Είναι ανήθικο να πληρώνεις ανήθικα και παράνομα χρέη

«Το Χρέος είναι προϊόν διαφθοράς, άρα είναι παράνομο»
Η Ελληνική δικαιοσύνη γιατί δεν έχει διώξει ακόμα τη Siemens για σύσταση συμμορίας;

Αυτόπτης μάρτυς. Ενθυμείσθε την «τηλεοπτική εικόνα» του Παπανδρέου να καλεί απ’ το πόντιουμ του Βερολινέζικου Πανεπιστημίου τούς αντιλέγοντες φοιτητές να ανέβουν -ένας εκπρόσωπός τους- στο βήμα να μιλήσουν;

Ε, λοιπόν, αυτή η «δυνατή εικόνα», αυτό το «μάθημα δημοκρατικότητας» ήταν πάλι, όπως συχνά συμβαίνει στον εξαρτημένο Τύπο, η «μισή εικόνα», η μισή αλήθεια, δηλαδή ένα ψέμα και μια ακόμα στιγμή ολοκληρωτικής προπαγάνδας. Διότι, ενώ ο Παπανδρέου καλούσε έναν εκπρόσωπο των φοιτητών να μιλήσει, την ίδια στιγμή οι μπράβοι του απλώς τον εμπόδιζαν να πλησιάσει.
Αυτά από διασταυρωμένες μαρτυρίες αυτοπτών. Προσέτι, ο δημοκράταρος όπενγκαβ και «διαύγειας» πρωθυπουργός είχε κολλήσει σε ένα «ακούστε!» και όλο το επαναλάμβανε: «ακούστε! ακούστε!» Διότι όντως αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας (τους): να ακούει ο υπ-ακουος υπ-ήκοος… 

Πρώτη φορά άκουσα για την υπόθεση του χρέους του Ισημερινού και τη ρύθμισή του από τον Πρόεδρο της χώρας Ραφαέλ Κορέα στην εκπομπή του εκλεκτού συναδέλφου κ. Παπαστεφάνου στον ΣΚΑΪ και πείσθηκα, για μιαν ακόμη φορά, ότι μονόδρομοι, όπως αυτός του Μνημονίου, δεν υπάρχουν. Παρά μόνον αν παραδεχθείς την ήττα… 

Περί τίνος πρόκειται; 

Ο Ισημερινός, το Εκουαδόρ, βρέθηκε κι αυτός ένα βήμα πριν από τη χρεωκοπία, λόγω υπερδανεισμού, λόγω υπερπλουτισμού των ολίγων, λόγω καταλήστευσης της χώρας από τις εκεί Ζήμενς και, κυριώτατα, λόγω της συνταγής του ΔΝΤ προς θεραπείαν όλων αυτών -συνταγή θανάτου αλά Αρτζεντίνα…

Πριν από τρία χρόνια ο Πρόεδρος της χώρας κ. Ραφαέλ Κορέα, σοσιαλιστής, αλλά σοσιαλιστής κι όχι ανδρείκελο, συνέστησε μιαν Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους της χώρας του με εθνική και διεθνική σύνθεση.

Οπως λοιπόν έγραψε η εκλεκτή συνάδελφος κυρία Βασιλική Σιούτη (Κυριακάτικη, 20.ΙΙ.2011) «μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής η κυβέρνηση του κ. Κορέα ανακοίνωσε ότι βάσει των ευρημάτων ήταν υποχρεωμένη να προβεί στην παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους. Αιτιολόγησε την απόφαση αυτή υποστηρίζοντας ότι το χρέος δεν ήταν νόμιμο, αλλά προϊόν διαφθοράς» (σ.σ. οι αγορές λύσσαξαν, οι απειλές οργίασαν, αλλά ο Κορέα έμεινε ατάραχος κι ακίνητος σαν βουνό). 

«Λίγο καιρό μετά», συνεχίζει η κυρία Σιούτη, «η κυβέρνηση του Ισημερινού απευθύνθηκε στους πιστωτές της με την πρόταση να αγοράσουν όλα τα ομόλογα του χρέους με έκπτωση 65% την οποίαν δέχθηκε το 91% των κατόχων ομολόγων» – δηλαδή όλοι αυτοί που απειλούσαν με θεούς και δαίμονες τον Ισημερινό και τους «κοπρίτες του», τον λαό του, δέχθηκαν ένα «κούρεμα του χρέους» κατά 65%… 

Σήμερα ο Ισημερινός έχει ανακάμψει και τρέχει με ανάπτυξη 4% και τον Πρόεδρό του ισόθεον. Αλλά είπαμε, ο Κορέα είναι αριστερός, ουμανιστής, σοσιαλιστής κι όχι ποκοπίκο. 

Την ίδια πρωτοβουλία, για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δικού μας (τρόπος του λέγειν) χρέους έχει αναλάβει η βουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα. 

Σκοπός αυτής της επιτροπής θα είναι ο έλεγχος όλων των συμβάσεων, όπως της Ζήμενς, των Ολυμπιακών αγώνων, των εξοπλισμών, των δανείων από τράπεζες όπως η Γκόλντμαν Σακς, των υποδείξεων τραπεζών και χρηματιστικών εταιρειών για δάνεια, για διευθετήσεις δανείων, τον έλεγχο για υπερτιμολογήσεις, τοκογλυφίες, μίζες κι όλα όσα κατέστησαν τον δανεισμό όχι μόνον επαχθή αλλά ειδεχθή για τον ελληνικό λαό, παράνομο, δόλιο και προδοτικό. 

Βεβαίως, θα πουν κάποιοι, οι διαφορές μας με τον Ισημερινό είναι σημαντικές, εμείς ανήκουμε στη ζώνη του Ευρώ και σε μια διακρατική Ενωση, την Ευρωπαϊκή.

Οτι επίσης είμαστε εκτεθειμένοι σε απειλές γειτόνων, γειτόνων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας.

Και ο Ισημερινός απειλήθηκε ομοίως, μέσω Κολομβίας, από τις ΗΠΑ αλλά η πάνδημη αντίδραση του λαού του, σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση των διεθνών συμμαχιών της χώρας, εξαέρωσαν την απειλή.

Οσο για το ευρώ και τη συμμετοχή της χώρας μας στην Ενωση, ένας λόγος περισσότερος για να αντιδράσει ο ελληνικός λαός, αν θέλουμε μια Ενωση των κρατών κι όχι των Τραπεζών, των λαών κι όχι των πληθυσμών, μια Ευρωπαΐκή Ενωση κι όχι ένα Γερμανικό Δ’ Ράιχ.

Αν υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο Εκουαδόρ και την Ελλάδα είναι αυτή της πολιτικής βούλησης. Και μόνον! Είπαμε, στον Ισημερινό ο Πρόεδρος είναι σοσιαλιστής και πατριώτης, ο Πρόεδρος κινήθηκε, ο λαός βγήκε μπροστά, ο λαός απειλήθηκε, πάνδημος δεν πτοήθηκε – τα στύλωσε, έπαψε να πληρώνει τα χρέη αυτών που τον λήστεψαν, έπεσαν οι τοκογλύφοι στα πόδια του, πήραν ένα 35% και πήγαν στον αγύριστο.
Σήμερα ο Ισημερινός προκόβει και η Ελλάδα χρεωκοπεί…

Του Στάθη

ΠΗΓΗ

5 σκέψεις σχετικά με το “Είναι ανήθικο να πληρώνεις ανήθικα και παράνομα χρέη

  1. Η μεγάλη διαφορά με τον Ισημερινό και με τη Βενεζουέλα και οπουδήποτε προκόβουν, πιστεύω ότι είναι στον λαό. Η πλειοψηφία των Ελλήνων θα πρόδιδε εύκολα όλους για να βολευτεί ο ίδιος. Οι 300 του Λεωνίδα σήμερα είναι 300 Εφιάλτες. Αν βγάλουμε την Σακοράφα που προς τ ιμή της, αυτή δεν ψήφισε ούτε το Μνημόνιο, και 5-10 ακόμη, τόση είναι η αναλογία προδοτών πρός τίμιους και στον κόσμο πιστεύω. Αλλιώς ποιοί ανεβάζουν εδώ και 30 χρόνια μονίμως κλέφτες και απατεώνες και » ψευτόμαγκες» στην εξουσία; Μάγκας είναι ο Τσαβες, ο Κ ορέα, αυτή είναι μαγκιά. Οχι να κλέβεις εκκλησίες όπως κάνει ο δικός μας. Ομως κι αυτός ο κακομοίρης ο ΓΑΠ αυτό του μάθανε στο σπίτι του αυτό κάνει !

    1. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ 20/00 Ο.Κ.
      ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠλΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ
      ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ.ΑΛΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ.???????

  2. Φίλε Ξενοφών επίτρεψε μου να μη συμφωνώ μαζί σου.
    Μπορεί να μας έχουν κοιμίσει οι πολιτικάντηδες με τις χάντρες που μας δώριζαν τόσα χρόνια όπως κάποτε έκαναν στου ιθαγενείς της Αμερικής οι κατακτητές της αλλά δεν παύει να είμαστε ένας έξυπνος εργατικός και φιλότιμος λαός.
    Δυστηχώς δεν μας έδωσαν τα φώτα για να μπορέσουμε να πετάξουμε από πάνω μας τα κουσούρια της Τουρκοκρατίας και σε μόλις 125 χρόνια έχουμε χρεωκοπήσει 3 φορές.
    Η μεγάλη διαφορά είναι όμως σήμερα ότι μπορεί να επικρατεί ησυχία αλλά ο λαός ξύπνησε συζητάει πέταξε από πάνω του την χρωματιστή μπέρτα των κομάτων που τον είχαν κουκουλώσει και περιμένει κάποιος να ανάψει το σπίρτο για να πάρει φωτιά.

  3. Φίλε Θωμα, μία μικρή διόρθωση: Η Ελλάδα, εκτός του γεγονότος ότι ανεξαρτητοποιήθηκε υπό καθεστώς χρεοκοπίας, έχει χρεωκοπήσει συνολικά 4 φορές, αυτή είναι η 5η! Ενδεικτικά: 1827, 1843, 1893 και 1932 (Βενιζέλος – Τσαλδάρης).
    Ο κόσμος σήμερα, πραγματικά έχει ξυπνήσει, έχει αντιληφθεί (ένα σεβαστό ποσοστό τουλάχιστον) ότι η συγκεκριμένη κρίση είναι δομική κρίση του συστήματος και δεν μπορεί να γίνει κάτι «μαγικό» και να επανέλθουμε στην πρώτερη κατάσταση. Ψάχνεται, αγχώνεται κι αγωνιά. Αυτό που μας λείπει είναι η οργάνωση κι η ενημέρωση. Η φωτιά έχει μπει, για την ακρίβεια έχει ανάψει η Σπίθα από τον Θοδωράκη κι εμείς όλοι μπορούμε να την κάνουμε φωτιά, πυρκαγιά καλύτερα! Ενημέρωση και πάλι ενημέρωση!
    Και σαν συμπλήρωμα στα πολύ σωστά που γράφει ο πάντα έγκυρος Στάθης, αν έχεις χρόνο και διάθεση, δες τη συνέντευξη του Καζάκη στο Κρήτη TV πριν κάνα μήνα (και τα 8 κομμάτια), είναι άκρως διαφωτιστική για την κατάσταση που βιώνουμε. Καληνύχτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s