Όταν οι πολιτικοί ασελγούν πάνω στο σύνταγμα

Το Δ’ τμήμα του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για την παραχώρηση δικαιώματος του «εκλέγειν» και «εκλέγεσθαι» στους μετανάστες.
Περιμένουμε με αγωνία την απόφαση της ολομέλειας που κατά την γνώμη των ειδικών δεν θα ανατρέψει τη απόφαση του Δ’ τμήματος. Αυτή η απόφαση εκθέτει την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ, την κοινοβουλευτική του ομάδα, τους βουλευτές που υπερψήφισαν το νόμο, και ιδιαίτερα τους δύο υπουργούς ( Βενιζέλο και Λοβέρδο) που είναι συνταγματολόγοι.
Έχω ξαναγράψει για την λογική της αυξημένης ευθύνης που πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη μας όταν πρόκειται να κρίνουμε την πράξη κάποιου. Ένας βουλευτής που είναι πχ πολιτικός μηχανικός έχει ευθύνη για την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου αλλά ένας βουλευτής και υπουργός που είναι συνταγματολόγος δε πρέπει να έχει μεγαλύτερη ευθύνη;
Τι συνέβη στο συγκεκριμένο θέμα;
Οι προαναφερθέντες υπουργοί δεν ήξεραν ότι ψηφίζουν αντισυνταγματικό νόμο;
Αν το ήξεραν ποια πρέπει να είναι η επίπτωση γι’ αυτή την πράξη;
Μήπως μια παραίτηση;
Αν δεν το ήξεραν τι πρέπει να κάνουν;
Μήπως να σκίσουν τα διπλώματά τους;
Μπορούν να κατέχουν δημόσια αξιώματα αυτοί που ενώ έπρεπε να φροντίζουν για την διαφύλαξη του συντάγματος το κατέλυσαν έστω και «εν μέρει»;
Δυστυχώς στην υπό κατοχή Ελλάδα αυτά όχι μόνο συμβαίνουν αλλά περνούν και απαρατήρητα.  …
Έχουμε χάσει το μέτρο και δεν αντιδρούμε ούτε στις κατάφορες παραβιάσεις του συντάγματος. Ακούμε και διαβάζουμε κάποιους να προτείνουν ακόμη και δημόσια συνταγματικές εκτροπές.
Πιθανά θα δεχτούμε και αλλαγές στο σύνταγμα μας σύμφωνα με τις υποδείξεις της τρόικας.
Η ζωή μας θα εξαρτάται απ’ τα «φιρμάνια» της Μέρκελ και των διεθνών τοκογλύφων.
Η πολιτικοί χωρίστηκαν σε «τελώνες» και «Φαρισαίους» δλδ αυτούς που υπέγραψαν και εκτελούν το μνημόνιο ακόμη και με παραβιάσεις του συντάγματος (τελώνες) και αυτούς που παρακολουθούν απαθείς τα πολιτικά εγκλήματα (Φαρισαίους).
Η Ελληνική κοινωνία έχει χωριστεί στον «θίασο» και τους μη μετέχοντες και μη αντιδρώντες «θεατές». Σιγά-σιγά βαδίζουμε προς την καταστροφή και κανείς δεν συγκινήται ούτε απ’ τον «θίασο» ούτε απ’ τους «θεατές».
Πιστεύουμε ακόμη στην ιδεοληψία «η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει» και την ιστορία που αποδεικνύει ότι έχουμε υποστεί πολλές καταστροφές στο παρελθόν σε παρόμοιες καταστάσεις, την γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια.
Δηλαδή αφού βάλαμε τους «λύκους» να μας φυλάνε σαν «πρόβατα» περιμένουμε τη σειρά μας για την «σφαγή».

ΠΗΓΗ

Advertisements

6 σκέψεις σχετικά με το “Όταν οι πολιτικοί ασελγούν πάνω στο σύνταγμα

 1. τι αντισυνταγματικοί νομοι και μπουρδες μας τσαμπουνατε ρε παιδια; ο καθενας το χαβά του μου φαινεται.
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!! ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΦΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!

  • ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ Rm4g3dD0v ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑΣ ΑΦΟΥ ΤΟ «ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ» ΝΟΜΟΙ ΔΕΝ «ΣΤΕΚΕΙ»….ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ Rm4g3dD0v ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ , ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΝ «ΘΥΜΗΘΕΙΣ» ΚΑΙ ΨΑΞΕΙΣ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ…….ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (ΛΟΓΟΥ ΧΑΡΗ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ…..ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΩ 4 ΠΑΙΔΙΑ , Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟ , ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ 2 ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ….Η ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΕΤΡΑΤΕΚΝΟ Η , Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ;;; ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΒΑΛΩ, ΕΠΙΔΟΜΑ 4ΤΕΚΝΟΥ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΕΤΡΑΤΕΚΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ …….ΟΠΟΤΕ Rm4g3dD0v ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΝ ΜΑΣ «ΤΡΩΕΙ» Η ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ, Η ΜΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΑΣ…..ΦΤΥΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΛΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΑ……ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΘΕΤΕΣ , ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 50-50 , ΤΗΝ ΚΟΒΟΥΝ 80-20 , ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ…. ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ , ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ , ΤΟΤΕ ΤΙ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, Rm4g3dD0v, ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΛΑ;;;; ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ , ΜΕ ΤΟ ZEITGEIST ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ FAQS ΤΟΥ ΦΡΕΣΚΟ……

   • ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΤΕΛΥΘΕΙ
    ΟΠΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΞΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 120 παρ. 4 .
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΚΑΤΕΤΕΘΕΙ Η ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑΖΩ ΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΟΣ ΣΥΝΘΕΣΕΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ .΄
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΟΜΙΚΟΣ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΓΝΩΜΗ -ΣΥΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΤΗ.
    Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .

 2. ΕΝΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕ
  ΠΗ ΤΟΥ.
  ΟΝΕΙΔΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ,Σ.Α. [ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΞΙΝΟΣ] ΣΧΕΔΟΝ 10 ΧΡΟΝΙΑ
  ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥΣ
  ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΗΝΥΣΗ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΕ
  ΑΔΙΚΗΣΕ.
  ΕΑΝ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙ ΤΥΨΕΙΣ ΣΥΝΗΔΕΙΣΕΩΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ
  ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΜΟΥ.
  ΔΙΑΘΕΤΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ

 3. Πω πω φωνες!! Με κουρασατε.
  Μονο τον Γιαννη δικαιολογω που καποιες φορες, ειδικα εδω, εχει δικιο.
  Ωραιος ο Παλιατσος, τον ειχα για τετοιον αλλα δεν το ηξερα αυτο.
  Ευχαριστω.
  Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο αρθρο που μας ανεβασες?
  Ενημερωση & τι αλλο?

  • Η ενημέρωση κατά τη γνωμη μου αρκεί…… για τους πιο τολμηρους , προσωπικά θα προτεινα ανυπακοη σε νομους που ειναι αντισυνταγματικοι και «στα ματια ενος μικρου παιδιου» οπως πχ διοδια..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s