PIMCO: ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ FUND ΟΜΟΛΟΓΩΝ!

»ΘΑΥΜΑ»  Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ο Άντριου Μπόσομγουρθ, κορυφαίος μάνατζερ της επενδυτικής εταιρίας Pimco, θεωρεί αναμενόμενη την αναδιάρθρωση του χρέους των τριών χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης Ελλάδα, Ιρλανδία, και Πορτογαλία και προτείνει την έξοδο αυτών των χωρών από το ευρώ.

«Ενόψει του αυξανόμενου ρίσκου για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία δεν ρίχνουμε πλέον χρήμα στις τρεις χώρες και έχουμε αποσυρθεί κατά μεγάλο μέρος από αυτές», λέει κ. Μπόσομγουρθ σε συνέντευξή του στη σημερινή Süddeutsche Zeitung. «Δεν επενδύουμε ούτε σε χώρες που κινδυνεύουν να μολυνθούν μολονότι είναι φερέγγυες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, έχουμε μειώσει αισθητά το βάρος αυτών των χωρών», αποκαλύπτει ο μάνατζερ της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρίας επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα παγκοσμίως. Ο κ. Μπόσομγουρθ, ο οποίος διαχειρίζεται 122 δισ. ευρώ επενδύσεων σε κρατικά ομόλογα λέει για τους υπουργούς Οικονομικών Ελλάδας και Ιρλανδίας ότι «κάνουν δύσκολη δουλειά σε δύσκολους καιρούς» και σε περίπτωση αποτυχίας «δεν θα είναι δική τους η ευθύνη».

Ο κ. Μπόσομγουρθ θεωρεί ότι με την απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μόνιμο μηχανισμό στήριξης από το 2013 δεν λύνεται το πρόβλημα, αλλά η Ευρωζώνη «αγοράζει χρόνο» με την ελπίδα ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία θα μπορέσουν κάποτε να λύσουν τα προβλήματά τους. «Έχω αμφιβολίες ότι θα έρθει η ανάπτυξη, για κάτι τέτοιο θα χρειαζόταν ένα θαύμα», λέει ο κ. Μπόσομβουρθ. Ειδικά για την Ελλάδα προσθέτει ότι «δεν υπάρχει στην ιστορία ούτε ένα παράδειγμα χώρας, η οποία να έκανε τις απαιτούμενες προσαρμογές μέσα σε ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών».

Ο μάνατζερ της Pimco εκτιμά ότι οι Έλληνες, Ιρλανδοί και Πορτογάλοι «δεν θα δεχτούν να πληρώσουν ένα τόσο μεγάλο αντίτιμο για το ευρώ», που συνεπάγεται το εφαρμοζόμενο σήμερα «σχέδιο Α», γιατί «εξυπηρετεί κυρίως τις τράπεζες που πήραν στο παρελθόν λάθος επενδυτικές αποφάσεις και όχι τους πολίτες στις υπερχρεωμένες χώρες.

Ο κ. Μπόσομγουρθ προτείνει το «σχέδιο Β», δηλαδή Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους τους και να εγκαταλείψουν το ευρώ. Υπολογίζει ότι «255 δισ. ευρώ χρέη πρέπει να διαγραφούν προκειμένου οι τρεις χώρες να ανταποκριθούν και πάλι στα κριτήρια του Συμφώνου Σταθερότητας». Ταυτόχρονα – λέει – «οι εναπομείνασες χώρες του πυρήνα της ευρωζώνης θα πρέπει να εγγυηθούν τα ομόλογα Ισπανίας και Ιταλίας» – πρόκειται για μία ευρωπαϊκή εκδοχή των ΄Brady Bonds΄, που βοήθησαν τις χώρες της λατινικής Αμερικής στη δεκαετία του 80 να βγούν από τα τέλμα των χρεών.

Η «ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑ» ΔΙΑΣΥΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ!

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους Έλληνες που επισκέφτηκαν το Λονδίνο την περίοδο των εορτών. Στο πολυσύχναστο μετρό, με μεγάλων διαστάσεων διαφήμιση, ο γνωστός βρετανικός χρηματιστηριακός οίκος Capital Spreads της London Capital Group Ltd προτρέπει τα εκατομμύρια των περαστικών, Βρετανών και ξένων να προτιμήσουν τις υπηρεσίες του, τώρα που «τα ομόλογα της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση, καθώς αυξάνεται η απειλή πτώχευσης της Ελλάδας…».

Το διαφημιστικό «εύρημα», όπως αναφέρει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», δεν τιμά καθόλου τα ελληνικά ομόλογα αφού θέτει το δίλημμα στους επενδυτές: εάν το μοναδικό ομόλογο (bond) που γνωρίζουν είναι ο… κατάσκοπος Τζέιμς ή εάν θα συνεχίσουν να «σορτάρουν» πουλώντας ευρώ.

Οι φωτογραφίες της διαφήμισης εντοπίσθηκαν την 1η Δεκεμβρίου και παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών στη στάση Warren της γραμμής Victoria, μια στάση βόρεια της στάσης Oxford Circus, στην καρδιά του Λονδίνου.

ΠΗΓΗ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s