Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον Έλληνα μ@..λ@..κα

Κερδοσκόποι έστησαν ένα συνωμοτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και μέσα σε ελάχιστους μήνες ζημίωσαν τη χώρα με 13 δις ευρώ. Αυτή η καταγραφή γίνεται πια σε επίσημο κείμενο που πήρε τον δικαστικό δρόμο και δίνει σάρκα και οστά στις έως τώρα απλές πληροφορίες περί των συνωμοτικών σεναρίων, με στόχο και τα ελληνικά φιλέτα και το χτύπημα στο ευρώ. Ενας δικηγόρος-πολιτευτής και ένας ασφαλιστής απευθύνονται στην ελληνική Δικαιοσύνη με κείμενο εκατοντάδων σελίδων και στρέφονται κατά των γνωστών «ευαγών» ιδρυμάτων της διαβόητης «Goldman Sachs», των παρακλαδιών του Σόρος, ζητώντας να γίνει έρευνα και να προσδιοριστούν αυτοί οι κερδοσκόποι μέσα από δικαστική διαδικασία. Σκέφτεστε να περάσουν 2-3 χρόνια και να υπάρχει ένταλμα σύλληψης του Σόρος και, μάλιστα ευρωπαϊκό, με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος;

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα πει κάποιος. Κάπως έτσι ήταν πριν χρόνια το σενάριο για τον Πινοσέτ και θυμόμαστε τι έγινε. Κάπως έτσι έμοιαζε και το σενάριο δημιουργίας τρόικας ως αντίδραση στην επίθεση κατά του ευρώ, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την πολιτική αδυναμία της Ευρώπης να αντιδράσει οργανωμένα και κυρίως να εκδώσει καινούργιο χρήμα για να απαντήσει στα κερδοσκοπικά παιχνίδια, όπως κάνουν χώρες οργανωμένες ενιαία, δηλαδή ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, κλπ. Με σενάριο επιστημονικής φαντασίας έμοιαζαν και οι επιδιώξεις να βγει δικαστική απόφαση για γερμανικές αποζημιώσεις από τους μαζικούς φόνους της κατοχής. Ομως, χρειάστηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνεννόηση των κυβερνήσεων Ελλάδας-Γερμανίας για να αποτραπεί το αδιέξοδο με την απόφαση που βγήκε και ήταν εκτελεστή σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου…

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι μια πραγματικότητα που προϋποθέτει βέβαια διαδικασίες. Αυτή η πραγματικότητα, κατά πολλούς, μπορεί να οδηγήσει σε νέο επίπεδο μελλοντικά. Να έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση τις συνθήκες, ώστε να εκτελεστεί εναντίον αυτών των ευαγών ιδρυμάτων και των εκπροσώπων ή των περιουσιών τους οποιαδήποτε δικαστική απόφαση κράτους-μέλους. Και να δούμε τον Σόρος και τα λοιπά πιράνχας και τα τεράστια περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Ευρώπη να κινδυνεύουν.

Τότε θα σταματούσαν ή όχι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που επιτρέπουν σε ένα φυσικό πρόσωπο να κερδίζει δισεκατομμύρια από τέτοια κόλπα με πατήματα κουμπιών;

13 δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά σε λίγους μήνες

Στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Νούλας, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής, έχει περιλάβει σοβαρή νομική αιτιολογία και βέβαια δεν αποφεύγει και τον πολιτικό χρωματισμό, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ως να μην ήταν ο Κώστας Καραμανλής που έκανε τις εκλογές για να παραγράψει εγκλήματα και ταυτόχρονα να «λακίσει» από την εξουσία την ώρα των σκληρών μέτρων.

Η μήνυση στρέφεται κατά των κερδοσκόπων, οι οποίοι «με τις πράξεις και παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, τους Ελληνες πολίτες και γενικότερα τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα».

Στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών) επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα, οι μηνυτές επισημαίνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αρκεί το ύψος του ελλείμματος για να οδηγηθεί μία χώρα σε χρεοκοπία, αφού οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είχαν και συνεχίζουν να έχουν μεγάλα ελλείμματα και παρόλα αυτά καμία χώρα από αυτές δεν οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ειδικότερα, το συνολικό χρέος της Ελλάδος δεν είναι υψηλότερο της Ευρωζώνης, αφού είναι σαφώς υψηλότερα τα αντίστοιχα συνολικά χρέη της Ολλανδίας (234% επί του ΑΕΠ), της Ιρλανδίας (222% επί του ΑΕΠ), του Βελγίου (219% του ΑΕΠ), Ισπανία (217% του ΑΕΠ), Πορτογαλία (197% επί του ΑΕΠ) και η Ιταλία (194% επί του ΑΕΠ), ενώ η Ελλάδα έχει 179% επί του ΑΕΠ συνολικό χρέος. Επιπλέον, ως προς το εξωτερικό χρέος, η Ιρλανδία χρωστάει τα 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του ΑΕΠ της, ενώ η Ελλάδα μόλις το 89,5% του ΑΕΠ. Οι δράστες, επομένως, της κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας γνώρισαν και παρασιώπησαν με δόλο ότι υπάρχουν άλλες χώρες της Ευρωζώνης με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και παρόλα αυτά με διαδοχικές ψευδείς παραστάσεις τους οδήγησαν (πιθανώς με τη συμμετοχή, την παρότρυνση ή την αμέλεια των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης) πείθοντάς τους με δόλο για μαζικές αγορές συμβολαίων CDS (αντασφάλιστρα κινδύνου πτωχεύσεως των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου), προσπορίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο μόνο τον μήνα Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2010 ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ».

Ετσι στήθηκε το κερδοσκοπικό πάρτυ

Οι μηνυτές αναφέρονται και στον τρόπο που στήθηκε το κερδοσκοπικό όργιο σε βάρος της χώρας μας, με στόχο τα φιλέτα της αλλά και το άνοιγμα κερκόπορτας κατά του ευρώ, ώστε να καταρρεύσει η οικονομική ισχύς της Ευρώπης και τονίζουν:

«Η αγορά των CDS στην οποία δημιουργήθηκε και εκτελέσθηκε όλο το παιχνίδι της παράνομης κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδος δεν συντρέχουν οι στοιχειώδεις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας της, δηλαδή:

Πρώτον, απαγορεύεται να στοιχηματίζεις στην πτώχευση ενός κράτους.

Δεύτερον, για να έχεις το δικαίωμα να αντασφαλίσεις σε κάποιο επενδυτικό κίνδυνο, πρέπει να λειτουργείς ως ασφαλιστική ή αντασφαλιστική εταιρεία με βάση την εθνική νομοθεσία (ν.2496/1997), την Ευρωπαϊκή Ενωση (οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και το διεθνές δίκαιο, όλες όμως οι εταιρείες που εκδίδουν αντασφάλιστρα επενδυτικού κινδύνου δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους ως αντασφαλιστικές εταιρείες.

Τρίτον, ακόμα και αν είχαν την ιδιότητα της αντασφαλιστικής εταιρείας, δεν έχουν την ικανότητα πληρωμής των αντασφαλίστρων σε περίπτωση που επέλθει ασφαλιστικός κίνδυνος, όπως στην προκειμένη περίπτωση παύση πληρωμών μιας χώρας. Ετσι, στην ουσία, λειτουργούν ως χρηματοοικονομικές πυραμίδες, εκμεταλλευόμενες την ηθελημένη έλλειψη ρυθμιστικών αρχών λειτουργίας και θεσμικού πλαισίου διαφάνειας εξυπηρετώντας, με τον τρόπο αυτόν, τη διεθνή παραοικονομία.

Τέταρτον, δεν διαπραγματεύονται σε αναγνωρισμένα χρηματιστήρια.

Πέμπτον, δημιουργούν και υποβάλλουν σε εναρμονισμένες πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς CDS (με τζίρους πάνω από 100 τρισ. δολάρια ελέγχουν η εταιρεία Goldman Sachs, η G.P. Morgan και η Deutche Bank. Θυμίζουμε ότι ουδέποτε στην Ιστορία υπήρξε πραγματική καταβολή αποζημίωσης αντασφαλίστρου κινδύνου. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, η αμερικανική A.I.G. κατέρρευσε τη στιγμή που κλήθηκε να καταβάλει 14 δισ. δολάρια επί των CDS (αντασφαλίστρων κινδύνου) που είχε προηγουμένως εκδώσει για να καλύψει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers. Ετσι, τα συμβόλαια CDS δίνουν ψευδαίσθηση ασφάλισης και πείθουν τους επενδυτές με πλάνη να τα αγοράσουν. Μοναδικός στόχος της λειτουργίας των CDS, η χειραγώγηση της διαμόρφωσης του κόστους δανεισμού κρατών και επιχειρήσεων, προκειμένου οι εταιρείες που τα εκδίδουν να κερδοσκοπήσουν με βάση τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού που επιβάλλονται.

Στις ΗΠΑ διεξάγεται πρωτοφανής δικαστική έρευνα για τη λειτουργία των CDS κυρίως μάλιστα τον ρόλο τους κατά την περίοδο που δημιουργήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και τα παιχνίδια που παίχτηκαν εις βάρος της χώρας μας. Το απίθανο είναι ότι τα ίδια πρόσωπα που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της Ελλάδος και ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο είναι ταυτόχρονα οι αγοραστές, οι αντισυμβαλλόμενοι, και οι διαπραγματευτές, ασκώντας διαχειριστικές πράξεις κατά την έκδοση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, αποκομίζοντας τεράστια περιουσιακά οφέλη εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών, όπως άλλωστε με κυνικότητα δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικάνικου επενδυτικού κεφαλαίου Μάριαν κος Amit Sarkar: «Δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Ελληνες πολίτες. Δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μ……α»!!!

Επισημαίνεται, επίσης, στη μηνυτήρια αναφορά ότι η Ελλάδα εξαιτίας της τεχνητής χρήσης που στήθηκε εις βάρος της ζημιώθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ!

Ο θύτης έγινε ελεγκτής

Ενώ διαπιστώνονται λοιπόν όλα αυτά, τον Ιανουάριο του 2010 η Goldman Sachs συνεδρίασε στην Αθήνα με ομάδα τραπεζιτών, καταστρώνοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια, ενώ πρωτοστατούσε σε καλλωπισμούς δημόσιων χρεών σε διάφορες χώρες του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, όπως έκανε και στην Ελλάδα την περίοδο Σημίτη «βολεύοντας» μέρος του δημόσιου χρέους σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας! Οι μηνυτές επικρίνουν τον πρόσφατο διορισμό στην κορυφή του Οργανισμού Διαχείρισης του δημόσιου χρέους πρώην (;!) στελέχους της Goldman Sachs για να ασχοληθεί με το χρέος μας! Η σημειολογία είναι πραγματικά μοναδική!

Σαν να μην έφθανε αυτό, το εργαλείο των CDS, που πόνταραν στη χρεοκοπία της Ελλάδος, χρησιμοποίησαν ακόμα και νομικά πρόσωπα ελεγχόμενα από το ελληνικό Δημόσιο (βλ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!).

Η μηνυτήρια αναφορά, ανάμεσα στα άλλα, εξηγεί πως το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδος (το spread απόκλιση) από 150 με 200 μονάδες έφθασε τις 1.000, δηλαδή ενώ δανειζόμασταν με βάση το επιτόκιο της Γερμανίας (3%) συν τη διακύμανση spread 150 με 200 δηλαδή 3% συν 1,5% με 2% ίσον 4,5 με 5% επιτόκιο δανεισμού, φθάσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με spread 1000 μονάδες, δηλαδή 3% + 10(00) = 13%. Ακροθιγώς αναφέρονται ακόμη ως αιτία δημιουργίας αρνητικού κλίματος τα ταξίδια του πρωθυπουργού αλλά δεν αξιολογείται η απομόνωση στη… Ραφήνα του πρώην πρωθυπουργού, αν και η χώρα καιγόταν οικονομικά και όλοι έλεγαν μετά το 2010 που θα πρέπει να πληρώσουμε δόσεις θα δημιουργηθεί οικονομικό αδιέξοδο.

Επανερχόμενοι στα της μηνυτήριας αναφοράς, θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Κλοντ Τρισέ, ο Μπαρόζο, ο Στρος Καν, ο Μακ Γκρίβη, ο νομπελίστας Ρουμπινί αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επισημάνει την αδυναμία των χωρών της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τα απίστευτα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδος και στο μέλλον των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου στημένο παιχνίδι, καθώς εις βάρος της Ελλάδος στοιχηματίζουν οι ίδιες εταιρείες που στο παρελθόν εκλήθησαν να «καλύψουν» ή να καλλωπίσουν την εικόνα του δημόσιου χρέους της χώρας μας. Ετσι, η σπειροειδής υποτιμητική κερδοσκοπία έγινε φονικό εργαλείο για τους Ελληνες πολίτες και για την ελληνική οικονομία.

Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία ήδη διεξάγονται δικαστικές και κοινοβουλευτικές έρευνες που πιστοποιούν τον ύποπτο ρόλο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων εις βάρος της Ελλάδας. Εμείς, όμως, ακόμα δεν έχουμε συστήσει κάποια σχετική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει το θέμα και θα προστατεύσει τη χώρα μας από τα πυρηνικά όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής, τα οποία ονομάζονται CDS.

Κλείνοντας τη μηνυτήρια αναφορά, οι μηνύοντες ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελόμενες παράνομες πράξεις και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους όσους συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στη διάπραξή τους είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και είχε σαν αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό Δημόσιο, την εθνική οικονομία, τους Ελληνες πολίτες και τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΠΗΓΗ

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον Έλληνα μ@..λ@..κα

 1. Η επίθεση στον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη ήταν το θέμα στα περισσότερα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών. Η επίθεση καταδικάστηκε από πολιτικούς πολιτικάντηδες και δημοσιογράφους της μικρής οθόνης, ενώ χαρακτηρίστηκε από όλους «πρωτοφανής». Πρωτοφανής; Σε ποιο πράμα ακριβώς;
  Την Πρωτομαγιά του 2010, μετά τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ καλή ώρα όπως τώρα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Κακλαμάνης, για μισή ώρα περίπου και στη συνέχεια απήχθει από άνδρες των ΜΑΤ. Γιατί λοιπόν είναι «πρωτοφανής» η επίθεση στον κ. Κωστή Χατζηδάκη; Να σκεφτούμε πως ο κ. Χατζηδάκης τους είναι περισσότερο γλυκούλης από τον κ. Κακλαμάνη; Κρίνοντας από την επίθεση στους δύο πολιτικούς , δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος πως για την πλειοψηφία των πολιτών η απαξίωση των πολιτικών είναι καθολική. Όπως οι πολιτικοί απαξίωσαν τους πολίτες στα περασμένα χρόνια, έτσι και οι πολίτες απαξιώνουν τώρα τους πολιτικούς. Τι ποιο λογικό.
  Τον Μάιο του 2010, η επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη έπρεπε να αποσιωπηθεί ή η είδηση να κρατηθεί χαμηλά. Ήταν κοινή απόφαση της κυβέρνησης και των καναλαρχών, που υλοποιήθηκε από τους υποτακτικούς τους. Η είδηση του βουλευτή της κυβέρνησης που δέχεται επίθεση από απλούς πολίτες θα δημιουργούσε μεγάλη ταραχή δέχτηκε επίθεση από διαδηλωτές στην οδό Κοραή. Ο κ. Κακλαμάνης κρύφτηκε σε τουαλέτα καφετέριας και πληγή στην εικόνα του καθωσπρεπισμού των. Οι διαδηλώσεις εκείνη την εποχή βρίσκονταν στο αποκορύφωμα τους, και οι πολίτες είχαν άγριες διαθέσεις ενώ το σύνθημα «Κλέφτες – Κλέφτες» ακουγότανε σε όλους τους τόνους και παντού στην ατμόσφαιρα.
  Τέσσερις ημέρες μετά το συμβάν, στις 5 Μαΐου, ήταν η πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ. Ήταν το μεγαλύτερο σε όγκο εργατικό συλλαλητήριο των τελευταίων ετών με κυρίαρχο σύνθημα «Να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή». Άλλο πράμα κάηκε και όχι η Βουλή. Καήκανε οι υπάλληλοι της Marfin. Οι δράστες του εγκλήματος δηλαδή, παραμένουν ελεύθεροι, έστω και αν οι φωτογραφίες τους έχουν κάνει το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου και η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο. Επίσης, η Επιθεώρηση του Υπουργείου Εργασίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο, με μία έκθεση που δεν σηκώνει αμφισβητήσεις, για το ποιόν της εγκληματικής αυτής επίθεσης, όπως και η πιστοποίηση μιας σειράς παραλείψεων στο σύστημα πυρασφάλειας της Τράπεζας, στην ανυπαρξία σχετικής εκπαίδευσης στο προσωπικό και στην ύπαρξη μιάς και μόνης εξόδου κινδύνου στο υποκατάστημα που ήταν εκτός των άλλων και κλειδωμένη ήταν και το τηλεχειριστήριο που την ανοίγει είχε χαθεί. Η διοίκηση της Τράπεζας δεν οδηγήθηκε ακόμα στη Δικαιοσύνη!!!
  Οι νεκροί της Marfin ξεχαστήκανε ήδη από όλους όσους έχυναν δάκρυα, όπως, οι πολιτικοί και οι λογιών λογιών δημοσιογράφοι. Από τη μία τόσο κλάμα για τους νεκρούς μιας τράπεζας και μετά τόσο μένος, από τους ίδιους ανθρώπους, απέναντι στα εργατικά δικαιώματα των ζωντανών τραπεζοϋπαλλήλων και όχι μόνο, θα έπρεπε να μας έχει όλους προβληματίσει.
  Η λαϊκή οργή και η απαίτηση για το ξεσκέπασμα των ιθυνόντων για την απόδοση ευθυνών σε εκείνους που οδήγησαν τη χώρα μας όχι μόνο στη χρεοκοπία, αλλά και στον ασύδοτο δικό τους πλουτισμό, μέσα από μίζες, παράνομες αναθέσεις για αγορές σε πολλαπλάσιες τιμές κρατικών προμηθειών, όπλων, και ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας, ανακόπηκαν από τον ανατριχιαστικά τραγικό θάνατο των υπαλλήλων της Marfin. Ο κόσμος μούδιασε, φοβήθηκε και με την έναρξη κιόλας του ζεστού καλοκαιριού έμεινε στο σπιτάκι του παρακολουθώντας τις εξελίξεις εκ του μακρόθεν και με εύλογη την απορία του, μέχρι που μπορεί να μας φτάσουν. Τώρα μπαίνει το πραγματικά αμείλικτο ερώτημα. Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η απάθεια? τι μπορεί να ανακόψει τη «ραστώνη» του Έλληνα εργαζόμενου και να τον ωθήσει να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στον εργασιακό Μεσαίωνα στον οποίο τον οδηγούν τα ανδρείκελα του ΔΝΤ και της Σχολής του Σικάγου;
  Πιστεύω τίποτα πια. Ξαναγυρίζουμε στην εποχή του Μαρξ και Έγκελς που πρέσβευαν ότι ο εργάτης το μόνο που δεν μπορούν να του πάρουν είναι η δύναμη του. Τώρα πια, οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χάσουν. Βλέπουν πέρα από τον εαυτό τους, τα παιδιά τους άνεργα, χωρίς όνειρα και μέλλον και η αδικία τους ματώνει το είναι τους. Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι, επίσης. Οι νεολαίοι που τους υποχρεώνουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι με αντίτιμο ένα μικρό χαρτζιλίκι επίσης. Ο χαμένος δεν έχει να χάσει τίποτα. Ακριβώς όπως ο βρεμένος που δε φοβάται τη βροχή. Δεν τον τρομάζουν ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα δακρυγόνα, ούτε το ξύλο. Άλλωστε και τα ΜΑΤ πρέπει να καταλάβουν ότι είναι σαρξ εκ της σαρκός μας. Η μεγαλύτερη δικτατορία είναι η πείνα και η εξαθλίωση μαζί με το στραγγαλισμό των ονείρων των δικών μας και των παιδιών μας.
  Μπαίνει δε και το μεγάλο ερωτηματικό που δεν απασχόλησε ΠΟΤΕ κανέναν: Γιατί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη και δεν είχε κάνει το ίδιο στην επίθεση στον Απόστολο Κακλαμάνη; Και στις δυο περιπτώσεις υπάρχουν στοιχεία και φωτογραφίες .
  Η καταδίκη της βίας δεν μπορεί να υπέχει μονάχα όταν την δέχεται ένας βουλευτής. Δεν γίνεται οι πολιτικοί μας και όχι μόνο, να έχουν «κοντή» μνήμη στην ωμή αστυνομική βία εναντίον των πολιτών και ξαφνικά να γίνονται έξαλλοι στη βία κατά ενός ομοίου των. Δεν γίνεται να μην υπάρχει ρεπορτάζ καθόλου, για την τεράστια πορεία, για τους ασφαλίτες που κρυμμένοι σε κάθε γωνιά του δρόμου της πορείας περίμεναν «υπομονετικά», για τις επιθέσεις των αστυνομικών, για την απίστευτη χρήση ληγμένων χημικών, και να χύνουμε μαύρο δάκρυ, και να μας πιάνει ο πόνος μόνο για τον Χατζηδάκη. Όχι στη βία κατά κανενός έπρεπε να είναι η αρχή μας !
  Η Ελλάδα χρεοκόπησε από τους πολιτικούς της. Χρεοκοπήσαμε και εμείς από την έλλειψη διάθεσης να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα από τον κατακτητή μας. Πέσαμε ψυχολογικά, ηθικά, συναισθηματικά. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΦΩΝΗ. Δεν γίνεται να μας κυβερνούν ακόμα αυτοί που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΟΙΜΕΝΟΙ. Δεν γίνεται να μην έχει τιμωρηθεί κανείς για τον εξευτελισμό ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ. Δεν γίνεται να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται και να απαλλάσσονται από φόρους οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλοεκδότες και οι καναλάρχες που έκαναν τις βρομερές μπίζνες τους, με τις ΜΕΧΡΙ ΤΏΡΑ κυβερνήσεις. Δεν γίνεται να μας εξηγούν και να μας αναλύουν τι πρέπει να κάνουμε ΕΚΕΙΝΟΙ οι δημοσιογράφοι των καναλιών που υμνούσαν τα πολιτικά λαμόγια που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία. Δεν γίνετε να επιδοτούνται οι επιχειρηματίες για την ανεργία του κόσμου!
  Πέσαμε. Αλλά ΑΝ ΠΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΕΙΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ. Θα παραμείνουν εδώ αφέντες ενός εξαθλιωμένου λαού; Μπορεί να πάνε αυτοί στο εξωτερικό, όπου ήδη έχουνε στείλει τα κλεμμένα τους τα χρήματά; Αυτοί έχουν εναλλακτικές λύσεις. Εμείς δεν έχουμε άλλες επιλογές: Πρέπει να γλιτώσουμε από όλους αυτούς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με το λιγότερο κόστος. Αυτή είναι η πρώτη σκέψη για να ξανασηκωθούμε. Διαφορετικά, θα έχουμε αποδεχτεί πως μια χαρά ήμαστε υποταγμένοι τετρακόσια χρόνια και τίποτα δε μάθαμε!!! Τότε ήτανε οι Τούρκοι, σήμερα οι Αμερικανοί της Λέσχης του Σικάγου με το μανδύα της κ. Μέρκελ ….αύριο μπορεί πάλι οι …Τούρκοι!! Ας πούμε πια ΦΤΑΝΕΙ ! !

 2. Παράθεμα: Οι αποκαλύψεις Σεφτελή και το ξεσκέπασμα της σήψης από τον Καμμένο. | Διαιτες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s