Η στρατηγική της χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων

TRUELIES: Την επόμενη φορά που θα δείτε το δελτίο ειδήσεων στην τηλεόραση, δοκιμάστε να έχετε κατά νου , τα 10 παρακάτω σημεία που αναφερονται σε μια γαλλικη δημοσιευση Συντάχθηκε λοιπόν  μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, η οποία αρχικά παρουσιαστηκε σαν «δημιουργημα» του Ν. Τσομσκυ (ψευδως) ενω στην πραγματικοτητα εγινε απο την γλλικη αναρχικη εφημεριδα Le Grand Soir .Διαβάστε τς και θα καταλάβετε τους τρόπους με τους οποίους, απο άνθρωποι μετατρεπόμαστε σε πρόβατα……

1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ

Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών. Η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής είναι επίσης απαραίτητη για να μην επιτρέψει στο κοινό να ενδιαφερθεί για απαραίτητες γνώσεις στους τομείς της επιστήμης, της οικονομίας, της ψυχολογίας, της νευροβιολογίας και της κυβερνητικής. «Διατηρήστε την προσοχή του κοινού αποσπασμένη, μακριά από τα αληθινά κοινωνικά προβλήματα, αιχμάλωτη θεμάτων που δεν έχουν καμία σημασία. Διατηρήστε το κοινό απασχολημένο, τόσο πολύ ώστε να μην έχει  καθόλου χρόνο για να σκεφτεί – πίσω στο αγρόκτημα, όπως τα υπόλοιπα ζώα» (απόσπασμα από το κείμενο: Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΛΥΣΕΩΝ

Αυτή η μέθοδος καλείται επίσης «πρόβλημα-αντίδραση-λύση». Δημιουργείται ένα πρόβλημα, μια προβλεφθείσα «κατάσταση» για να υπάρξει μια κάποια αντίδραση από τον κόσμο, με σκοπό αυτός ο ίδιος να ορίσει τα μέτρα που η εξουσία θέλει να τον κάνει να δεχτεί. Για παράδειγμα: Αφήνεται να ξεδιπλωθεί και να ενταθεί η αστική βία ή οργανώνονται αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν στο να απαιτήσει ο κόσμος νόμους ασφαλείας και πολιτικές εις βάρος της ελευθερίας. Ή ακόμα: Δημιουργούν μία οικονομική κρίση ώστε να γίνει αποδεκτή ως αναγκαίο κακό η υποχώρηση των κοινωνικών δικαιωμάτων και η διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών.

3. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑΔΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Για να γίνουν αποδεκτά  τα διάφορα απαράδεκτα μέτρα, αρκεί η σταδιακή εφαρμογή τους, λίγο λίγο, επί συναπτά έτη. Κατά αυτόν τον τρόπο επιβλήθηκαν τις δεκαετίες του ΄80 και ΄90 οι δραστικά νέες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (νεοφιλελευθερισμός): ανύπαρκτο κράτος, ιδιωτικοποιήσεις, ανασφάλεια, ελαστικότητα, μαζική ανεργία, μισθοί που δεν εξασφαλίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα, τόσες αλλαγές που θα είχαν προκαλέσει επανάσταση αν είχαν εφαρμοστεί μονομιάς.

4. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗΣ

Ένας άλλος τρόπος για να γίνει αποδεκτή μια αντιλαϊκή απόφαση είναι να την παρουσιάσουν ως «επώδυνη και αναγκαία», εξασφαλίζοντας τη συγκατάβαση του λαού τη δεδομένη χρονική στιγμή και εφαρμόζοντάς τη στο μέλλον. Είναι πιο εύκολο να γίνει αποδεκτή μια μελλοντική θυσία απ’ ό,τι μία άμεση. Κατά πρώτον επειδή η προσπάθεια δεν καταβάλλεται άμεσα και κατά δεύτερον επειδή το κοινό, η μάζα, πάντα έχει την τάση να ελπίζει αφελώς ότι «τα πράγματα θα φτιάξουν στο μέλλον» και ότι οι απαιτούμενες θυσίες θα αποφευχθούν. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο στο κοινό να συνηθίσει στην ιδέα των αλλαγών και να τις αποδεχτεί με παραίτηση όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου.

5. ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ ΛΟΓΟΥ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η πλειονότητα των διαφημίσεων που απευθύνονται στο ευρύ κοινό χρησιμοποιούν λόγο, επιχειρήματα, προσωπικότητες και τόνο της φωνής, όλα ιδιαίτερα παιδικά, πολλές φορές στα όρια της αδυναμίας, σαν ο θεατής να ήταν μικρό παιδάκι ή διανοητικά υστερημένος.Όσο περισσότερο θέλουν να εξαπατήσουν το θεατή τόσο πιο πολύ υιοθετούν έναν παιδικό τόνο. Γιατί; «Αν κάποιος απευθύνεται σε ένα άτομο σαν αυτό να ήταν 12 χρονών ή και μικρότερο, αυτό λόγω της υποβολής είναι πολύ πιθανό να τείνει σε μια απάντηση ή αντίδραση απογυμνωμένη από κάθε κριτική σκέψη, όπως αυτή ενός μικρού παιδιού» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

6. ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Η χρήση του συναισθήματος είναι μια κλασική τεχνική προκειμένου να επιτευχθεί βραχυκύκλωμα στη λογική ανάλυση και στην κριτική σκέψη των ατόμων. Από την άλλη, η χρήση των συναισθημάτων ανοίγει την πόρτα για την πρόσβαση στο ασυνείδητο και την εμφύτευση ιδεών, επιθυμιών, φόβων, καταναγκασμών ή την προτροπή για ορισμένες συμπεριφορές.

7. Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Κάντε το κοινό να είναι ανήμπορο να κατανοήσει τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο και τη σκλαβιά του… «Η ποιότητα της εκπαίδευσης που δίνεται στις κατώτερες κοινωνικές τάξεις πρέπει να είναι η φτωχότερη και μετριότερη δυνατή, έτσι ώστε το χάσμα της άγνοιας μεταξύ των κατώτερων και των ανώτερων κοινωνικών τάξεων να είναι και να παραμένει αδύνατον να γεφυρωθεί» (βλ. Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους).

8. ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ

Προωθήστε στο κοινό την ιδέα ότι είναι της μόδας να είσαι ηλίθιος, χυδαίος και αμόρφωτος…

9. ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΕΝΟΧΗΣ

Κάντε τα άτομα να πιστέψουν ότι αυτά και μόνον αυτά είναι ένοχα για την κακοτυχία τους, εξαιτίας της ανεπάρκειας της νοημοσύνης τους, των ικανοτήτων ή των προσπαθειών τους.Έτσι, τα άτομα αντί να εξεγείρονται ενάντια στο οικονομικό σύστημα, υποτιμούν τους εαυτούς τους και νιώθουν ενοχές, κάτι που δημιουργεί μια γενικευμένη κατάσταση κατάθλιψης, της οποίας απόρροια είναι η αναστολή της δράσης… Και χωρίς δράση, δεν υπάρχει επανάσταση.

10. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΑΥΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, η ταχεία πρόοδος της επιστήμης έχει δημιουργήσει ένα αυξανόμενο κενό μεταξύ των γνώσεων του κοινού και εκείνων που κατέχουν και χρησιμοποιούν οι κυρίαρχες ελίτ. Χάρη στη βιολογία, στη νευροβιολογία και στην εφαρμοσμένη ψυχολογία, το σύστημα έχει επιτύχει μια εξελιγμένη κατανόηση των ανθρώπων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Το σύστημα έχει καταφέρει να γνωρίζει καλύτερα τον «μέσο άνθρωπο» απ’ ό,τι αυτός γνωρίζει τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το σύστημα ασκεί μεγαλύτερο έλεγχο και μεγάλη εξουσία πάνω στα άτομα, μεγαλύτερη από αυτήν που τα ίδια ασκούν στους εαυτούς τους.

ΠΗΓΗ

Το παραπάνω κείμενο, δεν είναι μια λίστα που συνταχθηκε απο τον ιδιο τον Τσομσκυ αλλά απο μια γαλλικη εφημερίδα την LE GRAND SOIR. Προκειμένου να γίνει γνωστή πλήρως η Αλήθεια σε σχέση με την προέλευση της παραπάνω λίστας, παραθέτουμε ενα δεύτερο άρθρο που μας λέει πως εγινε αυτή και μας παραθέτει την άποψη του ιδίου:


Το κείμενο «Οι 10 στρατηγικές χειραγώγησης των μαζών» κυκλοφορεί μαζικά από το καλοκαίρι, γράφει ο Jean Bricmont, (στα ισπανικά, γαλλικά, αγγλικά κλπ κλπ   -μας έφτασε στα μέσα του Δεκέμβρη και στην Ελλάδα)-    και αποδίδεται στον Noam Chomsky. Λόγω του κειμένου αυτού, τα «επίσημα» μήντια κριτικάρουν ήδη τον Chomsky ως «οπαδό των θεωριών της παγκόσμιας συνωμοσίας» ή της «παγκόσμιας κυριαρχίας των illuminati »….
Ειδικά η 10η στρατηγική, λέει πως το «σύστημα» γνωρίζει πολύ καλύτερα τα άτομα απ’όσο τα ίδια τα άτομα γνωρίζουν τον εαυτό τους κλπ κλπ με αποτέλεσμα το «σύστημα» να είναι σε θέση να ελέγχει τα άτομα περισσότερο απ’όσο τα ίδια μπορούν να ελέγχουν τον εαυτό τους…
Το κείμενο μου φάνηκε (λέει ο Bricmont) ότι υπεραπλουστεύει και διαστρεβλώνει την σκέψη του Chomsky, και μια που δεν έβρισκα το αγγλικό πρωτότυπο και για να έχω ήσυχη την συνείδησή μου, αποφάσισα να ρωτήσω τον ίδιο. Ιδού η απάντησή του: «Δεν έχω την παραμικρή ιδέα από πού προέρχονται όλα αυτά. Προσωπικά δεν έχω κάνει τέτοια λίστα, δεν έγραψα κάτι τέτοιο κι ούτε το δημοσίευσα στο internet. Υποθέτω ότι όποιος το έκανε θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι πρόκειται για ερμηνείες των όσων έχω γράψει εδώ κι εκεί, αλλά σε καμία περίπτωση, ούτε υπ’αυτή την διατύπωση, ούτε υπό μορφή λίστας».
Η προφανής επιτυχία αυτού του κειμένου, δείχνει ξεκάθαρα την παρανόηση της σκέψης του Chomsky σχετικά με την «χειραγώγηση», τόσο εκ μέρους μερίδας υποστηρικτών του, όσο και εκ μέρους των πολέμιών του. Ο Chomsky και ο Ed Herman, που έχουν γράψει το Manufacturing Consent: The Political Economy of the Mass Media (1988) [που είκοσι χρόνια αργότερα μεταφράστηκε και στα γαλλικά ως: La fabrique du consentement (εκδ. Agone, 2008)], ενώ το 1992 γυρίστηκε το ντοκυμανταίρ: Manufacturing Consent: Noam Chomsky and the Media , πουθενά δεν υπονοούν πως κάπου υπάρχει μια κρυφή οργάνωση που «χειραγωγεί τις μάζες». Αποδεικνύουν ότι υπάρχουν  μια σειρά φίλτρα, που συνδέονται με το ότι τα μήντια έχουν σχέσεις με ιδιωτικά συμφέροντα, διαφήμιση και δράση ομάδων πίεσης κλπ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η θεώρηση του κόσμου που διακινούν τα μήντια να είναι εξαιρετικά στρεβλή, στήνοντας μια διαδικασία περισσότερο παρά ασχολούμενα με το αντικείμενο. Αυτά λέει ο Bricmont.
Εδώ αρχίζει το δικό μου το ψάξιμο: τίνος είναι λοιπόν το κείμενο;
Όταν μου πρωτοήρθε μέσω συνδρομής που έχω σε μια από τις γαλλικές ιστοσελίδες εναλλακτικής ενημέρωσης, μου έκανε πολύ εντύπωση το “λαϊκίστικο” ας πούμε του πράγματος και ο απλοϊκός δεκάλογος-συνταγή: σκανάροντας το internet (και επειδή το πρωτότυπο ήταν σταγαλλικά, δεν χρειάστηκε να ρισκάρω μεταφράσεις) βρήκα την πηγή, την οποία εκείνοι που το πρωτοδημοσίευσαν δεν μπήκαν στον κόπο να διασταυρώσουν… Δέκα μέρες αργότερα, η ίδια ιστοσελίδα επανήλθε και δημοσίευσε διάψευση, ενώ το ένα μετά το άλλο άρχισαν όλο και περισσότερα blog να διαψεύδουν. Στα μέσα Δεκεμβρίου του 2010, μεταφράζεται στα ελληνικά και αναρτάται σε πολλά βλόγια, οι αναρτήσεις πολλαπλασιάζονται εκθετικά, έως παροξυσμού, με πολλά “αστέρια like” και χρυσούς σκούφους στα “top 100″. Μετ’ού πολύ, αρχίζει και ο κατακλυσμός των e-mail. Όσο νάναι, έναν ίλιγγο τον παθαίνεις.  Σε δυό-τρεις αποστολείς μου απάντησα, με περίπου αυτούσιο το κείμενο που βλέπετε εδώ….
Εν τέλει, τίνος είναι (βρε γυναίκα) το κείμενο; Το κείμενο λοιπόν γράφτηκε από τον Sylvain Timsit, το 2002, στον ιστότοπο: sytinet. Για τον συγκεκριμένο”αναρχο-κυβερνο-δεν ξέρω τι” ιστότοπο, θα προτιμούσα να σχηματίζατε μόνοι σας άποψη, από την εικόνα και μόνο, ανοίγοντας τα τρία link που προηγούνται και βρίσκονται σ’αυτή εδώ την ίδια παράγραφο. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε κι άλλα πολλά και διάφορα, στα αγγλικά (Silent weapons for quiet wars -Μάιος 1979), γαλλικά ( La fin programmée de la démocratie , Les projets des Maitres du Monde), ιταλικά, γερμανικά.

• Πολυάριθμα blog ανακάλεσαν ήδη και διόρθωσαν την προέλευση του κειμένου.

Πρώτη πηγή:

Δεύτερη πηγή:

Τις υπόλοιπες θα τις βρείτε ανοίγοντας μία-μία τις λέξεις-links της φράσης : Πολυάριθμα blog ανακάλεσαν ήδη και διόρθωσαν την προέλευση του κειμένου “.

©-μετάφραση-μοντάζ: L’Enfant de la Haute Mer

Πηγή: http://inconue.wordpress.com/2010/12/31/%C2%ABdix-strategies-de-manipulation-de-masses%C2%BB-faussement-attribues-a…-chomsky/

ΠΗΓΗ-2


29 σκέψεις σχετικά με το “Η στρατηγική της χειραγώγησης και ο βαθύς ύπνος των χειραγωγημένων

 1. Σας παρακαλώ να τηρήσετε τους «όρους αναδημοσίευσης»
  όπως τους αναφέρω στο blog μου,
  και να αναφέρετε κανονικά και στην αρχή του άρθρου την πηγή σας,
  όπως ζητάτε και σεις στους άλλους να το κάνουν !
  Ευχαριστώ

  1. Οι πηγες που βρηκαμε το αρθρο ειναι ο παρακατω: 1. http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2483%3A2010-12-21-18-49-15&catid=86%3A2010-02-10-07-37-29&lang=el KAI 2. http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/12/chomsky-10-hoax.html#more . Οπως καταλαβαινεις οι πηγες μου, δεν ειναι το ιστολογιο σου και ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στο αρθρο .

 2. Συγχαρητήρια για τη δουλειά σου είναι εξαιρετική και νομίζω στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να κρατάμε το πνεύμα μας άγρυπνο έτσι ώστε να λειτουργούμε με τις αξίες μας και όχι με τους φόβους μας. Μια υπέροχη χρονιά με φως, αγάπη, υγεία, έμπνευση και δημιουργικότητα.

 3. H Enfant De L’ Haute Mer έκανε ΟΛΗ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ την ΑΡΧΙΚΗ σκληρή δουλειά του εντοπισμού της ΜΠΟΥΡΔΑΣ και της ΑΠΑΤΗΣ την οποία ΧΑΨΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ, όπως και ΟΛΟΙ οι άλλοι που παραθέσατε μετά σαν ΔΗΘΕΝ πηγή του ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΠΟΥ ΧΑΨΑΤΕ.

  Είναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ να μην το αναγνωρίζετε, να πουλάτε και τρέλλα στην ιστολόγο Enfant De L’ Haute Mer, ότι -δήθεν- η πηγή σας δεν ήταν εκείνη. Αυτό ειναι ΦΑΟΥΛ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ και ίσως γίνει ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΣΤ στο blog Omadeon.
  ΟΛΕΣ οι ΔΗΘΕΝ πηγές σας ήταν ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ.
  Παρανοϊκές ΚΑΙ αφελέστατες. ΝΑ είστε ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ που σας ΑΠΑΛΛΑΞΕ η Enfant De L’ Haute Mer από το ΚΡΑΥΓΑΛΕΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ που εσείς ΤΥΦΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΑΤΕ.

  Κατά τα άλλα… χρόνια πολλά.
  Αν και με εξοργίσατε, έχετε γράψει ΚΑΙ καλά ποστ.

  1. Αναφερθηκε η κανονικη αποψη απο το Le grand Soir , για αποκατασταση του αρχικου αρθρου που «φερεται» να εγινε απο τον Ν. Τσομσκυ, ενω ειναι ψεμα….. Δεν «χαψαμε » τιποτε εδω στο ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ και ο τροπος σχολιασμου σου ΔΕΝ διορθωνει κατι (κριμα και απο κοντα που σε ειδα στο Δημαρχειο Βουλας η φυσιογνωμια σου παρεπεμπε σε λιγοτερο εριστικο ατομο και πιο ωριμο ομιλων ατομο )…. τα ιστολογια δεν ειναι πορταλς με ανταποκριτες στη Γαλλια για να διασταυρωνουν την ειδηση αμεσα με την Enfant De L’ Haute Mer….Στο αρχικο μας δημοσιευμα εδω εγινε συγχρονως αναφορα στο δεκαλογο και στην σελιδα Le grand Soir οπου αποκαλυπτεται οτι ο Τσομσκυ δεν ειναι ο συντακτης του δεκαλογου….ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ σημαινει οτι δεν χαψαμε εδω στο ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ (αλλα ιστολογια εβγαλαν μονο τον δεκαλογο)….Συμπερασμα: Mr Omadeon αναφερεσαι ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΕ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, χωρις να παρατηρεις κατ ΟΥΣΙΑ ποιος «εχαψε» και ποιος «δεν εχαψε»…. κριμα που με τον τροπο αυτο μπροστα μας γινεσαι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ ΚΡΙΤΗΣ……
   Υ.Γ. ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΔΙΑΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΑ ΑΡΘΡΑ (ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ) Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ Ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ «ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΒΑΖΟΥΜΕ…..ΕΚΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΙΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟ….ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ : https://alithinapsemata.wordpress.com/%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/%CF%80%CF%89%CF%83-%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5/

 4. Υ.Γ.
  Τελικά βρήκα ΤΙ έγινε ακριβώς…

  1) Το blog που ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ το ποστ της Haute Mer το έκανε εδώ
  http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/12/chomsky-10-hoax.html
  (ακριβέστατο αντίγραφο του ποστ της Haute Mer, με ΟΛΑ τα δέοντα στοιχεία της στο ΤΕΛΟΣ)

  2) Εσείς επαναλάβατε μετά τη ΔΙΟΡΘΩΣΗ (του προηγούμενου λινκ) ΧΩΡΙΣ όμως τα στοιχεία της ΠΗΓΗΣ.

  3) Η Enfant De L’Haute Mer μπήκε εδώ ευγενικά να ζητήσει να ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ την πηγή για τη διόρθωση αλλά… εσείς ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ καν προσέξει ότι ήταν η ίδια. Αρκεστήκατε στο ότι αναφέρατε τη ΔΙΚΗ ΣΑΣ πηγή. Μόνο που η δική σας πηγή (2) ΗΤΑΝ η Enfant De L’ Haute Mer.

  Το θέμα αυτό προκύπτει συχνά στο διαδίκτυο, επίσης εκ παραδρομής. Κι εγώ (αν δεν απατώμαι) έχω κάνει το ίδιο λάθος κάποτε (το να μην τιμήσω την ΑΡΧΙΚΗ πηγή με λινκ) αλλά… δεν θα παρεξηγιόμουν καθόλου αν κανείς μου το υποδείκνυε. Ισα-ίσα θα έκανα ΑΜΕΣΩΣ διόρθωση και στο δικό μου ποστ.

  1. η Enfant De L’ Haute Mer, μπηκε εδω και ζητησε την ΠΗΓΗ την οποια και παραθεσαμε…..Θα μπορουσε να διευκρινησει ΑΡΧΙΚΗ ΠΗΓΗ , την οποια και θα αναζητουσαμε για να καταλαβουμε στο τελος οτι ηταν η Enfant De L’ Haute Mer….. Οπως και να εχει η αρχικη μας δημοσιευση ειχε και τα 2 αρθρα…. (περι «χαψιματος» αναφερομαι)

   1. Είσαι ισχυρογνώμων ΜΕΧΡΙΣ ΑΗΔΙΑΣ.

    Αφού ο ίδιος παραδέχεσαι πλέον ότι ΟΥΤΕ ΚΑΝ πρόσεξες ότι το ΙΔΙΟ το άρθρο που ΠΑΡΑΘΕΣΕΣ ήταν ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ της Enfant De L’ Haute Mer.

    Επομένως ΔΕΝ το διάβασες, το άρπαξες ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΝ ολόκληρο. Οπότε… ΤΙ ζητάς ρέστα?

    Τα ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΚΟΨΕΣ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΚΑΝ.

    ΤΟΣΗ αξιοπιστία έχεις και ζητάς και ρέστα από πάνω.

    Ε, αύριο το πρωί θα δεις ποστ για

    1. Τα συμπερασματα που γραφεις θυμιζουν πορισμα ανακριτικης διδικασίας , και αυτο το γραφω βλέποντας τη σιγουριά και τον τρόπο που βγαζεις τα συμπεράσματα σου. Το πως αντιλαμβανεται κανεις την ισχυρογνομωσυνη και την αηδια ειναι τοσο σχετικό, ΔΕΣ το πρώτο σχόλιο σου (πόσο επιθετικό είναι) και μετά ελα να μου κάνεις μαθήματα δεοντολογίας….Κάνε ποστ για οτι θέλεις, το ιστολόγιο σου σε αφορά , αυτό εδω το ιστολόγιο δεν εχεις ΔΙΚΑΙΩΜΑ να το μετατρέπεις σε φόρουμ διαλόγου (γιατι απλούστατα είναι μπλογκ και οχι φόρουμ)…Ολα δηλαδη τα σχόλια που γράφεις θα μπορουσες να μου τα στείλεις επι προσωπικού και οχι ετσι…προκαλεις.

 5. Ορίστε και το λινκ στο ΑΡΧΙΚΟ άρθρο
  http://inconue.wordpress.com/2010/12/31/%C2%ABdix-strategies-de-manipulation-de-masses%C2%BB-faussement-attribues-a-chomsky/

  Το άρθρο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ μεγάλο. Εγώ… επειδή βιάζομαι (και συχνά η βιασύνη προκαλεί λάθη ΚΑΙ σε μένα… μόνο που ΔΕΝ το παίζω αλάνθαστος) για να μην κάνω γαϊδουριές (γιατί έτσι λέμε τέτοιου είδους λάθη…. ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ είναι -χεχε) κάνω το εξής, που σου συνιστώ να κάνεις, ΑΝ έχεις πρόβλημα χρόνου.

  1) Κοιτάζω πάντα την αρχή ΚΑΙ το τέλος κάθε άρθρου. Διότι εκεί, στα δύο αυτά σημεία, πάντα αναφέρεται ΚΑΙ η αρχική πηγή.
  2) Κάνω πάντα κλικ στην πηγή, σκανάρω με το μάτι να δω ΤΙ είναι, κι αν δω… ακριβώς το ΙΔΙΟ άρθρο, ερευνώ να δω ΠΟΙΟ ειναι το ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ και παραθέτω ΑΥΤΟ, όχι την κόπια-με-καρμπόν.

  Με αυτό τον τρόπο… έχω γλυτώσει κακοτοπιές και φάουλ, αν και -άνθρωπος είμαι κι εγώ- ΕΧΩ κάνει παρόμοια λάθη. Μόνο που… δεν έχω δει ποτέ, μα ποτέ, κανέναν ΤΟΣΟ ισχυρογνώμονα όπως εσύ. Και μιλάμε για ένα θέμα ασήμαντο εντελώς, ΑΝ το παραδεχόσουν, αλλά ΠΟΛΥ σημαντικό όταν δεν δέχεσαι κουβέντα και… επιτίθεσαι κι από πάνω.

  1. Εξηγώ ΠΙΟ καλά (γιατί πρέπει νάσαι και ΠΟΛΥ καινούργιος στα μπλογκ)…

   Ο λόγος που κάνουμε κλικ στην πηγή-της-πηγής, είναι για να ελέγξουμε ΤΙ πήραμε από ΠΟΥ. Διότι π.χ. μπορεί το άρθρο που πήρες, να είχε και πρόσθετο υλικό δικό του, σημαντικό (πράμα που ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ εδώ, όπου μιλάμε για… ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΙΣΤΟ αντίγραφο του ποστ της Enfant De L’ Haute Mer, χωρίς ΟΥΤΕ ΜΙΑ λέξη ή σημείο στίξης παραπάνω).

   Ορίστε τα, κάντε κλικ και ελέξτε τα, σε… 5 δευτερόλεπτα ΦΑΙΝΕΤΑΙ τι λέω
   1) Το άρθρο που παράθεσες σαν «πηγή»
   http://isonomia-gia-olous.blogspot.com/2010/12/chomsky-10-hoax.html
   2) Το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ άρθρο που ΔΕΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ σε τίποτα, από το [1]
   http://inconue.wordpress.com/2010/12/31/%C2%ABdix-strategies-de-manipulation-de-masses%C2%BB-faussement-attribues-a-chomsky/

   Κοίταξέ τα ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ…

   Και… ΑΝ βρεις καμμία διαφορά… (πέρα από την ΞΕΚΑΘΑΡΗ αναφορά στην ΠΗΓΗ που είχε το [1]) τότε… να έρθω να μου τρυπήσεις τη μύτη και να μου βάλεις χαλκά (και στ’ αυτί σκουλαρίκι). χαχαχα

   ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ καλά ΤΙ έκανες?

   ΑΡΠΑΞΕΣ τυφλά ένα άρθρο, χωρίς να προσέξεις ΤΙ άρπαξες και θεωρείς (με τσαμπουκά) ότι… όλα είναι εντάξει.

   Προφανώς έχεις ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για σεβασμό πηγών, ή πνευματικού κόπου. Μπορεί επίσης κάποιος κακοπροαίρετος να σε κατηγορήσει (εύλογα) ότι ήθελες και… εσκεμμένα να κλέψεις το άρθρο της Enfant ΧΩΡΙΣ να φανεί ότι ήταν δικό της. Εγώ όμως ΔΕΝ το έκανα. ΔΕΝ σε κατηγόρησα για τίποτε κακοπροαίρετο. Διότι ξέρω ότι λάθη ΓΙΝΟΝΤΑΙ. Ομως τα ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ.

   1. Και κάτι τελευταίο.

    Εγώ σε θυμάμαι τώρα κι από τη διάλεξη, σε «έκοψα» για καλό παιδί, ΔΕΝ έχω λόγο να σε κατηγορήσω για ΤΙΠΟΤΕ πέραν ενός ΜΙΚΡΟΥ λάθους που θα ήταν υπόθεση ΕΝΟΣ λεπτού να κάνεις και την ΑΝΑΓΚΑΙΑ διόρθωση (εγώ μάλιστα θάλεγα και μια συγνώμη)…

    Το τελευταίο που θέλω να σου πω είναι το εξής.

    Ενας κακοπροαίρετος (ή και απληροφόρητος) θα μπορούσε κάλλιστα να σκεφτεί -εύλογα- ότι υπήρχε ΛΟΓΟΣ που παράλειψες ΜΟΝΟ το τελεταίο κομματάκι του ποστ, όπου αναφερόταν η ΔΙΚΗ του πηγή (η Enfant De L’Haute Mer).
    Π.χ. σε αντίστοιχη δική μου περίπτωση (ένα βίντεο του Μαξ Κάϊζερ) κάποιος ακροδεξιός -τότε- αντέγραψε όλο το βίντεο και ΕΣΒΗΣΕ την πηγή (για να μη φανεί ότι ήταν δικό μου). Ομως… παρόλο που ήταν ακροδεξιός, ήταν έντιμος. Κι όταν του εξήγησα το θέμα, το παραδέχτηκε και… έσβησε ΟΛΟ το βιντεο. Αυτό μου έγινε μάθημα να ΜΗΝ καταδικάζω κανέναν, ακόμη και ακροδεξιό, σαν ΑΝΘΡΩΠΟ. Γιατί μπορεί να είναι εντάξει σε κάποιο θέμα.
    Με τον ίδιο τρόπο που δεν τον καταδικάζω και τώρα, δεν καταδικάζω κι εσένα. Η διαφορά είναι όμως ότι εκείνος παραδέχτηκε και επανόρθωσε το λάθος (κι αυτό τον τιμά).

    Ομως… (όπως είπα) κάποιος άλλος μπορεί να σου πει αύριο ότι το έκανες και επίτηδες. Θυμίζει το θέμα… ανέκδοτο, σαν την προτροπή «θυμήσου να ξεχάσεις». Δηλαδή πήγες κι έκοψες (με… ασύλληπτη ταχύτητα) κάτι το οποίο… είναι απίστευτο να ΜΗΝ το είδες.

    Και πάλι όμως ΔΕΝ σε κατηγορώ για κάτι εσκεμμένο. Πιστεύω ειλικρινά ότι δεν έδωσες ΚΑΜΜΙΑ σημασία στην πηγή, δεν σε ενδιέφερε καν, και -σαν πρωτάρης- έδωσες ΜΟΝΟ την πηγή σε εκείνο που έκανες κόπυ-πέηστ. Τότε όμως… χρειάζεται λίγο να μάθεις τα ήθη του διαδικτύου. Για κάθετι φίλε, υπάρχει μια… πρώτη φορά.

    Λάθη είμαστε, κάνουμε κι…. ανθρώπους. χαχαχα
    Καλή σου μέρα…

    1. Υ.Γ.2 χεχε
     ΑΝ κατάλαβες ΤΙ λέω, συνιστώ (από πείρα) να κάνεις το εξής…

     1) Βάλε την πηγή στο άρθρο σου.
     2) ΣΒΗΣΕ όλα τα δικά μου σχόλια ΚΑΙ τις απαντήσεις μου. Γράψε όμως ένα (έστω ξερό) «διορθώθηκε» (αν δεν το έγραψες ΗΔΗ)…

     Αύριο το πρωί, αν ΔΕΝ δω έστω το «ξερό» αυτό διορθώθηκε, τα σχόλιά μου θα γίνουν… νέο ποστ.
     (ΔΕΝ είναι απειλή αυτό, είναι ΓΕΝΙΚΗ διόρθωση φίλε μου, για να ξεκαθαριστεί το θέμα για ΟΛΟΥΣ μας)

     1. Σχόλια δεν σβήνονται , και καταλαβαίνεις οτι αυτό που κάνεις με φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί δεν επιθυμώ να «μπανάρω» σχόλια για οποιοδήποτε λόγο….. Βλέπω εκβιασμό και απειλή (οσο και να το αποκαλεις γενική διόρθωση ) , αλλά τι να περιμένω απο κάποιον που με τόση ευκολία κρίνει τους πρωτάρηδες kai τα λάθη τους….Το αρθρο αποκαταστάθηκε και μπορείς παραταυτα να ποσταρεις οτι θελεις στο ιστολογιο σου . που απο οτι παρατηρώ (ως δείγμα της μετριοφροσύνης σου) έχει και «φάτσα κάρτα » και εκτίμηση αξίας σε χιλιάδες ευρω (57,045.41) …… Μπορείς να γράψεις οτι θέλεις εναντίον μου (θα σου δώσει αναγνωσιμότητα , εγγυημένα) kai θα ανεβάσει την αξια σου στο χρηματιστήριο της blogo-σφαιρας…

      Υ.Γ. 1. ΠΕΡΙ ΠΡΩΤΑΡΗΔΩΝ:

      Υ.Γ. 2 Υπάρχει mail οπου μπορεις να τοποθετηθεις επι προσωπικου : truelies_gr@hotmail.com , εσυ τουλάχιστον σαν βετεράνος ιστολόγος , σεβάσου την δεοντολογία που διδάσκεις σε άλλους και την επόμενη φορά επι προσωπικού τοποθετήσου στο παραπάνω mail….

 6. Καλά ρε φίλε, πας καλά?

  Παραθέτεις τους πίνακες της wordpress όπου έφτασες κάποτε στο… νούμερο 6 και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ κατηγορείς ΕΜΕΝΑ ότι έχω στο μυαλό μου την… δημοτικότητα?

  Εγώ ΔΕΝ σου είπα σβήσεις τα ΔΙΚΑ μου σχόλια για πάρτη μου. Για ΔΙΚΟ σου καλό το είπα.

  Σπατάλησα ΠΟΛΛΗ ώρα χθες να σου εξηγώ κάτι ΠΟΛΥ απλό που επιτέλους το κατάλαβες, αλλά… δεν θες (τώρα) να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ ότι το κατάλαβες.

  ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ το κυνήγι της δημοτικότητας με τη δεοντολογία.

  Το ότι παραβίασες δεοντολογία είναι ΠΕΡΑΝ αμφισβήτησης. Μάλιστα ο λόγος που στα εξήγησα χθες τόσο εκτενώς ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον από το θέμα, το οποίο εκθέτει ΕΜΕΝΑ σε σπατάλη χρόνου ΚΑΙ σε κίνδυνο να με… παρεξηγήσεις ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ, το οποίο και ΕΚΑΝΕΣ -τελικά- με το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τρόπο.

  Λούζεις αθώους στη λάσπη ρε φίλε και ζητάς και ρέστα από πάνω?

  Ε, όχι, ΜΗ σβήνεις ΚΑΝΕΝΑ σχόλιο τότε, αφού είσαι ΤΟΣΟ ισχυρογνώμων ώστε ακόμη και τώρα επιμένεις πως έχεις δίκιο ΚΑΙ ριχνεις τόση λάσπη ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.

  1. Μια χαρά πάω….Ο πίνακας της WordPress είναι σημερινός (προτρέπω όλους να τον δούν http://botd.wordpress.com/?lang=el και είμαστε σε αυτη τη θέση εδω και 5 μέρες , ενω κάτω απο την θέση 20 δεν έχουμε πέσει εδω και 3 μήνες…. (αυτά οχι για διαφήμιση, απλά γιατί μια παραδοχή δεν βλάπτει). Τη λάσπη θα την βρείς στο πρώτο σου σχόλιο:

   Για την ιστορία :

   1. – …..πως και ΟΛΟΙ οι άλλοι που παραθέσατε μετά σαν ΔΗΘΕΝ πηγή του ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΠΟΥ ΧΑΨΑΤΕ……
   2.- …..Είναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ να μην το αναγνωρίζετε, να πουλάτε και τρέλλα στην ιστολόγο Enfant De L’ Haute Mer, ότι -δήθεν- η πηγή σας δεν ήταν εκείνη. Αυτό ειναι ΦΑΟΥΛ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
   3.- ….. και ίσως γίνει ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΣΤ στο blog Omadeon. ( εκτοξεύουμε και απειλές το υφους: ” θα κάνουμε και ενα άρθρο για εσας να περιποιηθουμε δεοντως την αφεντιά σας)
   4.- ….. ΟΛΕΣ οι ΔΗΘΕΝ πηγές σας ήταν ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. (τακτική υποβάθμισης του ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ για να διαφημίσουμε ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΜΑΣ εν προκειμένω τον ιστοτοπό μας)

   Μετά απο ολα τα παραπάνω ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ (αφου πρωτα εχουμε ασκησει μια αδικαιολόγητη και κάτω των περιστάσεων για γράφοντα ιστολόγο, επίθεση)

   Tα Σχόλια δεν σβήνονται και ας βλάπτουν το ιστολόγιο (είναι ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΡΟΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ) Αλλά δεν σέβεσαι οτι σου είπα να τοποθετηθεις σε μειλ, και ήρθες να ξαναγράψεις εδώ. Προφανώς αν το συνεχίσεις, δικαίως θα σου καταλογίσω σκοπιμότητα …..

   Υ.Γ. 6 θέση με Ουσιαστικά ΜΗΔΕΝ εισρεόμενα λίνκς , θα ήταν δεοντολογικό σε οιονδήποτε ιστολόγο, να σέβεται την προσπάθεια, προτού αρχίσει σχόλια με λέξεις, μπούρδες σκατά κλπ……. ΑΠΛΑ ΣΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ Η ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ , και προφανώς , ενω πάτησες πάνω σε κάτι δίκαια για να τοποθετηθείς , γίνεσαι νάνος εκ του αποτελέσματος (νάνος μπροστά σε οποιοδήποτε σεβασμο εκμέρους μου σου άξιζε….)

 7. Κύριε Υ.Α.

  Με αφορμή το ‘pingback’ που κάνατε,
  μπαίνω στην ανάρτησή σας και βλέπω να εκτυλίσσεται αυτή η πραγματικά αναίτια διαμάχη μεταξύ υμών και του φίλου omadeon.
  Επαναλαμβάνω, ότι θα μπορούσατε απλά να είχατε ελέγξει τις πηγές σας,
  (δεν σας ψέγω αναγκαστικά που δεν το κάνατε).
  Ωστόσο, από τη στιγμή που σας το ζήτησα η ίδια,
  θα μπορούσατε να ανατρέξετε στους «όρους αναδημοσίευσης»
  που βρίσκονται στη σελίδα μου, σε περίοπτη μάλιστα θέση,
  και όπου ρητά αναφέρεται:
  “θεωρώ αυτονόητο ότι ΔΕΝ αντιγράφονται ολόκληρες αναρτήσεις και ειδικά μεταφράσεις μου/πνευματική ιδιοκτησία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση».
  Ακολουθούν τέσσερα σημεία : α)… β)… γ)…. και δ)…

  Λυπάμαι,
  που για άλλη μια φορά επιλέγετε να μην τηρήσετε τους «όρους» μου,
  σαν το παιδάκι που το «τσάκωσαν» και δεν ξέρει πώς να ξεφύγει…
  Εννοείται, ότι δεν θα ήθελα να σας δω ‘πρωτοσέλιδο’ στην σελίδα του omadeon !
  Αντιθέτως, θα προτιμούσα να ακολουθήσετε τους «όρους αναδημοσίευσης»,
  και το ζήτημα να λήξει εδώ !
  Μπορεί να είστε ένα blog 6 μόλις μηνών (28 Μαίου 2010, απ’ό,τι βλέπω),
  αν θέλετε όμως να πάτε μακριά,
  θα πρέπει να αποφύγετε λαθραίες πρακτικές και να τηρείτε την δεοντολογία.

  Όσο για τις δήθεν «επί προσωπικού τοποθετήσεις» μέσω mail που λέτε:

  Δυστυχώς, το mail που σας έστειλα από την περασμένη Τρίτη τα μεσάνυχτα, (και σήμερα είναι Πέμπτη, περασμένο μεσημέρι) παραμένει ΑΚΟΜΗ αναπάντητο!!!!!!!!!!!!!
  Δυστυχώς δεν μπήκατε στον κόπο !

  Αυτά τα ολίγα από μένα …
  Τα συμπεράσματα ανήκουν στους αναγνώστες σας !!

  1. Oi δηθεν “επί προσωπικού τοποθετήσεις” μέσω mail αναφερονται στον Omadeon και οχι σε εσας, αλλωστε το ποστ διορθωθηκε (εγινε οντως λαθος εκμερους μου) περι δεοντολογιας και πρασινα αλογα ομως , εχω να παραθεσω κομματια απο το ΠΡΩΤΟ σχολιο omadeon :
   1. – …..πως και ΟΛΟΙ οι άλλοι που παραθέσατε μετά σαν ΔΗΘΕΝ πηγή του ΞΕΣΚΕΠΑΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΠΟΥ ΧΑΨΑΤΕ……
   2.- …..Είναι ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ να μην το αναγνωρίζετε, να πουλάτε και τρέλλα στην ιστολόγο Enfant De L’ Haute Mer, ότι -δήθεν- η πηγή σας δεν ήταν εκείνη. Αυτό ειναι ΦΑΟΥΛ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ
   3.- ….. και ίσως γίνει ΕΙΔΙΚΟ ΠΟΣΤ στο blog Omadeon. ( εκτοξεύουμε και απειλές το υφους: » θα κάνουμε και ενα άρθρο για εσας να περιποιηθουμε δεοντως την αφεντιά σας)
   4.- ….. ΟΛΕΣ οι ΔΗΘΕΝ πηγές σας ήταν ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. (τακτική υποβάθμισης του ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ για να διαφημίσουμε ΤΗΝ ΠΡΑΜΑΤΙΑ ΜΑΣ εν προκειμένω τον ιστοτοπό μας)

   Μετά απο ολα τα παραπάνω ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ (αφου πρωτα εχουμε ασκησει μια αδικαιολόγητη και κάτω των περιστάσεων για γράφοντα ιστολόγο, επίθεση)

   Συμπέρασμα: Ενω υπάρχει παραδοχή λάθους, διαφαίνεται ενας λαικισμός , ο οποίος είναι πιο επικύνδινος και απο αυτόν που προσποιείστε οτι αντιπαλεύετε….. Κατα την άποψη μου , μια ευγενέστερη προσσέγγιση και υπόδειξη δεν θα είχε αυτή την τροπή , στην οποία και πάτε να βγείτε «λάδι» διεκδικώντας το ΔΙΚΑΙΟ ΣΑΣ με εντελώς λανθάνοντα τρόπο. Το θέμα διορθώθηκε , εγινε λάθος , δεν υπάρχει λόγος εμμονής στην δεοντολογία, γιατί και «κάποιος πονηρός» θα το μετέφραζε οτι το κάνετε για να εισπράξετε τα εισρεόμενα κλικς…… ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ οτι για το μειλ επι προσωπικου , αναφέρθηκα στον ΟΜΑΝΤΕΟΝ και οχι σε εσας , που οταν πρωτοσχολιάσατε εδώ, ουτε καν είχα καταλάβει το λάθος μου να το διορθώσω ….

   1. Φιλε ΔΕΝ κάνεις ΜΟΝΟ εσύ λάθη.

    Σόρυ δηλαδή… ΤΙ με πέρασες? Αλάνθαστο πάπα?
    χαχαχα
    Σου οφείλω ΚΑΙ εγώ μια εξήγηση ΚΑΙ μια συγνώμη.

    Εγώ… έψαχνα να βρω στο θείο Γκούγκλη ΠΟΙΟΣ έκανε το λάθος να πιστέψει τη μπούρδα που ΔΗΘΕΝ έγραψε ο Τσόμσκυ και βρήκα εσάς εδώ (με την Enfant από κάτω στα σχόλια να ζητάει κάτι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ και λογικό) κι εσένα… να ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν να «πουλάς τρέλα».

    Ε, τα πήρα κι εγώ στο κρανίο σε φίλε και σε έκρινα ΠΟΛΥ βιαστικά. ΔΕΝ είχα καταλάβει ότι… ΔΕΝ κατάλαβες και σου είπα και μερικές βαριές κουβέντες, οπότε σε έκανα χειρότερα.

    Πρέπει να το αντιληφθείς αυτό, ΑΝ μπεις στη γλυκειά μου θέση. ΑΝ είχες πείρα από μπλογκο-διάλογο θα είχες τώρα καταλάβει και ΓΙΑΤΙ μετά άλλαξα τους τόνους σε πιο ήπιους, έχαξα το θέμα και στο επισήμανα «πιο γλυκά'».

    Από κει και πέρα πληγώθηκε ο εγωϊσμός σου από τα ΠΡΩΤΑ σχόλια που έκανα και αντέδρασες οπως αντέδρασες.

    Εδώ στα μπλογκ τίποτα δεν κρύβεται.
    ΟΥΤΕ και τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ λάθη φίλε.

    Καλή χρονιά.

    1. Σόρυ, «έχαξα το θέμα» = «έψαξα το θέμα».

     Εδώ… ΠΝΙΓΟΜΑΣΤΕ σε ένα ΤΣΟΥΝΑΜΙ πληροφορίας και τσακωνόμαστε για τη… σανίδα από όπου πιαστήκαμε….
     χαχαχα
     Καλή σου μέρα φίλε.

 8. Εμεις ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ εναντίον αυτού του ιστολογίου.

  ΟΥΤΕ το θεωρώ επιλήψιμο να κάνει λάθος κάποιος, ΙΔΙΩΣ τόσο μικρό λάθος (μικρό εφόσον το αντιλαμβάνεται και το διορθώνει).

  Φίλε, τουλάχιστον έκανες κάτι ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ (εκτός του ΣΩΣΤΟΥ που έκανες στο ποστ με την δέουσα διόρθωση). Το ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ που έκανες είναι ότι άφησες να βγουν τα σχόλια δημόσια χωρίς ΚΑΜΙΑ λογοκρισία. το ΠΟΣΟ σε τιμάει αυτό, ίσως ΔΕΝ το αντιλαμβάνεσαι, διότι είσαι… ΠΟΛΥ νέος και ΠΟΛΥ καινούργιος στο διαδίκτυο, ώστε ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ, καλά-καλά, ΟΥΤΕ τις ΠΛΗΓΕΣ του διαδικτύου ξέρεις ΑΚΟΜΗ.

  Αντιλαμβάνομαι -ΚΑΙ σέβομαι- τον εγωϊσμό σου. Είμαι παλιά καραβάνα στο διαδίκτυο, από το 1995 περίπου (και στα μπλογκ πάνω από 5 χρόνια, εκ των οποίων 4 με δικό μου μπλογκ) και… έχω ΚΑΙ εγώ κάμποσο εγωϊσμό. Και ΔΕΝ θεωρώ πλήγμα στον εγωϊσμό σου να κάνεις λάθη, ΙΔΙΩΣ τόσο μικρά, αρκεί να το εννοείς σωστά, να εξελίσσεσαι και να τα διορθώνεις, ΧΩΡΙΣ να υποθέτεις ότι εμείς οι παλιοί -που στα επισημαίνουμε- έχουμε κακή πρόθεση.

  Είδες ότι η αλήθεια υπερισχύει? Το ότι είσαι ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ στο διαδίκτυο… ΔΕΝ κρύβεται φίλε μου, το ότι έχεις μεγάλο εγωϊσμό αλλά ΚΑΙ έλλειψη πείρας επίσης δεν κρύβεται. Και ΟΛΑ αυτά είναι φυσιολογικά, αιτία ΜΟΝΟ για να χαίρεσαι και να γελας και να εξελίσσεσαι.

  Σε έξη μήνες μόνο, κατάφερες ΗΔΗ να φτάσεις στο νούμερο 6. Συγχαρητήρια. Πρέπει να σεβαστείς όμως και την… ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αιτία που έφτασες εκεί. Κι αυτή είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΩΝ την οποία ΔΙΑΔΙΔΕΙΣ χωρίς κόστος ή πολύ κόπο.

  Αντε και καλη χρονια.

  1. Η δημιουργικότητα ΑΛΛΩΝ πρέπει να διαδίδεται , είτε γίνεται με κόπο, είτε χωρίς , εχει να κάνει με την ΑΦΥΠΝΙΣΗ (αυτό που λέμε Spread the world)…..Δεν μπορείς να θέλεις να «πουλήσεις » επανάσταση και να με αποκαλείς και κλέφτη (εμμέσως) επειδή αναδημοσιεύω…..Αν ψάξεις προσεκτικά θα δεις πολλά άρθρα απο εμένα και άλλους συντάκτες και πολύ οπτικοακουστικό υλικό …. Δυστυχώς , είμaι νέος ιστολόγος , γιατί στον καναπέ μου κάθησα πρόσφατα που συνταξιοδοτήθηκα…Απο το 1995 που ασχολείσαι με το ιντερνετ και εδω και 5 χρόνια με το ιστολογιο, εγω δεν ημουνα στον καναπέ μου (δυστυχώς) για να ασκω το «λειτουργημά σου , αλλά ταξίδευα απο τις παραγκουπόλεις της Μπανγκόκ, στο Σοβέτο , το Μπρονξ και τις φαβέλλες του Ρίο….Εχω πετύχει πραξικοπήματα στην Ταυλάνδη , με εχουν ληστέψει στο Τζοχάνεσμπουργκ και εντέλει εχω βιώσει πολλά περισσοτερα απο όσα εχεις δει στο youtube μαζεμένα , οπότε Τι κρίμα που τόσα χρόνια έχασα την αφύπνιση σου !!!! …… Αλλά εδω είμαι και όπως λεει ενα ρητό : Ποτέ δεν είναι αργά…. Θα περιμένω να μου ανοίξεις και αλλο τα μάτια με τις γνώσεις σου…..Καλή χρονιά ….

   1. Φίλε ώωωωπ
    Σόρυ, σόρυ…
    ΠΑΡΑΝΟΗΣΕΣ πάλι.

    ΔΕΝ σε κατηγόρησε κανείς ότι «έκλεψες»,
    ΑΝ το πάρουμε έτσι… τότε ΚΑΙ εγώ «κλέφτης» είμαι. Διότι αναδημοσιεύσεις έχω κάνει κι εγώ πολλές, ΚΑΙ λάθη επίσης, ΣΑΝ το δικό σου (πιο παλιά).

    Κι αν ήσουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ κλέφτης… τότε ΟΥΤΕ τα σχόλια δεν θα επέτρεπες να βγούν, ΣΙΓΑ το θέμα. ΜΗΝ παρανοήσουμε τώρα εντελώς.

    Η αλήθεια είναι ότι… είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι, από διαφορετικές «φυλές». Σε κόβω για θαρραλέο δημοσιογράφο που όμως δεν έχει ζυμωθεί καλά στο διαδίκτυο να δει ΚΑΙ τις πληγές του ΚΑΙ πολλά άλλα. Μπορεί να έχεις πείρα 100 φορές πιο μεγάλη από ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ συγκρούσεις, αλλά αυτό που έγινε εδώ μάλλον… πρώτη φορά σου συνέβη.

    Ελπίζω να φιλοσοφήσεις το θέμα και να ξαναδιαβάσεις τα σχόλιά μου με ΑΛΛΟ μάτι.

    Είμαι οργίλος τύπος, αυθόρμητος ΚΑΙ καθόλου αλάνθαστος. Ομως… ΟΧΙ κακοπροαίρετος.

    Κι εγώ μαθαίνω από σένα, διότι έπρεπε να μιλήσω ΠΟΛΥ πιο προσεκτικά στην αρχή. Ομως… κάθε εμπόδιο για καλά, αφού… τώρα είδες το χειρότερο εαυτό μου κι εγώ το δικό σου, the only way to go is UP !!! hehe

    1. Δεκτη η συγγνωμη σου και σου ανταποδίδω και εγω την δικιά μου …..Δεν έχω πρόθεση να σε βλέπω κακόβουλα, ΠΑΝΤΑ όμως θεωρώ οτι για το ιστολόγιο μου αξίζει να αμύνομαι, υπέρ ενός πολιτισμένου διαλόγου ….Δεν εχω τίποτα να χωρίσω μαζι σου, ισα ισα θεωρω οτι την πληροφορια πρέπει να την μοιραζομαι…. Νασαι καλα, καλη χρονια και ΥΓΕΙΕΣ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s