Στηρίζουμε τα άτομα & τους χρήστες διαδικτύου με αναπηρία…

TRUELIES:

Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ δημιουργήθηκε το 1993 από μία παρέα φίλων που είχαν ένα σοβαρότατο προσωπικό ενδιαφέρον για την Αναπηρία και τις Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού.

Η ψηφιακή του εκδοχή, δηλαδή το http://www.DISABLED.GR, είδε για πρώτη φορά το φως κάπου κοντά στα 1985 ως Disabled Hellas, σε ένα PC της εποχής που προσαρμόστηκε για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους με σοβαρές τετραπληγίες. Γύρω στα 1987 έγινε BBS, και λίγο αργότερα μπήκε στο internet. Το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ έγινε μη κερδοσκοπική υποστηρικτική εταιρεία το 1997.

Ο πυρήνας των συνεργατών του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ είναι άμισθοι εθελοντές. Όσοι βοηθούν στο ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ στην πλειοψηφία τους έχουν την εμπειρία της αναπηρίας.

Παρά τον εθελοντικό χαρακτήρα του ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ, οι πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται είναι όλες επαγγελματικού επιπέδου καινοτόμες και άκρως υποστηρικτικές:

Έκδοση του περιοδικού ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ κάθε 2 μήνες

Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ αποτελείται από 132 σελίδες και αποστέλλεται ταχυδρομικά σε περισσότερους από 14.500 συνδρομητές από όλη την Ελλάδα (και την Κύπρο). Το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ αποτελεί εργαλείο ενημέρωσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας. Βρίσκεται παντού όπου υπάρχουν, ζουν, εκπαιδεύονται, εργάζονται, αποκαθίστανται, αθλούνται, διασκεδάζουν άνθρωποι με αναπηρίες! Για την διευκόλυνση των τυφλών αναγνωστών, όλη η ύλη του περιοδικού βρίσκεται online ΕΔΩ.

Η έκθεση Autonomia EXPO

Η έκθεση Autonomia EXPO έχει γίνει ο μεγαλύτερος εκθεσιακός θεσμός στην Ελλάδα που αφορά στους ανθρώπους με αναπηρίες, την αποκατάσταση, την ειδική αγωγή και την ειδική εκπαίδευση, την ανεξάρτητη διαβίωση, τον προσαρμοσμένο αθλητισμό, τον ελεύθερο χρόνο, την αναψυχή και την θεραπευτική αναψυχή, τις προσαρμοσμένες τεχνολογίες, τα χόμπι και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Η Autonomia EXPO έχει τη δική της ιστοσελίδα στη διεύθυνση http://www.autonomiaexpo.org/, η οποία ενημερώνεται καθημερινά με όλες τις ειδήσεις και τις πληροφορίες που αφορούν την Autonomia EXPO.

Ειδήσεις για την αναπηρία σε προσπελάσιμη μορφή

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στις κατηγορίες της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης (που βρίσκονται στην αριστερή στήλη της σελίδας), υπάρχει η ενότητα με τίτλο Νομοθεσία, που αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη και οργανωμένη συλλογή νόμων και νομολογίας για τους πολίτες με αναπηρίες, καθώς επίσης και ο Οδηγός του Πολίτη με Αναπηρία, όπως δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, και τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στο http://news.disabled.gr θα βρείτε καθημερινά όλες τις Νέες Ειδήσεις από τον ημερήσιο και τον περιοδικό τύπο που παρατίθενται αυτούσιες σε προσπελάσιμη μορφή. Στο news.disabled.gr θα βρείτε αρχείο όλων των ειδήσεων που έχουν σχέση με τις αναπηρίες, τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση από το 2003 μέχρι σήμερα.

Επιχειρηματικότητα και αυτοαπασχόληση

Στο Disability Business θα βρείτε τα πάντα για την επιχειρηματικότητα, την αυτοαπασχόληση, την κοινωνική επιχειρηματικότητα, την εταιρική κοινωνική ευθύνη αλλά και οτιδήποτε άλλο αφορά τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες που ζουν κάτω από συνθήκες κάποιας σοβαρής αναπηρίας.

Περισσότερες δραστηριότητες του disable.gr μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Υ.Γ.-Σημαντικό!

Φίλοι και φίλες, χρειάζομαστε τη βοήθειά σας:

Στο http://www.disabled.gr/lib/?page_id=30486 υπάρχουν banners όλων των διαστάσεων και θα ήταν πάρα πολύ σημαντικό να μπουν τέτοια banners σε όσο το δυνατόν περισσότερες ιστοσελίδες, sites και blogs ώστε να μπορούν να ενημερωθούν πιο εύκολα οι χιλιάδες άνθρωποι με σοβαρές αναπηρίες για την ύπαρξη του http://www.disabled.gr/, της ψηφιακής βιβλιοθήκης, του http://news.disabled.gr/ και βέβαια του http://www.disabled.gr/forum/ που το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί αποτελούν εργαλεία επιβίωσης για κάθε άνθρωπο που έχει κάποιο πολύ σοβαρό ενδιαφέρον για την αναπηρία.

Εάν έχετε ιστοσελίδα βάλτε ένα από τα banners αξίζει τον κόπο. Εάν γνωρίζετε ανθρώπους που έχουν ιστοσελίδες ενημερώστε τους για την ύπαρξη του http://www.disabled.gr/ και ζητήστε τους να βάλουν ένα τέτοιο banner.

Είναι σημαντικό να μπορούν να βρουν το http://www.disabled.gr/ όλοι οι άνθρωποι που αποκτούν κάποια σοβαρή αναπηρία από την πρώτη ημέρα επειδή το http://www.disabled.gr/ είναι ένας ολοκληρωμένος οδηγός και εργαλείο επιβίωσης.

Ευχαριστούμε.

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Στηρίζουμε τα άτομα & τους χρήστες διαδικτύου με αναπηρία…

  1. Μακαρι ολοι να ειχαν τις δικες σου ευαισθησιες και να διναν »φωνη» και βημα στα ατομα με αναπηρια. ,θα ηταν πολυ καλυτερος ο κοσμος μας,αγαπητε »TRUELIES».
    να ‘σαι παντα καλα!

  2. http://dailycaller.com/2010/10/11/greek-health-system-opts-for-amputation-as-money-saver/

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΓΙΑ αδελφούς και αδελφές μας ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ λιτότητας και βαρβαρότητα στο ΕΛΛΆΔΑ! ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ UNITE και να αγωνιστούμε για ανθρώπινα δικαιώματά μας και εναντίον της αδικίας ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ! Αγάπης, της συμπόνιας, ανθρώπους πριν ΚΕΡΔΟΣ!

    Συγγνώμη για το Google Translate! 🙂

    http://www.facebook.com/blacktriangle1

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s