Αδιαπραγμάτευτη άρνηση πληρωμής των τοκογλύφων τώρα…

Η χθεσινή εμφάνιση των εκπροσώπων της τροίκας η οποία ουσιαστικά κυβερνάει τη χώρα ήταν τουλάχιστον εξοργιστική.Βάζοντας στην άκρη και τα τελευταία πρόσχήματα που είχαν απομείνει θελησε κατά τον πλέον σκληρό τρόπο να δώσει και στον τελευταίο -απολιτίκ -πολίτη το μήνυμα για το ποιός είναι πλέον το αφεντικό της χώρας. Αφού έδωσε την ξεκάθαρη δημόσια εντολή του ξεπουλήματος της περιουσίας των πολιτών, δηλαδή όλων μας, στά ντόπια και διεθνή κοράκια της τοκογλυφίας,δηλαδή στούς τραπεζίτες,εμποροβιομήχανους και λοιπούς αερητζήδες,έκανε και ..σκόντο δηλώνοντας με θράσος ότι τα μνημεία της χώρας μπορεί να μην πουληθούν αλλά απλά να παραχωρηθούν για αξιοποίηση και προσωρινή εκμετάλευση..!

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Παπανδρέου δεχόταν να κάνει πάλι δώρο στούς ντόπιους τραπεζίτες 30 δισ. ευρώ, από τα συνολικά 38 δισ.που έχουμε πάρει μέσω του μνημονίου για να «ενισχύσουν τη ρευστότητά τους», πράγμα το οποίο προσκρούει στις πραγματικές οικονομικές συνθήκες όπως δήλωσε ακόμη και ο Διοικητής της ΤτΕ Προβόπουλος.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση νιώθωντας βαρύτατα εκτεθημένη απέναντι στούς ήδη ξεσηκωμένους πολίτες εξέδωσε τα ξημερώματα ανακοίνωση προκειμένου να σώσει στα μάτια και των τελευταίων αφελών, τα προσχήματα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με ανακοίνωση του χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά των εκπροσώπων της τρόικας απαράδεκτη, σημειώνοντας ότι η χώρα μας δεν έχει ζητήσει από κανένα να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της.

Ο Γ. Πεταλωτής, σε ανακοίνωση του που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τονίζει: Η συμπεριφορά των εκπροσώπων της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, κατά τη σημερινή τους συνέντευξη, ήταν απαράδεκτη. Τους ζητήσαμε να βοηθήσουν και τιμάμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Δεν ζητήσαμε όμως από κανέναν να παρεμβαίνει στα εσωτερικά της χώρας. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν τον ρόλο τους. Και αυτό θα το καταστήσουμε σαφές σε όλους τους εταίρους μας.

Και προσθέτει: Έχουμε ανάγκη αλλά έχουμε και όρια. Και τα όρια της αξιοπρέπειάς μας δεν τα διαπραγματευόμαστε με κανέναν. Εντολές παίρνουμε μόνο από τον ελληνικό λαό.

Ακόμη, η κυβέρνηση επανειλημμένως έχει τοποθετηθεί για την ανάγκη αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με όρους διαφάνειας, ώστε αυτή να συνεισφέρει στην ανάπτυξη αλλά και στη μείωση του δημόσιου χρέους. Επ’ αυτού έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις καθώς και λεπτομερής σχεδιασμός σε βάθος πολλών ετών. Είναι προφανές βέβαια ότι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει εκποίηση δημόσιας γης. Εξ ίσου προφανές είναι ότι για τη λήψη αυτών των αποφάσεων μόνη αρμόδια είναι η ελληνική κυβέρνηση, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση εξεδόθη επειτα από έντονες διαβουλεύσεις και τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού  Γ. Παπανδρέου με κορυφαίους υπουργούς, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έβραζε από το «προκλητικό» ύφος των εκπροσώπων της Τρόικας.

Ενεργά μέλη του κινήματος των πολιτών που παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις τόνιζαν νωρίτερα ότι η μόνη δύναμη η οποία μπορεί να φράξει το δρομο στο ξεπούλημα του τόπου και στον εξανδραποδισμό και εξαθλίωση των πολιτών είναι οι ίδιοι οι πολίτες και η άμεση ενεργοποίησή τους σε κάθε τομέα αντίστασης.Στις γειτονιές, στους τόπους εργασίας,στις συγκοινωνίες, στούς εθνικούς δρόμους,στα νοσοκομεία, σε κάθε τομέα που επιχειρείται η υπάρχει ξεπούλημα.
Οι πολίτες θα πρέπει να αντισταθούν μέσα από πραγματικές συλλογικές διαδικασίες αυτοοργάνωσης τώρα και να επιβάλουν την ολοκληρωτική άρνηση πληρωμής του επαχθούς χρέους στούς διεθνείς και ντόπιους τοκογλύφους.

Οι ημέρες που έρχονται και η αντίσταση του λαού που θα εκδηλωθεί θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την έκβαση του πολέμου πού το καθεστώς εξαπέλυσε εναντίον του.Μικρόψυχες κομματικές πολιτικές και προσωπικές μωροφιλοδοξίες θα ξεβραστούν κάτω από την πίεση των ίδιων των συνθηκών που διαμορφόνωνται στη χώρα.Η οργή των πολιτών είναι πολύ μεγάλη για να συγχωρέσει οποιαδήποτε πολιτική απάτη από οπουδήποτε και αν εκδηλωθεί.

Ζητούμενο του αγώνα που τώρα ξεκινάει είναι η αδιαπραγμάτευτη ανατροπή των συνθηκών που η πολιτικοοικονομική ελίτ διαμόρφωσε στη χώρα.

Την επόμενη ημέρα οι πολίτες μέσα από πραγματικές δημοκρατικές συνθήκες και διαδικασίες θα έχουν το λόγο και θα αποφασίσουν για το είδος της ζωής και της κοινωνίας μέσα στην οποία θέλουν να ζήσουν.

Για την ώρα,Αγώνας και μόνο Αγώνας.

ΠΗΓΗ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αδιαπραγμάτευτη άρνηση πληρωμής των τοκογλύφων τώρα…

 1. Το χειρότερο σ’αυτή την είδηση είναι ότι η κυβέρνηση επιδίωξε ακριβώς αυτον τον στόχο. Οτι όλα γι’αυτό γίνονταν, για την «στιγμή της πώλησης». Οπου θα «συμφωνούνταν» οι τιμές για ακίνητη και κινητή περιουσία του δημοσίου. Δηλαδή, γιανα τα λέμε απλά, ΠΑΡΑΔΟΣΗ !

  Δεν παραδίδεται κάποιος όταν είναι δυνατός. Οταν έχει ακόμη στρατεύματα, πολεμοφόδια, ηθικό. Απλά αυτός ο πόλεμος δεν παίχτηκε με στρατιωτικό τρόπο κι αυτό είναι το μεγάλο, τεράστιο λάθος που έκαναν οι Ελληνες εξ αρχής. Οτι δεν τον είδαν αυτόν τον πόλεμο. Οτι ο εχθρός ήταν εξ αρχής εντός των τειχών. Και άφηνε τους εχθρούς ολοένα να μπαίνουν, να παίρνουν καίριες θέσεις, και να προκαλούνν το ένα ύστερα απο το άλλο τα σαμποτάζ στα στρατεύματα. Δηλαδή στα οικονομικά αποθέματα και δυνάμεις τις χώρας.

  ΟΛΕΣ οι ενέργειες της κυβέρνησης Παπανδρέου, εξ αρχής, είχαν σκοπό την αποδυνάμωση της οικονομίας. Βλέποντας πίσω τώρα, δυστυχώς, ιο κάθε ένας θα παραδεχτεί ότι κάθε μια ενέργεια, βήμα βήμα, συστηματικά, έφερνε και μια ακόμη μικρή ή μεγαλύτερη καταστροφή. Φτιάχνοντας ενα ακόμη μεγαλύτερο προγεφύρωμα για τον εχθρό, στην επίθεση του.

  Οπως σε κάθε πόλεμο, έτσι και σ’αυτόν, τον υποτιθέμενα «αφανή» πόλεμο, ο καυγάς είναι για το πάπλωμα. Για τις συνθήκες παράδοσης δηλαδή. Να είναι όσο το δυνατόν πιο εξευτελιστικές, υποδουλωτικές, εκμεταλλευτικές για τους δούλους και προσοδοφόρες για τον κατακτητή. Αυτό γίνεται τώρα. Η τελική φάση της προδοσίας. Και βέβαια οργιάζει η προπαγάνδα γιατί όταν κάποιος κλέβει, κάνει τα πάντα ώστε να μην φαίνεται, μέχρι να ολοκληρώσει τη ληστεία του.

  Ετσι ο Πεταλωτής παριστάνει ότι εξοργίστηκε η κυβέρνηση, όταν στο εξωτερικό ο κ. Παπανδρέου, για την μέχρι τώρα δράση του, παίρνει το ένα βραβείο πίσω απο το άλλο. Απο εκείνους που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ παιρνει εντολές και για τους οποίους ΜΟΝΟ δουλεύει. Τα γκάλοπ είναι ΟΛΑ πληρωμένα και προπαγανδιστικά, οι δηλώσεις απο πλευράς κυβέρνησης ψέματα ασύστολα και άθλια, και σαν να μην έφταναν αυτά, επιστράτευσαν και τον Λαζόπουλο. Να εμφανίζει τάχα ότι το Δ ΡΑΙΧ κυνηγάει την κυβέρνηση και τον Παπανδρέου.

  Είναι μια παμπάλαιη τεχνικη της προπαγάνδας, να εμφανίζει τη μισή αλήθεια, ωστε να επιτύχει να περάσει ενα ολόκληρο ψέμα ! Το Δ Ραιχ όντως επιτίθεται στην Ελλάδα, όμως η κυβέρνηση δουλεύει γι’αυτούς ! Αυτό είναι το σημαντικό μισό ψέμα που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι. Και τότε, αντί να α πορούμε καθημερινά γιατί το ένα και γιατί το άλλο θα τα εξηγήσουμε ξαφνικά όλα, όσα συμβαίνουν εδώ και ενάμιση χρονο. Γιατί η Σοσιαλιστική Διεθνής είναι η Φασιστική Διεθνής και πρόεδρος της είναι ο πρωθυπουργός μας !

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s