420 τράπεζες ζητούν παγκόσμιο νόμισμα

Σημείωση συντάκτη του WND: Η αναφορά που ακολουθεί είναι απόσπασμα από το ‘Red Alert’ του Jerome Corsi, του τωρινού Νο 1 best-selling συγγραφέα των New York Times με το «The Obama Nation», αρθογράφου του WND και ανώτερου διευθύνοντα συμβούλου της Financial Services Group στο Gilford Securities. Το Institute of International Finance, (Ινστιτούτο Διεθνούς Χρηματοοικονομικής), μια ομάδα που αντιπροσωπεύει 420 από τις μεγαλύτερες τράπεζες στον κόσμο, έχει εκδώσει ακόμη μία έκκληση για ένα παγκόσμιο νόμισμα, αναφέρει ο Jerome Corsi στο Red Alert.

«Μια βασική ομάδα από τις κορυφαίες οικονομίες του κόσμου πρέπει να συγκεντρωθεί και να καταλήξει σε μια κατανόηση,» δήλωσε ο Charles Dallara, διευθύνων του Institute of International Finance’smanaging, στους Financial Times. Μια επιστολή από τον Dallara, (φωτο), με ημερομηνία 4 Οκτωβρίου, κατέστησε σαφές ότι ο συντονισμός για ένα παγκόσμιο νόμισμα είναι αναγκαίος, κατά την άποψη του γκρουπ, για να αποτραπεί ο διαφαινόμενος νομισματικός πόλεμος. «Οι μονομερείς και διμερείς δράσεις πολιτικής κατά τους τελευταίους μήνες – συμπεριλαμβανομένων πολλών προτεινόμενων και δραστικών μέτρων για το εμπόριο, της νομισματικής παρέμβασης και της νομισματικής πολιτικής – έχουν συμβάλει στην επιδείνωση των υποκείμενων μακροοικονομικών ανισορροπιών,» έγραψε ο Dallara. «Έχουν επίσης οδηγήσει σε αυξανόμενες πιέσεις προστατευτισμού καθώς οι χώρες αγωνίζονται για τις εξαγωγικές αγορές ως πηγή ανάπτυξης.»

Ο Dallara ενθάρρυνε μία επιστροφή στην δέσμευση της G-20 να αξιοποιήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα για τη δημιουργία ενός διεθνούς – εναλλακτικού ως προς το δολάριο – νομίσματος ως ένα νέο πρότυπο των συναλλαγματικών διαθεσίμων. Ομοίως, μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών των Ιουλίου ζήτησε την αντικατάσταση του δολαρίου, ως το πρότυπο για την εκμετάλλευση συναλλαγματικού αποθέματος των διεθνών αγορών, με ένα νέο νόμισμα για όλο τον κόσμο που θα εκδίδεται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η 176σέλιδη έκθεση, με τίτλο «United Nations World Economic and Social Survey 2010,» («Οικονομική και Κοινωνική Έρευνα των Ηνωμένων Εθνών 2010»), εκδόθηκε σε μία συνάντηση υψηλού επιπέδου του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου των Ηνωμένων Εθνών και δημοσιεύθηκε στο σύνολό του στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις για ένα παγκόσμιο νόμισμα, διαβάστε το Red Alert του Jerome Corsi. Ο συγγραφέας του Red Alert, ο οποίος έλαβε διδακτορικό από το Χάρβαρντ στην πολιτική επιστήμη το 1972, είναι ο συγγραφέας του Νο 1 best-sellers New York Times «The Obama Nation» (“To Ομπάμα Έθνος”).

ΠΗΓΗ-greeknation

Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “420 τράπεζες ζητούν παγκόσμιο νόμισμα

  1. Το παγκοσμιο νομισμα δεν ειναι κακή ιδέα. ειναι κατι που μας φερνει πιο κοντα στην επίτευξη της καταργησης του χρήματος αφου ξεπερναται το εμπόδιο των εθνικων νομισμάτων και του συναλλάγματος.

    Κακή ιδέα ειναι η παγκόσμια εξουσία με κεντρική κυβέρνηση.

    • ΕΦΟΣΟΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ «ΚΥΒΕΡΝΑ», ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ= ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (οταν μπηκαμε στο ευρω απο την δραχμη, εγινε καποιου ειδους δημοψηφισμα;; η το «τυρακι» που μας πεταξανε με ονομασια ΕΥΡΩ μας επεισε επειδη ηταν ισχυρο νομισμα;;; Δες τα χαλια μας σημερα Αντωνη….βασικος μισθος 530 ευρω

  2. Το παγκόσμιο νόμισμα θα αποτελειώσει όλες τις αδύναμες οικονομίες και όλες τις εγχώριες παραγωγές η φτώχεια θα περάσει και στην αστική οικογένεια και θα την αποτελειώσει( 1 κιλο ντοματες=10 ευρω σημερινα) κάπως έτσι θα γίνει.Συμφωνώ με τον Γιάννη θα πάει 1 νομισμα=1 στρατός=1 κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s