Η ΗΧΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Τα τελευταία γεγονότα μας δείχνουν ότι κινούμαστε σε ένα τούνελ που θα κάνει το μνημόνιο και την ανεργία να φαίνονται παιδική χαρά. Δύο είναι τα συμβάντα που δημιουργούν αυτή την εντύπωση. Το πρώτο είναι ο πόλεμος που δέχεται το κίνημα των “αγανακτισμένων” και το δεύτερο η έκρηξη στην Κύπρο. Εξηγούμαι για να γίνω πιο κατανοητός. Σ’ αυτά προσθέστε και την σύμπλευση του καθεστώτος Παπανδρέου με τα συμφέροντα του Ισραήλ. Βέβαια υπάρχει και η προεργασία μιας γενικής λαικής εξέγερσης στον δυτικό κόσμο κυρίως.

Πολλές δηλώσεις έγιναν τελευταία από πολλούς εναντίον των διαδηλωτών της πλατείας Συντάγματος. Με πιο προκλητική όλων αυτή κάποιου…Ντούμα, αρχισυνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ που υποστήριξε πως στην πλατεία πηγαίνουν “πρεζάκια, πρόστυχες γυναίκες και χούλιγκανς”, μέσω μιας παραληρηματικής ανακοίνωσης που αναβλύζει μίσος. Ομοίως κινούνται και τα δεκανίκια του συστήματος, δηλαδή κόμματα και δήμαρχοι, που θέλουν όσο τίποτα να αδειάσει η πλατεία. Προσβάλλονται από το θέαμα των σκηνών και κάποιων ατόμων από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άστεγοι, τοξικομανείς) που βρίσκουν καταφύγιο στην πλατεία. Όμως δεν προσβάλλονται που το ίδιο το σύστημα τους δημιουργεί. Απλά δεν θέλει ο Καμίνης να τους βλέπει στο Σύνταγμα, ας είναι κάπου κρυμμένοι, για να μην χαλιέται η αισθητική του Κολωνακιώτη. Να μην πληγεί ο τουρισμός! Το ύψιστο ζητούμενο! Γι’ αυτό κόπτονται τόσο και τα ξενοδοχεία στα πέριξ του Συντάγματος.

Αφού δεν έχουν Έλληνες τουρίστες!

Από την άλλη, όσα συνέβησαν στην ναυτική βάση την Ν. Κύπρου, φαίνονται τουλάχιστον παράλογα. Τόνοι πυρομαχικών ήταν εκτεθειμένοι από το 2009, λες και περίμεναν καρτερικά να σκοτώσουν ανθρώπους, αρκεί να υπήρχε το κατάλληλο timing. Ακόμη και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις τα ξημερώματα της μέρας πριν από την έκρηξη δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψιν, ούτε οι προειδοποιήσεις αξιωματικών για την απομάκρυνση των πυρομαχικών. Ήταν απλά ένα ατύχημα; Ο υπουργός άμυνας της Κύπρου παραιτήθηκε απλά επειδή έχει φιλότιμο ή συμβαίνει κάτι άλλο στην Κύπρο και ποιος είναι ο ρόλος της Ελλάδας;

Η κατάπτυστη ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών που ουσιαστικά αποθάρρυνε την βοήθεια προς την Γάζα….

«Με σημερινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, απαγορεύθηκε ο απόπλους των πλοίων με ελληνική και ξένη σημαία από τα ελληνικά λιμάνια με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή της Γάζας.Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής με διαταγή του στις Λιμενικές Αρχές λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα για την εφαρμογή της απόφασης.
Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη δοθεί εντολές στις Λιμενικές Αρχές της χώρας για την επίδοση στους πλοιάρχους των πλοίων ανεξαρτήτως σημαίας της σχετικής Αγγελίας προς Ναυτιλλομένους στην οποία προσδιορίζεται ο θαλάσσιος χώρος ναυτικού αποκλεισμού από το Ισραήλ.
Ειδικότερα για τα πλοία υπό ελληνική σημαία θα πραγματοποιούνται σχετικές εγγραφές στα ημερολόγια γέφυρας μαζί με επίδοση τόσο της παραπάνω Αγγελίας όσο και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, ημερομηνίας 22 Ιουνίου 2011.
Eπίσης, θα υπάρχει συνεχής ηλεκτρονική επιτήρηση του ευρύτερου χώρου της Ανατολικής Μεσογείου για την καταγραφή, όπου τούτο είναι δυνατό, των κινήσεων πλοίων που τυχόν θα συμμετάσχουν σε ανάλογη κίνηση.
Τέλος, διενεργούνται αστυνομικής φύσεως έλεγχοι σε επιβάτες και πληρώματα, ενώ υπάρχει συνεργασία με τοπικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές για εντατικούς ελέγχους επί θεμάτων αρμοδιότητάς τους.
»

…σε συνδυασμό με την ένοχη σιωπή των ΜΜΕ για τον στολίσκο που στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια, με ελληνική συμμετοχή, δεν είναι γεγονότα που πρέπει να προσπεραστούν. Όπως και η συμμετοχή του ελληνικού στρατού στις επιχειρήσεις της Λιβύης. Φαίνεται ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά συστρατεύεται με το Ισραήλ, κινδυνεύοντας να εμπλακεί σε έναν κυκεώνα που θα την αφήσει χωρίς συμπάθειες και συμμάχους.

Φοβάμαι μήπως η Ελλάδα αφομοιωθεί από τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ, γιατί τότε αναλογιστείτε τι θα συμβεί, αν σε έδαφος τουρκικών συμφερόντων υπάρξει άλλο…ατύχημα. Το ξέρω ότι ακούγεται παρανοϊκό αλλά τα σκυλιά διψάνε για αίμα. Η επίσκεψη της Χίλαρυ Κλίντον στην Τουρκία και μετά σ’ εμάς εγείρει πολλά ερωτηματικά. Η Ελλάδα και η Τουρκία μπορούν να καθορίσουν την ενεργειακή πολιτική στην ευρύτερη περιοχή αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα.

Σε περίπτωση χρεοκοπίας (επιλεκτικής ή μη, τα επίθετα δεν παίζουν ρόλο) τότε όλη η Ε.Ε θα πάθει μεγάλη ζημιά.

Οι ευρωπαικές τράπεζες κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους και είναι ασφαλισμένες σε αμερικανικές τράπεζες.Αν οι ΗΠΑ κηρύξουν στάση πληρωμών μέσα στο καλοκαίρι, ο καπιταλισμός θα φτάσει στο τέλος του, αλλά κινδυνεύουμε να ενθρονιστεί κάτι ακόμη πιο άγριο. Η Κίνα κατέχει την πλειοψηφία των αμερικανικών ομολόγων, η Ρωσία ήδη προειδοποιείται από διεθνείς οργανισμούς, ότι από το 2012 θα έχει προβλήματα και η Ιαπωνία επλήγη ανεπανόρθωτα από το ατύχημα στην Φουκουσίμα. Υπολογίζοντας και την έκρυθμη κατάσταση στην Βόρεια Αφρική, το μείγμα είναι άκρως επικίνδυνο.

Και ιστορικά να το δούμε, πάντα σε περιόδους οικονομικής κρίσης και γενικευμένης δυσαρέσκειας, σε συνδυασμό με την άνοδο του φασισμού, οδηγούμαστε σε πόλεμο.

Δεν μ’ άρεσε ποτέ η κινδυνολογία, απλά τα πράγματα είναι τόσο ρευστά που μόνο αν κάνεις κάποιες ακροβασίες και συνδέσεις γεγονότα μεταξύ τους βλέπεις το κακό να έρχεται με δρασκελιές.

Το κίνημα των “αγανακτισμένων” που λοιδορήθηκε από τους επαγγελματίες επαναστάτες, προκαλεί τρόμο στην εξουσία.

Κυρίως γιατί μπορεί να μεταλαμπαδευτεί ως γενικευμένη εξέγερση σε όλη την Ευρώπη. Αν ειδικά η εξέγερση αυτή αποκτήσει συγκροτημένο ιδεολογικό υπόβαθρο (πέρα από το κοινό μέτωπο έναντι τραπεζών και τοκογλύφων) τότε το σύστημα θα ανατραπεί.

Aναίμακτα δεν υπάρχει πουθενά στην φύση, αλλά ούτε στα κοινωνικά συστήματα (που είναι ζωντανοί οργανισμοί) γέννηση νέας ζωής. Σ’ αυτή την χρονική\ιστορική περίοδο, ζούμε την πλήρη παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος. Ζητήματα εθνικά αλλά και ταξικά έρχονται ως αιτούμενα.

Ο καπιταλισμός δεν θα μα αφήσει τόσο εύκολα κι έχει πολλούς πυλώνες για να στηριχθεί.Πρέπει να τους χτυπήσουμε όλους. Ως τώρα έδειχνε το πρόσωπό του, ως αυτό μιας ξανθιάς με σιλικόνη, πρόστυχα χείλη και λάγνο βλέμμα, πολλά υποσχόμενης σε καταναλωτικές ηδονές. Ακρβώς επειδή το matrix απειλείται είναι έτοιμο να μας δείξει το πραγματικό του πρόσωπο: Αυτό του ρυτιδιασμένου βρυκόλακα με το σαρδόνιο χαμόγελο και τα κοφτερά δόντια. Θα κάνει τα πάντα, ακόμη κι αν πρόκειται να χύσει όσο αίμα χρειάζεται, αθώων και μη, αρκεί να κρατηθεί στην ζωή.

Strange Journal

To είδαμε ΕΔΩ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s