Φοβούνται εξέγερση στις 23/02 στη χώρα μας;

Οι πληροφορίες που τρόμαξαν το Μαξίμου και το σχέδιο για να μη γίνει Αίγυπτος η Αθήνα…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ, και πιθανόν το μέλλον, πολιτικοί παρατη­ρητές και δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν ότι θα είναι γεμάτο φωτιές. Γιατί η Ελλάδα των 2.000.000 νεόπτω­χων του κατοχικού Μνημονίου να αποτελέσει εξαίρε­ση; Μετά τους φόβους που ήδη εκφράζονται και στην Αθήνα για μιμητικές παρενέργειες στο υπόστρωμα των πεινασμένων (ιθαγενών και ξένων) από τις λαϊκές εξε­γέρσεις στην Αίγυπτο, στην Τυνησία, στην Αλβανία και μερικές χώρες του αραβικού κόσμου που βράζουν, οι επόμενοι φόβοι έχουν εστιαστεί (σύμφωνα με όσα προκύπτουν από το αστυνομικό και το δικαστικό ρε­πορτάζ) στις επερχόμενες λαϊκές κινητοποιήσεις που αναμένονται πολυμετωπικές μεν αλλά ογκώδεις και, εν πολλοίς, ετερόκλητες.

Από πληροφορίες που υπάρχουν, ηγετικοί κύκλοι της Αστυνομίας έχουν εκφράσει -εδώ και καιρό- στην πολιτική ηγεσία τον προβληματισμό τους ότι τα ΜΑΤ, η ευέλικτη ομάδα ΔΙΑΣ αλλά και οι ομάδες ΔΕΛΤΑ δεν επαρκούν και δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν σε μαζι­κή βία μέσα σε πόλη και σε αστικό πληθυσμό, εάν (παρ’ ελπίδα) υπάρξουν γενικευμένες εξεγέρσεις. Αρα η εξου­σία -και κάθε μορφής εξουσία- γνωρίζει καλά πώς θα προστατευτεί και φαίνεται να είναι ενημερωμένη από καιρό για το χειρότερο σενάριο.

Το επόμενο τεστ για την «ασπίδα» του καθεστώτος είναι η γενική απεργία των συνδικάτων σης 22 και ης 23 Φεβρουαρίου. Η κινητοποίηση των εργαζομένων αναμένεται εντυπωσιακή και το ραντεβού δίνεται πά­ντα ειρηνικά στο Σύνταγμα και στους γύρω δρόμους που όμως μυρίζουν μπαρούτι. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ, το συνδικάτο των καθηγητών, οι απεργοί των αστικών συγκοινωνι­ών, οι γιατροί και πιθανόν οι αγρότες που μαρσάρουν τα τρακτέρ έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Κανείς δεν θέλει άθλιοι προβοκάτορες να κηλιδώ­σουν τη φωνή του εργάτη και του ανέργου με μια νέα Marfin. Το καθεστώς όμως τρέμει. Το αποδεικνύουν τα τελευταία γεγονότα στην Κερατέα με τις οδομαχίες μέσα στον οικισμό. Αρχίζουν να βγαίνουν τα όπλα.

Προτεταμένο όπλο.
Η φωτογραφία του θερμοκέφαλου αστυνομικού με το προτεταμένο υπηρεσιακό όπλο να απειλεί τους κα­τοίκους της Λαυρεωτικής επιβεβαιώνει την αστυνο­μική θεώρηση ότι οι καταπονημένοι ένστολοι μόνοι τους «δεν θα τα βγάλουν πέρα» σε ακόμη πιο δύσκο­λες καταστάσεις.
Ακόμα και με την περιπολία της αστυνομικής αύ­ρας, που αγοράστηκε το 2004 (εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων), αλλά έκανε το ντεμπούτο της στα, οδοφράγ­ματα της Κερατέας μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η κυβέρνηση -παρά τις διαψεύσεις του ΓΕΣ- οφείλει μια απάντηση. Φοβάται κάτι στις 22 και τις 23 Φεβρουαρίου; Οταν ο λαός θα πνίξει το Σύνταγμα μπροστά στη Βουλή;
Υποψιάζεται και αφήνει να διαρρεύσουν εικό­νες στρατιωτικής εμπλοκής της ομάδας «Νατοϊκής Κα­ταστολής» για να ανακόψει -έστω και με προσομείωση συγκρούσεων- την οργή του κόσμου;

ΠΗΓΗ

18 σκέψεις σχετικά με το “Φοβούνται εξέγερση στις 23/02 στη χώρα μας;

 1. http://www.facebook.com/dimitrios.rellos#!/album.php?aid=2110785&id=1265922431&fbid=1858408701052
  ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΕ.
  ΚΡΕΜΑΣΑ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΝΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΑΙ ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΠΛΕΟΝ,

   1. ασε ρε γιαννη τα προσωπικα σχόλια. Δεν είναι ευγενικό.
    Θα ήταν πιο σωστό να μου πεις ποιοι και τι ετοιμάζουν για εκείνη τη μέρα. Και που αποσκοπούν; Να ρίξουν τη κυβέρνηση; Να αλλάξουν το πολιτικό σύστημα; Να γίνουν όλα όπως ήταν πριν; Οι γιατροί, οι αγροτες, η ΑΔΕΔΥ, οι καθηγητές, ανηκουν σε αυτές τις ομάδες που θα ήθελαν να ξαναγυρίσουμε στην προηγούμενη κατάσταση της ασυδοσίας και της σπατάλης όπου κανείς δεν τους ενοχλεί και κάνουν ότι θέλουν. Το ΠΑΜΕ θα ηθελε αλλαγή του πολιτικού συστήματος προς τα αριστερά με ότι συνέπειες θα είχε αυτό για τις ελευθερίες που έχεις και δεν εκτιμάς. Καποιοι θα θέλουν απλά να κάνουν μπαχαλα για τη δημιουργία χάους και αστάθειας. Ας συνεννοηθείτε τι θέλετε και μέτα κλείστε ραντεβού για επανάσταση. Εγω και η νοικοκυροσύνη μου θα περιμένουμε εκεί.

    1. Δεν υπάρχουν ΠΟΙΟΙ , οταν ομαδοποιείς μια αντίδραση του κόσμου με ονόματα οπως ΠΑΜΕ , ΑΔΕΔΥ , γιατροί , δικηγόροι, δυστυχώς βλέπεις τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας απο «υποκειμενικό» οπτικό πρίσμα . Προσωπικά , ούτε βρέθηκα στο παρελθόν σε οργανωμένο μπλοκ σε μια διαδηλωση-απεργια , ουτε προκειται , αλλά ήμουν σε πολλές…. Προβοκάτορες κλπ , πάντα υπάρχουν και ο σκοπός τους είναι να σε κάνουν την επόμενη φορά να μείνεις σπίτι σου…….Αυτό είναι όμως τι δεν σκέφτηκες , όταν το ειρωνικό «εγω» σου , υπαγόρευε να βάλεις ποστ-ιτ ….. Σε παροτρύνω , να πάμε μαζί , να τα πούμε και απο κοντά….

     1. φίλε μου, εγω δεν ομαδοποίω κανένα, το άρθρο αναφέρει αυτες τις ομάδες και στο άρθρο απάντησα. Θα συνεχίσω να αντιμετωπίζω με ειρωνεία οτιδήποτε στερείται λογικής ή κρύβει τους πραγματικούς σκοπούς του. Και όσο κι αν θα ήθελα να τα πούμε από κοντά γιατι το γραψιμο με κουράζει, εγω στις 23/02 δεν θα μπορεσω να έρθω γιατί θα δουλεύω. Πολυτέλεια να έχεις δουλειά στις μέρες μας, και πολλοί από αυτούς που θα βρίσκονται εκείνη τη μέρα στους δρόμους το έχουν ξεχάσει. Οσο σε αυτές τις «επαναστάσεις» κάνουν κουμάντο εργατοπατέρες και κομματόσκυλα, εγώ θα είμαι απέναντι. Δεν έχω τίποτα κοινό μαζί τους και δεν με εκφράζουν.

     2. Πήγαινε στη δουλειά σου , μην βάλεις καν ποστ-ιτ και στάσου απέναντι…. Εγω θα πάω και δεν είμαι κοματόσκυλο ούτε εργατοπατέρας, αλλά μόνο και μόνο να φωνάξω και ας μην ακουστώ….και ας ακουγονται τα κοματόσκυλα, αμέτοχος ΚΡΙΤΗΣ δεν γίνομαι , εαν θέλω να εχω ΛΟΓΟ στις καταστασεις….. Θα είμαι εκει, αναμεσα απο κοματικους, προβοκατορες, συνδικαλιστες και καθε ειδους «ταμπελωμενου» πολιτη , αλλα οποιοσδηποτε μπορει να με ρωτησει γιατι θα ειμαι εκει Δημητρη….. Η ανωνυμια εισαι εσυ , αφου προτιμας να το βλεπεις ετσι στο κατω της γραφης……
      Υ.Γ. Δεν κρινω μια απεργια-διαμαρτυρια ανάλογα με το ποιοί συμετέχουν , την κρίνω απο τα αιτήματά της ……

    2. MHTSARA H ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΝΟΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ
     ΓΙΑΟΥΡΤΩΜΑ ΠΟΊΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΟΣ ΜΙΑ
     ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ
     FACEBOOK ΟΠΟΥ ΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΑΝΕΡΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΦΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
     ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ.
     ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΠΡΩΙ-ΠΡΩΙ
     http://www.facebook.com/dimitrios.rellos#!/video/video.php?v=1849824006440&comments

 2. εαν οι δικαστικες αρχες μπορουσαν να λυσουν αυτα τα προβληματα τοτε θα ηταν ολα τελεια, ομως δεν μπορουν και ο μονος που μπορει να το κανει ειναι ο ιδιος ο λαος. ολοι στους δρομους….

 3. Ας ελπίσουμε οτι ο πρόεδρος της Διεθνούς θα φυγει πριν ρίξει την χωρα στο χάος και στο αίμα, όπως έκαναν τα μέλη της οργάνωσής του, Μουμπάρακ και Μπεν Άλι στην προσπάθεια τους να μείνουν σε χώρες οπου πλέον ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους ήθελε. Και εδω, ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει τον Γ. Παπανδρέου. Τα γκάλοπ είναι προφανές ότι είναι πληρωμένα. Ενάμιση χρόνο τώρα, έχω μιλήσει σε τόσα άτομα, και δεν έχει βρεθεί ΕΝΑΣ να μου πεί ότι θελει τον Γ. Παπανδρέου όχι στην Ελλάδα αλλα οπουδήποτε στον πλανήτη ολόκληρο να (παριστάνει ότι) αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα μας.

  1. Ολα τα επιμέρους αιτήματα, συνοψίζονται στο οτι κάποιοι αποφασίζουν ερήμην του πολίτη για τον πολίτη (οχι μονο του εργαζομενου που απεργεί) , και αυτό ξεφεύγει απο τη Δημοκρατία οπου αυτός που αποφασίζει είναι ο λαός….

  1. Αλλος ηταν η καλύτερα ο «μισος» . Ο λαος απο τότε εχει αλλάξει στη δομή του….πολλοι που ψηφιζαν μετα την μεταπολιτευση εχουν πεθανει και το λαικο κομματι αυτο αντικατασταθηκε απο τη νεα γενιά που δεν ψηφιζει πλεον ενω θα μπορουσε (βλεπε αποχη)….Αλλος ο λαος τωρα αλλος πριν 10 χρονια…. Τα κομματα φροντιζουν να ειναι τα ιδια. Ο λαος στους δρομους ομως , παντα και ολες τις χρονικες στιγμες ειχε την ιδια εικονa.

 4. – Οποιος απεχει ουσιαστικα παραχωρει το δικαιωμα της επιλογης σε αυτον που παει να ψηφισει. Αποχη σημαινει δε με νοιαζει οποιος κι αν βγει. Ειναι λιγο χειροτερο απο το να ψηφίζεις πασοκ ή νδ.
  – Στην ελλάδα ο λαος στους δρομους φοβάμαι ότι δεν έχει κοινο στόχο. Και σίγουρα δεν έχουν όλοι το στοχο της ανατροπης των παντων.
  – Χανεις το δικιο σου οταν αντιδρας σε ολα. Εκτος αν πηγαινεις εκ του ασφαλους, αφου οσο πιο πολλα ζητας τοσο πιο λιγα θα παρεις, και θα σου δωθει η ευκαιρια να ξανακατέβεις στους δρόμους και να ζήσεις το όνειρο της επαναστασης, και να κατηγορήσεις άλλους για όσα στραβα έχει ο τοπος μας.
  – Αν η εξουσια δινοταν στην αριστερα δεν θα ηξερε τι να την κανει, καθώς τα προβληματα είναι τεραστια και οι λυσεις δύσκολες και αντιλαικες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s