Χαρτορίχτρες εν δράσει

ΗΓΓΙΚΕΝ Η ΩΡΑ. Για την ίδρυση αστυνοµίας µέντιουµ. Σε συνεργασία µε έναειδικό σώµα βατραχανθρώπων και ένα αλεξιπτωτιστών, ίσως κάποτε να πατάξουν τη φοροδιαφυγή και κυρίως, τη διαφθορά στον δηµόσιο τοµέα. Η πολυνοµία, επίσης γνωστή παθογένεια της ελληνικής πραγµατικότητας, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά ούτως ή άλλως. Πολύ πριν προστεθούνστο δυναµικότης οινέες ρυθµίσεις που φιλοδοξούν µάλλον να τροµοκρατήσουν, παρά να συµβάλουν αποτελεσµατικά στην επίτευξη του στόχου. Είναι δεδοµένο άλλωστε πως αν δεν ευαισθητοποιηθούν οι ελεγκτικοί µηχανισµοί, κανένας νόµος– εµπνευσµένος ή µη – δεν µπορεί να εφαρµοστεί.

Επειδή λοιπόν έως τώρα δεν έχει διαφανεί τέτοια πρόθεση – σίγουρα όχι ελλείψει νόµων – η αναζήτηση εναλλακτικών µεθόδωνεντοπισµού των οφειλετών δεν είναι άτοπη. Οσο για το κλίµα φοβίας για το οποίο κάνει λόγο ο ∆ικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, µε αφορµή τις νέες νοµοθετικές ρυθµίσεις, έχει δίκιο µόνο εν µέρει.

Ισχύοντες από δεκαετιών νόµοι –όπως ο Ν.1608 του 1950 που προβλέπει ισόβια για αδικήµατα εις βάρος του δηµοσίου χρήµατος – δεν µπόρεσαν να αποτρέψουν την παραβατικότητα. Ισως όµως, λόγω παλαιότητας, έχουν ξεχαστεί. Ενώ το νέο προϊόν πολυδιαφηµίστηκε και ουδείς µπορεί να επικαλεστεί άγνοια. Κυρίως όσοι οφείλουν ένα ευρώ(!), όπως επισηµαίνει το υπουργείο Οικονοµικών. Σε κάθε περίπτωση πάντως, επειδή η…χαλαρότητα έχει πιθανότατα άµεση συνάρτησηκαι µε τη διαφθορά (εκτός της ραθυµίας), το κυνήγι «µαγισσών» – όπως λέει ο ∆ΣΑ– θέλει όντως ενίσχυση µε υπερκόσµιες δυνάµεις. Αν µάλιστα υλοποιηθεί η ιδέα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την ποινικοποίηση της παροχής δώρων (αντί χρηµάτων) στο πλαίσιο παράνοµων συναλλαγών, τότε θα χρειαστούν και χαρτορίχτρες.

Ασφαλώς ο κ.Τέντες διατύπωσε την πρόταση θέλοντας να καταδείξει ότι δωροδοκία δεν συνιστά µόνο ο χρηµατισµός, αλλά και τα ακριβά δώρα. Με τη διαφορά ότι το είπε δηµόσια και έσπειρε καινά δαιµόνια. Τώρα που…τακτοποιήθηκαν τα φοροχρέη, µια χαριτωµένη νοµοθετική ρύθµιση λείπει από το τραπέζι µας. Ετσι, να υπάρχει και ας µην τρώγεται…

ΤΗΣ ΣΙΛΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ

ΠΗΓΗ

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χαρτορίχτρες εν δράσει

  1. ΧΑΡΤΟΡΙΧΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΙΣΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΗ
    ΜΗΠΩΣ Ο Κ ΤΕΝΤΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ.
    ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ
    http://www.facebook.com/dimitrios.rellos?sk=photos#!/video/video.php?v=1830589645593
    Υ.Γ. ΝΟΜΙΖΩ Κ. ΑΛΕΞΙΟΥ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΙΣΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s