ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κι όμως… Το ΔΝΤ επαινούσε (και) τον Καντάφι!

Δεν το ξέρατε; Δεν σας το είπε κανείς; Κι όμως, είναι αλήθεια: το ΔΝΤ ήταν που προκάλεσε με τις «συμβουλές» του την επανάσταση και στη Λιβύη.
Μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Στρος Καν επαινούσε και «συμβούλευε» τον Μπεν Άλι της Τυνησίας (με τα γνωστά αποτελέσματα), μας μπήκε η υποψία και το ψάξαμε λίγο το θέμα. Κάναμε τη λογική σκέψη: λες να έχει βάλει το ΔΝΤ την ουρά του και στη Λιβύη; Στα ελληνικά ΜΜΕ δεν βρήκαμε τίποτα σχετικό (καθόλου περίεργο!). Στα διεθνή όμως γίνεται χαμός από ρεπορτάζ και αναφορές. Εκεί διαβάσαμε, για παράδειγμα, ότι στις 8 Δεκεμβρίου 2009 το ΔΝΤ έστελνε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση του Καντάφι. Το κείμενο είναι από το site Global Arab Network:

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) χαιρέτισε τις μακροοικονομικές επιδόσεις της Λιβύης και τη σημαντική πρόοδο στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα. (The impact of the global crisis on Libya has been limited to declines in oil revenue, and non-oil growth has remained buoyant. )Οι επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης στην Λιβύη έχει περιοριστεί σε μειώσεις των εσόδων από το πετρέλαιο, και μη πετρελαίου ανάπτυξη παρέμεινε έντονη. Libya’s medium-term outlook continues to be favorable. μεσοπρόθεσμες προοπτικές της Λιβύης συνεχίζει να είναι ευνοϊκές. (Directors underscored the importance of further efforts to address excess liquidity, improve public financial management, and advance structural reforms that would support the authorities’ aim to diversify the economy away from oil and promote the role of the private sector.) υπογράμμισε τη σημασία στις περαιτέρω προσπάθειες για την αντιμετώπιση πλεονάζουσα ρευστότητα, τη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών, και να προωθήσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα υποστηρίζουν το στόχο των αρχών να διαφοροποιήσουν την οικονομία μακριά από το πετρέλαιο και την προώθηση του ρόλου του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης:

Το ΔΝΤ επαίνεσε την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην ιδιωτικοποίηση των τραπεζών και την αναδιάρθρωση.( In particular, they welcomed the recent establishment of an asset management company to deal with bad loans, and the partial privatization of the largest public bank). Ειδικότερα, εξέφρασε ικανοποίηση για την πρόσφατη σύσταση μιας εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για να ασχοληθεί με τα επισφαλή δάνεια, καθώς και η μερική ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης δημόσιας τράπεζας.

Έτσι είναι αυτά! Όταν λαμβάνεις επαίνους από το ΔΝΤ, γιατί ακολουθείς την πολιτική που σου υποδεικνύει, καταλήγεις φυγάς με τον επαναστατημένο λαό να σε κυνηγά. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ακούει;

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε την ευνοϊκή για το μέλλον της Λιβύης έκθεση του ΔΝΤ, όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του, εδώ: The Socialist People’s Libyan Arab Jamahiriya and the IMF

Λίγες ημέρες μετά, έγινε η επανάσταση στη Λιβύη…

Της ΕΥΗΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κι όμως… Το ΔΝΤ επαινούσε (και) τον Καντάφι!

  1. Όλα αυτά είναι πολυ μυστήρια… Η Λιβύη είχε απίθανο πλούτο πάντως, πραγματικά υπηρχε οικοδομικός οργασμός όταν ήμασταν εκεί μόλις πρίν δυο χρόνια. Τα λεφτά έρεαν στους δρόμους. Οσο για τον Καντάφι θεωρούσε τους Μπεν Αλι και Μουμπάρακ πράκτορες της CIA ! Το επιβεβαιώνει και η Καθημερινή σε σημερινό της άρθρο.

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_world_100040_22/02/2011_433527

    Eμείς, όπως κάθε ένας που ακουει εκ των πραγμάτων μόνο τις φήμες, όταν πήγαμε στη Λιβύη περιμέναμε να δουμε τρομοκρατία, δικτατορία, ανθρώπους φοβισμένους και όλα τα σχετικά. Ε λοιπόν τέσσερα χρόνια κάτσαμε εκεί και δεν είδαμε τίποτα τέτοιο. Αγέροχοι, ήρεμοι, και γενικά πολύ άνετοι οι περισσότεροι Λίβυοι. Και με πολύ μεγάλη ικανοποίηση για την άρση του εμπάργκο και γενικά για τις τεράστιες επενδύσεις που προσέλκυε η χώρα τους.

    Απλά όπως ήταν γνωστό, ο Καντάφι εξ αρχής τους βασιλικούς και τους πλουσιους εχθρους του στη χώρα του που συνομοτούσαν να τον ρίξουν όχι μονο τους κυνήσησε τους κατάκλεψε κιόλας χωρίς κανένα έλεος. Τους έπαιρνε λεφτά ακόμηκαι απο τις τραπεζικές τους καταθέσεις. Ανορθόδοξες μέθοδοι όντως όμως πράγμα περίεργο, δεν ακουσαμε μια φορά να εχει πάρει χρήματα απο φτωχους. Και δείτε τωρα ένα απίθανο παράδειγμα πολιτικής Καντάφι. Σε όλη την Τρίπολη, το μαγαζάκι της γωνίας και ο εκεί Βασιλόπουλος, πουλούσαν όλα τα προιόντα του σουπερ μαρκετ τους στην ίδια τιμή!! Αποτέλεσμα; Και ο πιο φτωχός άνοιγε ένα μαγαζάκι 2Χ2 και έβγαζε τη ζωή του με με αξιοπρέπεια. Μαγαζάκια της γειτονιας απο τα οποία , και εμείς, συχνοτατα ψωνίζαμε αφου ήταν δίπλα μας και είχαν ίδιες τιμές! Και πολλά άλλα είδαμε που μακάρι να εφαρμόζονταν και στην Ελλάδα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s