Μονά- ζυγά, όλα δικά τους

Το ενδεχόμενο τιτλοποίησης των εσόδων από την πώληση ελληνικής κρατικής περιουσίας εξετάζει η ευρωζώνη, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Πρακτικά, η διαδικασία αυτή σημαίνει ότι «το υπό σύσταση ταμείο διαχείρισης δημόσιας περιουσίας θα προσδιορίσει τα ακίνητα που είναι προς πώληση και θα εκδώσει πιστωτικούς τίτλους. Ενδιαφερόμενοι μπορούν να τους αγοράσουν αμέσως», αναφέρει η εφημερίδα σε….
σημερινό δημοσίευμά της.
«Αργότερα και όταν το ταμείο διαχείρισης πουλήσει πράγματι τα ακίνητα, ο κάτοχος των τίτλων θα πάρει τα λεφτά του πίσω συν τους τόκους», σημειώνει.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, το πλεονέκτημα που έχει αυτή η διαδικασία για το κράτος είναι ότι θα εισπραχθούν άμεσα τα χρήματα, χωρίς να έχει προχωρήσει πραγματικά η πώληση της κρατικής περιουσίας και χωρίς να χρειάζεται να περιμένει την τεχνικά δύσκολη και χρονοβόρα διεκπεραίωση των σχετικών διαδικασιών.

Η Suddeutsche Zeitung επικαλείται κύκλους στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες που επιβεβαίωσαν σχετικές σκέψεις, προσθέτοντας όμως ότι τίποτα δεν έχει ακόμη αποφασιστεί. Στην Κομισιόν θεωρούν ότι η τιτλοποίηση «είναι και μία εγγύηση ότι οι Έλληνες θα αρχίσουν τις ιδιωτικοποιήσεις».

ΠΗΓΗ

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Μονά- ζυγά, όλα δικά τους

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s