Η χρηματοδότηση των τραπεζών του Λάτση και ο ρόλος του Μπαρόζο

TRUELIES:

Ποιά είναι η τράπεζα με τα πιο μεγάλα (ληστρικά θα λέγαμε) επιτόκια δανείων και πιστωτικών καρτών;;

Ποιά είναι η τράπεζα της οποίας οι συμβεβλημένες εισπρακτικές εταιρείες , ενοχλούν (ομιλώντας με μέθοδο υπόκοσμου) στους δανειολήπτες , πρωί μεσημέρι, βράδυ, μεσάνυχτα;;;

Ποιά είναι η τράπεζα που έχει κάνει τις περισσότερες κατασχέσεις σε κινητή και ακίνητη περιουσία σε δανειολήπτες-κακοπληρωτές;;;

Ποιά είναι η τράπεζα που δάνειζε και την «κουτσή Μαρία» ακόμα και αν αυτή δεν είχε εισοδήματα η ήταν άστεγη;;

Δεν την κατονομάζουμε , θεωρώντας οτι όλες οι παραπάνω ερωτήσεις, βρίσκουν απαντήσεις σε «κοινά μυστικά» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ……

Το παρακάτω άρθρο,την κατονομάζει ως προς τον τρόπο που η τραπεζα αυτή «σπεύδει» να λάβει στήριξη πολλων δις απο το πακέτο σωτηρίας. Αναφέρεται σε επερώτηση Ιταλού Ευρωβουλευτή προς το Ευρωκοινοβούλιο, όπου «φέρεται» μητρική εταιρία της Eλληνικής αυτής τράπεζας , να βαφτίστηκε απο Ελβετική , σε τράπεζα εδρεύουσα στο Λουξεμβούργο (μετακομίζοντας εκεί), ώστε να λάβει πακέτα δισεκατομυρίων , απο τα ποσά στήριξης των Ελληνικών τραπεζών (γιατι σαν Ελβετική μη-μέλος της Ε.Ε. δεν τα εδικαιούτο να λάβει)….Η ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ…….ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΦΟΡΟΥΣ , ΝΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ!

Απο το STOPCARTEL

Ένα μεγάλο μέρος των 145 δισεκατομμυρίων Ευρώ που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν δεσμευσει για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και θα πληρώσουν τελικά οι έλληνες φορολογούμενοι, θα εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών που ανήκουν στην εταιρεία χαρτοφυλακίου του ελληνα δισεκατομμυριούχου Σπύρου Λάτση !

Αυτό αποκαλύπτει επερώτηση του Ιταλού Ευρωβουλευτή Mario Borghezio (EFD) στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Οπως αναφέρεται,η εν λόγω εταιρεία χαρτοφυλακίου, η Ευρωπαϊκή Financial Group EFG SA, της οποίας οι τράπεζες κατέχουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στο Λουξεμβούργο στο τέλος του 2009, γεγονός που επιτρέπει στην ελληνική θυγατρική της EFG Eurobank, η οποία κατέχει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα, να επαναταξινομηθεί ως «ελληνική» τράπεζα και, συνεπώς, να επωφεληθεί από κονδύλια της ΕΕ και της ΕΚΤ !

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία εξ άλλου,έχει επιβεβαιώσει ότι οι τράπεζες που ανήκουν στην προαναφερθείσα ομάδα EFG, από τον Σεπτέμβριο του 2009, κρατούσε 60 δισ. ευρώ,δηλαδή μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, (τόσο δημόσιου όσο και ιδιωτικού), το οποίο είναι κατά πάσα πιθανότητα ακόμη υψηλότερο σήμερα.

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής αποκαλύπτει οτι ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, κ. Barroso, ο οποίος συχνά πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές με τη θαλαμηγό του Σπύρου Λάτση  Αλέξανδρος, άσκησε πρωτοφανή και τεράστια πίεση πρός τη Γερμανία προκειμένου αυτή να χορηγήσει ένα σημαντικό ποσό από τη χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Καλείται η Ευρωπαική Επιτροπή μέσω του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  να απαντήσει άν θεωρεί ότι η ανώμαλη αυτή κατάσταση αποδεικνύει ότι υπάρχει σαφής σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Προέδρου της Επιτροπής κυρίου Barroso..

Ολόκληρη η επερώτηση του Mario Borghezio (EFD) στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT WQ E-2010-4761 0 DOC XML V0//EN

ΠΗΓΗ

2 σκέψεις σχετικά με το “Η χρηματοδότηση των τραπεζών του Λάτση και ο ρόλος του Μπαρόζο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s