Δεν πληρώνω ΔΕΗ

Ποια νομική διάταξη λέει ότι μπορείτε να διακόψετε την ηλεκτροδότησή μου ενώ βιώνω την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο;Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 της ΔΕΗ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος από την συνεχιζόμενη κερδοφορία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού;

Παραθέτω τη 2η επιστολή που έστειλα σε ΔΕΗ και ΥΠΕΚΑ, και την σουρρεαλιστική απάντηση της ΔΕΗ. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΣΟ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ. Το ΥΠΕΚΑ με γράφει, δε με σέβεται αφού δεν απαντά για 2η φορά στις διαμαρτυρίες-καταγγελίες μου. Η επιστολή έχει κόσμια σύνταξη μετά από προτροπή του Συνηγόρου του Πολίτη μιας και στην 1η επιστολή με έντονη έως υβριστική δεν απάντησε κανένας εκτός από το Συνήγορο του Πολίτη.

Ποια νομική διάταξη λέει ότι μπορείτε να διακόψετε την ηλεκτροδότησή μου ενώ βιώνω την οικονομική κρίση σε όλο της το μεγαλείο;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ, ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 της ΔΕΗ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος από την πώληση μέρους της ΔΕΗ με την είσοδό της στο χρηματιστήριο;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 της ΔΕΗ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος από την συνεχιζόμενη κερδοφορία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι εγώ ο Έλληνας πολίτης που μου ανήκει το 1/11.000.000 του εδάφους και του νερού της χώρας μου, της Ελλάδας, θα δίνω δωρεάν πρώτη ύλη για την συνεχιζόμενη κερδοφορία της ΔΕΗ, και δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος;

Ποια νομική διάταξη λέει ότι αντί για οικονομικά οφέλη από την πώληση μέρους της ΔΕΗ με την είσοδό της στο χρηματιστήριο και την συνεχιζόμενη κερδοφορία της, θα επιβαρυνθώ με  υπερδιπλασιασμό του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος από το 2003 μέχρι σήμερα;

Ποια νομική διάταξη επιτρέπει και συγχωρεί τους διαχειριστές του εθνικού μου πλούτου, 7 χρόνια μετά την είσοδο της ΔΕΗ στο χρηματιστήριο να μην έχουν κάνει επενδύσεις σε ΑΠΕ παρότι είχαν να διαχειριστούν μεγάλα χρηματικά κεφάλαια από την πώληση μέρους της ΔΕΗ  της οποίας  μου ανήκει το 1/11.000.000; Αντί να έχουν γίνει επενδύσεις που θα μας δώσουν φθηνό ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο θα μπορούσαμε να εξάγουμε και να αντληθούν από εκεί κέρδη και παράλληλα να δημιουργηθούν θέσεις  εργασίας!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Πριν με απειλήσετε ξανά εγγράφως και τηλεφωνικώς για την διακοπή της ηλεκτροδότησής μου φροντίστε να μου απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα, και φροντίστε να τεκμηριώσετε τις απαντήσεις σας ώστε να πεισθώ! Αν δεν το κάνετε, και στείλετε συνεργείο να διακόψει την ηλεκτροδότησή μου, στείλτε μαζί και εισαγγελέα και αστυνομικούς για να μου επιβάλουν τη διακοπή διαφορετικά εκείνη τη στιγμή θα καλέσω εγώ την αστυνομία για να εμποδίσει την παρανομία σας και φυσικά να συλλάβει το συνεργείο που θα παραπεμφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μετά θα έχει και συνέχεια!

Με δεδομένο το ότι δεν έχω να πάρω γάλα στα παιδιά μου λόγω της κρίσης στην οποία και σεις συμβάλατε, δεν θα μπορέσω να ξαναπληρώσω το ηλεκτρικό ρεύμα μέχρι να περάσει η κρίση. Αν παρολα αυτά θέλετε χρήματα το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να πληρώνω 10? το μήνα, κι αυτά με μεγάλη δυσκολία, γιατί όπως προείπα δεν έχω να πάρω γάλα στα παιδιά μου.

Δείξτε μου αν θέλετε το ανάλγητο, απρόσωπο πρόσωπό σας!

Αν το 1/11.000.000 σας κάνει να γελάτε, σας αναφέρω ότι είναι λόγια του πρώην υπουργού εθνικής οικονομίας Νίκου Χριστοδουλάκη (2001-2004) όταν αναφέρθηκε πρόσφατα εν μέσω δημοτικών εκλογών στον ΟΣΕ, ως ΔΕΚΟ που είναι. Και η ΔΕΗ ΔΕΚΟ ήταν και παραμένει για το ποσοστό που μου ανήκει! Τα οφέλη μου παρακαλώ, ή καλύτερα απαιτώ!!!

Ανδρέας Καραγιάννης

ΠΗΓΗ

Advertisements

10 σκέψεις σχετικά με το “Δεν πληρώνω ΔΕΗ

 1. Σωστός και με το παραπάνω, μόνο που με την αξιοποίηση του διαίρει και βασίλευε το παίζουν Γκαντάφιδες Μπεν Αλήδες και Μουμπάρακ, κι ικανοποίησή τους είναι να βλέπουν να αυτοπυρπολήται ο κόσμος την ώρα που ΑΥΤΟΙ προσμετράν τα κέρδη του μισθού τους.

  Η πλατεία Πλατεία Ελευθερίας της Ελλάδας δεν είναι μακρυά από την πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου.

 2. αντι να ειναι ο καθενας μονος του, ας συνενοηθουν ολοι οι κατοικοι καθε οικοδομικου τετραγώνου να κανουν μια κοινή γεώτρηση γεωθερμίας και σταθμό γεωθερμικής ηλεκτροπαραγωγής (χωρις τους πανακριβους ηλεκτροσυσσωρευτές).

  Αν πουμε οτι καθε τετραγωνο εχει κατ ελαχιστον 3 πολυκατοικίες με μεσο ορο 10 διαμερίσματα η καθεμία, και μεσο ορο (μαζι με τα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας την ΕΡΤ, τα δημοτικα τελη και αλλα νταβατζιλικια) 170€ το διμηνο, τοτε φευγουν τουλαχιστον 30.000 ευρώ ετησίως ανα οικοδομικό τετράγωνο.

  Εκτος αυτού ομως η γεωθερμική γεώτρηση προσφέρει και θερμανση. Ετσι λοιπόν ενα διαμερισμα πληρώνει μεσο ορο 120 ευρω το μηνα για 6 μηνες το χρόνο, που ισοδυναμεί με 720 ευρώ το χρόνο ανα διαμερισμα, δηλαδή 21600 ευρω ετησίως ανα οικοδομικό τετραγωνο.
  Αρα εχουμε περιπου 50000 ευρω ετησίως ανα οικοδομικό τετραγωνο
  Σε δυο χρονια λοιπόν μπορει το καθε οικοδομικο τετραγωνο να εχει αποσβεσει πληρως τα εξοδα γεωτρησης, ηλεκτρογεννητριας, εγκατάστασης και κυκλοφορητή νερού (περι τα 90.000) + τη συντηρηση (ας πουμε 3.000 ετησίως).

  Εκτος αυτού τα οφέλη ειναι περισσότερα, καθώς η παροχή ειναι αδειαλλειπτη, δεν επηρεαζεται απο ακραία καιρικα φαινομενα, σεισμους, πλυμμήρες, κεραυνούς, θύελλες, καυσωνες κλπ. και διαρκει μια ζωη.

  Με την ιδια λογική θα μπορούσε να δημιουργηθει και ενα NAN (neighborhood area network) προσβασης στο internet με ελαχιστο κοστος εγκαταστασης (περιπου 200 ευρώ εφ’ άπαξ και 10-15 ευρώ το μηνα) και ταχύτητες επιπέδου adsl2 (24d/1u) για ολα τα διαμερίσματα.

  ΑΝ ΑΥΤΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΟΠΙΚΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΑΝΙΑ (που το γεωθερμικο δυναμικο τους ειναι το μισο απο αυτο της Ελλαδας), ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

 3. Συγγνώμη, βρε παιδιά, αλλά σε ποιό μέρος του κόσμου το ρεύμα είναι δωρεάν. Τώρα λέω εγώ, τα κέρδη της η ΔΕΗ δεν τα χρησιμοποιεί για επενδύσεις, μια και κάθε μέρα χρειαζόμαστε περισσότερο ρεύμα για να λειτουργούν τα αρκουδισιον που μπήκαν και στο τελευταίο νησί των Κυκλάδων. Εκτός βέβαια και για «κοινωνικούς σκοπούς» της ΓΕΝΟΠ. Καλά, έχουμε ξεπεράσέι το μέτρο, βλ. αρχαίες τραγωδίες….

 4. Mετά το δεν πληρώνω των διοδίων ήρθε το δεν πληρώνω της ΔΕΗ.Άντε με το καλό και στο καινούριο κίνημα το
  ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ

 5. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΥΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ
  ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ????

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s