Επειδή είστε όλοι χαζοί, εμείς σας βοηθούμε να κρίνετε….με το αζημίωτο!

TRUELIES:

Ας δούμε 2  άποψεις , για τον τρόπο, το χρόνο και τη σκοπιμότητα της μετάδοσης των εισήσεων και θα καταλάβουμε γιατί κάποιοι μας θέλουν περισσότερο πρόβατα απο  ανθρώπους…..Απο συνεργάτη του ιστολογίου η παρακάτω πρώτη άποψη:

Η ετεροχρονισμένη αναμετάδοση όπως την εννοώ εγώ τουλάχιστον , περιλαμβάνεται σε όλων των ειδών τις εκπομπές , από ειδήσεις μέχρι εκπομπές μαγειρικής.Γιατί αν το καλοσκεφτεί κανείς η είδηση προέρχεται από το ρεπορτάζ και την έρευνα ,οπότε  αληθινή δημοσιογραφία ασκεί αυτός που κάνει ρεπορτάζ και έρευνα .

Είναι πάρα πολύ σπάνιο όταν μεταδίδετε ταυτόχρονα με την γέννηση της μία είδηση.  Άρα μετά την πρώτη μετάδοση του ρεπορτάζ αρχίζει η αναμετάδοση και η προσαρμογή καινούριων στοιχείων αλλά και απόψεων που φυσικά δεν αποτελούν μέρος της είδησης.

Στην αναμετάδοση λοιπόν παίζετε όλο το βρώμικο παιχνίδι της μάθησης και εξηγούμε .Για να καταλάβετε τι εννοώ θα πρέπει να έχετε στο νου σας ότι :

01. Η επανάληψη είναι η μάνα της μάθησης

02. Και πιο είπαμε είναι το μάθημα; Θα σας πω…

Νομίζω ότι έχω καταλάβει σε 2 περιπτώσεις πιο είναι το μάθημα που προσπαθεί να μας μάθει , όχι η είδηση ,όχι τα media ,όχι το γεγονός ,όχι τα ψευδή στοιχεία μίας είδησης ,αλλά το σύνολο αυτών σε συνδυασμό με την επανάληψη και την επανάληψη των γεγονότων .

Π.χ.1. Όποτε γίνετε πορεία ,τα μεγάλα κανάλια καιραδιόφωνα δίνουν έμφαση στους τραυματισμούς ,τα επεισόδια  και τις  ζημιές  που απαραίτητως γίνονται , στις συλλήψεις που κατά μέσο όρο είναι καμιά δεκαριά και στις διώξεις που συνήθως είναι μία – δύο .

Το τι γίνετε στις πορείες δεν ξέρω ίσως θα πρέπει να ρωτήσετε κάποιο διαδηλωτή για το πόση ώρα ήταν η συγκέντρωση – πορεία και πόση πραγματικά ώρα κράτησαν τα επεισόδια και από ποιους προκλήθηκαν. (Τελικά για πια αιτίματα έγινε η πορεία βρε παιδια;)

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΜΗΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΦΑΣ ΞΥΛΟ ΘΑ ΣΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΡΕΧΟΥΝΕ .ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ .ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;

Π.χ.2.Όποτε σκάει ένα μεγάλο σκάνδαλο διαφθοράς,μπορώ να αναφέρω πολλά,Πακιστανοί , ντόπινγκ,ομόλογα , εξαγορά ΟΤΕ , υποκλοπές , χρηματιστήριο και πάει λέγοντας . Όλα αυτά είναι γεγονότα , στα οποία είναι ευδιάκριτο και μέσο των αναμεταδόσεων ότι πράγματι έγιναν και στο τέλος δεν αποδεικνύεται τίποτα. Οι ευθύνες δεν αναλαμβάνονται ποτέ .

Να πω σε αυτό το σημείο ότι η λογική να τα ρίχνουμε σε κάποιο μεγάλο στέλεχος για να απορροφά τις δυσαρέσκεια του κόσμου  έχει εγκαταλειφτεί πια στη Ελλάδα γιατί όπως καταλαβαίνετε θα ξεμέναμε από στελέχη .Μικρή χώρα , μικρή αγορά ,λίγα στελέχη,πολλά σκάνδαλα και υπερβολική φλυαρία όπου όλα μαθαίνονται στο (χωριό) που έχει πρωτεύουσα την Αθήνα .

Στην καλύτερη περίπτωση φεύγει κάποιος Υπουργός για να πάει σπίτι του , για φυλακή ούτε λόγος, και να επιστρέψει στα πράγματα μετά από λίγα χρόνια. Βλέπε μέγα Σαμαρά !!

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ :ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ –ΔΕΞΟΥ ΤΟ.

Αυτό είναι και το βαθύτερο και το πιο  επίμονο μάθημα που μας γίνεται .Και έχει πιάσει τόπο.Το δεχόμαστε .Σκεφτείτε για μία στιγμή πόσα παράλογα δεχόμαστε καθημερινά από τους εκλεγμένους άρχοντες  μας. Δεν είναι τυχαίο . Ο τρόπος ζωής , μας διδάσκεται καθημερινά και επίμονα . Η αντίληψη ότι ο πολίτης δεν μπορεί να αντιδράσει απέναντι στην ασυδοσία των αρχόντων του είναι λάθος αντίληψη. Η πραγματικότητα είναι αντιστραμμένη. Η ασυδοσία είναι εφικτή εξαιτίας της έλλειψης αντίδρασης του πολίτη.

Η δεύτερη άποψη έχει να κάνει με την ετυμολογία των λέξεων στα δελτία ειδήσεων, η οποία ετυμολογία είναι «κατασκευασμένη» για να επηρεάσει συνειδητά την κρίση μας, θαυμάστε και αναρωτηθείτε αν είναι ψέματα η αλήθεια τα παρακάτω γραφόμενα:

Η επιμονή των δημοσιογράφων να χρησιμοποιούν κλισέ φράσεις στα ρεπορτάζ τους έχει γίνει γραφική. Μήπως σου θυμίζουν κάτι τα παρακάτω;

Όλοι έχουμε ακούσει για τη ξύλινη γλώσσα των πολιτικών. Εκτός απ’ αυτή όμως υπάρχει και η ξύλινη γλώσσα της τηλεόρασης, η ξύλινη γλώσσα των δελτίων ειδήσεων που άλλοτε μας εξοργίζει και άλλοτε μας κάνει να γελάμε. Μια γλώσσα άλλοτε υπερβολική και άλλοτε κινδυνολογούσα, άλλοτε δακρύβρεχτη και άλλοτε λογοτεχνίζουσα μας, μια γλώσσας που μας ανεβάζει το αίμα στο κεφάλι. Η επιμονή στη χρησιμοποίηση συγκεκριμένων λέξεων και εκφράσεων έχει καταστήσει τις λέξεις και τις εκφράσεις αυτές μοναδικό τρόπο εκφοράς λόγου κατά περίπτωση, με αποτέλεσμα την αγανάκτηση του κοινού, την απόδειξη της περιορισμένης ικανότητας των δημοσιογράφων στο χειρισμό της γλώσσας και τέλος την δημιουργία της περίφημης ξύλινης γλώσσας της τηλεόρασης.

Είναι φανερό ότι οι κατασκευαστές και χρήστες της ξύλινης γλώσσας καθόλου δεν υποψιάζονται το τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν είναι σε θέση ούτε να υποθέσουν πόσο εκτίθενται και πόσο εκθέτουν τη ίδια τη γλώσσα μας. Δυστυχώς μάλιστα, οι περισσότεροι είναι εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη δουλειά τους. Αυτό είναι και το κυριότερο πρόβλημα. Το ότι δηλαδή αυτοί οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν την αδυναμία τους, αντίθετα μάλιστα τη θεωρούν προσόν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν εννοούν να καταλάβουν ότι οι πολίτες μπορούν να σκέπτονται και να κρίνουν.

Ανθολογήματα αυτής της “ξύλινης γλώσσας” συγκεντρώσαμε και παραθέτουμε στη συνέχεια.

Στις πυρκαγιές: Πύρινη λαίλαπα/ Πύρινη κόλαση/ Πύρινος εφιάλτης/ Κόλαση του Δάντη …σκέτη πυρκαγιά δεν υπάρχει, ή τουλάχιστον δεν “μπαίνει” στις ειδήσεις.

Στις πλημμύρες: Οι δρόμοι έγιναν ποτάμια/ Ανυπολόγιστες ζημιές

Στους σεισμούς: Το χτύπημα του Εγκέλαδου

Στις κηδείες: Ήταν όλοι εκεί/ Συντετριμμένοι οι χαροκαμένοι/ Οι τραγικές φιγούρες/ Ράγισαν καρδιές/ Ο πόνος αβάσταχτος/ Ο πόνος στα βουρκωμένα μάτια/ Έχασε το καμάρι/ Βύθισε στο πένθος/ Η τελευταία πράξη του δράματος/ Ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Στις κακοκαιρίες: Ντύθηκε στα λευκά/ Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγίδες/ Αψήφησαν το κρύο/ Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει.

Στους καύσωνες: Καμίνι έγινε/ Μια όαση δροσιάς/ Το θερμόμετρο αγγίζει.

Των Φώτων: Αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα παγωμένα νερά.

Στις θρησκευτικές τελετές: Πλήθος πιστών/ Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια/ Πλήθος πιστών/ Με κατανυκτική παρακολουθούν.

Στους λαθρομετανάστες: Οι δουλέμποροι/ Το ταξίδι της ελπίδας/ Για μια καλύτερη ζωή.

Στα παιδιά: Το μικρό αγγελούδι/ Το τρυφερό αγγελούδι/ Η μονάκριβή του κόρη.

Στους βιαστές: Το ανθρωπόμορφο τέρας/ Το ανθρωπόμορφο κτήνος/ Ικανοποίησε τις ανώμαλες ορέξεις του.

Στις δίκες: Πολύκροτη δίκη/ Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.

Στις συλλήψεις: Η αστυνομία έχει εξαπολύσει άγριο ανθρωποκυνηγητό/ Ύστερα από άγριο ανθρωποκυνηγητό, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας.

Στις διαδηλώσεις-απεργίες: Έμφραγμα στο κέντρο της πόλης/ Κομφούζιο στο κέντρο της πόλης/ Νέκρωσε το κέντρο.

Στις βομβιστικές επιθέσεις: Σκόρπισαν το τρόμο/ Η εκκωφαντική έκρηξη/ Συγκλονίστηκε η περιοχή.

Στους κακοποιούς: Ο διαβόητος/ Ξεκαθάρισμα λογαριασμών/ Φόβος και τρόμος από τις συμμορίες/ Οι νονοί της νύχτας.

Για ναρκωτικά: Έπεσε στα δίχτυα των ναρκωτικών/ Παιδί χωρισμένων γονιών/ Αργός θάνατος.

Στις ακραίες περιπτώσεις: Σάλο έχουν προκαλέσει/ Κατάμεστη ήταν η αίθουσα/ Σε θρίλερ εξελίσσεται/ Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν/ Θύελλα διαμαρτυριών δημιούργησε.

Αθλητικά: Επεισοδιακό φινάλε/ Σοβαρά επεισόδια σημάδεψαν.

Στα τροχαία: Λόγω υπερβολικής ταχύτητας το όχημα ξέφυγε/ …δεν υπάρχει τροχαίο που να μην οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα.

ΠΗΓΗ-1

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ
Advertisements

3 σκέψεις σχετικά με το “Επειδή είστε όλοι χαζοί, εμείς σας βοηθούμε να κρίνετε….με το αζημίωτο!

  1. Παράθεμα: Πένθος στην Αργεντινή για τον εκλιπόντα πρώην πρόεδρο Κίρσνερ | Διαιτες

  2. Παράθεμα: Το τροχαίο ατύχημα στα Τρίκαλα «έκρυβε» εμπορία ναρκωτικών | Διαιτες

  3. Παράθεμα: Επειδή είστε όλοι χαζοί, εμείς σας βοηθούμε να κρίνετε….με το αζημίωτο! « Τόνοι και Πνεύματα ….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s