Ραγδαίες εξελίξεις – Der Spiegel : Αναδιάρθρωση-»κούρεμα» του ελληνικού χρέους και γρήγορα ζητά τώρα το ΔΝΤ

Οι αμφιβολίες για τη διάσωση της Ελλάδας αιτία για την αιφνιδιαστική αλλαγη στάσης του ΔΝΤ
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν πιστεύει πια ότι η Ελλάδα θα εξυγιανθεί με τα μέχρι τώρα μέτρα
Απέκλεισε κατηγορηματικά την αναδιάρθρωση του χρέους ο Γιώργος Παπακωσταντίνου
Το »προφητικό» δημοσίευμα του Economist

Απότομη στροφή 180 μοιρών από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που, σύμφωνα με προδημοσίευση ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel,πιέζει τώρα πια για ταχύτατη αναδιάρθρωση του χρέους.

Σύμφωνα με το Spiegel την απαίτηση για αναδιάρθρωση του χρέους διατύπωσαν υψηλόβαθμοι εκπρόσωποι του ΔΝΤ σε συνομιλίες τους τις προηγούμενες ημέρες με στελέχη ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

»Είναι αναγκαίο να μειωθεί το βάρος του χρέους από 150% περίπου επί του ΑΕΠ, που είναι σήμερα, με »κούρεμα» του χρέους και παράλληλα επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των ομολόγων και μείωση των τοκοχρεολυσίων» είναι τα επιχειρήματα των εκπροσώπων του ΔΝΤ.

Με τις λύσεις που προτείνει το ΔΝΤ, αυτομάτως, ως πρώτη συνέπεια οι κάτοχοι ελληνικών κρατικών ομολόγων θα αναγκαστούν να παραιτηθούν από μέρος των αξιώσεών τους, δηλαδή θα χάσουν μέρος των χρημάτων τους που θα ισούται με το ύψος της αναδιάρθρωσης.

Το ΔΝΤ πιστεύει πως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει αμέσως να αρχίσει συνομιλίες με τους δανειστές-κατόχους ομολόγων και να τους ανακοινώσει τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση χρέους.

Σύμφωνα με διαρροές το ΔΝΤ δεν ανακοινώνει ακόμα τις προτάσεις για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους για να μην δημιουργήσει μεγαλύτερα πρόβληματα στην Πορτογαλία που βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο των αγορών.
Πάντως ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε σε συνέδριο στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires.

»Δεν είμαι ο μόνος» που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

ΠΗΓΗ

2 σκέψεις σχετικά με το “Ραγδαίες εξελίξεις – Der Spiegel : Αναδιάρθρωση-»κούρεμα» του ελληνικού χρέους και γρήγορα ζητά τώρα το ΔΝΤ

  1. Το ΔΝΤ προσπαθεί να διασφαλίσει τα λεφτά του και καλά κάνει.
    Το κράτος μας τι κάνει για να διασφαλίσει τους πολίτες του δεν κατάλαβα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s