Αστυνομικός με το σύμβολο των SS..

Σάλο έχει προκαλέσει η εικόνα του αστυνομικού με τα αρχικά των SS στο κράνος.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από την πορεία των συνταξιούχων  στο κέντρο της Αθήνας. Το σύμβολο SS παραπέμπει στην χιτλερική στρατιωτική μονάδα.

Σούτσ-στάφελ (στα γερμανικά Schutzstaffel, που σημαίνει «μοίρα ασφαλείας») ή συντομογραφικά SS (Ες-Ες) από τα αρχικά της γερμανικής λέξης, αποτέλεσε μεγάλη εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση στη Γερμανία, η οποία ήταν η μετεξέλιξη των Ταγμάτων Εφόδου (Sturmabteilung) και λειτουργούσε ως παραστρατιωτικό σκέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος των Γερμανών Εργατών (Ναζιστικού κόμματος, NSDAP). Ευρύτερα γνωστό είναι το μάχιμο παρακλάδι της Schutzstaffel, Waffen-SS.

*Oι ρεμπεσκέδες επιφυλάσονται για την αυθεντικότητα και την ημερομηνία της φωτογραφίας..

Ενημέρωση: Τα αρχικά του ονόματος και του επωνύμου του, που αρχίζουν από Σ, υποστηρίζει ότι ανέγραφε στο κράνος του ο αστυνομικός της υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης για τον οποίο διατάχθηκε ΕΔΕ, επειδή τα δύο «Σ» παραπέμπουν στα σύμβολα των γερμανικών ΕΣ-ΕΣ. Ο ισχυρισμός του θα ερευνηθεί από τη διοικητική εξέταση.

ΠΗΓΗ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Αστυνομικός με το σύμβολο των SS..

  1. Μπορουσε να γίνει τόσα άλλα επαγγέλματα, κι αυτός προτίμησε να δέρνει γέρους, φτωχούς, να χώνει μέσα τον κάθε Γιάννη ΑγΓιαννη. Επειδή αυτό του αρέσει. Με τετοια ψυχοσύνθεση το σήμα των SS είναι μάλλον επόμενο. Είναι να απορούμε που δεν το έχουν βάλει και οι άλλοι οι συνάδελφοί του στα κράνη τους.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s