Εντυπώσεις απο την Πρεμιέρα της ταινίας ZEITGEIST-Moving Forward

TRUELIES:

Σάββατο βράδυ , βρέθηκα στον κινηματογράφο ΑΑΒΟΡΑ , για να παρακολουθήσω την πρεμιέρα της τρίτης ταινίας του Peter Joseph, ZEITGEIST – Moving Forward. O λόγος που σήμερα γράφω τις εντυπώσεις μου εδώ, είναι η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς  του Σαββάτου και η επιθυμία μου να την μοιραστώ μαζί σας. Περπατώντας την Ιπποκράτους για να φθάσω στο σινεμά, είδα απο την αρχή ενα τεράστιο μποτιλιάρισμα απο αυτοκίνητα χωρίς να υποθέσω οτι η αιτία ήταν τα 1.000 και πλέον άτομα που υπομονετικά περίμενανε έξω απο το ΑΑΒΟΡΑ για να εισέλθουν στην αίθουσα. Φτάνοντας διαπίστωσα ενα πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πρεμιέρας , κόσμος απο όλες τις ηλικίες , 17 εως 65 ετών. Δυστυχώς δεν μπορεσαν να εισέλθουν όλοι στην αίθουσα και πάνω απο 600 άτομα αποχώρησαν , με την προοπτική να έβλεπαν την ταινία χθές Κυριακή το απογευμα ( στη δεύτερη προβολή της). Η αίσθηση που αποκόμισα απο την παρουσία του κόσμου και άσχετα αν όλοι είδαν την ταινία η όχι, είναι οτι, πλέον το κίνημα ZEITGEIST ακούγεται και συζητιέται σε ευρύτερες λαικές μάζες και ολο και περισσότεροι επιθυμούν να ζυμώσουν στη σκέψη τους τις ιδέες του κινήματος.Στο διαταύτα:

Τα παιδιά του Ελληνικού τμήματος (tzm.gr) προλόγισαν την ταινία με μια σύντομη ομιλία , μοίρασαν έντυπο υλικό και ενα σύντομο ερωτηματολόγιο στους θεατές και η ταινία (χρονικής διάρκειας 2 ωρών και 40 λεπτών) ξεκίνησε.

Δεν μπορώ σε μερικές γραμμές να γράψω για το περιεχόμενο της ταινίας και τον προσανατολισμό της, απλά όμως θα αναφέρω 3 σημεία που με εντυπωσίασαν και αξίζουν αναφοράς σε σχέση με τις προηγούμενες 2 ταινίες του Peter Joseph:

1. Στην ταινία έγινε πιο αναλυτική αναφορά (σε σχέση με το ZEITGEISΤ-ADDENDUM) στο Venus project και μάλιστα με τρόπο που αυτό φαίνεται λιγότερο ουτοπικό και πιο πολύ ρεαλιστικό.Ξεκαθαρίζει όντως πολλες απορίες (ως προς την εφικτότητά του) σε σχέση με την παρουσίαση του VP  στο ADDENDUM.

2. Στο Moving Forward εμφανίζονται παράγοντες συγγενικών κινημάτων , όπως του κινήματος του Peak Oil , Michel C. Ruppert που βλέπουμε και στο ντοκυμαντερ (το οποίο σας είχαμε προτείνει να δείτε εδω στο ιστολογιο μας) COLLAPSE.

Ανάμεσα σε πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες που εμφανίζονται στην ταινία, θα διακρίνουμε και τον αγαπημένο γνώριμο στα Ελληνικά δρώμενα οικονομολόγο Max Kaiser o οποίος μιλάει με το γνωστό καυστικό τρόπο για τις οικονομικές φούσκες.Στο ντοκυμαντέρ ,  εντύπωση προκαλεί οτι γίνεται αναφορά στα «παιχνίδια ‘ της Ελληνικής Κυβέρνησης (Σημίτη) με την Goldman Shacks το 2001 …

3. Το τέλος του ντοκυμαντέρ , μας έχει μια μεγάλη έκπληξη.Μια ακτιβιστική πρόταση , σε παγκόσμια κλίμακα .Δεν θα αναφερθούμε σε αυτή , θεωρούμε όμως οτι είναι εφικτή , εαν προηγηθεί σωστή ενημέρωση, αφύπνιση και διάδοση κάποιων θέσεων του κινήματος.

Ολοκληρώνοντας , αυτό που είδα , ήταν ενα πολυ αναλυτικό , ρεαλιστικό ντοκυμαντέρ , πολυ πιο περιεκτικό σε πληροφόρηση απο τα προηγούμενα 2 και νομίζω οτι κάλλιστα κάποιος που δεν έχει δει τα προηγούμενα 2 μέρη , θα καταλάβαινε εξίσου καλά τις ιδέες του κινηματος ZEITGEIST βλέποντας μόνο το Μoving Forward. Ο Peter  Joseph , καταφέρνει να συμπυκνώσει όλη την ουσία σε 2 ώρες και 40 λεπτά, αναλύοντας, καταγράφοντας , και προτείνοντας (όπως ακριβως κάνει η επιστημονική μέθοδος ) ολα τα στοιχεία που χρειάζονται ακριβως για να πάμε μπροστά (move forward κατά τον τίτλο της ταινίας)

Αξίζει πριν ολοκληρώσω όσα σας περιγράφω παραπάνω, να αναφερθώ στους πολλους συνάδελφους που έχουν ιστολόγια και παρευρέθησαν στην πρεμιέρα, καθώς και σε»συγγενή» κινήματα που ήρθαν να δουν την ταινία , όπως το κίνημα της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ το οποίο περευρέθηκε εκεί με 8 στελέχη του και έμεινε και αυτό ενθουσιασμένο , απο την open-source ανάλυση ιδεών που μας «βομβάρδισε» το ZEITGEIST-MOVING FORWARD. Τέλος , θέλω να αποδώσω τα εύσημα μου στα παιδιά του tzm.gr , τα οποία παρά το νεαρό της ηλικίας τους και την απειρία τους σε διοργάνωση παρόμοιων γεγονότων , στάθηκαν πολύ καλά , τοσο στην οργάνωση , οσο και στην παρουσιαση της ταινίας αυτης.

Για όσους απο τους αναγνωστες , που δεν μπορεσαν να δουν την ταινια και ενδιαφερονται, το tzm.gr με ενημέρωσε , οτι αυτη την εβδομάδα , θα διοργανωθούν  1 η 2 «εμβόλιμες» προβολές . Θα επανέλθουμε εδω , οταν έχουμε νεότερα να σας τις ανακοινώσουμε.

Σαν επίλογο , σας παραθέτω κάποιες εικόνες απο την ατμόσφαιρα του Σαββάτου ( η ποιότητα είναι λίγο άσχημη , γιατί ειναι απο κινητο) και την ανταπόκριση του κόσμου.

Η μεγάλη προσέλευση κόσμου στις 2 πρώτες προβολές του ZEITGEIST-MOVING FORWARD στάθηκε αφορμή να προγραμματιστούν  απο το Ελληνικό Παράρτημα του κινήματος , 3 επιπλέον προβολές , με δωρεάν είσοδο , στον κιν/φο ΑΑΒΟΡΑ. Αναλυτικά η ανακοίνωση τύπου, εχει ως εξής:

ΚΙΝΗΜΑ ΖΕΙTGEIST ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

17 Ιανουαρίου 2010

Θέμα: ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ZEITGEIST: MOVING FORWARD

Δεδομένης της πολύ μεγάλη προσέλευσης και εξάντλησης των διαθέσιμων εισιτηρίων στις δύο προβολές το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιανουαρίου του ντοκιμαντέρ Zeitgeist: Moving Forward, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές προβολές.

Μετά από τις βραβευμένες ταινίες Zeitgeist – The Movie (100.000.000 διαδικτυακές προβολές την πρώτη χρονιά εμφάνισής της) και Zeitgeist – Addendum (50.000.000 διαδικτυακές προβολές) και τη δημιουργία του παγκόσμιου Κινήματος Zeitgeist, έρχεται η τρίτη ταινία με τίτλο Zeitgeist: Moving Forward. Η παγκόσμια πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί σε 60 και πλέον χώρες και 30 γλώσσες.

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 21, Σάββατο 22  και Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011, ώρα: 13:00

ΠΟΥ: Κινηματογράφος “ΑΑΒΟΡΑ”, Ιπποκράτους 180 (METΡΟ Αμπελόκηποι).

ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ

Γιάννης Αέρας


10 σκέψεις σχετικά με το “Εντυπώσεις απο την Πρεμιέρα της ταινίας ZEITGEIST-Moving Forward

 1. Ωραία όλα αυτά αλλά από τη στιγμή που δεν είναι ένα εμπορικό ντοκιμαντέρ, γιατι καθυστερεί η download μορφή του ; αν γνωρίζει κάποιος ποτέ να το περιμένουμε ας μας πει μια και πολύ κόσμος στην επαρχεία δυσκολεύεται να μετακινηθεί στα μεγάλα κέντρα.

  1. Η προβολή στις αίθουσες γίνεται μόλις για 10 μέρες (15-25 Ιανουαρίου) και μετά την προβολή ακολουθείται μια διαδικασία Questions & Answers μεταξυ θεατών και των παιδιών του κινήματος. Λίγο υπομονή , στις 25 η ταινια διατίθεται δωρεαν και σε dvd και στο ιντερνετ….

  2. Επίσης, η ταινία που θα ανεβεί στο Ιντερνετ θα είναι λίγο μεγαλύτερη, και οι υποτιτλοί όλων των γλωσσών θα υποβληθούν σε προσαρμογή της καινούριας διάρκειας καθώς και έναν τελευταίο έλεγχο.

 2. Να’σαι καλά φίλε! Μου έφτιαξες τη μέρα! Αν και θα αργήσω να την δω, είμαι πεπεισμένος ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα!

  Να συγχαρώ κι εγώ με τη σειρά μου όλα τα παιδιά που ξενύχτησαν για να έρθει αυτή η μέρα με αυτά τα αποτελέσματα και στην Ελλάδα!

  1. -ΤΗΝ πρωτη ταινια ZEITGEIST μπορειτε να την δειτε εδω:

   http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7671298400447638082&hl=el&fs=true

   Την δευτερη ZEITGEIST ADDENDUM εδω:

   http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=-7492068823950286254&hl=el&fs=true

   -Η τριτη ταινια ZEITGEIST MOVING FORWARD θα είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο διαδίκτυο , μετα τις 25 Ιανουαρίου (θα μπορεσετε να την δειτε και εδω στο ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ , Θα υπάρξει ανάλογο άρθρο)

 3. Είναι πράγματι συγκλονιστικό όταν ζει κανείς από κοντά όλο αυτό το δυναμικό των ανθρώπων που στην ουσία μπορούν να κινήσουν γη και ουρανού, αρκεί να το αποφασίσουν φίλοι μου!

 4. Ωραία λοιπόν, αναμένουμε. Να ευχηθώ και εγώ με τη σειρά μου καλό κουράγιο στα παιδεία που ανέλαβαν την περαίωση και αυτού του στόχου. Αν και η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου από μόνη της αποζημιώνει.

 5. Να συμπληρώσω με τη σειρά μου ότι και στη Θεσσαλονίκη έγινε το αδιαχώρητο. Με το που άνοιξαν οι πόρτες μπήκε μια μάζα ανθρώπων μέσα και πιάσανε όποια θέση μπορούσαν με αποτέλεσμα να χάσουμε ακόμη και τις κρατημένες θέσεις που είχαμε!!

  Ήταν κατά μια άποψη εκπληκτικό αυτό, και από τα 800 άτομα που γέμισαν το κινηματοθέατρο, μείναν απ έξω άλλοι τόσοι που παρακαλούσαν για δεύτερη προβολή.

  Τελικά τα παιδιά της Θεσσαλονίκης, έκλεισαν στο καπάκι μια δεύτερη προβολή, αμέσως μετά τη πρώτη και ενημέρωσαν τον κόσμο που είχε μείνει απ έξω να έρθουν στις 22:00 για την δεύτερη προβολή.

  Να συμπληρώσω επίσης ότι πολλοί ήταν και αυτοί που ζητούσαν και 3η προβολή. Η απήχηση ήταν απερίγραπτη. Μπράβο και πάλι μπράβο σε όλους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s