Το χρυσό κλειδί

Τα τελευταία 12 χρόνια το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε κατά 60%. Αφού το δικό μας – των εργαζομένων – εισόδημα δεν αυξήθηκε καθόλου.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΟΛΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ;

 • 30.000 ελληνικές οικογένειες διαθέτουν στα τμήματα private banking των τραπεζών περίπου 50 δις  ενώ άλλα 40 δις έχουν καταθέσει Έλληνες πολίτες στο εξωτερικό – μάλλον δημόσιοι υπάλληλοι θα ‘ναι.
 • Μόνο οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες είχαν κέρδη: 11,8 δις  το 2009, 10 δις το 2008 και 11,3 δις το 2007.  Η Εθνική Τράπεζα την τελευταία πενταετία είχε κέρδη 6,3 δις . Το 2009 η ΔΕΗ πραγματοποίησε κέρδη 1,1 δις ενώ προέβλεπε ο προϋπολογισμός της 531 εκατ.
 • Ελληνικές επιχειρήσεις (υπολογίζονται 4.000) έχουν επενδύσει σχεδόν 20 δις στο εξωτερικό, από τα οποία τα 16 δις στα Βαλκάνια.
 • Την τετραετία 2004 – 2008  χαρίστηκαν πάνω από 9 δις σε περίπου 50.000 επιχειρήσεις ( τα 5,1 δις από τη μείωση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών από 35% σε 25% και 3,5 δις από τις δυο ρυθμίσεις περαίωσης ανέλεγκτων χρήσεων.)
 • Υπάρχουν 10.000 υπεράκτιες (offshore) εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που διακινούν γύρω στα 500 δις και το δημόσιο χάνει ετησίως από φόρους 6 δις.
 • Κάθε χρόνο οι καταναλωτές πληρώνουν και οι επιχειρήσεις εισπράττουν αλλά δεν αποδίδουν περί τα 6 με 6,5 δις ¤ από ΦΠΑ.
 • Η εισφοροδιαφυγή φτάνει τα 8 δις ετησίως.
 • Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις οφείλουν 31 δις στο δημόσιο.

Εγγυήσεις σε Τράπεζες, μαϊμού Επιχορηγήσεις, Εγγυήσεις Δημοσίου σε Έργα Υποδομής…Μίζες, Αναθέσεις…. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ !!!

Είμαστε συνέταιροι με όλους και σε όλα.

Κρατάμε το Χρυσό Κλειδί και δεν ανοίγουμε το Θησαυροφυλάκιό ΜΑΣ !!!;;;

ΑΥΤΟΙ τρώνε κ εμείς την τρώμε;;;
ΠΠ

ΠΗΓΗ

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “Το χρυσό κλειδί

 1. To άρθρο ξεκινά από την αρχή με μια ψευδή παραδοχή, ότι το εισόδημα δεν αυξήθηκε.
  Την δεκαετία 1998-2008 οι μισθοί των συλλογικών συμβάσεων βάση στοιχείων από την ιστοσελίδα της ΓΣΕΕ αυξήθηκαν 63,25%. Να πως αυξήθηκε το ΑΕΠ και γιατί έχουμε τα ακριβότερα προϊόντα στα ράφια των super market.

 2. οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αυξάνονται μόνο στα χαρτιά, οι περισσοτεροι εργαζόμενοι πληρώνονται με πολλύ πιο χαμηλούς μισθούς απο τις συλλογ.συμβάσεις. Εργάζομαι 28 χρόνια και το γνωρίζω καλά. Αυτό σε απάντηση του φίλου που αναφέρει για τις αυξήσεις.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s