Pangea , η Μ.Κ.Ο. που προσπαθεί να χειραγωγήσει το Ελληνικό κίνημα ZEITGEIST

TRUELIES:

Με την ευκαιρία της προβολής της τρίτης ταινίας zeitgeist-moving forward και της ανταπόκρισης που είχε απο τον κόσμο, οφείλουμε να γνωστοποιήσουμε πως κάποιοι προσπαθούν να «καπελώσουν» την Ελληνική πραγματικότητα (αναφορικά με το κίνημα) και να παρουσιαστούν ως «επίσημοι» φορείς του Ελληνικού κινήματος χωρις όμως να είναι.

Αυτοί οι κάποιοι , αλήθεια είναι, οτι είναι μερικοί εκ των Ιδρυτών του ελληνικού κινήματος , το οποίο όμως πλέον δεν είναι επίσημα αναγνωρισμένο απο το κεντρικό zeitgeistmovement.com , αφου παρελθοντικά «καμώματα» τους δεν συμβάδιζαν με τις ιδέες τις οποίες το κίνημα υποστηρίζει. Λογοκρισία απόψεων , διαγραφή μελών , «κατέβασμα-κλείσιμο» ενος ολόκληρου φόρουμ με σύνολο 6.000 δημοσιεύσεις, «κατέβασμα-κλείσιμο» του zeitgeist κοινωνικού δικτύου με 1200 μέλη, είναι μερικά απο τα «καμώματα»  των «πρώην επίσημων» που εκ των πραγμάτων , λόγω φασιστικής νοοτροπίας , τους αφαίρεσε την οποιαδήποτε «επισημότητα» εκ μερους του ίδιου του Peter Joseph. Ο γράφων , και αυτος Ιδρυτικό μέλος του αρχικού κινήματος, στην πορεία αποχώρησα, μη θέλοντας να συμετέχω στη λογική του παραλόγου….. Αυτή τη λογική που λέει , οτι ναι μεν θέλουμε να διαδώσουμε αυτούσια και ολοκληρη την πληροφορία , και απο την άλλη πλευρά να την φιμώνουμε και να την λογοκρίνουμε. Αυτή την λογική που μας θέλει ενα ανοικτό κίνημα προς τους συνανθρώπους μας και απο την άλλοι πλευρά να είμαστε εσωστρεφείς και μόνο ο εαυτούλης μας σε όποιον διαφωνεί και να τον διαγράφουμε….Σε αυτή τη λογική δεν συμετείχα προσωπικά, αφού αποχώρησα εδω και ενα χρόνο (6 μηνες πρίν αρθεί η επισημότητα του thezeitgeistmovement.gr), με αφορμή συνέντευξη μου στο περιοδικό Downtown η  οποία πήγε να παραποιηθεί απο την υπεύθυνη τυπου του zeitgeistmovemtn.gr και της Pangea.org. Προφανώς δεν θέλησαν να συνεχίσουν και οι υπεύθυνοι με το κίνημα ,οπως ο ίδιος ο Peter Joseph , και για αυτό το λόγο προχώρησαν σε άρση της «επισημότητας» του ελληνικού τμήματος , που ξεκίνησε σαν thezeitgeistmovement.gr. Tα ηνία έκτοτε πέρασαν σε ενα νέο ελληνικό τμήμα το tzm.gr το οποίο λειτουργεί πιο «ανοικτά» προς τα μέλη , με ανοικτές διαδικτυακές συνελεύσεις λήψης αποφάσεων , με ελευθερία ροής πληροφορίας και περισσότερη διαύγεια στον τρόπο της λήψης αποφάσεων . Το tzm.gr είναι άλλωστε το υπεύθυνο τμήμα που διοργανώνει τις προβολές της τρίτης ταινίας που πρόσφατα είδαμε , και υπεύθυνο για την διανομή όλου του οπτικο ακουστικού υλικού που αφορά το κίνημα zeitgeist.

Κάπου εδω όμως , πρέπει να αναφερθούμε στην ελληνική πραγματικότητα που θέλει πολλές φορές , κάποια πράγματα να «καπελώνονται» και να «χειραγωγούνται » απο κάποιους για iδιοτελείς λόγους. Η φερόμενη «Ιδρυτική» ομάδα του πρών επίσημου τμήματος thezeitgeistmovement.gr δημιούργησε μια Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση (αυτό η ιστορία θα το δείξει, δεν μας το λέει ο τίτλος) με το όνομα Pangea και σκοπό την υλοποιηση του V.P. στην Ελλάδα και συγγενων ενεργειών με σκοπό την οικονομία στους φυσικούς πόρους. Η ενλόγω ΜΚΟ , δεν αξίζει κριτικής , αφου είναι νεο-συσταθείσα και νέα σαν οργάνωση και έργα της δεν έχουμε δει ακόμα. Αυτό όμως που χρήζει κριρικης είναι το εξης :

Σε χθεσινή μας ανακοινωση ΕΔΩ για τις επιπλέον κινηματογραφικες προβολές του ZEITGEIST – MOVING FORWARD ,αναφέρεται και το διήμερο event της  MKO Pangea , το ερχόμενο Σαββατοκυριακο στο σινε ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ , όπου επίσης θα γίνει προβολή της τρίτης ταινίας ZMF. Με λίγα λόγια , μεταδώσαμε αυτούσιο το δελτίο τυπου του επίσημου πλέον ελληνικού τμηματος TZM.GR το οποίο παραπέμπει και στις προβολές της Pangea , αφού το ζητούμενο είναι η προβολή και διάδοση της Τρίτης ταινίας. Το χθεσινό μας άρθρο-δελτίο τύπου το κοινοποιήσαμε και στο facebook σε όλα τα γκρουπ της Ελλάδας με θέμα  το κίνημα ZEITGEIST , καθως και στη σελίδα της ΜΚΟ Pangea .

Προς έκπληξη μου σήμερα , είδα οτι στην σελίδα της στο facebook  η Pangea , ΕΣΒΗΣΕ ( κατά των παλιό γνωριμο τρόπο των διαχειριστών του thezeitgeistmovement.gr ) όλη την κοινοποίηση μας , η οποία περιείχε και τις εκδηλώσεις τους!!!!  Επανήλθαμε με δεύτερη κοινοποίηση, η οποία και αυτη είχε την ίδια τύχη φίμωσης . Παραθέτουμε την κοινοποίηση , την οποία δεν θα δείτε πλέον στη σελίδα τους στο facebook :

Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα , πως αυτή  η ομάδα ανθρώπων πόσο σκόπιμα λειτουργεί σχετικά με την ροή πληροφορίας προς τα μέλη του κινήματος στην Ελλάδα  , τρέφοντας την «προπαγάνδα» του κινήματος για να αποκτήσουν νέα μέλη. Προσωπικά δεν θα εκπλαγω ( στις προβολές τους το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ), αν δω τους υπεύθυνους Της Pangea , μετά τη λήξη της προβολής , να περιμένουν τους θεατες έξω απο την αίθουσα , με αιτήσεις Νεου Μελους ανα χείρας, προκειμένου να εγγράψουν  νεα μέλη,  με χρηματική συνδρομή που θα υποστηρίξει , τα αμφιβόλου μέλλοντος σχέδια τους. Αυτό που βλέπω όμως και με στεναχωρεί , είναι πως με κάθε τρόπο , χρησιμοποιούμε μια ιδέα η ενα κίνημα , για να εξυπηρετησουμε ιδιοτελεις σκοπούς και οχι σκοπους του ιδίου του κινηματος.Γιατί αν οι πράξεις αυτες, των Ιθυνόντων της Pangea, είχαν σχεση με το κινημα zeitgeist , δεν θα είχαν ουτε ιχνη λογοκρισιας ουτε προσωπεία Γκεμπελικης Προπαγάνδας , βαζοντας σαν προσωπείο ενα κινημα σαν το ZEITGEIST. Eδω θελω να σημειώσω πως πριν την πρεμιερα της τριτης ταινιας που πρόσφατα είδαμε, η Pangea «σαμποτάρησε » με κάθε τρόπο μια προτεινόμενη συνεργασία που εγινε εκμερους του tzm.gr , παρόλο που το tzm.gr stο δελτιο τυπου που εξέδωσε , συμπεριέλαβε και τις εκδηλώσεις της Pangea , σεβόμενο την ανοικτή πηγη πληροφόρησης προς τα μέλη του.

Ολοκληρώνοντας , θέλω να εφιστήσω την προσοχή των μελών του κινήματος σε κάθε «πρωτοβουλία» που φαίνεται να διαδίδει το κίνημα αλλά δεν σέβεται τις αρχές του .

Υ.Γ.-1 Με το να τυπώνεις μερικά μπλουζάκια με το λογοτυπο Pangea δεν αλλάζεις τον κόσμο. Απλά φορας αλλο προσωπείο για να προμοτάρεις τον εαυτούλη σου…

Υ.Γ.-2 Γνωρίζω όλους τους»καλοθελητες» που θα μπουν να σχολιάσουν το παραπάνω άρθρο μου, αλλά δεν θα σβήσω κανένα σχόλιο, θα απαντήσω στα περισσότερα ( το «χειρότερο» και το δηλωνω εκ των προτερων , που θα κάνω ,για σεβασμό σε αυτό το ιστολογιο θα ειναι να κλειδωσω το αρθρο ωστε να μην διαβαζεται απο «ασχετους» με το κινημα αναγνωστες , αλλα μονο απο μελη του κινηματος). Open source Information στην πραξη και οχι στα T-SHIRTS…..

Υ.Γ.-3 Προς Pangea.org:Ενα δίλεπτο βίντεο υποστήριξης του Fresco – Meadows δεν φέρνουν την νομιμοποίηση να φιμώνετε , λογοκρίνετε και χρησιμοποιείτε το κίνημα για ιδιοτελείς σκοπούς… Αλλωστε και ο Fresco γηράσκει διδασκόμενος , υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζει….

Γιάννης Αέρας – Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού κινήματος ZEITGEIST  και απλό μέλος του σημερινου tzm.gr .

78 σκέψεις σχετικά με το “Pangea , η Μ.Κ.Ο. που προσπαθεί να χειραγωγήσει το Ελληνικό κίνημα ZEITGEIST

  1. Συμφωνώ απόλυτα με τον Γιάννη,

    εμείς επικοινωνούμε από χτες κιόλας σε όλα τα μπλογκς και ιστοσελίδες και φόρουμ την τετραπλή αυτή προβολή του Σαββατοκύριακου. Επίσης και σε φόρουμ και διάφορα πορταλ. Σε αντίθεση με την Πανγαία, ανακαλύψαμε σήμερα – με μεγάλη μου έκπληξη- πως η Πανγαία έχει προωθήσει μόνο το δικό της event στον Μικρόκοσμο! Αυτό με προβληματίζει ιδιαίτερα… Δηλ. όποιος προλάβει να επικοινωνήσει την προβολή? Αίσχος! Αν πάλι έγινε από άγνοια, παρακαλόυμε να διορθωθεί!

    1. Ο κινηματογραφος ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ ειχε δεχθει την προβολη της τριτης ταινιας για 10 συνεχομενες μερες σε πολυ καλη ωρα προβολης , και αυτο εγινε σε συνεννόηση μαζί μου…. Αιφνης τελευταια στιγμη (και μετα απο «μεσολαβηση» των ιδρυτων της Pangea) το σινε ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ αρνηθηκε τις προβολες και το tzm.gr στραφηκε στη λυση του κινηματογραφου ΑΑΒΟΡΑ , οπου τελικα φιλοξενηθηκαν οι 2 πρωτες προβολες στην Αθηνα. Να σημειωσω οτι ενας εκ των Ιδρυτων της Pangea , φιλοξενει στο σερβερ του την ιστοσελιδα του σινε ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ , ο οποιος για να ανακαλεσει τις αρχικες προβολες που συμφωνησε μαζι μου, προφανως δεχτηκε «πιεσεις» σχετικα με την «τυχη» που θα ειχε η ιστοσελιδα του …….Κατα τα αλλα , λειτουργουν για την διαοδοση του κινηματος!!!!

  2. Θα εκφραστω ως απλο μελος , οπως σαν απλο μελος εκφραστηκε και ο γραφων αυτου του αρθρου.
    Το tzm προωθησε την προβολη της ταινιας της pangeas αποδεικνύοντας με αυτο τον τροπο οτι ουδεποτε νοιαστηκε για επισημοτητες ή την διαφιμηση ενος site παρα την διαδωση των ιδεεων μας και δειχνοντας ετσι την καλη θεληση, διαθεση αν θελετε που πρεπει να υπαρχει.
    Γιαννη δεν συμφωνω με τετοιου ειδους δημοσιευσεις, παρολο που οσα γραφεις ειναι γεγονοτα τεκμηριωμενα, παρελθοντικά “καμώματα” κλπ κλπ
    ομως πως μπορεις να εχεις-εχουμε την απαιτηση η καθε pangea να σκεφτει και να δρασει με τον ιδιο τροπο με εμας? εξαλου λογο αυτης διαφορα μας ειμαστε εδω που ειμαστε ειτε εχει να κανει ο τροπος με τον οποιο ηθελαν να περνουν τις αποφασεις ειτε ο στοχος τους να φτιαξουν μια Μη Κυβερνητικη Ομαδα μεσα απο το κινημα.
    Το tzm εδειξε οτι ειναι εδω και υπαρχει για ολους με αυτην την κινηση.
    Ναι θεωρουμε οτι ο τροπος που λειτουργουν δεν αρμοζει με τις ιδεες που μας εφεραν στο κινημα και γιαυτο πλεον δεν συνεργαζομαστε, σιγουρα ομως με εξεπληξε οτι προωθουν μονο την προβολη της pangeas και οχι ολες ευελπιστω και εγω να ειναι απο λαθος
    ομως οφθαλμος εναντιον οφθαλμου θα μεινουμε στο τελος ολοι τυφλοι.

    1. ομως οφθαλμος εναντιον οφθαλμου θα μεινουμε στο τελος ολοι τυφλοι.

      Το θεμα είναι οτι είμαστε ηδη τυφλοί…. Και η ουσία είναι , οτι για να βγούμε απο τη σπηλιά , ο πρώτος τυφλός που κρατάει το μπαστούνι και να πορεύεται «κουτσα-στραβα» (για να βοηθά και τους υπόλοιπους πίσω του) πρέπει να είναι αυτή η ομορφη ιδεα του κινήματος και όχι άλλος. Με τέτοιες νοοτροπίες (σαν τυφλος και εγω) δεν προβλέπω να δω φως….

  3. Η «Πανγαία» προσπερνάει την άθλια προκλητική λασπολογία του συγκεκριμένου Blog «Αληθινά Ψέματα» το οποίο υποτίθεται ότι αφενός προσπαθεί να διαδώσει τις ιδέες του κινήματος zeitgeist και από την άλλη ότι ήθελε να προωθήσει τη διήμερη εκδήλωσή μας στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

    Η «Πανγαία» έχει συγκεκριμένες θέσεις και στόχους, δεν έχει καμία ανάγκη να χειραγωγήσει κανέναν και είναι ανοιχτή σε κάθε υγιή προσέγγιση από κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο.

    Οι λογικές της αντιπαλότητας και του ανταγωνισμού μέσα από κενές λέξεις και αναπόδεικτους ισχυρισμούς δεν περιέχουν τίποτα το δημιουργικό και τίποτα που να δείχνει την κατανόησή μας απέναντι σε αυτό το οποίο υποτίθεται ότι αντιπροσωπεύουμε.

    Δεν πρόκειται να εμπλακούμε σε καμία διαδικασία ανταπαντήσεων διότι θεωρούμε ότι κάτι τέτοιο κάνει τεράστια ζημιά στην προσπάθεια της διάδοσης του οράματος το οποίο εμπεριέχεται στο κίνημα.

    Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει την αλήθεια την αναζητά και από τις δύο πλευρές.

    Όποιος θέλει να πάρει απαντήσεις πάνω σε οποιοδήποτε θέμα για το οποίο του γεννήθηκαν απορίες διαβάζοντας το συγκεκριμένο άρθρο ή θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για την Πανγαία και τους στόχους της, μπορεί να επικοινωνήσει με την ΠΑΝΓΑΙΑ στο τηλέφωνο 211 7100425 ή ακόμη καλύτερα να έρθει να μας γνωρίσει από κοντά.

    1. Θα επικοινωνήσω και εγω μαζι σας στο 211-7100425 , να μου λύσετε την απορία ,
      1- ΠΩΣ μια ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΡΘΡΟΥ είναι σύμφωνη με τις ιδέες του κινήματος ZEITGEIST ?
      2- ΓΙΑΤΙ οταν αυτή η πράξη σας όταν κατονομάζεται λέγεται λασπολογία?
      3- Οι λογικές της αντιπαλότητας και του ανταγωνισμού μέσα από κενές λέξεις εφαρμόζονται μόνο, η και απο τις πραξεις που κατονομάζει το πιο πάνω άρθρο;;

    2. Aληθεύει, τότε, ότι διαγράφτηκε άρθρο στο Wall σας που προωθούσε το event σας?

      Επίσης, υπάρχει λόγος που δεν απαντήσατε σε πρόσκληση που σας έγινε για την προβολή των Αθηνών, ως VIP και δωρεάν σε εσάς αλλά και τους επιστήμονες που είχατε καλεσμένους?

  4. Αναρωτιόμουνα ποτε θα ξεσπασει παλι ο πολεμος μεταξύ σας. Δε μπορει λεω, 2 διαφορετικές προβολές ολο και κατι θα παιχτεί.

    Και μετα θελετε να σας παρουν στα σοβαρα οταν τσακωνεστε μεταξύ σας για ψύλλου πήδημα; Ετσι, μετα από κατι τετοια καραγκιοζιλίκια ακουσα και τη λεξη «φασιστας» διπλα απο το ονομα του Ζ.φρέσκο (χαρακτηρίζοντάς τον ετσι προφανώς) τις προαλλες στο TVXS γιατι αναλωνόμαστε να κατηγορουμε ο ενας τον αλλο, και οι νεοφιλελευθεριστες βρίσκουν ευκαιρία να υποβαθμίζουν την υπόληψη του σκοπού μας.

    Ντροπή σας. κανεις σας πραγματικα δε πιστευει στο σκοπό. Μπορει πραγματικα να εφαρμοστεί το VP σε ολο τον κοσμο αλλα στην ελλαδα ποτέ, γιατι παντα καποιος θα θελει να το αναπροσαρμόσει στη δική του άποψη. Ολοι θελουν να ειναι αρχηγοί, και στο τελος ομως ολοι θα ειναι σκλαβοι.

    Η Pangea (NPO και οχι NGO οπως την ονομαζετε) ασχολείται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την προώθηση και πραγμάτωση VP, ενώ το TZM ασχολείται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τα ZG και την προώθηση της τους καθως και το ιντερνετικο κομματι. Δυο κομματια με διαφορετικά μονοπατια ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΩΜΕΝΑ παρα στον τελικό στοχο το καθενα, και παλι βρίσκετε το ξύλο της έριδος. Ακόμα και και ο Βλαχος σας παράτησε, γιατι του πήραν αλλοι τη θέση του troll. Αιδώς Αργείοι.

    1. Rm4g3dD0v ο μόνος σκοπός που πιστεύουμε εδω στο ιστολόγιο, είναι η άμεση, μη «λογοκριμένη» και διαφανης (μη διαστρεβλωμένη) διάδοση της πληροφορίας….. Η αφύπνιση και διάδοση των ταινιών, φιμώνονται και σε αυτό αναφέρεται το άρθρο. Το ιστολόγιο δεν εκπροσωπεί τις θέσεις κανενός κινήματος , απλά διαδίδει και ενημερώνει αφήνοντας τον αναγνώστη να «ψάξει» απο μόνος του την αλήθεια η εστω την είδηση. Η Pangea (NPO και οχι NGO οπως την ονομαζετε) ασχολείται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με τα συμφέροντα της (που είναι η προσέλκυση μελών) και οχι για την πραγμάτωση VP, οπως ισχυριζεσαι, γιατι ΕΡΓΑ δεν εχουν διαφανει ακόμα…. Οταν δούμε εργα θα επανέλθουμε . Το ποιός μας παίρνει στα σοβαρά , δεν μας το λένε μεμονωμένοι αναγνώστες (που μπορει να «θιγονται» απο μια δημοσίευση), αλλά ο πίνακας ελέγχου που μας δίνει τις συνολικες ημερήσιες επισκέψεις αναγνωστών, οι οποίοι με την εμπιστοσυνη τους μας εχουν κατατάξει στην 5 θέση ολων των ιστολογίων της wordpress (οχι για μια μέρα, αλλα απο τις 20 Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα) http://botd.wordpress.com/?lang=el . Στο δικο μας ιστολογιο δεν μπορουμε να ειμαστε troll, ουτε (για να μην χαρακτηριστουμε ετσι) θα σωπασουμε μπροστα στη διαγραφη του event που αναφερεται το αρθρο. Κανεις δεν θα μας υποχρεωσει , ποτε θα εχουμε σκληρη γλωσσα και πότε βελουδινη .

    2. Aγαπητέ Rm4g3dD0v,

      εμείς δεν βλέπουμε κανέναν πόλεμο (ή ας το διορθώσω), προσωπικά δε βλέπω κανέναν πόλεμο. Η διαφορά μας είναι στο χειρισμό και μόνο της προώθησης των 5 προβολών στην Αθήνα. Δυστυχώς τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΜΚΟ Πανγαία προωθεί ΜΟΝΟ τις προβολές και τις διαλέξεις που διοργανώνει στον ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ, ενώ το Κίνημα προωθεί και αυτές και τις ιδίες. (Δυστυχώς διεγράφη επίσης το άρθρο που αναφέρει ο φίλος blogger από τα άτομα επικοινωνίας της Πανγαία. Αυτό το κατονομάζει ως λασπολογία.)
      Αδιαμφισβήτητα αν όπως λες το VP θα εφαρμοστεί σε όλο τον κόσμο, σίγουρα -εκ των πραγμάτων- θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να συμβεί κάτι άλλο.
      Η Πανγαία μόλις έχει ανακοινώσει τους στόχους της. Δε μπορούμε να μιλήσουμε λοιπόν για κάποιο έργο ακόμη. Το Κίνημα Zeitgeist, για την ακρίβεια το Ελληνικό Τμήμα στον τόπο μας, ασχολείται με την ενημέρωση, την αφύπνιση,αν το θες και την εκπαίδευση για να γίνει αυτή η μετάβαση.
      Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς από την Πανγαία, είναι τουλάχιστον μία συνεργασία στα επόμενα στάδια με το Κίνημα, πράγμα που έχουμε επιχειρήσει ως Κίνημα αρκετές φορές – απ΄ όσα τουλάχιστον έχουν ειπωθεί μπορείς να το διαπιστώσεις κι εσύ.
      Επίσης, όσο υπάρχουν τέτοιες φωνές αναλόγου ύφους, δυσχεραίνουν το κλίμα και κάθε άλλο παρά στο ποθούμενο οδηγούν.

      1. Αναστασία Κόνη:
        «Οταν δυο αντίπαλες παραταξεις ισχυρίζονται οτι αμύνονται η μια απο την αλλη, σημαινει οτι και οι 2 επιτίθενται η μια στην αλλη» – Πρώσσος στρατηγός
        Απο κει και περα το να αρνειστε την πραγματικότητα δεν βλάπτει κανεναν αλλο απο εσας τους ίδιους.

        Γιαννη:
        οπως ισχυριζεσαι, γιατι ΕΡΓΑ δεν εχουν διαφανει ακόμα…. Γιατι δεν κανεις την ιδια ερώτηση και για το TZM? Εργα δεν εχω δει απο κανεναν απο τους 2. Και προσωπικά δε βλεπω φως με ολη αυτη την αντιπαράθεση.

        Λυπαμαι ετσι ειναι τα πραγματα και οι σοβαροί ανθρωποι που θα κανουν δουλεια προς επιτευξιν του σκοπού δεν θα κατσουν να υποστηρίξουν ενα διχασμένο κινημα και να αναλωθουν σε μικροπολιτική. Απο κει και περα οι επισκεψεις σε ενα site δε λενε απολύτως τιποτε για τον ακτιβισμό, διοτι οι επισκεψεις σε ενα blog ειναι απλα παθητικο διαβασμα. Με αυτή τη λογική, δε μετρας μια μπροστα στο tromaktiko, το TVXS και πολύ περισσότερο στο Stalnin(indy)media… Και μη μου πεις οτι η συγκριση ειναι ανόμοια γιατι ήδη η συγκριση που εκανες αναμεσα στο alithina psemmata και το site του pangea ειναι ήδη ανόμοια.

        Παρεπιπτόντως εισαι στην 8η θεση και μονο για τα wordpress blogs τα οποία ειναι και ελάχιστα καθότι η πλειονότητα των ελληνικων blog ειναι στo blogspot.com/gr.

        1. Σε τι λογικη μπαινεις τωρα;;; 4.000 επισκέψεις ημερησίως προφανως το θεωρείς μικρή υπόθεση και με συγκρίνεις με το tvxs η το τρομακτικο τι θελεις να σου απαντήσω;;;; για προσπάθησε να φτασεις το ιστολογιο σου στις 4000 επισκεψεις και συγκρινε…..Σαφως δεν αναζητω συγκριση, μου αρκουν 4000 επισκεψεις ….. Βάβαια, αν κάποιοι δεν με μπλόκαραν με καταγγελιες στο BUZZ & FACEBOOK ισως να ειχα παραπάνω , αλλα δεν πειράζει . Βλεπω «ψαχνεσαι» ομως , σχολιαζεις εκτος θεματος και θελεις να με βαλεις σε ενα παιχνιδι αντιπαραθεσης.To γεγονός οτι δεν διαγραφω τιποτα εκμεταλεύεσαι και μπαινεις εδω να μιλησεις πανω σε οτιδηποτε;;;; … Ας σου απαντήσουν σχόλια αναγνωστών και οχι «εγκάθετων» σαν εσένα (αν κάνεις μια βολτα στο ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ θα τα δεις γραμέννα και παρόμοια δεν θα βρεις στο tvxs):

          «Γαληνός says:
          Μαΐου 31, 2010 στις 4:24 μμ (Επεξεργασία)

          Οι άνθρωποι προτιμούν να ασπάζονται το σύστημα, παρά να καλλιεργούν την αυθεντικότητα
          Πόσο δίκιο έχεις..
          Και το βίντεο, πόσο αληθινό….
          Συγχαρητήρια για το έργο σου!

          Είμαι ανοιχτός στην “άλλη αλήθεια”.
          Είμαι έτοιμος να την αγγίξω και να διαπραγματευτώ μαζί της.
          Αλλά δεν ξέρω, κάθε φορά, ποια αλήθεια θα κερδίζει μέσα μου.
          Η δική μου αλήθεια ή η αλήθεια των άλλων;
          Ας είναι, η προσπάθεια μετράει! Η αυτογνωσία είναι το όχημα της αυθεντικότητας.

          Καλή δύναμη!»

          «donkixotis says:
          Νοεμβρίου 27, 2010 στις 11:38 μμ (Επεξεργασία)

          Την καλησπερα μου κι απο μενα Θεωρω μάλιστα πως τα blogs κάνουν ό,τι θα έπρεπε να έκαναν τα ΜΜΕ αλλά επειδή φοβούνται για το λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα blogs και μάλιστα κάποια από αυτά σαν το δικόσας είναι τόσο μα τόσο καλά οργανωμένο
          ΕΥΓΕ!!
          ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!»

          «Δημητρακόπουλος Δημήτρης says:
          Ιανουαρίου 14, 2011 στις 12:54 μμ (Επεξεργασία)

          Η σκέψη σου είναι κρύσταλο και ο λόγος σου διαμάντι. Μπράβο!»

          Υ.Γ. ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ «ΕΓΚΑΘΕΤΕ»;;;;

          1. οπως ξαναειπα δεν ειδα τι παιχτηκε δεν παιρνω θεση. Απ οτι βλεπω ομως η δημοσιευση σου [που τραβηξες και στιγμυότυπο] ηταν αρθρο απο το blog σου που αφορουσε την προβολή του ZGMF. Γιατί ποσταρες λινκ απο το μπλογκ σου και οχι λινκ απο το tzm.gr που ειναι και η πηγή του αρθρου σου; Ισως να το θεωρησαν σπαμ, μιας και ποσταρες το αρ8ρο [u]του blog σου[/u] (το οποιο χρησιμοποιεις που και που σαν ορμητήριο κατα της παρεας του Χολίδη).

          2. Μου σταλθηκε δελτιο τυπου με τις νεες προβολες της ταινιας και το δημοσιευσα ΑΥΤΟΥΣΙΟ, χωρις να βγαλω καν τα λινκς που ειναι κρυμενα πισω απο τις λεξεις, ωστε ο καθε αναγνωστης να παραπεμπεται στο λινκ που θελει. Θα μπορουσα επισης να βγαλω το λινκ , πισω απο το Pangea.gr , δεν το εκανα και μαλιστα ο πινακας ελεγχου μου μου δειχνει οτι σαν ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ εστειλα πανω απο 100 παραπομπες στην Πανγαια…..Ειναι αυτο Σπαμ δηλαδή;;; Και να τους διαφημιζω και να φιμωνομαι;;;; Δηλαδη , οταν εβαλα σε αρθρο το τρειλερ του zeitgeist moving forward , εκανα σπαμ ;;;; Καποιες λεξεις Αντωνη τις χρησιμοποιεις ΤΟΣΟ ευκολα που δειχνουν τη σκοπιμοτητα σου…..Στα ματια μου δικαιολογεις τη λεξη ΕΓΚΑΘΕΤΟΣ που εγραψα σε προηγουμενο σχολιο. Μαλλον καποιοι κρατουν χαμηλο προφιλ και δεν σχολιαζουν (μιας και πλεον εινα ΜΚΟ) , και θυματοποιεισαι να κανεις τη δουλεια τους με μπουρδολογιες…..

          3. επισησ οπως ειπα συγκρινεισ επισκεψιμοτητα ενος blog με επισκεψιμοτητα ενος πληροφοριακού site. Εντελως ανομοια συγκριση. Με την ιδια λογικη σε συγκρινα με το TVXS. Ή μηπωςη λογικη σου εχει αλλα μετρα και σταθμα εδω και αλλα αλλου;

          4. Μπες εντος θεματος και ασε τις μπουρδες ….αυτα μπορεις να τα συζητησεις επι προσωπικου, ποιος ο λογος που με σχολια ασχετα , προκαλεις χασιμο του «κορδονιου των σχολιων» με κουβεντα επι προσωπικου;;;; Δειχνεις κακοπροαιρετο σκοπο ετσι.

          5. οπως ειπα: Ισως να το θεωρησαν σπαμ
            Ουτε πηρα θεση να το εγκρινω ουτε να το καταδικάσω.

            Γιατι οπως ειπα σε ενα γεγονος για το οποίο ακούω περιγραφες της μιας μονο πλευρας, δε μπορω να παρω θεση. Προφανως εσυ θες να ακους τις γνωμες οσων συμφωνουν μαζί σου για οτι και να πεις χωρις να ψαχνουν και τις θεσεις των αλλων.

            Εκεινος λοιπόν ο οποίος εχει τη σοφια να μην κρινει κατι που δεν εχει ζησει (οπως με ειχες κατηγορησει οτι εκανα σε παλιοτερο ποστ), για σενα ειναι εγκάθετος, φερέφωνο, παπαγαλάκι, γιοσουφάκι, φρουρός και αλλα τετοια.

          6. Μπες εντος θεματος και ασε τις μπουρδες
            να μην εβγαινες εσυ εκτος θεματος κομπαζοντας για το μπλογκ σου και κοιταχτε τι λενε για μενα, και τι γαματος που ειμαι , και ποσεσ επισκεψεις εχω και προσκυνάτε με. Αυτο λεγεται attention whore.

          7. Σου ζητησα να σεβαστεις το ιστολογιο και να απευθυνθεις επι προσωπικου μεσω μειλ και αυτο στο ζητησα για να εχει ο αναγνωστης ροη των σχολιων επι του συγκεκριμενου αρθρου.Σκοπος σου οπως φαινεται , ειναι να λερωσεις τον τοιχο των σχολιων ωστε καποιος που θα μπει και θα διαβασει να φυγει αμεσα. Εκτος θεματος δεν βγηκα εγω , ουτε ειπα ποσο γαματος ειμαι , αναφερθηκα σε στοιχεια , πανω σε σχολιο σου .Ακου λοιπον ανηψιε των Τρεομο-Πρετεντερηδων : Αυτο που γραφεις » οπως ειπα: Ισως να το θεωρησαν σπαμ Ουτε πηρα θεση να το εγκρινω ουτε να το καταδικάσω. » ειναι ο λογος του πιο βρωμικου και φασιστικου εγκαθετου, απο τον οποιο ολοι μας ελπιζουμε να απαλλαγουμε. Δινεις ενα χαρακτηρισμο ( οτι εκανα σπαμ ) και μετα γραφεις «ισως να το θεωρησαν σπαμ». Αυτο κανουν και οι φιλοι σου οι Τρεμο-πρετεντερηδες¨ Πετανε μια λεξη που υποσυνειδητα «μενει» στο μυαλο του τηλεθεατη η αναγνωστη και μετα , «τα μαζευουμε» λεγοντας ισως να το θεωρησαν σπαμ. Σπαμ δεν ειναι τι θεωρεις εσυ η εγω , σπαμ ειναι κατι συγκεκριμενο. Βομβαρδισμος πληροφοριας με σκοπο την ππλυση εγκεφαλου, η την αθρωα μετάδοση διαδημισης……Δεν εχω καμμια σχεση με αυτα και ασε τα «ισως» και τα «αλλα». Επειδη σε βλεπω «εντεταλμενο να καταστρεψεις την εικονα του ιστολογιου μου , σε προκαλω να επικοινωνησεις μαζι μου στο μειλ μου , διαφορετικα θα κλειδωσω το αρθρο , για να διαβαζεται μονο απο οσους ασχολουνται με το κινημα zeitgeist (και αυτο δεν ειναα διαγραφη , ειναι προστασια απο εγκαθετα τσιρακια, που σφυριζουν αδιάφορα και ηρθαν εδω να μας κανουν μαθηματα δεοντολογιας, εχοντας καραμέλλες λεξεις οπως τρολλ, σπαμ και του κ…λ…ου τα εννιαμερα!!!)

          8. «Ακου λοιπον ανηψιε των Τρεομο-Πρετεντερηδων»
            «ειναι ο λογος του πιο βρωμικου και φασιστικου εγκαθετου, απο τον οποιο ολοι μας ελπιζουμε να απαλλαγουμε. »

            ναι, ναι αποκλεισε με τωρα,δειξε μας ποσο πολύ αγαπας να κλειδωνεις ποστ μονο για την παρεα σου για να σου τονωνει τον εγωισμό. Και μετα οι pangea ειναι οι φασιστες. Διοτι οι ανθρωποι στους οποιους απευθύνεται το μπλογκ σου ξερουν και απορριπτουν τις πρετεντερικες μπουδες. Αρα αν κι εγω λεω πρετεντερικες μπουρδες, ο κοσμος σου θα κρινει σωστα και θα με γραψει στα παλαιοτερα των υποδημάτων του. Αρα τι φοβάσαι και απειλεις με κλειδωμα του νηματος για την παρέα σου μονο; Μηπως ξεμεινες απο ορθολογισμό και επιχειρήματα;

            «Επειδη σε βλεπω “εντεταλμενο να καταστρεψεις την εικονα του ιστολογιου μου ,σε προκαλω να επικοινωνησεις μαζι μου στο μειλ μου , διαφορετικα θα κλειδωσω το αρθρο»

            α δηλαδή οποιος δε συμφωνει μαζι σου ειναι συνομοσία να σε διαβαλλει, ε; Μηπως πισω μου κρυβεται και κανενα μασωνικό ταγμα;
            Αν θες να ξερεις (αν και δε νομιζω οτι πραγματικα σε ενδιαφερει), το ζήτημα εγινε προσωπικό απο τη στιγμή που αρχισες να με λες εγκάθετο και να το τονίζεις με γκαιμπελικές επαναλήψεις, τονισμούς και υστερικά επιχειρήματα τυπου εφημερίδων του Randolph Hearst.

          9. O λογος που σε αποκαλεσα τρεμοπρετεντερη στοιχειωθετηκε με την αναφορα σου «ισως το θεωρησαν σπαμ» . Το οτι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΑ ΕΔΩ , ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ και αυτους για τους οποιους «δουλεύεις» ….. Προκαλεις, προκαλεις και κανενα σχολιο δεν διαγραφεται….. οκ μην βγαζεις αφρους συνεχισε την μπουρδο-φιλοσοφια σου. Το ιστολογιο δεν εχει «παρεα» που να γνωριζεις , οποτε παλι αστοχος γινεσαι….. Αντωνη, δυστυχως η γνωση σου παει χαμένη απο τη στιγμη που δεν ΝΟΕΙΣ να καταλαβεις τα γραφομενα και επανερχεσαι να σχολιασεις αποσπασματα σχολιων. Επαναλαμβανω το «: Ισως να το θεωρησαν σπαμ» ειναι επικυνδινο (και φασιστικη τακτικη) γιατι υποσυνειδητα με ονομαζεις σπαμερ στον αναγνωστη και ξεκιναει μια κριση στο προσωπο μου εκ των προτέρων «επηρεασμένη» …..εισαι εππικυνδινος οσο δημοκρατικος θελεις να «το παιξεις» .

          10. προς λοιπους αναγνώστες με το ποπκορν ανα χειρας (!), δεν κανω προβοκάτσια, αν εκανα θα θυμόσασταν εποχες βλαχου-αέρα, μαρίνου-αντώνη κλπ. Οχι, πεισμα ειναι διοτι δεν ανεχομαι να με εκβιαζουν με χαρακτηρισμους να παρω θεση σε κατι που δε γνωρίζω.

          11. αν εγω ειμαι φασιστας που «υποσυνειδητα» σε ονομαζω σπαμμερ, σε μια ξεκαθαρη προταση που λεει ξεκαθαρα οτι ισως καποιοι αλλοι το θεωρησαν σπαμ.
            Ενω εσύ ερχεσαι και μου κοπανας στη μουρη μεθ’επαναλήψεων τυπου γκαιμπελικής προπαγανδας («συνεχίστε να λετε τα ιδια, στο τελος κατι θα μεινει») οτι ειμαι εκγάθετος, και φασιστας και εντεταλμενος και φερεφωνο και χαφιές και ολα τα λοιπα υπονοουμενα. Αν εγω με μια λεξη εγινα φασιστας, εσυ λοιπόν με αυτη την τακτική τι εισαι; Πως λοιπόν με κατηγορεις για φασισμό οταν εσυ κανεις το ιδιο πραγμα ευθέως και σε υπερθετικο βαθμό;

          12. Mολις ομολογησες την προθεση σου….. Εγω δεν ειπα οτι δεν ειμαι φασιστας , προσπαθω να μην ειμαι, εχω κουσουρια που κοινωνικα μου εχουν εμφυτευτει στο περασμα του χρονου, δεν ειμαι αλανθαστος και το «παλευω», αλλωστε εχω τα διπλα σου χρονια και παρολα αυτα σου απαντω …..δεν διαγραφω, δεν προσπαθω να εκμαιευσω μια βρισια για να στην καταλογισω και αντιστρεφω χαρακτηρισμους που απο καιρο αναμασας για το προσωπο μου (τρολλ, σπαμ κλπ) . Οτι σε θεωρω εγκαθετο, στο λεω ευθεως, αλλωστε το μαρτυρα η εμμονη σου εδω να τα κανεις μπαχαλο….Τελος , φαινεται να μην καταλαβαινεις, καταφερες να βγαλεις το κορδονι σχολιων εκτος θεματος αλλα αν με ρωτησες, προσωπικα πιστευω οτι τον εαυτο σου θελεις να πεισεις για την ορθοτητα αυτων που εγραψες…..Επιμενω οτι η φραση σου , εμπεριεχει επικυνδινη φασιστικη τακτικη εξ ου και σε ειπα Τρεμο=πρετεντερη…….
            Η σκοπιμοτητα σου επισης αποδυκνειεται απο το γεγονος , το οτι παρολο που σου ειπα να συνεχισουμε επι προσωπικου μεσω ηλ. ταχυδρομειου ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ να μπουρδολογεις ΕΔΩ (με οποια σκοπιμοτητα αυτο κρυβει)

  5. Θα πω αυτο που ελεγα παντα σε οσους ειδαν την ταινια και με πρηζανε για το χρηματοπιστωτικο συστημα και οτι πρεπει να καταργησουμε το χρημα….ΔΕΝ ειναι θεμα χρηματων , ειναι θεμα εξουσιας…με αυτα τα καμωματα δικαιωνετε τον Μιλτον Φρηντμαν και ολη του την ρητορικη περι απληστιας…

  6. Aσφαλώς και δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά εγωισμού. Δυστυχώς η απληστία είναι χαρακτηριστικό εγωισμού. Τον εγωισμό τον τρέφει το χρήμα, άρα και την απληστία.

    1. Na διευκρινήσω κάτι , για να μην γίνονται παρεξηγησεις και «αποδίδεται» αδικαιολόγητη εμπάθεια προς το πρόσωπό μου:
      To ιστολόγιο ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, όπως και πάρα πολλά ιστολόγια, κοινοποιούσε θέματα σε ομάδες του Facebook , όπως κάνουν όλα τα ιστολόγια . Θέματα που αναρτούσαμε για το ZEITGEIST τα κοινοποιούσαμε σε ΟΛΑ τα ελληνικά facebook groups με αντικείμενο το κίνημα. Για ενάμιση μήνα (τέλος Φθινοπώρου και Δεκέμβριο) οι κοινοποιήσεις του ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ δεν «‘ανοιγαν» στους χρήστες του facebook έπειτα απο «ανώνυμη» καταγγελία. Στην κοινότητα των ιστολόγων , το BUZZ , έγινε παρομοίως καταγγελία και το ίδιο διάστημα «φιμωθήκαμε» και εκεί . Αυτα για την ιστορία…..Το άρθρο εδω στο οποίο σχολιάζουμε, έχει παρόμοιο αντικείμενο συζήτησης. Δελτίο τύπου του tzm.gr το οποίο κάνει αναφορά ΚΑΙ στις εκδηλώσεις της Πανγαίας στο ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ , «κατέβηκε» (σβήστηκε) 2 φορές απο το wall της Pangea στο facebook , με σαφή φασιστικό τρόπο και αυθαίρετα , ως προς την διακίνηση της πληροφορίας που το κίνημα ZEITGEIST εστερνίζεται. Επειτα απο όλα αυτά, βλέπουμε ανακοίνωση της ΠΑΝΓΑΙΑΣ , η οποία ονομάζει ΛΑΣΠΗ μια καταγγελία φίμωσης που αληθεύει 100% . Τα συμπεράσματα , βγαίνουν και απο τις πράξεις και οχι μόνο απο αμπελοφιλοσοφίες δήθεν «φίλων» του κινήματος , οι οποίοι έχουν μακρύ ιστορικό , διαγραφής δημοσιεύσεων, μελών , κλεισίματος Φόρουμ και κοινωνικων δικτυων… Ας πουν οι πράξεις την αλήθεια και οχι οι ανακοινωσεις…Ας προστατέψουμε το κίνημα απο αυτούς που το θέλουν με copyrights. Η αλήθεια διαδίδεται δεν διαγράφεται ούτε φιλτράρεται για να λέγεται η μισή…

      1. Για την ιστορία να προσθέσω 2 ακόμα συμβάντα σε συνάρτηση με την φίμωση μου σε θέμτα του κινήματος.Η ίδια ομάδα ατόμων:
        1. Ασκησε πιέσεις σε δημοσιογράφο του περιοδικού Downtown ώστε να παραποιηθεί (ως προς το υλικο δημοσιευσης) δική μου συνέντευξη αναφορικα με το κίνημα ZEITGEIST
        2. H ίδια ομάδα συμμετείχε σε υλικο συνεντεύξεων στην εκπομπη Πυλες του Ανεξηγητου με θεμα το ZEITGEIST , αλλά ποτε δεν προσηλθε στην εκπομπη ,βάζοντας όρους στη θεματολογία της και το περιεχόμενο της .
        Τις ανοικτες διαδικασιες δεν βλεπω πουθενα στις πραξεις αυτες και η κριτικη μου δεν ειναι λασπολογια , αλλα αφορα συγκεκριμενα γεγονοτα.

      2. Για ακόμη μια φορα θα επισημάνω οτι ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΣΟΥ στο κλεισιμο του φορουμ, ΚΑΙ ΠΑΡΟΤΙ ΤΟ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 2 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ (στο bliss) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΟΥ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΣ.

          1. Μιλάω για το forum [b]ΠΡΙΝ ΤΟ ZSN[/b]. Μη κανεις οτι δε καταλαβαινεις. Γιατι αν θυμασαι καλα, για τη διαγραφή του ZSN δε συναντηθηκαμε 2 φορες στο bliss.

          2. Μπες εντος θεματος και ασε τις μπουρδες …. να μην εβγαινες εκτος θεματος για να κλαφτεις παλι για το φορουμ στου οποιου την μπουρδελοποίηση συμμετείχες δινοντας θαρρος στο βλαχο και την τρολλοπαρεα του.

  7. Το χρημα δεν τρεφει τιποτα…το χρημα ειναι το μεσο…ελλειψει χρηματος θα βρεθει κατι αλλο να το αντικαταστησει ως εργαλειο επιβολης εξουσιας…τελος παντων δεν θα καταλαβεις…

    1. Λες, ε? Ίσως να μην καταλαβαίνω! Ίσως να είμαι τόσο αφελής που να μη μπορώ να συλλάβω με τον τρόπο που άλλοι λειτουργούν και σκέφτονται όλ΄ αυτά τα τουλάχιστον, συνωμοσιολογικού χαρακτήρα σενάρια και τα βάζουν μάλιστα και σε εφαρμογή, τουλάχιστον στην παρούσα φάση!

      …. και μα ναι, πολύ εύκολα και απουσίας στοιχείων διαφθοράς θα γίνει η μετάβαση σε μία κοινωνία τύπου VP στον τόπο αυτό κι αυτό θα το χρωστούμε σε μία ΜΚΟ στην Ελλάδα! … και μόλις ξυπνήσαμε!

      Όσο καλοπροαίρετη και να είμαι, όσο αφελής κι αθώα, όχι δε μπορώ να το πιστέψω όπως προβάλλεται. Λυπούμαι, αλλά δεν πείθομαι τόσο εύκολα για τις προθέσεις οποιονδήποτε βγαίνουν σε επίθεση με τέτοιο ύφος και ήθος στολισμένο με πολιτικάντικους λόγους, ούτε και όσων κατά τον ίδιο τρόπο συμμερίζονται τέτοιο χαρακτήρα.
      Απ΄ την άλλη οι «διαγραφές» για τις οποίες γίνεται λόγος θυμίζουν όλα τα παραπάνω.
      Και τέλος, ευτυχώς υπάρχουν στοιχεία καλοπροαίρετα, προς το παρόν ομολογουμένως λίγα. Υπάρχει ελπίδα δηλαδή.

      1. Εχεις παρεξηγησει νομιζω…εγω δεν πιστευω στο VP…και αυτες οι εριδες μεταξυ των κινηματων κλπ αποδεικνυουν του λογου το αληθες…αυτη η περιβοητη resource based economy στηριζεται στην υποθεση οτι για ολα φταιει το χρημα…δεν ειναι ετσι…αληθεια πιστευετε οτι ολοι αυτοι οι επικεφαλης της πανγαιας , του ΖΜ , του Zeitgeistmovementgreece και δεν ξερω εγω ποιο αλλο παρακλαδι εχει δημιουργηθει , θα αφησουν ενα pc να παιρνει τις αποφασεις ;

        1. To TZM.GR παιρνει αποφασεις σε ανοικτη διαδικτυακη συνομιλια που γινεται μεταξυ ΟΛΩΝ των μελων του μεσω του TEAMSPEAK (εργαλειο ομαδικης συνομιλιας-συνελευσης). Αν συμετεχεις θα καταλαβεις τον τροπο και θα καταλαβεις…

        2. και τι κακο εχει το να παιρνει ενα pc τις αποφασεις για το πως θα μοιραστουν καλυτερα οι ποροι ωστε να εξασφαλιστεί το δικαιο και το έμμετρο της κατανομής τους; Μηπως οι παπαρολογίες του άσιμοφ για να πουλαει βιβλία επιστημονικής παπαρολογίας;

  8. «Αναρωτιόμουνα ποτε θα ξεσπασει παλι ο πολεμος μεταξύ σας. Δε μπορει λεω, 2 διαφορετικές προβολές ολο και κατι θα παιχτεί.

    Και μετα θελετε να σας παρουν στα σοβαρα οταν τσακωνεστε μεταξύ σας για ψύλλου πήδημα; Ετσι, μετα από κατι τετοια καραγκιοζιλίκια ακουσα και τη λεξη “φασιστας” διπλα απο το ονομα του Ζ.φρέσκο (χαρακτηρίζοντάς τον ετσι προφανώς) τις προαλλες στο TVXS γιατι αναλωνόμαστε να κατηγορουμε ο ενας τον αλλο, και οι νεοφιλελευθεριστες βρίσκουν ευκαιρία να υποβαθμίζουν την υπόληψη του σκοπού μας.

    Ντροπή σας. κανεις σας πραγματικα δε πιστευει στο σκοπό. Μπορει πραγματικα να εφαρμοστεί το VP σε ολο τον κοσμο αλλα στην ελλαδα ποτέ, γιατι παντα καποιος θα θελει να το αναπροσαρμόσει στη δική του άποψη. Ολοι θελουν να ειναι αρχηγοί, και στο τελος ομως ολοι θα ειναι σκλαβοι.

    Η Pangea (NPO και οχι NGO οπως την ονομαζετε) ασχολείται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ με την προώθηση και πραγμάτωση VP, ενώ το TZM ασχολείται ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ τα ZG και την προώθηση της τους καθως και το ιντερνετικο κομματι. Δυο κομματια με διαφορετικά μονοπατια ΜΗ ΣΥΝΑΝΤΩΜΕΝΑ παρα στον τελικό στοχο το καθενα, και παλι βρίσκετε το ξύλο της έριδος. Ακόμα και και ο Βλαχος σας παράτησε, γιατι του πήραν αλλοι τη θέση του troll. Αιδώς Αργείοι.»

    Μια από τις σπάνιες ομολογουμένως φορές που θα συμφωνήσω απολύτως με τον Αντώνη.

    1. Τοποθετήσεις για τις διαγραφες δεν είδα στο παραπάνω σχόλιο….. Πόλεμος δεν υπάρχει και μάλλον για τις εντυπώσεις χρησιμοποιουνται τετοιες λέξεις…ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ;;; ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ το οποιο ουτε ο Φώτης Γροντάς ουτε ο Αντώνης έθιξαν….προφανώς θεωρούν τη διαφάνεια δεδομένη σε μια πιθανολογουμενη μετάβαση στο VP. Προσωπικά θεωρώ πολυ επικίνδυνη τη μετάβαση αυτή , οταν υπάρχει φίμωση και λογοκρισία λόγου (παλαιά γνωστή τέχνη των ιδρυτικών μελών της Πανγαίας) και θα την αντιπολιτεύομαι , όσο το βλέπω μπροστα μου….Προτιμώ να αφυπνίζω κόσμο , παρά να ονειρεύομαι κάτι το οποίο εκ των πραγμάτων (με τέτοιες πρακτικές) θα εξελιχθεί σε νεο-δικτατορία. Παρακαλώ , τοποθετησεις επι του άρθρου και οχι στα «μεταξυ μας» προηγούμενα. Εδω ειναι ιστολόγιο και σχολιαζουμε άρθρα, δεν ειναι φόρουμ …… Επι των διαγραφων περιμένω σχόλια.

      1. Δεν σχολιαζω διοτι δεν αντελήφθην το συγκεκριμενο γεγονος. Προφανώς λοιπόν, ελλειψει στοιχείων, δεν εχω αποψη. Η αποψη της μιας μονο πλευράς και επι τετελεσμένων γεγονότων μόνο στοιχεία δεν αποτελουν.

    2. Συμφωνείς. Μα ναι, πώς να περίμενε κανείς κάτι άλλο…. μία παροιμία λέει: δυο μαλώνουν, ο τρίτος χαίρεται….
      Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!

  9. Εγώ δεν το βλέπω σαν «διαμάχη» εκπροσώπων του zeitgeist στην Ελλάδα.
    Το βλέπω σαν «αναφορά-επισήμανση» καπελώματος και αποπροσανατολισμού.
    Αν ισχύουν τα λεγόμενα περι διαγρφής σχολίων κλπ απο πλευράς Πανγαίας (που μάλλον έτσι είναι) τότε η Πανγαία λειτουργεί πολύ επικίνδυνα και ύπουλα, με στόχο να συσπειρώσει κόσμο τον οποίο αργότερα, την κατάλληλη στιγμή, θα «αδειάσει».
    Εύχομαι να διαψευστώ.
    Θα συνεχίσω να το ψάχνω.
    Καλή δύναμη σε όλους … τους καλοπροαίρετους.

    ΥΓ : δεν βρίσκω το banner του http://tzm.gr/site/

  10. Χωρις να τους εχω γνωρισει, εχοντας δει μονο τις ταινιες, το περιμενα αυτο που μολις διαβασα εδω επειδη εχω μια πειρα σε συλλογους και οργανωσεις.
    Νομιζω πως ειναι απλο και οτι τα επιχειρηματα του Γιαννη Αερα (χωρις να τον γνωριζω προσωπικα) ειναι πολυ λογικα.
    1. Η διαγραφη δημοσιευσεων ειναι αυτουσιος αυταρχισμος που σκοπο εχει να κρυψει αυτο που εχει ειπωθει και να «φιμωσει» το δικαιωμα της εκφρασης.
    2. Η προσελκυση μελων με το αντιτιμο της συνδρομης ειναι γνωστη κλασσικη μεθοδος εκμεταλλευσης που κρυβεται πισω απο την δικαιολογια της «καλυψης των εξοδων» της οργανωσης.
    Προσωπικα θα συνεχισω μονο βλεποντας ταινιες, διαβαζοντας και δεν προκειται να εγγραφτω ποτέ σε καμια οργανωση.
    Ευχαριστω.

  11. Θελω να δωσω τα συγχαρητηρια μου σε κεινα τα ατομα που συνεχιζουν την ελληνικη πολιτικη παραδοση της αναποδιας της διαφθορας του λασπωματος της απειρης ανοριμωτητας και της απεριοριστης βλακειας. Σε εκεινα τα ατομα που θεοποιουν το χρημα και την εξουσια που ζουν στο ψεμα και στο συμφερον που γεννηθηκαν χωρις να εχουν τη στοιχειωδη γνωση για το τι σημαινει φιλια και αγαπη και που προσποιουνται πως ειναι «καποιοι» και υποστηριζουν «κατι» . Και φυσικα ειναι φανερο σε ποιους αναφερομαι.. Ρε τι το περασατε ξαφνικα το VP και το ενστερνιζεστε ολοι (βλεπε πανγαια ας λεμε Μα’ι’μου.Κινημα.Οργανωσης )????? Η ιδέα του VP ειναι αποκλειστικη εμπνευση του Zακ Φρεσκο και σε συμφωνεια με τον ιδρυτη του επισημου κινηματος Ζeitgeist, Peter Joseph (και τα συναφη ΕΠΙΣΗΜΑ υποτμηματα) αποφασιστηκε να γινουν οι καταλληλες ενεργειες ωστε συντομα να τεθει σε εφαρμογη η υλοποιηση του. Πως ξαφνικα ενα αγνωστης φυσεως «μη κερδοσκοπικο κινημα» εμφανιζεται με τοσο φασιστικες και απαραδεκτες προς το κινημα κινησεις (τονιζω παραμονη δημοσιεφσης τελευταιας ταινιας ζειτγκειστ) ,χωρις να εχει την αναγνωρισημοτιτα του επισημου κινηματος ζειτγκειστ, να υποστηριζει ακομη πως σκοπο εχει την πραγματωση του VP? Η διαγραφη των δημοσιευσεων και η επιμονη συγγεκριμενων ατομων σε ορισμενες καταστασεις παρα τις ολες εξηγησεις δειχνει πως σκοπο εχουν την ταυτιση του ζειτγκειστ με απαραδεκτες και αβασιμες θεωρειες. (πχ η μανία πως το κινημα εγινε κομματικο επειδη μπηκε τιμη 3 εβρω εισοδο στν προβολη της αθηνας επειδη οι ανθρωποι δε βρισκαν δημοσια αιθουσα και επρεπε να πληρωσουν ιδιωτικη, χωρια που αν δεν παρευρεθουν τα απαιτουμενα ατομα τα χρηματα θα μπουν απ τις τσεπες αυτων που κλεισαν την αιθουσα προβολης)

    Λοιπον γνωριζουμε ολοι μας σε τι αδικο και διεφθαρμενο κοσμο ζουμε και εδω προσπαθουμε να ανατρεψουμε την κατασταση. Εδω δε θα το μετατρεψουμε ουτε σε πεδιο διαμαχεων, ουτε σε κομματικο κεντρο που μερικοι μερικοι θελουν να το μετατρεψουν πετωντας γενικολογες αοριστολογιες για να τραβηξουν την προσοχη. Γι αυτο λοιπον επιτελους οσοι θελουν και υποστηριζουν πραγματικα τις ιδεες του κινηματος και δεν τις υιοθετουν για προσωπικα συμφεροντα μενουν. Αλλα και οσοι διαφωνουν μενουν. Αλλα οσοι ζουνε για να λογοκρινουν ασκοπα και να αντιτιθενται σε καθε ειδους ακτιβιστικη και ανθρωπινη ενεργεια για να εξυπηρετησουν κομματικους, προσωπικους οικονομικους λογους δεν εχουν μερος εδω. Ειναι ενα ανοικτο κινημα αλλα καποιοι ανιδεοι μεταφραζουν το «ανοικτο» με το «μπατε σκυλοι αλλεστε». Πραγματικα ελπιζω το μηνυμα μου να βοηθησε τα ατομα εκεινα που παρακολουθουν τις ενεργειες και την εξελιξη του κινηματος και εχουν μπερδεφτει τελευταια με τα ολα τεκτενωμενα. Ευχομαι να ημουν απολυτα ΣΑΦΗΣ ΛΟΓΙΚΟΣ και ΔΙΚΑΙΟΣ.. και να μη χρειαστει να ξαναεπαναλαβουμε τα ιδια οπως γινεται συνηθως.. πραγμα που δεν θα πεσω στο επιπεδο να κανω οσο υπαρχει αυτο το κειμενο αναρτημενο εδω.. Καληνυχτα σας και ευχαριστω!

    1. τωρα ξαφνικα οι «επισημολογίες» δε μας πειραζουν καθόλου, ε;
      Οταν ομως η παρεα του χολίδη εβαλε το official μπροστα απο το chapter, ολοι λυσσάξατε λες και σας βριζανε τη μανα. Τωρα που ο αλλος πεταει τις «επισημότητες» για το tzm σα στραγάλια μεσα στη δημοσιευσή του, που ειστε να λυσσαξετε; Μηπως δε λυσσατε γιατι δεν ειναι η παρεα του χολίδη οι «επίσημοι»?

      1. Το επίσημο δεν αναγράφεται πουθενά στο tzm.gr και γράφεται στο άρθρο με τη έννοια της ομάδας που ειναι εξουσιοδοτημένη (βλέπω πας γυρεύοντας να ξεθάψω ολη την ιστορία , ακόμα και αυτή που δεν γνωρίζεις , μιας και προσχωρησες αργοτερα απο μενα στο κινημα….ας μην λαικιζουμε Αντωνη, βγαινουμε εκτος θεματος)

        1. Η ιδέα του VP ειναι αποκλειστικη εμπνευση του Zακ Φρεσκο και σε συμφωνεια με τον ιδρυτη του επισημου κινηματος Ζeitgeist, Peter Joseph (και τα συναφη ΕΠΙΣΗΜΑ υποτμηματα) αποφασιστηκε
          …..
          χωρις να εχει την αναγνωρισημοτιτα του επισημου κινηματος ζειτγκειστ,

          Αυτή την επισημολαγνεία βλεπω, ενω πριν 6 μηνες ελεγες τα αντιθετα για το «επισημο chapter» (που ηταν η παρεα του χολίδη).

    2. Πως ξαφνικα ενα αγνωστης φυσεως “μη κερδοσκοπικο κινημα” εμφανιζεται ….. …. …. χωρις να εχει την αναγνωρισημοτιτα του επισημου κινηματος ζειτγκειστ, να υποστηριζει ακομη πως σκοπο εχει την πραγματωση του VP?
      Οπως ισχυρίζονται οι ίδιοι (του pangea), ο peter joseph δεν ειναι καλος διοργανωτής και ο guilbert τα εχει κανει κουλουβάχατα. Ετσι λοιπον οπως ισχυριζονται οι ιδιοι, πολλα παγκόσμια chapters εκαναν το ίδιο και αποφάσισαν να ιδρυσουν ΜΚΟ που θα ασχολείται αποκλειστικά με την πραγμάτωση του VP δρώντας ανεξάρτητα απο το ZGΜ. Αλλωστε το VP ειναι προγενέστερο του ZGM, και δεν ειναι συνυφασμένο με το ZGM. Απλά ο peter joseph το αναφέρει ως λύση του προβλήματος το οποίο παρατίθεται στο ZGA και το ZGMF.

      Προσωπική παρατήρηση:
      Σε καμία περιπτωση το VP δεν εχει αγγιχθεί απο τον peter οσον αφορα το σχεδιασμό του. Επομένως το ZGM δεν εχει το ηθικό δικαιωμα να διεκδικεί τα οποια ιδεολογικά δικαιώματα οπως κανει ο προλαλήσας.

      1. Τότε γιατι δεν αρκούνται στην σχεδίαση-υλοποίηση του V.P. και ανακατεύονται με τις προβολες της ταινίας TZMF;;;; Προφανώς «ο peter joseph δεν ειναι καλος διοργανωτής και ο guilbert τα εχει κανει κουλουβάχατα» αλλά παρόλα αυτά η ταινία είναι ενας πολύ καλός «κράχτης» προσέλκυσης νέων μελών ….. Σας βλέπω στο τέλος της προβολής με αιτήσεις εγγραφής νέου μέλους, ανα χείρας…..αλλωστε ο σκοπός «αγιάζει» τα μέσα.

        1. δε ξερω γιατί, ρώτα αυτους. οχι εμενα.

          (Κοινή λογική)
          Ισως να εχει να κανει με το γεγονος οτι το TZMF κανει παλι αφιερωμα στο VP.

          Και εσεις δεν εισασταν ανα χειρας με τις φορμες εγγραφής μελους; Α, ναι, ισως γιατι περιμενετε ο ενας απ τον αλλο να οργανωθείτε.

          1. Ανα χείρας με ποιες φορμες;; ερωτηματολογια ητανε , και μην συνεχιζεις με ψευδεις ισχυρισμους . Αυτοι ΕΙΣΑΙ εσυ , ολα τα σχολια σου το καταμαρτυρουν , κολοκυθια η κρυφτουλι θα παιξουμε. Σταματα να αμαυρωνεις το μπλογκ επειδη εγω δεν διαγραφω (μην το εκμεταλεύεσαι γραφοντας του κοσμου τις μαλακιες) , γραψε μου επι προσωπικου….. και απαντησεις θα σου δωσω και για αυτα που ξερεις και για αυτα που δεν ξερεις.

          2. Κακή πληκτρολόγηση (mistype). Ξεχασα τη λεξη «γιατι». Παμε παλι την τελευταια παραγραφο.

            Και εσεις γιατι δεν εισασταν ανα χειρας με τις φορμες εγγραφής μελους; Α, ναι, ισως γιατι περιμενετε ο ενας απ τον αλλο να οργανωθείτε.

  12. Zo sto eksoteriko ta teleutaia pente xronia parola auta parakoloutho oso mporo to elliniko kinima tou zeitgeist oso kai auto tou londinou. Den mporo na gnorizo ti akrivos sinevi se thema eisitirion, diagrafon ktl..ean ontos sinevisan autes oi diagrafes tote poli kakos sinevisan.

    Me stenaxorei para poli na vlepo ena tetoio arnitiko klima giati opos proaneferan kapoioi alloi sta sxolia tous, diskoleuoume tou ipoloipous na pistepsoun sto kinima kai tous skopous tou. Otan iparxoun «dogmata» kai diaxorismoi tou kinimatos to apotelesma tha einai : oi anthropoi oi opoioi den gnorizoun gia to zeitgeist kai to venus project na mperdeutoun, na min kseroun ti na pistepsoun, akoma kai na to aporipsoun theorontas to conspiracy. Tha mou peis auto simvainei outos i allos alla tetoies katastaseis sigoura enteinoun ta provlimata.

    oso gia ton filo wonderboy pou episimane oti den einai thema xrimaton alla thema eksousias..ean koitaksoume vathitera stin idea tou venus project den mas proteinei mono ena sistima xoris xrimata..den mas proteinei allages mono stis sinallages mas..mas proteinei na allaksoume emeis mesa mas..na allaksoume ton tropo skepsis mas..an oloi imastan ligo pio anidiotelis tha imastan ena vima pio konta sto venus project. Otan milisa me ton Jaque se ena zeitgeist meeting prin merikous mines kai tou eksefrasa akrivos auta sou ta legomena «το χρημα ειναι το μεσο…ελλειψει χρηματος θα βρεθει κατι αλλο να το αντικαταστησει ως εργαλειο επιβολης εξουσιας» mou apantise pos ean allaksoume ton tropo skepsis mas auto den tha einai provlima..giati na theleis eksousia otan exeis ola osa xreizesai..?

    an to kaloskeuteis..exei dikio..opos kai gia polla alla!

    euxaristo.

  13. Νομίζω πως δε χρειάζεται να ειπωθούν πολλά.
    Η λογοκρισία, η διαγραφή μελών και η προσωπική προβολή, μου φαίνεται αδιανόητη, πόσο μάλλον όταν κρύβεται πίσω από ένα κίνημα(;) που στηρίζει και στηρίζεται, από τη διάδοση της πληροφορίας, την ισονομία και τη δημοκρατία.

    Από που κι ως που είναι λασπολογία η παρουσίαση των γεγονότων; Και γιατί δεν απαντάει γι αυτό η Πανγαία δημόσια αλλά ζητάει να την πάρουμε τηλέφωνο, σαν γνήσιος ιδιώτης(idiot);

  14. Λόγω της μεγάλης σύγχυσης που επικρατεί και λόγω πολλών ασαφειών, είναι καλό να διευθετήσουμε τα εξής:
    Το Κίνημα Zeitgeist (www.tzm.gr) δεν είναι οργάνωση με τη συμβατική έννοια του όρου αυτού. Είναι ένα κοινωνικό Κίνημα Ανθρώπων που έχουν καθαρά ενημερωτικό (αφυπνιστικό)αν θέλετε έργο – κι όχι ρόλο. Οι δράσεις του οργανώνονται από τα μέλη με ομοφωνία και φυσικά μέσα από τη σύνθεση απόψεων με βάση την επιστημονική μέθοδο, όπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Τα μέλη -εθελοντές – προσφέρουν σ΄ αυτό το Κίνημα τις υπηρεσίες τους, κι επομένως και στον υπόλοιπο κόσμο οικιοθελώς, εθελοντικά.
    Κάθε οργανωμένη ως τώρα δράση, χρηματοδοτήθηκε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από τα ιδία μέλη ή από φίλους προσκείμενους στο Κίνημα που ήθελαν να προσφέρουν. Το νυν Κίνημα δεν έχει ταμείο, δεν έχει διοικητικό συμβούλιο. ΔΕΝ ακολουθείτε κάποια ιεραρχία. Όλοι προσφέρουν αφιλοκερδώς. Και πράγματι όλοι προσφέρουν ακόμη κι εκείνη που δεν έχουν δικό τους εισόδημα, π.χ. σπουδαστές. Οι δε προβολές των ταινιών χρηματοδοτήθηκαν στη Θεσσαλονίκη ΄και την Αθήνα από ιδία μέσα των μελών. Στην Αθήνα, δε βρέθηκε ΔΩΡΕΑΝ δημόσιος χώρος κι επιλέχθηκε ιδιωτικός για να προβληθεί η ταινία. Εξ΄ου και η είσοδος με συμβολική τιμή εισητηρίου για να καλυφθούν τα έξοδα της μίσθωσης της αίθουσας. Οι επόμενες προβολές στη Θεσσαλονίκη και Αθήνα όπως και Αλεξανδρούπολη χρηματοδοτούνται και πάλι από τα μέλη του Κινήματος και μάλιστα όλες -και οι 5 – ΔΩΡΕΑΝ!

    Στο νυν Κίνημα Zeitgeist, ΔΕΝ υπάρχουν διαγραφές! Όταν ένα ΕΝΕΡΓΟ μέλος του Κινήματος δε θέλει πια να προσφέρει, ΔΕ συμμμετέχει απλά και ΔΕΝ ναγκάζεται να συμμετέχει. Οι διαδικασίες συμμετοχής των ΕΝΕΡΓΩΝ μελών σε οποιονδήποτε τομέα, ακόμη και αυτών των ομάδων δράσεων, είναι ανοιχτές για / σε όλους.

    Στο πρώην Κίνημα Zeitgeist, όντως λυπούμαστε που το λέμε, υπήρξαν διαγραφές! Στην παρούσα και μελλοντική φάση επομένως ΔΕΝ μας αφορούν!

    Όταν μιλάμε για μία κοινωνία Βασισμένη στους Πόρους της Γης, ΔΕΝ μιλάμε υποχρεωτικά για το Venus Projekt! Όταν μιλάμε για μία τέτοια κοινωνία, η ΚΟΙΝΩΝΙΑ αυτή, ανήκει σε όλους και ΔΕΝ ανήκει σ΄αυτούς που την επινόησαν, την προσεταιρίστηκαν, την ιδιωποίησαν!

    Αυτά από ένα μέλος του Κινήματος Zeitgeist στην Ελλάδα
    http://www.tzm.gr

    YΓ: Αυτό που κατονόμασες Αντώνη, είναι στοιχείο ενός συστήματος που καλλιεργεί και γαλουχεί τις μονάδες / άτομα του συστήματος με σκοπό να τις διασπάσει!
    Αυτό για το οποίο μιλώ εγώ είναι ΟΧΙ άμυνα, αλλά ΕΥΓΕΝΗΣ ΑΜΙΛΛΑ. Ευγενής συναγωνισμός λοιπόν!

    1. Ρε Κονι τώρα τι θες να σε κονι-ορτοποιησω ? Άκου εκεί δεν υπάρχουν διαγραφές ! Και εγώ (τιμή μου και καμάρι μου) ποιος είμαι? Δεν είμαι ο διαγραμμένος τρολλ Δημήτρης Βλάχος? Αφήστε τα ψέματα σας ΟΛΟΙ και κοιτάξτε τα χάλια σας που τελικά είναι και αδιόρθωτα

  15. «Συμφωνείς. Μα ναι, πώς να περίμενε κανείς κάτι άλλο…. μία παροιμία λέει: δυο μαλώνουν, ο τρίτος χαίρεται….
    Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου!»

    Η αλήθεια είναι πως λυπούμαι βαθύτατα :

    Λυπούμαι να παρατηρώ την συνεχή διολίσθιση αυτού που επιχειρόντας να δημιουργήσει κάτι το προτωφανές και αυθεντικό, να υποβαθμίζεται σε «μια από τα ίδια» με τις ίδιες συνήθειες, τους ίδιους τρόπους, και τις ίδιες ακριβώς συμπεριφορές, αυτού που λέει, πως επιχειρεί να καταργήσει, προκαλώντας άπειρες φορές αυτούς που έιχαν την ατυχία να παρακουλοθήσουν αυτές τις πελώριες συγκρούσεις εγωϊσμών.

    Κανείς δεν κατέχει μήτε την ιδέα, μήτε το κίνημα, κανείς δεν γνωρίζει ποιό είναι το «σωστό» και ποιό όχι. Δεν αποτελεί ιδιοκτησία κανενός, ούτε καν αυτού που την επινόησε, και κανείς δεν μπορεί να έχει πρώτο ή δεύτερο λόγο πάνω σε αυτήν, είτε ασχολείτε με το ΖΜ από την αρχή του, είτε έχει επαφή μερικών ωρών.

    Από τον πρώτο μήνα που υπήρξε ΖΜ στην Ελλάδα, οι συγκρούσεις, οι εγωϊσμοί, οι ισχυρογνωμοσύνη ποιού κατείχε περισσότερο την ιδέα από κάποιους άλλους, υπερίσχυσαν καλύπτωντας τα πάντα….

    Παρέες, ομάδες, παρασκήνια, κρυψίνοιες, και λυσσαλέα προσπάθεια ελέγχου, ξεκίνησαν την ίδια στιγμή, και από ότι φαίνεται καλά κρατούν ακόμη, όπως και το γεγονός πως δυστηχώς, πάρα πολλοί χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν την διαδικτυακή υπόσταση του ΖΜ για να αποκτήσουν ύπαρξη και προσωπικότητα, να αναγνωριστούν και να υπάρξουν, κάνοντας την μια δημοσίευση μετά την άλλη, με πρακτικές τύπου Facebook, για να ασχοληθούν με κάτι που τελικά δεν είναι τίποτε άλλο, παρά άρρωστος έθισμός στα κοινωνικά δίκτυα και τα φόρουμ. Κυρίως από ανθρώπους που παραμελούν κάθε άλλη πτυχή της ζωής τους, για να «υπάρχουν» διαδικτυακά.

    Για να απαντήσω ευθέως Γιάννη, εάν έγινε διαγραφή, είναι λάθος. Τέτοιου είδους λάθη όμως έχουν γίνει απανταχώθεν, και θα συνεχίσουν να γίνονται, όσο δεν υπάρχουν ανοικτά μυαλά κι ελευθερία πνεύματος : προκειμένου να μην δηλητηριάζονται συνεχώς οι άτυχοι που παρακολουθούν, αυτήν την διαφορά θα ήταν καλό να την λύσετε μεταξύ σας, ή αν δεν μπορείτε, σταματήστε να ασχολείστε ο ένας με τον άλλον, εκτός αν τρέφεστε από την φιλονικία.

    Η ιδέα του VP, δεν είναι «αποκλειστικότητα» κανενός, «επισήμου», «ανεπισήμου», ΜΚΟ, ή οποιασδήποτε ένωσης, οργάνωσης, συλλογικότητας ή ατόμου.

    Είναι μια ιδέα, που πρέπει να τεθεί ώς πρόταση στην κοινωνία, ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ, χωρίς κανέναν περιορισμό, άσχετα οργανωτικά, ρόλους και οργανογράμματα, ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΖΥΜΩΘΕΙ από ολόκληρη την κοινωνία, και όχι από αυτούς που απλώς διαθέτουν χρόνο στο διαδίκτυο, αλλά από όλους, και τους καθημερινούς ανθρώπους που προσπαθούν να καταλάβουν τι στ΄δίαολο κάνουν σε αυτήν την ζωή που κυλά μπροστά από τα μάτια τους προσπαθώντας να αποκομίσουν τα «βασικά» για αυτούς και τα παιδιά τους, και καταλήγουν μερικές δεκαετίες μετά να φλερτάρουν σοβαρά με την κατάθλιψη και με την γνήσια αποκάλυψη πως, όλη τους αυτή η προσπάθεια δεν ήταν παρά μια τεράστια στροβιλιζόμενη τρύπα στο νερό, οι οποίοι βέβαια, δεν θα καθήσουν να παρακολουθήσουν αυτήν την μαύρη κομμωδία που λέγεται ελληνικό κίνημα ΖΜ ούτε για ένα δεπτερόλεπτο :

    Ο μόνος τρόπος να πειστούν, είναι οι πράξεις, η αντανάκλαση σε κάθε βήμα, σε κάθε λεπτομέρεια, ότι αυτοί που το αποτελούν, για πρώτη φορά στην ιστορία και την ιστορία των κινημάτων, είναι όντως αυτό που λένε πως πιστεύουν, κάτι από το οποίο το ΖΜ δεν απέχει απλώς έτη φωτός, αλλά βρίσκεται σε άλλο σύμπαν, με «ρόλους» οργανογράμματα, φανταστικούς αρχηγούς, αποτυχημένους που βρήκαν ξαφνικά λόγο ύπαρξης, και άπειρους εφήβους που νομίζουν πως θα αλλάξουν τον κόσμο αν ποστάρουν δέκα πράγματα σε ένα φόρουμ.

    Λόγια σκληρά, ναι, αυταπόδεικτα κατά την γνώμη μου, και ολοκληρώνω : Το ΖΜ στην Ελλάδα ξεκίνησε στραβά, θεόστραβα, όχι από κάποια σκοτεινά προσωπικά κίνητρα, αλλά από πασιφανή ελλείματα προσωπικότητας, αφέλεια, απειρία, και την πλήρη απουσία ουσιαστικής υϊοθέτησης της ιδέας, όπως και την πλήρη απουσία στρατηγικής σκέψης.

    Το στοίχημα, εάν μπορεί ένα δέντρο που έχει φυτρώσει στραβά να ισιώσει, έχει κατά την γνώμη μου χαθεί, κυρίως λόγω της διαδικτυακής υπόστασης του ΖΜ, όπου το διαμορφώνουν και ασχολούνται μαζί του άτομα που αν δεν έκαναν αυτό, θα έκαναν κάτι άλλο διαδικτυακό, προκειμένου να ασχολούνται κάποιοι μαζί τους.

    Η υπάρχουσα δυναμική, δείχνει πως το ΖΜ, μετατρέπεται με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό που λέει πως θέλει να καταργήσει, υίθετώντας με απίστευτη ευκολία τα ίδια αντανακλαστικα των πολιτικών κομάτων, (και πολύ φοβούμαι πως αυτό συμβαίνει παγκοσμίως στο κίνημα) συμπάθειες, αντιπάθειες, παρασκήνια, κλίκες και μυστική «διπλωματία».

    Η τεράστια ανταπόκριση του κόσμου στις ταινίες, δείχνει πως οι κοινωνίες περιμένουν κάτι, είναι έτοιμες για κάτι, και δυστηχώς αυτό το «κάτι» έχει αυτοαπαξιωθεί τελείως μέσα από το «κίνημα», που κατά την άποψή μου, στερείται τελείως της δυνατότητας να διαχειριστεί μια μαζική εισροή μελών – υποστηρικτών, καθώς όσο μαζικοποιείται κάτι, μικραίνει η κατανόηση, και αυτό δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρύκ, (όπως οι ταινίες) ούτε με οργανογράμματα, ρόλους και τίτλους.

    Η εκτίμησή μου είναι πως τα πράγματα θα βγούν τελείως εκτός ελέγχου, (ήδη είναι) και για μια ακόμη θλιβερή φορά, μια θαυμάσια ιδέα θα κατακερματιστεί και θα διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθει.

    Βέβαια, μέσα από αυτό, κάποιοι μπορεί να ωριμάσουν, και να αποκτήσουν την εμπειρία, το ψυχικό σθένος και την ωριμότητα, να δημιουργήσουν ένα επόμενο βήμα γαλουχημένο από τα λάθη του παρελθόντος πιό στέρεοι και πιο συγκροτημένοι πια.

    Το κείμενο τεράστιο, η φλυαρία ακατάσχετη, κάποιες σκέψεις που εκφράστηκαν.

    Φώτης Γροντάς

  16. «Στο νυν Κίνημα Zeitgeist, ΔΕΝ υπάρχουν διαγραφές! Όταν ένα ΕΝΕΡΓΟ μέλος του Κινήματος δε θέλει πια να προσφέρει, ΔΕ συμμμετέχει απλά και ΔΕΝ ναγκάζεται να συμμετέχει. Οι διαδικασίες συμμετοχής των ΕΝΕΡΓΩΝ μελών σε οποιονδήποτε τομέα, ακόμη και αυτών των ομάδων δράσεων, είναι ανοιχτές για / σε όλους.

    Στο πρώην Κίνημα Zeitgeist, όντως λυπούμαστε που το λέμε, υπήρξαν διαγραφές! Στην παρούσα και μελλοντική φάση επομένως ΔΕΝ μας αφορούν!»

    Συμφωνώ απολύτως με όλα τα υπόλοιπα που έχεις πει, εκτός βέβαια από τα παραπάνω, που είναι τελείως ανειλικρινή, ψευδή, και είναι κρίμα πρώτα για το «κίνημα» και μετά βέβαια για σένα, που και μόνο λόγο ηλικίας θα περίμενε κανείς περισσότερη ωριμότητα.

    1. Η ωριμότητα δεν αποδίδεται με λόγια , αλλά με τις πράξεις μας . Το τι ειναι ψευδες , ας το επιβεβαιωσουν οι θιγεντες …. εγω το ανεφερα γιατι ειδα εκμερους σου μια επιθετικη τοποθετηση για τα 3 ευρω (και σε προετρυνα να κανεις αυτοκριτικη πριν κρινεις αλλους)……Το πρωην Κίνημα με την ΝΥΝ ΠΑΝΓΑΙΑ αποτελειται κατα 80 % απο την ιδια ομαδα ανθρωπων….οπως διέγραφαν ετσι διεγραψαν ΚΑΙ ΤΩΡΑ την κοινοποίηση του ιστολογιου και των event …. Same shit different day…..

  17. Γιάννη, και το κλείνω εδώ, διότι όλη αυτή η τεράστια ποσότητα διαδικτυακού μελανιού που έχει χυθεί και από οτο βλέπω συνεχίζεται, δεν οδηγεί πουθενά παρά στην ίδια την γραφή ως αυτοσκοπό τελικά, δεν είχα καμία επιθετική στάση : εξέφρασα απλώς την άποψή μου για το εισιτήριο, που είναι γνωστή για κάθε εισητήριο ή έσοδο.

    Το να ακούγονται όμως ψευδείς δηλώσεις όπως «δεν διαγράφηκε κανείς» κτλ, από ανθρώπους οι οποίοι αρχικώς αντιμάχονταν κάθε κανόνα, ρόλους, «επισημότητες» κτλ. οι οποίοι τους έχουν υϊοθετήσει με απίστευτη θλιβερή ευκολία, όταν τελικά αποδείχθηκε πως όλη αυτή η ιστορία δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια μάχη για την «ταμπακιέρα» (φανταστική βέβαια, καθώς ταμπακιέρα δεν υπάρχει, δεν μπορεί να υπάρξει) όταν οι διάφορες «ομάδες» παρέες, κλίκες, αντιμάχονται μεταξύ τους χωρίς σταματημό για το ποιός θα έχει την πρωτοκαθεδρία του ελληνικού ΖΜ, το αρνητικό κλίμα, οι συγκρούσεις, οι προσβολές, οι ύβρεις και οι προσωπικές επιθέσεις δεν θα σταματήσουν ποτέ.

    Η εκτίμησή μου, είναι πως δεν πρόκειται να σταματήσουν, μέχρι που να μην μείνει κανείς στην χώρα που να μην γνωρίζει για αυτές τις διαμάχες (!), και μετά ίσως να επικρατήσει κάποια νηφαλιότητα (ελπίζω πρίν να είναι πολύ αργά…).

    Λάθη Γιάννη, έχεις κάνει και εσύ, και εγώ, και ΟΛΟΙ, και δεν μπορεί να ισοπεδώνουμε τα πάντα, στοχεύοντας στα λάθη που έχουν κάνει (ή κάνουν) οι άλλοι, ούτε στα δικά μας, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ, χωρίς κανόνες, χωρίς καμία προϋπόθεση, χωρίς τίποτα, παρά την επιθυμία να διαδοθεί αυτή η πρόταση.

    Αυτό θα ήταν υγεία.

    Δεν υπάρχει, ούτε πρόκειται να υπάρξει.

    Καλό μεσημέρι.

  18. »…αποτυχημένους που βρήκαν ξαφνικά λόγο ύπαρξης, και άπειρους εφήβους που νομίζουν πως θα αλλάξουν τον κόσμο αν ποστάρουν δέκα πράγματα σε ένα φόρουμ..»

    Ντρέπομαι ειλικρινά που για μια ακόμη φορά εναπόθεσα τις ελπίδες μου σε ανθρώπους με τέτοιες απόψεις. Η δύναμη των εφήβων, της νέας αυτής γενιάς δεν πρέπει να σε καμία περίπτωση να υποτιμάται αγαπητέ Φώτη. Η ωριμότητα για την οποία καυχιέσαι και η ύστατή σου προσπάθεια να εντρυφήσεις σε μια δημόσια λογομαχία υποδεικνύουν προφανώς πως κι εσύ ο ίδιος ποντάρεις στη δύναμη των forum. Άραγε ποια να είναι η διαφορά σου από τα νεώτερα μέλη… ιδεολογική; Πολιτική; Μήπως 20 χρονάκια περισσότερα στην πλάτη σου; Κι όμως σε πληροφορώ πως όταν βλέπεις μπροστά σου τον κόσμο να γκρεμίζεται και ένα μάτσο άθλιους να χουν μετατρέψει μια ιδεολογία (στην οποία πόνταρες ψυχικά και σωματικά) σε έναν σάκο με ακαθαρσίες, δεν παει να σαι 12 χρονών, υπάρχουν τα μέσα για να εκφράσεις την άποψή σου και το κάνεις. Ζούμε σε μια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ κοινωνία και δεν χρειαζόμαστε το χάιδεμα ενός ακόμη είρωνα ‘’λόγιου’’. Ζούμε συνάμα σε μια διαδικτυακή κοινωνία και δεν ανεχόμαστε να μένουμε βουβοί έναντι αυτών που μας υποτιμούν.

    Διότι και γω ανήκω σε αυτή τη γενιά των εφήβων. Και το γεγονός πως ποστάρω στα διάφορα forums οφείλεται κυρίως στις ποικίλες αντιθέσεις που άρχισαν να προβάλλονται, σε ερωτήματα, σε πιθανή κριτική και πάνω από όλα σε θέματα από τα οποία κρίνεται το μέλλον μου και συγνώμη που παρά τα 17 μου χρόνια παρατώ τον τεράστιο φόρτο των μαθημάτων μου για να ασχοληθώ με κάτι που ως τώρα θεωρούσα περισσότερο εποικοδομητικό!!!! Ω ναι Φώτη, αυτός είμαι εγώ, ένας αστοιχείωτος έφηβος που νομίζω πως θα αλλάξω τον κόσμο.
    Μάλλον όμως πρέπει να το αφήσω σε εσένα…Γιατί προφανώς δεν είμαι αντάξιος του μεγάλου παντοκρατορικού κύρους σου.

    Υπάρχω όμως.
    Κάπου εκεί στο βάθος είμαι κι εγώ, εκτρέφομαι μέσω συνειδήσεως, γελάω, κλαίω, πονάω…
    Δεν έχω τίποτα κοινό και διαφορετικό από εσένα.

    1. Αγαπητέ φίλε, δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω νεότερους ανθρώπους, ούτε την απειρία τους, καθώς εάν το έκανα δεν θα ήμουν ειλικρινής : έχω πολλούς νέους φίλους που με τιμά η φιλία τους, και δεν έχει πάψει ποτέ να με εκπλήσσει η σοφία τους.

      Ουδέποτε στην ζωή μου έχω χρησιμοποιήσει την ηλικία μου ώς αντεπιχείρημα στις απόψεις κάποιου άλλου νεότερου, καθώς η πνευματική ωριμότητα δεν έχει ηλικία, και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά.

      Μην μένεις όμως σε αυτό που πήρες προσβλητικά, διότι προφανώς δεν αφορούσε όλους τους εφήβους, και ούτε κατά διάνοια τους νέους ανθρώπους, αλλά αυτούς, κάθε ηλικίας, πιστεύουν εγκλωβισμένοι στην ιδεοληψία πια, πως αν υπάρχουν στον διαδικτυακό φανταστικό κόσμο, υπάρχουν στ΄αλήθεια!

      Ετσι, μια υπέροχη ιδέα, την έχουν μεταστρέψει σε virtual reality game, με πόστ αντί ποστ προκειμένου να ασχολείται κάποιος μαζί τους, ώς ένα μέσο κοινωνικοποίησης ελλειμματικών που ειδάλλως θα τους τσάκιζε η απέραντη μοναξιά της αυταπομόνωσής τους.

      Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια.

      Εδώ δεν μετρά ούτε η ηλικία, ούτε η εμπειρία, αλλά το ένστικτο και η πνευματική υγεία :

      Εχω δεί ανθρώπους νεότατους, πολύ πιο υγιείς, πολύ πιο συγκροτημένους και στέρεους, απο άλλους με οικογένεια και παιδιά.

      Οχι φίλε μου Παντελή, κανένα κύρος, καμία ηλικία, καμία εμπειρία. Μόνο διαρκής αναζήτηση και ένστικτο, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε σε όλες του τις πτυχές.

      Φώτης Γροντάς

  19. «»Τωρα που ο αλλος πεταει τις «επισημότητες» για το tzm σα στραγάλια μεσα στη δημοσιευσή του, που ειστε να λυσσαξετε; Μηπως δε λυσσατε γιατι δεν ειναι η παρεα του χολίδη οι «επίσημοι»»»

    Αγαπητε Rm4g3dD0v? Δεν αφηνεις τις σαχλαμαρες λεω γω? Πρωτον εχω ονομα και δεν ειμαι «»αλλος»» και δεν υπαρχει καμια επισημολαχνεια και φασισμος στο σχολιο μου…. Δευτερον μην ισχυριζεσαι πως με γνωριζεις διοτι πριν 6 μηνες ουτε με γνωριζες αγαπητε και ουτε ποσταρα. Αφοδευω για να μη το πω πιο λαικα σχετικα με το πιος ειναι και ηταν και εγινε και δεν ηταν ιδρυτης διοτι αν ειχες τη στοιχειωδη νοημοσυνη. Ανθρωπε μου δε με ενδιαφερει ποιες ειναι οι παρεουλες που συμπεριφερονται σαν παιδακια επειδη τους τρωει ο εγωισμος ουτε ξερω πιος ειναι ο χολιδης. Σε αντιθεση με σενα ασχολουμαι απ οτι φενεται με αλλους προβληματισμους και δεν υποστηριζω κανεναν εκτως απο την ιδεολογια του κινηματος. Ντρεπομαι γι αυτους που εχουν αναπτυξει τετοια κακια. Σας το υπογραφω εδω και βαλτε το καλα στο μυαλο σας: Δεν παει να ναι ο Φωτης Γκροντας? Δεν παει να ναι ο Γιαννης Αερας? Δε με ενδιαφερει καθολου. Θα μαι ο πρωτος που θα κατακρινω τους παραπανω και οπιονδηποτε αλλο αντιληφθω , πως σκοπο εχει να αμαυρωσει το κινημα και την ιδεολογια του. Και επιμενω το VP ειναι εμπνευση του Ζακ. Επιπλεον αυτο που κσερω ειναι οτι το επισημο ζειτγκειστ αναγνωριζει την ιστοσελιδα http://www.tzm.gr για το ελληνικο chapter. Παντελως αγνοω πιος το ιδρυσε, τι να πω ψεματα? Αλλωστε γιατι να με ενδιαφερει θα τον παντρευτω? ‘Η εχει καποια εξουσια και θα με χαρισει μια καλη θεση αν ειμαι καλος? Ε για ονομα εχω φτασει στο σημειο να αηδιαζω. Πραγματικα ρε παιδια γιατι συνχιζετε να ασχολειστε με το κινημα εσεις που εχετε θειχτει τοσο πολυ απο τη συμπεριφορα του κινηματος? Εσεις οι αγιοι και αλανθαστοι που ζειτε για τη δυναμη του καλου. Και για ονομα δηλαδη ειναι οτι πιο ευκολο για να δυσφημησεις τετοιυ ειδους κινηματα να το χαρακτηρησεις φασιστικο. Ιδιως οταν φτανουμε στο οριο της χαζομαρας με τοσες ασχετολογιες.. Λιγο ντροπη και σοβαροτητα, συγνωμη για τον τονο μου θελω να ειμαι οσο πιο ειλικρινης και ευθης γινεται.. Αφηστε τα χαζα ρε παιδια και παμε στο στοχο μας, γιατι το συνεχιζουμε ? Στο χερι μας ειναι πια.. Καλο απογευμα και ελπιζω να πεσουν οι τονοι και να μην δεχθω αλλες φαντασιοπληκτες ψευδολογιες προς το ονομα μου..

  20. Πήγα στην προβολή στο μικρόκοσμος της Πανγαίας. Σκέτη προπαγάνδα και ξύλινη γλώσσα που καμία σχέση δεν έχει με το κίνημα. Δεν ξέρω αν προβλήθηκε η ταινία γιατί έφυγα μετά απο μία ολόκληρη ώρα που έχειχναν χαζά βιντεοκλιπάκια. Δεν έπαιξε η ταινία ΟΥΤΕ μετά από το γιουχάρισμα του κόσμου «βάλτε την ταινία ρεεε, αυτά τα βρίσκουμε κι απ’ το ίντερνετ» και φυσικά πολλοί αποχώρησαν . Ντροπή στην Πανγαία που καπηλεύεται το κίνημα για δημαγωγία προς ιδίον όφελος.

    1. Άν υπήρξε άνθρωπος που μέσα σε δημόσιο χώρο φώναξε «ρεεε», αυτό θα έπρεπε να σε ενοχλήσει και να σε κάνει να διαμαρτυρηθείς. Είναι απλά σοκαριστικό να βρίσκονται τέτοιοι κάφροι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πάει να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο την αφύπνιση. Ακόμα και αν δεν του άρεσε το πρόγραμμα, δεν είναι δυνατόν να γιουχάρει και να φωνάζει «ρεεε». Φυσικά προφανώς δεν έχει εισαχθεί στον κόσμο του λόγου και ξέρει μόνο να γρυλλίζει, αυτή είναι η μητρική του γλώσσα. Ελπίζω να αποχώρησε και αυτός και να επέστρεψε στον στάβλο που μεγάλωσε και που είναι ο φυσικός του χώρος.

      1. «Είναι απλά σοκαριστικό να βρίσκονται τέτοιοι κάφροι ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν πάει να παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που έχει σαν στόχο την αφύπνιση.»

        Εγω θα ελεγα , » Μια εκδηλωση που εχει στοχο την προπαγάνδα και το promotion της ΜΚΟ ΠΑΝΓΑΙΑ». Οκόσμος πηγε στο Μικρόκοσμο να δει την ταινία και αντ»αυτου, εβλεπε κάρτες με τα τηλέφωνα της οργανωσης και διαλέξεις , πριν την προβολή….. Θέλανε δεν θέλανε περιμένοντας να δούνε την ταινία είδαν και ΟΛΑ τα αλλα , αφου εγιναν πριν την προβολή…. Συνηθης τακτική marketing…. Οπως οταν παμε σινεμα θελουμε δεν θελουμε (προκειμένου να παρακολουθησουμε την ταινια) βλεπουμε και τις διαφημισεις και τα ΠΡΟΣΕΧΩΣ….Αυτες οι «τακτικες» δεν χωρανε στο κινημα ZEITGEIST ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ και εγω αν τις εβλεπα , θα γινομουν ζωο και θα φωναζα κατι χειροτερο απο ρεεεεε…… Πρωτα το παραδειγμα δινεται απο αυτους που «υποτθεται» διαδιδουν το κινημα και μετα ζηταμε το λογο γιατι ενας θεατης (με το δικιο του) φωναξε «ρε βαλτε την ταινια , αυτη ηρθαμε να βρουμε» .

  21. Φίλε Γιάννη, εγώ ήμουν που φώναζα
    «ρε βαλτε την ταινια , -αυτά τα βλέπουμε και στο ίντερνετ, – ρεεεεε»
    και περισσότερο τσαντίστηκα που οι υπόλοιποι καθόντουσαν σαν πρόβατα αλλά και η αναισθησία των υπευθύνων που συνέχισαν κανονικά («γράφοντάς» με ΚΑΝΟΝΙΚΑ).
    Αναρωτήθηκα «Τί δίάλο, σε γιάφκα έπεσα? οι υπόλοιποι ήρθαν να απολαύσουν προπαγάνδα?»
    Είχα φέρει (με πολύ κόπο) και δυό φιλαράκια που ευτυχώς πρόλαβα και είδαμε στο ΑΑΒΟΡΑ το τέλος του Α’ και όλο το Β’ μέρος της ταινίας. Ανέφερα το συμβάν και στα παιδιά του TZM.gr στο ΑΑΒΟΡΑ . Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.
    Αγγελική , κορίτσι μου, ασχολήσου με την διάσωση της αράχνης «σπάιντερ μονάχους» ή βρες καναν άντρα. Άσε τα κινήματα σε μας.

    1. Δεν αμφιβαλλω , απο αυτες αλλωστε τις τακτικες , ημουνα απογοητευμενος και αποχωρησα απο την ενλογω «Ιδρυτικη ομάδα» …. Βεβαια τωρα που ασκω κριτικη στο «μαγαζι» που ημουνα, ουτε με τιμαει, αλλα ουτε και αρεσει…..Το διαταυτα ειναι, οτι θα μπορουσαν να προβαλλουν την ταινια και στο τελος καθε ενδιαφερομενος , αν ηθελε να μεινει να παρακολουθησει τα της ΠΑΝΓΑΙΑΣ……Ο «εντεχνος» εγκλωβισμος ομως του θεατη , που θελει δεν θελει , εκτος απο την ταινια (την οποια θα περιμενει να δει) θα δει και την παρουσιαση της ΠΑΝΓΑΙΑΣ (οπου συν τοις αλλοις «προμοταρονται τα νεα γραφεια και αλλα «σημαντικοτατα») ειναι προστυχη τακτικη εγκλωβισμου μελλων…..Προσωπικα τους αφιρνω αυτο το αρθρο που μολις χθες δημοσιευσα: http://wp.me/pUPWv-22l

  22. Γιάννη μου, (και οι υπόλοιποι αναγνώστες), αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ είναι που θέλουν οι «καλοθελητάδες» : ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ. Οταν, παραδειγμα, δημιουργεί κάποιος ομάδα «ένωση άθεων» και είμαι άθεος, τότε θα πρ’επει η ομάδα να προστατευει τον στόχο της και όχι να μάχεται εναντίον μου, αφου εγώ είμαι η «ομάδα». Θέλω να πω πως αυτό που γίνεται με τις ΜΚΟ μπορεί αύριο να γίνει και με το TZM.gr , και δεν θα πρέπει να τα παρατάμε απογοητευμένοι. Πώς αλλιώς θα πάλευε ο καθένας για τις ιδέες του? Πώς θα αφήσουμε «έρμαιο» τον ορεξεων του καθένα τον 17άρη – 25άρη που βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι?
    Με άλλα λόγια, ας αναρωτηθούν οι παρευρισκόμενοι του Μικρόκοσμος, τί ήταν αυτό που τους «βούλωσε» το στόμα και κοίταζαν σα χάνοι τα διαφημιστικά της Πανγαίας? Μήπως αισθάνονταν οτι πρέπει να έχουν ΠΑΘΗΤΙΚΟ ρόλο για να δείχνουν πολιτισμένοι ή μήπως είναι «άψητοι» στο να προτάσουν το ανάστημά τους στο καπέλωμα του αγώνα τους?
    Προσωπικά, έστω και μόνος μου ΔΕΝ θα αφήσω κάποιους να «αδειάζουν» τους αγωνιστές. Εχει τεράστια σημασία να αγωνιζόμαστε με ομοϊδεάτες μας αλλά να μην γινόμαστε «μάζα». Αυτό είναι και το νόημα του κινήματος Zeitgeist.
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ σε όλους.

  23. Μάλιστα.

    Με σεξιστικές επιθέσεις και φρασεολογία οπαδών ποδοσφαιρικής ομάδας, είστε υποστηρικτές ενός κινήματος που θέλει να απαλλάξει τον κόσμο από τα δεινά του.

    Τι να πει κανείς…..

    Συνεχίστε……

  24. Μάλιστα. Με σεξιστικές φασιστικές επιθέσεις και φρασεολογία οπαδών ποδοσφαίρου είστε μέλη ενός κινήματος που αποσκοπεί στο να απαλλάξει τον κόσμο από τα δεινά του.

    Τι να πει κανείς…

    Συνεχίστε….

  25. Της παπαρολογιας το ανάγνωσμα προσχομεν ! Ρε γροντα (σκόπιμα τα μικρά γράμματα στο ονοματάκι σου) και σεις όλοι οι υπόλοιποι το ιδεολόγημα ειναι ανεξάρτητο απο τις φιλοδοξίες του καθενός σας χωριστά ! Οσο για τον χαρακτηρισμό troll χαίρομαι που μου τον κολλήσατε γιατί στα τρολιαρικα μυαλά σας μόνο ενα τρολ σαν και μένα μπορεί να φέρει ταραχή ! Ρε άντε μου στο διάολο όλοι μαζί στο τέλος τέλος που έχετε και το θράσος να λέγεστε κινηματίες !

    Το επίσημο τρολλ του κινήματος κατά κόσμον Δημήτρης Βλάχος

Σχολιάστε