Ανθρωποι και κατσαρίδες

TRUELIES:

Κατσαρίδες ονόμαζαν οι ΧΟΥΤΟΥ τους ΤΟΥΤΣΙ , οταν οι μεν εσφαζαν τους άλλους με δρεπανα στον εμφύλιο πόλεμο της Ρουάντας , που άφησε εκατομύρια άμαχους πολίτες νεκρούς . Το αναφέρουμε απλά , για να κατανοήσετε πιο εύκολα το παρακάτω άρθρο….

Πως θα σας φαινόταν αν, ύστερα απο την αμερικάνικη επανάσταση, αντί για τον Ουάσινγκτων, οι αμερικάνοι έβαζαν πρόεδρο τους κάποιον εγγλέζο απο το Λονδίνο; Αν οι Γάλλοι, μετά τη δική τους αφού είχε σκοτωθεί κάμποσος κόσμος, αντί να τους αποκεφαλήσουν, έβαζαν στην εξουσία πάλι κάποιους ευγενείς; Αν δεν βρίσκονταν κάποιοι ηγεμόνες να υποστηρίξουν τον Λούθηρο, και αν ο λαος αντί να πολεμήσει τον Πάπα, πολεμούσε μεταξύ του σε έναν ατελείωτο εμφύλιο;

Αυτή η γνώση λείπει απο την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν ξέρει να επαναστατεί. Γιατί επανάσταση δεν είναι να ξεσηκώνουν κάποιοι κάποιους ίσα για να πάνε να σκοτωθούνε, επανάσταση είναι ενας λαός να έχει την ικανότητα, συλλογικά, να βάλει ένα στόχο, και να τον πετυχαίνει. Η Ελλάδα αν αποφάσιζε να αποκεφαλίσει τους ευγενείς της, ας πούμε, και η γκιλοτίνα στηνόταν μπροστά στη Βουλή, μέχρι να φτάσει απο το κρατητήριο εκεί ο πρώτος απο τους καταδικασμένους, θα είχε γίνει εμφύλιος πόλεμος.

Η Ελλάδα έβαλε φυλακή τον Κολοκοτρώνη. Αφού κατηγόρησαν χωρίς τύχη, για προδότη τον Καραισκάκη, τον σκοτωσαν, προκειμένου να λάβει την αρχιστρατηγία των ελληνικών στρατευμάτων ο… Αγγλός Ναύαρχος Κοχραν ! Στις Θερμοπύλες, οι 300 κέρδιζαν την μαχη και πάλι… αν δεν ήταν ο Εφιάλτης. Ολη η ιστορία της ελλάδας γεμάτη εφιάλτες.

Γι’αυτό διάλεξαν την χώρα μας για το «Ελληνικο πείραμα» που δεν είναι βέβαια καθόλου ελληνικό. Ομως αν δεν πετύχει εδώ, με τόσους εν δυνάμει ή εν ενεργεία προδότες, δεν θα πετύχει πουθενά. Το ελληνικο πείραμα λοιπόν είναι μια «Επιχείρηση Ρουαντα» σε ανεπτυγμένη χώρα όμως. Δεν μπορεί να γίνει με μανσέτες και δημόσιους σκοτωμούς. Ομως πάλι η φιλοσοφία είναι η ίδια. Οι άνθρωποι απο τη μια – μια χούφτα δηλαδή υπάνθρωποι, όμως οπλισμένοι πολύ καλά – και οι κατσαρίδες απο τη αλλη, οι υπο εξολόθρευση, οι ασήμαντοι.

Αν στην Ρουάντα υπήρχαν ΜΜΕ θα τους έλεγαν ότι κάνουνε μεταρρύθμιση. Αν οι πολίτες ολοι είχανε ΑΦΜ θα τους έπαιρναν όλα τα χρήματα τους μεσω ταχυδρομείου. Δεν θα χρειαζόταν να βγούνε με τις μανσέτες και τέτοια βάρβαρα πράγματα. Αλίμονο, πολιτισμός, δημοκρατία. Αν δεν πλήρωναν; Θα τους έπαιρναν το κτήμα, το σπίτι. Και αφού τους έκλεβαν καθε αξιοπρέπεια μαζί με όλα τους τα λεφτά, έτσι, πολιτισμένα, δημοκρατικά, για το καλό τους, θα τους σκότωναν παλι πολιτισμένα, απο το άγχος και το στρες, ή, αν δεν άντεχαν τόσο με τις αυτοκτονίες και τα ατυχήματα λόγω μέθης. Και έτσι δεν θα φαινόταν πουθενά κομένα χέρια πόδια, ούτε πτώματα στους δρόμους. Ακόμη και αυτό θα το φρόντιζαν τα θύματα αυτού του μοντέρνου πολέμου ανθρώπων και κατσαρίδων. Να μην φανεί πουθενά ότι είναι θύματα. Για να μην κλονιστεί ο πολιτισμός και η δημοκρατία.

Ομως αλήθεια, όταν παίρνεις κάθε μέρα, παραβιάζοντας κάθε συνταγματικό του δικαίωμα, τα χρήματα ενός ολόκληρου λαού, δεν είναι σαν να του κόβεις χέρια και πόδια; Οταν αυτός ο λαός ειναι άνεργος, εξαθλιωμένος, κά;τω απο το όριο της φτώχιας σε μεγάλο του ποσοστό δεν αιμοραγεί; Στην Ρουάντα σφαγιάστηκαν 1 εκ άτομα. στην  Ελλάδα πλέον το 25% είναι κάτω απο το όριο της φτώχιας. Δηλαδή 2,5 εκ τουλάχιστον Έλληνες αιμοραγούν. Χωρίς χέρια ικανά για να τους δώσουν μια απλή αξιοπρεπή ζωή.

Εκεί είναι ίσως και το πλέον χαρακτηριστικό. Η εξουσία, οι υπεύθυνοι για όλα αυτά, αδιαφορούν εντελώς. Αλίμονο και ο Χιτλερ αν πονουσε τους Εβραίους, αν τους θεωρούσε ανθρώπους, δεν θα τους έκανε σαπούνι βέβαια. Ούτε οι χασάπηδες στην Ρουάντα θα σκότωναν ανελέητα τους συμπολίτες τους αν δεν τους έβλεπαν για κατσαρίδες.

Το μεγάλο δυστύχημα σε όλα αυτά είναι ότι ακόμη και άν, στην θεωρητική περίπτωση, οποιοσδήποτε αποπληθυσμός πετύχαινε (όπως στην ουσια έγινε στην Ρουάντα αφού τόσοι πολλές… «κατσαρίδες» εξολοθρεύτηκαν)  αυτό δεν θα ήταν μια επιβίωση του ανθρώπινου είδους, αλλά αντίθετα η καταδίκη του. Αφού θα έχουν επιβιώσει μόνο  οι δολοφόνοι, τα καθάρματα, οι χειρότεροι του ανθρώπινου είδους. Οι οποίοι φυσικά, αφού σφάξουν τους άλλους, χωρίς λόγο, θα σφαγιαστούν και μεταξύ τους, πάλι χωρίς λόγο ! Αφου ο λόγος δεν είναι η κρίση, η ανεπάρκεια πόρων, τα όποια υποτιθέμενα κοινωνικά ή οικονομικά προβλήματα. Ο λόγος είναι η απληστία τους, κι αυτή δεν τελειώνει βέβαια σε κάποια λύση, σε κάποια μεγέθη κερδών, κάπου …. Αλλιώς δεν θα ήταν απληστία.

Εικονογράφηση Γ.Α.

ΠΗΓΗ

3 σκέψεις σχετικά με το “Ανθρωποι και κατσαρίδες

  1. ανατριχιασα διαβαζωντας το παραπανω κειμενο ..αλλα δυστηχως ειναι και η πραγματικοτητα ,,,τι μπορουμε να κανουμε

  2. Μπορουμε να αρχίσουμε απο το να τροποποιήσουμε τα πρότυπα μας. Ας πούμε βλέποντας κάποιον με Μερσεντες ή Μπε Εμ Βε, αυτόματα τον κατατάσσουμε σε μια κατηγορία μάλλον ευυπόλυπτων πολιτών. Η πιθανότητα όμως να όντως έτσι είναι η μικρότερη. Αντίθετα, ενας φτωχός έχει συντριπτικά περισσότερες π ιθανότητες να είναι και τίμιος και αξιόπιστος και ειλικρινής. Απλά δεν είναι απατεώνας και γι’αυτό, εποχές που περνάμε, δεν πλούτισε. Θα είναι μεγάλη νίκη αν γίνει μια γενική μεταστροφή στο που κατευθύνουμε αυτόματα την εύνοια μας. Γιατι εκεί κατευθύνουμε και την πίστη μας ύστερα, και τα χρήματα μας και τη ψήφο μας…

  3. Εγώ θα έλεγα οτι αυτή η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί αλλά δεν μπορεί να αλλάξει ολοκληρωτικά. Σπάνιοι και εύκολα μετρήσιμοι οι άνθρωποι που αν τους δώσεις εξουσία και δύναμη δεν θα γίνουν άπληστοι και πλεονέκτες. Ακόμα και σε έναν άνθρωπο φτωχό , που ξέρει τι θα πει πείνα και δυστυχία, αν του δώσεις πάρα πολλά χρήματα και τεράστια εξουσία τότε οι πιθανότητες του να μείνει ο ίδιος και να σκεφτεί αμέσως αφού βελτιώσει την ζωή του να μην επιτρέπει να υπάρχουν άνθρωποι στην κατάσταση που αυτός βρισκόταν πριν, είναι ελάχιστες. Γιατί η φύση του ανθρώπου δεν αλλάζει. Γιατί ένα μάτσο χαρτιά και τσίγκοι μπορούν να του αλλάξουν την κοσμοθεωρία του…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s