀπὸ πάνω γιὰ ἄλλη μία φορά.

  Ὁ κόσμος ποὺ ἐνημερώνεται ἀπὸ τὸ Internet εἶναι μόλις 2,8 ἑκ. καὶ ὄχι ὅλοι μὲ σοβαρὰ θέματα, ὅμως ἐστω καὶ μὲ αὐτοὺς τοὺς λίγους κάποιο πλῆγμα ἴσως μπορέσουμε νὰ καταφέρουμε.

  Δεῖξτε μὲ τὸν τρόπο σας ὅτι ἡ πολιτικὴ εἶναι σάπια μὲ τὸ νὰ δεῖτε τὶς ἐκλογὲς σὰν δημοψήφισμα ὅπου θὰ λέγατε τὴν γνώμη σας· καὶ ἡ γνώμη νὰ εἶναι ὄχι στοὺς πολιτικοὺς ποὺ διαλύουν ὅτι ἔχει μείνει καὶ παραδίδουν τὰ κομμάτια στοὺς λαθραίους μετανάστες.

  • Επανερχομαι δημοσιοποιωντας ενα FAQ που εξηγει πιο αναλυτικα το σκοπο του ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ και πως δεν ειναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ οτι πριμοδοτει τους πρωτους οπως εκφραστηκε σε καποια σχολα, κοιταξτε παρακαλω την προταση παλι, και διαβαστε και το παρακατω:

   ΑΤΥΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ – ΕΚΛΟΓΕΣ 2010
   Ερώτηση 1: Τι θα επιτευχθεί με αυτήν την ενεργεία ;
   Απάντηση: Θέλουμε να μετατρέψουμε την αγανάκτηση σε συνειδητή και συντονισμένη μαζική δράση. Σκοπός είναι η δημιουργία ενός τετελεσμένου για την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.

   Ερώτηση 2: Τι ακολουθεί μετά;
   Απάντηση: Η δημιουργία κρίσιμης μάζας-ρεύματος πολιτών η οποία θα πιέσει για τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, ώστε η άποψη της κοινής γνώμης να καθορίζει τις πολιτικές αποφάσεις και ενέργειες . Εν ολίγοις, εφαρμογή της Άμεσης Δημοκρατίας στην πράξη.

   Ερώτηση 3: Η χρήση του προτεινομένου ψηφοδελτίου για άτυπο δημοψήφισμα δεν θα καταμετρηθεί στα άκυρα ;
   Απάντηση: Αρχικά ναι! Σκοπός όμως, είναι να καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια του Δημοψηφίσματος και να δοθεί το μήνυμα ότι χρειαζόμαστε αμεσότερη πρόσβαση του πολίτη στις αποφάσεις μέσω δημοψηφισμάτων και άλλων άμεσο-δημοκρατικών διαδικασιών οι οποίες προβλέπονται μεν από το σύνταγμα μας, αλλά δεν εφαρμόζονται.

   Ερώτηση 4: Τα άκυρα δεν ενισχύουν τον πρώτο συνδυασμό και το ισχύον σύστημα γενικότερα ;
   Απάντηση: Όχι . Αυτό που κάνουν τα άκυρα και τα λευκά είναι να ελαχιστοποιούν την δυνατότητα να αναδειχτούν άλλοι, πλην του πρώτου σε ψήφους συνδυασμού.
   Δηλαδή μία ψήφος λευκή ή άκυρη, συνεχίζει να διατηρεί την διαφορά μεταξύ των συνδυασμών ακριβώς ίδια, άρα και την πρωτιά του όποιου συνδυασμού έχει περισσότερες ψήφους . Είναι καθαρά αποτέλεσμα απλών μαθηματικών και τίποτε άλλο.

   Ερώτηση 5: Πως θα καταμετρηθούν τα ψηφοδέλτια ;
   Απάντηση: Αρχικά στα άκυρα. Όμως με την έκταση που επιδιώκουμε να πάρει η πρωτοβουλία, θα καταμετρηθεί η δυσαρέσκεια των πολιτών σαν μία συνειδητή ενέργεια και όχι σαν τυχαία λάθη ! Φανταστείτε 600.000 ή 1.000.000 ψηφοδέλτια ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ να πλημμυρίζουν τις κάλπες και τα εκλογοδικεία. Ποιό Δημοκρατικό μυαλό, θα τολμήσει να αγνοήσει 1.000.000 αυθόρμητες ψήφους ενάντια στο μνημόνιο, στο ΔΝΤ και τις πολιτικές που αφανίζουν την μεσαία τάξη, κάνουν τους φτωχούς φτωχότερους και ξεπουλάει κάθε Ελληνική πηγή πλούτου στις πολυεθνικές και στους ξένους τραπεζίτες.

   Ερώτηση 6: Τι είναι προτιμότερο;
   α) να βάλω στον φάκελο μόνο το προτεινόμενο ψηφοδέλτιο ή,
   β) μαζί με το προτεινόμενο, να βάλω και το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού της αρέσκειας μου το οποίο θα συμπληρώσω κανονικά ;
   Απάντηση:Για όποιον δεν θέλει να ψηφίσει κανέναν συνδυασμό υπάρχει η επιλογή α) να ρίξει μόνο το άτυπο ψηφοδέλτιο/δημοψήφισμα. Όμως το β είναι προτιμότερο. Αρχικά φάκελοι με δύο ψηφοδέλτια θα θεωρηθούν άκυροι , όμως στην συνεχεία οι θιγόμενοι υποψήφιοι θα προσφύγουν στα εκλογοδικεία προκειμένου να καταμετρηθούν τα δικά τους άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία όμως θα έχουν πέσει μαζί με το προτεινόμενο. Έτσι, θα επιτευχθεί η καταμέτρηση του «ΑΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ».

   Ερώτηση 7: Γιατί να μην ψηφίσω τον λιγότερο διεφθαρμένο συνδυασμό κατά την γνώμη μου, η απλώς κάποιον άλλον από αυτόν που δεν θέλω να βγει;
   Απάντηση: Αυτή είναι η λεγόμενη αρνητική ψήφος η οποία μας έχει φέρει στην κατάσταση που βρισκόμαστε αυτήν την στιγμή. Με άλλα λόγια τον Σημίτη τον ψήφισε ό λαός σαν τον λιγότερο κακό από το κακό παρελθόν και την νεκρή πολιτική του ετοιμοθάνατου Ανδρέα ! Μετά τον Κώστα Καραμανλή τον ψήφισε ο κόσμος σαν τον λιγότερο κακό από το αμαρτωλό πασοκ και τον άψητο Γιώργο !
   Το 2009 ο λαός ψήφισε τον Γιώργο Παπανδρέου σαν τον λιγότερο κακό από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και την απραγία του Καραμανλή . Το αποτέλεσμα της αρνητικής ψήφου είναι αυτό που πληρώνουμε σήμερα με την εκχώρηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και το μνημόνιο!

   Ερώτηση 8: Είναι παράνομο ;
   Απάντηση: α) Δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί ποιος ψήφισε τι ή ποιον, γιατί η ψηφοφορία είναι μυστική .
   β) Δεν υπάρχει νόμος που να προβλέπει τέτοια συμπεριφορά , άρα δεν μπορεί να υπάρξει δίκη και καταδίκη . Το αντίθετο μάλιστα. Η πρακτική μας αυτή μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί εφαρμογή του ακροτελεύτιου άρθρου 120 του Συντάγματος το οποίο αφήνει την εφαρμογή του , στον πατριωτισμό των Ελλήνων . Οι κυβερνήσεις δεν προκαλούν δημοψηφίσματα ενώ αυτά προβλέπονται από το σύνταγμα μας οπότε και εμείς οι απλοί οπλίτες εφαρμόζουμε το σύνταγμα λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί και απειλούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα με το μνημόνιο το οποίο επιβλήθηκε με αντισυνταγματικό τρόπο και μία δανειακή σύμβαση η οποία δεν κυρώθηκε ούτε καν από το κοινοβούλιο!

   Ερώτηση 9: Ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτήν την πρωτοβουλία;
   Απάντηση: Απλοί πολίτες που θεωρούν το δημοψήφισμα ως εργαλείο για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων της κοινωνίας και ως ακρογωνιαία λίθο της Δημοκρατίας και της βούλησης των πολιτών της. Απλοί πολίτες οι οποίοι θέλουν να δώσουν ένα τέλος στην πολιτική κοροϊδία του «άλλα λέω προεκλογικά κι άλλα πράττω όταν παίρνω την εξουσία στα χέρια μου».

   Ερώτηση 10: Πως μπορώ να συμμετάσχω και να βοηθήσω;
   Απάντηση: Εξάπλωσε την ιδέα. Κατέβασε και φωτοτύπησε τα κείμενα και κυρίως το Ψηφοδέλτιο – Δημοψηφισμα. Στείλε το σαν email. στις επαφές σου. Εαν έχεις δικό σου blog φιλοξένησε τα κείμενα στην σελίδα σου. Προώθησέ το στους φίλους σου μέσω facebook, Tweeter κλπ.

   Κάνε την ιδέα ΠΡΑΞΗ, την ημέρα των εκλογών.

 17. Παράθεμα: Η ξεφτίλα των πολιτικάντιδων!

 18. Ἡ ἰδέα τοῦ νὰ πέσῃ μαζὶ μὲ τὸ κανονικὸ ψηφοδέλτιο δὲν εἶναι παντελῶς ἀβάσιμη πλέον τοῦ ὅτι περιέχει τὸν κίνδυνο, ὅπως ἀναφέρεται στὶς FAQ, νὰ ἀκυρωθῇ· (βέβαια τὸ κανονικὸ ψηφοδέλτιο δὲν θὰ εἶναι ἄκυρο καὶ εἶναι βέβαιο ὅτι θὰ προβληματίσῃ τὴν ἐπιτροπὴ γιὰ τὸ πῶς θὰ πρέπῃ νὰ τὸ ἐκλάβῃ καὶ φυσικὰ θὰ δεχθῇ τὶς πιέσεις τοῦ συνδυασμοῦ ποὺ θίγεται ἐὰν δὲν καταμετρηθῇ ἡ ψῆφος ποὺ τοῦ ἀνήκει). Μἐχρι ἐδῶ πᾶμε καλὰ. (ἀμφίβολο τὸ ἀποτέλεσμα καὶ ἐὰν τελικὰ γίνῃ ἡ καταμέτρηση κ.ο.κ).

  Ἀπὸ Ερώτηση 5:
  «Ποιό Δημοκρατικό μυαλό, θα τολμήσει να αγνοήσει 1.000.000 αυθόρμητες ψήφους ενάντια στο μνημόνιο…».

  Αὐτὸ ἢ αὐτὰ ποὺ τόλμησαν νὰ ἀγνοήσουν 10.000.000 δυσαρεστημένους καὶ ἐξαπατημένους ἕλληνες γιὰ ἕνα χρόνο τώρα καὶ κανεὶς δὲν μίλησε, κανεὶς δὲν παραιτήθηκε, κανεὶς δὲν τιμωρήθηκε, κανενὸς δὲν δημεύτηκε ἡ περιουσία, πιστοποιημένα χρήματα ἔχουν ὑπεξαιρεθῇ καὶ οἱ ἔνοχοι εῖναι ἐλεύθεροι καὶ σὲ ἄλλες χῶρες κ.λ.π. καὶ ὅλα τὰ δημοκρατικὰ μυαλὰ ἔκαναν τὰ κουνέλια.

  Ἡ ἰδὲα σὰν σύλληψη εἶναι ὁμολογουμένως ἐξαιρετικὴ δὲν μπορῶ νὰ τὸ ἀρνηθῷ, ἀλλὰ ὁ μεγάλος φόβος εἶναι ὅτι δὲν ὑπάρχουν διαθέσιμοι ἄνθρωποι καὶ ὁμοιογένεια στὶς σκέψεις οὕτως ὥστε νὰ προκληθῇ τὸ ἀναμενόμενο ἀποτέλεσμα. Βλέπουμε τὶς γλυκανάλατες καθημερινὲς διαδηλώσεις ποὺ ἔχουν σὰν ἀντικειμενικὸ σκοπὸ τὴν διατήρηση τῶν σωματείων καὶ τῶν προέδρων τους (ποὺ ἀποσκοποῦν στὸ νὰ γίνουν κάποια μέρα δήμαρχοι). Δὲν ὑπάρχει συνοχὴ, τὸ ἀποτέλεσμα δὲν δείχνει βέβαιο καὶ ἀπενατίας κινδυνεύει μὲ τὴν πιθανὴ ἀκύρωση τῶν ψηφοδελτίων καὶ ἔτσι νὰ ἀποβῇ πρὸς ὄφελος τῶν κατακτητῶν.

  Ἐὰν εἴχαμε νὰ κάνουμε μὲ ἕνα λαὸ ἄλλο πιθανῶς νὰ μήν χρειαζόταν κἂν νὰ περάσουμε τέτοιες τακτικὲς γιατὶ ὅλοι θὰ καταλάβαιναν τὸ τί ἔπρεπε νὰ κάνουν (βλέπε Γαλλία, ἡ σύνταξη πῆγε ἀπὸ τὰ 60 στὰ 62 καὶ ἔβαλαν φωτιὰ σὲ ὅλη τὴ χώρα, ἐνῶ στὴν Ἑλλάδα πάει στὰ 67 καὶ οἱ ῥαγιάδες λένε «τί νὰ κάνουμε θὰ τὸ ὑποστοῦμε κι αὐτὸ» καὶ δὲν ἄνοιξε ῥουθούνι).

  Τὲλος γιὰ νὰ μὴν τὸ κουράζουμε πολὺ, ἐὰν αὐτὸς ὁ λαὸς ἤθελε πραγματικὰ τὸ δημοψήφισμα καὶ ἤξερε καὶ τὶ νὰ κάνῃ θὰ εἶχε διώξῃ τὴν κυβέρνηση μέσα σὲ δύο ἡμέρες. Πολὺ ἁπλὰ, ἐὰν λόγῳ διαφωνίας μὲ τὴν κυβέρνηση δὲν ἔβγαινε κανένας ἀπὸ τὸ σπίτι του καὶ δὲν ψώνιζε τίποτα σὰν ἔνδειξη διαμαρτυρίας , ἀλλὰ ὅλοι μαζὶ· τὸτε ὁ ἑβραῖος θὰ ἔφευγε τὴν τρίτη ἡμέρα μὲ ἐλικόπτερο. Ἀλλὰ ἀκόμη κι αὐτὸ, τὸ πλέον ἁπλὸ δὲν ἔγινε, πῶς περιμένουμε μέσα ἀπὸ τὰ blogs νὰ πείσουμε τὰ ὑπόλοιπα 9.700.000 τί νὰ κάνουν ὅταν δὲν τὸ ἔχουν κάνει ἕνα ὁλόκληρο χρόνο;

 19. Οποιος μενει στην Αθηνα και θελει Δημοψήφισμα, ας ψηφίσει το ΕΓΚΥΡΟΤΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΖΗΤΑΕΙ ΑΜΕΣΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

  ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΤΕ ΑΚΥΡΟ?????? ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΟΔΙΚΕΙΑ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ??????

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!!!!!!!!!!!

 20. Μπράβο Λίνα,

  Αὐτὸ προσπαθῶ νὰ πῷ κι ἐγώ. Οἱ μέθοδοι ποὺ χρησιμοποιοῦν εῖναι πολλὲς καὶ ἐπικίνδυνες, ὅπως δοθείσης τῆς εὐκαιρίας ἀναφέρω καὶ γιὰ τὸ καινούριο ψηφοδέλτιο ποὺ ἐπινόησαν καὶ ἔχει κατακλύσει τὰ E-mail π.χ. (ὑπάρχει καὶ σὲ blog : http://ksipnistere.blogspot.com/2010/11/blog-post_2802.html).

  Δὲν γνωρίζω μὲ τί σκεπτικὸ ἢ κριτήρια ἐπινοήθηκε καὶ σαφῶς ἐκφράζει τὴν δεδομένη ἀγανἀκτηση τοῦ κόσμου. Ἀλλὰ κάλλιστα τὰ πράγματα μπορεῖ νὰ εἶναι πολὺ διαφορετικά. Δηλαδὴ: τἆχα «παιδιὰ εἶναι καιρὸς νὰ τοὺς δείξουμε…» ὁπότε οἱ πλέον θερμόαιμοι μπορεῖ εὔκολα νὰ πέσουν στὴν παγίδα καὶ νὰ ἔχουν τὴν ψευδαίσθηση ὅτι ἀντέδρασαν μὲ αὐτὸ τὸν τρόπο, ἐνῶ οὐσιαστικὰ δίνουν «δαγκωτὸ» ἄκυρο ψηφοδέλτιο καὶ κάνουν τὸν Κακλαμάνη καὶ τὴν ὑπόλοιπη συμμορία νὰ τρίβουν τὰ χέρια τους γιατὶ ἀκόμη ἕνα κόλπο τους ἔπιασε τόπο καὶ τοὺς φέρνει πιὸ κοντὰ στὸ ἀποτέλεσμα ποὺ θέλουν.

  Γνωρίζουν καὶ οἱ ἴδιοι ὅτι τὸ μόνο ἀντιστάθμισμα στὴν ἀποτυχία τους εἶναι:

  1. Λευκὸ
  2. Ἄκυρο καὶ
  3. Ἀποχὴ

  Ἔχω τὴν ἐντύπωση ὅτι θὰ ὀργιάσουν μὲ παρόμοια τρὺκ τὶς ἐπόμενες ἡμέρες.
  Ὁ κόσμος πρέπει νὰ καταλάβει ὅτι τὸ δημοψήφισμα εἶναι: ΝΑΙ ΨΗΦΟΣ, ἀλλὰ ὄχι στὰ κόμματα. Τὸ παιχνίδι εἶναι νὰ μιλήσουμε σὲ ὅσους μποροῦμε καὶ νὰ τοὺς ἀποτρέψουμε ἀπὸ τὴν ἀποχὴ, λευκὸ καὶ ἄκυρο.

 21. Παράθεμα: Πολιτικές γνωριμίες » Blog Archive » Η ξεφτίλα των πολιτικάντιδων!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s