Κίνημα ZEITGEST-Oδηγός Προσανατολισμού του Κινήματος

Η πραγματική επανασταση ειναι η αλλαγη τροπου σκεψης και συνειδησης.

Στην παρακάτω παρουσιαση περιγραφονται οι στοχοι του κινηματος Zeitgeist και οι προσανατολισμοι του.Η αποτυχία του κόσμου μας να λύσει τα ζητήματα του πολέμου, της φτώχειας και της διαφθοράς είναι αποτέλεσμα της τεράστιας άγνοιας που μας διακατέχει όλους σχετικά με το τι πραγματικά καθοδηγεί την ανθρωπινή συμπεριφορά, ώστε να ξεκινήσουμε διορθώνοντάς το. Το Κίνημα Zeitgeist απευθύνεται στην αληθινή πηγή της αστάθειας στη κοινωνία μας, ενώ προσφέρει τη μονή θεμελιώδη και μακροχρόνια λύση.Aς δούμε το ZEITGEIST ORIENTATION GUIDE, που μας εξηγεί το γιατί και πως μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας προς το καλύτερο, εφαρμόζοντας ενα νεο κοινωνικό μοντέλο….

ΠΗΓΗ

3 σκέψεις σχετικά με το “Κίνημα ZEITGEST-Oδηγός Προσανατολισμού του Κινήματος

  1. Ο πιο πάνω οδηγός προσανατολισμού του κινήματος zeitgeist είναι η συμπυκνωμένη συλλογιστική του σε σχέση με τη παρούσα κατάσταση και της νέας πορείας που προτέινει.Θα ήθελα να πω δυο λόγια με αφορμή αυτή τη παράθεση.

    Ο βασικός και πρωταρχικός στόχος του κινήματος zeitgeist σήμερα είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση.Από πρώτη ματιά αυτή η δήλωση φαίνεται σα μία από τα ίδια.Πόσα κινήματα έχουν περάσει από τη κονίστρα της ιστορίας και έχουν κάνει λάβαρό τους τέτοιες δηλώσεις.»Θέλουμε να ενημερώσουμε να αφυπνίσουμε και να προβληματίσουμε και παρακαλούμε ακολουθήστε μας».Ιδού λοιπόν το ζήτημα που ανακύπτει:Είναι το κίνημα zeitgeist κάτι διαφορετικό από τα άλλα κινήματα και αν ναι σε τι ακριβώς.Θα παραθέσω τη σκέψη μου πάνω σε αυτό όσο πιο επιγραμματικά γίνεται.
    Το κίνημα zeitgeist δεν ανταγωνίζεται και ούτε στέκεται απέναντι σε οποιοδήποτε κίνημα συνεισφέρει στην κριτική,καταγγελία του σημερινού χρηματοοικονομικού συστήματος .Θεωρεί εποικοδομητική την οποιαδήποτε δράση και ακτιβισμό ως εκφράσεις ατόμων και ομάδων που έχουν ως κοινό κίνητρο-παρονομαστή την απλή διαπίστωση ότι «κάτι δε πάει καλά άρα κάτι πρέπει να κάνουμε».Το κίνημα zeitgeist προέρχεται από τα σπλάχνα όλων των κινημάτων του χθες και του σήμερα με μία βασική διαφορά:Δεν εντοπίζει την αιτία του κακού μόνο στις επι μέρους εκδηλώσεις και εκφάνσεις του στρεβλού παρόντος συστήματος αλλά προσπαθεί να δηλώσει το αυτονόητο(για τον γράφων τουλάχιστον) το οποίο είναι το εξής:To πρόβλημα δεν είναι μόνο οι ούτως ή άλλως αναμενόμενες εκδηλώσεις της στρεβλότητας του συστήματος αλλά το ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
    Για παράδειγμα:Το πρόβλημα δεν είναι τα ολιγοπώλια και μονοπώλια που δεν επιτρέπουν την ¨ανόθευτη» και απρόσκοπτη λειτουργία της ελεύθερης αγοράς και την δίκαιη αυτόματη ρύθμιση της κατανομής του πλούτου μέσω αυτής.Πρόβλημα είναι το ίδιο το χρηματοπιστωτικό σύστημα του οποίου μία έκφραση είναι και η «ελεύθερη αγορά» στα πλαίσια της οποίας η δημιουργία ολιγοπωλίων,καρτέλ και άρα ανισοκατανομής του πλούτου είναι ένα εντελώς φυσιολογικό αποτέλεσμα.
    Κατά μια έννοια λοιπόν το κίνημα zeitgeist έχει κοινά στοιχεία με πολλά από τα ήδη υπάρχοντα κινήματα αλλά η κριτική η οποία κάνει δεν είναι μόνο να «σφυρίζουμε φάουλ» στο σύστημα και να του υποδεικνύουμε τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να λειτουργήσει καλύτερα και πιο δίκαια διότι ξέρουμε ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να έχει κάποια πραγματικά,ριζοσπαστικά,αποτελέσματα.Για το απλούστατο λόγο ότι το σύστημα μπορεί να ικανοποιήσει αιτήματα,ναι βεβαίως,αλλά μέχρι του σημείου του να μην απειλείται η κυριαρχία του. Όμως οι διορθωτικές και μεταρυθμιστικές ενέργειες που ανα καιρούς το σύστημα επιλέγει να ακολουθήσει δεν είναι τίποτα περισσότερο από ¨μπαλώματα».Την ανακύκλωση όμως μέσα στα ίδια πλαίσια φαίνεται πια ότι τα μπαλώματα δεν θα την αντέξουν.Ζητάμε λοιπόν ως κίνημα μια εντελώς άλλη κοινωνική πορεία, κάνουμε κριτική στην ίδια τη χρηματοπιστωτική βάση του συστήματος, έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις και προσπαθούμε να δείξουμε ότι η άλλη αυτή πορεία δεν είναι ουτοπία αλλά ρεαλισμός. Για να μη πούμε αναγκαιότητα πια.

  2. ZEITGEIST

    Άνθρωποι και ιδέες πίσω από την ταινία zeitgeist

    Γι’ αυτούς που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις ζυμώσεις και τις εξελίξεις στον χώρο της νεοεποχίτικης διανόησης, ήταν θέμα χρόνου πριν το συνομωσιολογικό πνεύμα της εποχής οργανωθεί σε σύστημα και φυσικά, αγγίξει θρησκευτικά θέματα. Η μόνη έκπληξη ήταν ίσως, ότι τελικά τίποτα δεν είναι άσχετο ή ανεξάρτητο, τίποτα δεν είναι αυθόρμητο, αλλά όλα έχουν τον σκοπό και τον στόχο τους και εργάζονται ασταμάτητα για την επίτευξή του. Και αφού μας παραμύθιαζαν κάποια χρόνια με τις γνωστές θεωρίες συνομωσίας, για ανθρώπους πίσω από παρασκήνια που κινούν τα νήματα, που βρίσκονται πίσω από κάθε πόρτα και παρακολουθούν, που καθοδηγούν την παγκόσμια ιστορία, πολιτική, δημόσια και ιδιωτική ζωή, και προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι αυτοί που μας τα αποκαλύπτουν είναι οι ίδιοι εκτός συστήματος, outsiders με υψηλό I. Q., που μπορούσαν να βρουν την αλήθεια που κρύβονταν πίσω από τα γεγονότα, να τα ερμηνεύσουν, και να μας ενημερώσουν, τελικά αποδεικνύεται ότι είναι και αυτοί μέρος του δόλιου μηχανισμού εκμετάλλευσης, χειραγώγησης και παραπλάνησης του κόσμου, με μόνο στόχο την προσβολή της αξιοπιστίας του Χριστιανισμού. Για άλλη μια φορά ο Χριστός και οι Χριστιανοί κατασυκοφαντούνται, όχι από καινοφανή κινήματα αλλά από τις ίδιες παλιές, γνωστές οργανώσεις του αποκρυφισμού, της θεοσοφίας, του μασονισμού.

    Στην χώρα μας- δόξα τω Θεώ- υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέφτονται… Παρακολουθούν με προσοχή «τα σημεία των καιρών», τις ποικίλες ενέργειες τέτοιων οργανισμών, που γεννούν και διαδίδουν ως νόσο νεοεποχίτικα κινήματα. Ο μιμητισμός, η ψευτοκουλτούρα και η επίδειξη διανόησης βοηθούν πολύ στους σκοπούς αυτών που θέλουν να ελέγξουν και να υποτάξουν τα πάντα. Οι δε στόχοι και ό,τι θεωρούν εχθρικό πιστεύουμε ότι αξίζει από όλους να ερευνηθεί ποιοι είναι οι βαθύτεροι λόγοι. Τι τους ενοχλεί και τι θέλουν επιτέλους να πετύχουν ελέγχοντας την σκέψη μας; Ας σκεφτόμαστε!

    Ένα τέτοιο κίνημα είναι και το Zeitgeist, και αυτό που σκοπεύει να κάνει το παρόν κείμενο είναι να δείξει ότι και αυτό, όπως και τόσα άλλα κινείται στους γνωστούς χώρους των αποκρυφιστικών ιδεών της θεοσοφίας-μασονισμού.

    http://www.impantokratoros.gr/zeitgeist.el.aspx

  3. Πολύ θα ήθελα να συζητάγαμε όσα παρέθεσες Άρτεμις και θα ήθελα αν το επιθυμείς να ακούσω και τη δική σου γνώμη για το άρθρο,για όσα γράφω και για όσα επικόλλησες ως σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s