Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ…

TRUELIES:

Να που σιγα σιγα, οι δωρεάν πλανητικοί πόροι (αέρας, ηλιος , γεωθερμία , βροχή) μπαίνουν στο στόχαστρο του νόμου (νόμου που λέει ο λόγος…. ) , ώστε σιγά σιγά να γινόμαστε πιο πρόβατα….. Πρόσφατα στην Ελλάδα, νομοθετήσαμε (μέσω του νομοσχεδιου της Λ. Κατσέλη)  για τα φωτοβολταικά και την ηλιακή ενέργεια. Αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδιου (νομο-σχ-αιδίου) όλες οι τράπεζες έγιναν ξαφνικά πράσινες και περιβαντολλογικές , ώστε να μας «πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες» (εν προκειμένω τον ήλιο που είναι αστείρευτη πηγη εέργειας σε συσκευασία 5 φωτοβολταικών στοιχείων , με το ένα απο αυτά δώρο….). Αφου λοιπόν διευθετήσαμε τον ήλιο, τώρα βάζουμε «καπέλλο» και στο βρόχινο νερό. Απο την Αμερική έρχεται η νέα νομοθετική πρωτοβουλία που θα μας «σώσει» ….Να μαντέψω, σύντομα και στην Ελλάδα;;;;  (πάλι συνομωσιολόγο θα με λέτε):

Αν μου το λέγατε, δε θα το πίστευα με τίποτα….
Κι όμως στην Αμερική έγινε νόμος:
Απαγορεύεται η συλλογή βρόχινου νερού!!!

ΠΗΓΗ

4 σκέψεις σχετικά με το “Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΝΟΜΟΣ…


 1. Περίμενε…
  Σε λίγο θ’ ακολουθήσει κι ο συνονόματός σου αέρας!!!
  Δεν θυμάμαι καλά, αλλά αυτά νομίζω τάχα γράψει κάποτε εδώ…

  …και κάθε άλλο παρά ανοησία είναι όλα αυτά. Είναι, όπως θάλεγαν οι γείτονες, causa belli κατά της ανθρωπότητας !

  Αλλά ας συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον ωχαδερφισμό που μας διακρίνει τελευταία…

 2. H επιστολή του αρχηγού των ινδιάνων (υπήρχε κάποτε στο βιβλίο νεο-ελληνικών της Γ Λυκείου…) γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη. Εδώ δε περνάνε αυτά. Το παιδικό όνειρο αρκετών είναι ένα χωραφάκι, μερικά ζωάκια, μια δεξαμενη συλογής βρόχινου νερού , 1-2 καλλιέργειες. 1 συσσωρευτή και γενικότερα μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία.

  Είμαστε όλοι ινδιάνοι !

  Τώρα σχετικά με τους Αμερικανούς δε μπορώ αλλά θα γίνω λίγο πικρόχολος (γνωρίζω πως διαβάζουν ελληνοαμερικανοί τα ελληνικά ιστολόγια, αλλά δε μιλάνε* γιατί φοβούνται). Κατανοώ πως δε φταίει ο Αμερικανικός λαός αλλά οι κυβερνήσεις τους, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που πρέπει να πεις όχι, αν συνεχώς το αναβάλεις ή πιστεύεις πως είναι δουλειά άλλων κάποια στιγμή θα ξυπνήσεις και θα είσαι δεμένος χειροπόδαρα και ελεύθερος μόνο για να καταναλώνεις. Και είναι πολύ κοντά η Αμερική σε αυτήν τη στιγμή.

  Αν βλέπουν πως είναι αδύνατο να ανατραπεί αυτή η πορεία προς τον απολυταρχισμό, ας κοιτάξουνε να κάνουν φίλους και να φύγουν απο κει. Φτωχή ξεφτωχή η Ελλάδα δεν είναι χαμένη υπόθεση και υπάρχει ανθρωπιά. Η Αμερική είναι χαμένη υπόθεση… Οι όποιες αντιστάσεις είναι ενστικτώδεις ανοργάνωτες, σκόρπιες…

  Εχω λυπηθεί με αυτά που βλέπω

  Ενα πολύ σχετικό βίντεο

  Υ.Γ: Επειδή δε μιλάνε, έχουμε φθάσει στο σημείο «να μυρίζουμε τα νύχια μας» προκειμένου να καταλάβουμε τι γίνεται εκεί πέρα…

 3. Αυτό το γεγονός ήταν μεμονωμένο σε κάποια πολιτεία από τις 50 της Αμερικής.
  Στην πολιτεία που ζω εγώ πάντως δεν έχει ακουστεί κάτι τέτοιο. Δηλαδή το να είναι παράνομο να μαζεύψουμε νερό της βροχής σαν ιδιώτες. Είναι πραγματικά γελοίο.
  Στην περίπτωση του κυρίου με το κτίριο και τις δεξαμενές δεν κατάλαβα ποιος είναι ακριβώς ο σκοπός του και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Τα ΜΜΕ ακόμη και της Αμερικής δεν είναι τόσο σεβαστά από τον κόσμο. Το τόσο το κάνουν τόσο! Και κάτι άλλο: αν δεν ζει κανείς σε μία χώρα (ειδικά την Αμερική με τόσες πολιτείες και κάθε πολιτεία διαφορετικούς νόμους) τότε δεν γνωρίζει τί γίνεται ακριβώς. Όλα είναι υποκειμενικά.
  Γράφω από Αμερική,
  και χωρίς φόβο κ. Βαλκάνιε Ινδιάνε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s