Τι φοβάται η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Φαλσιανί;

TRUELIES:

Ενα κλεμένο απο την ελβετική τράπεζα HSBC , CD-ROM με χιλιαδες ονοματα και ποσα ευρωπαιων μεγαλοκαταθετων , εφτασε στη Γερμανικη Κυβερνηση εδω και αρκετο καιρο , και η Γερμανικη Κυβερνηση τους καλεσε να ρυθμισουν τα ποσα φοροδιαφυγης ειδάλλως θα τους δίωκε ομαδικώς. Απο τη λίστα Φαλσιανί (όπως ονομάστηκε η περιβόητη λίστα) εκτιμάται οτι πάνω απο 70 % των μεγαλοκαταθετών προσήλθαν μυστικα στο κάλεσμα της γερμανικής κυβέρνησης και επέστρεψαν «τα κλεμένα» (εν προκειμένω τα ποσά που φοροδιαφεύγανε…..Στην λίστα όμως αυτή συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες Ελληνες μεγαλοκαταθέτες (1991 τον αριθμό) οι οποίοι στα «δύσκολα» φυγάδευσαν μεγαλοποσά στην Ελβετία. Παραθέτουμε 2 άρθρα παρακάτω γα να καταλάβετε πλήρως το χρονικό της υπόθεσης , για την οποία  (παράδοξως) στην Ελλάδα τηρείται «σιγή ιχθύος» και κανείς δεν τολμά να «σκαλίσει»…..

Να ρίξει φως στο σκοτάδι μιας πρωτοφανούς υπόθεσης στην Ελλάδα που θα μπορούσε να ωφελήσει την οικονομία της χώρας…καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαϊας Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος κατέθεσε σχετική Ερώτηση. Πρωταγωνιστές σε αυτή την υπόθεση ο 37χρονος Ερβέ Φαλσιανί, πρώην στέλεχος ελβετικών τραπεζών και φυσικά ο Υπουργός και παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου φέρεται ότι απέρριψε(!) πρόταση του Φαλσιανί ο οποίος ζητούσε τρία εκατομμύρια ευρώ για να παραδώσει στην ελληνική Κυβέρνηση CD με κωδικούς καταθέσεων περίπου δεκατριών δισεκατομμυρίων ευρώ(!) στην Ελβετία, 2.650 Ελλήνων φοροφυγάδων!
O άνθρωπος αυτός, είχε κάνει την ίδια συνεργασία με την γερμανική Κυβέρνηση και ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, ενημέρωσε την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Η γερμανική Κυβέρνηση, αφού ήλεγξε ότι τα στοιχεία που της έδωσε ο Φαλσιανί ήταν αληθινά από το πρώτο μέχρι το τελευταίο, του κατέβαλλε αμοιβή δυόμισι εκατομμυρίων ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση το γερμανικό Κράτος είχε πολλαπλάσιο όφελος αφού εντόπισε και φορολόγησε 1.100 Γερμανούς φοροφυγάδες με κρυφές καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες. Η γερμανική κυβέρνηση απεκόμισε σε πρώτη φάση, περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους και πρόστιμα! Εισαγγελία και Αστυνομία στην Γερμανία, κάνουν ήδη γενικότερο φορολογικό ξεσκόνισμα όλων αυτών που περιλαμβάνει το CD ενώ ελέγχονται και στελέχη γερμανικών τραπεζών που διευκόλυναν τους φοροφυγάδες να βγάλουν τα κεφάλαιά τους στην Ελβετία.
Το παράδειγμα της Γερμανίας ακολούθησαν και άλλες χώρες και σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας ΚΕΦΑΛΑΙΟ από τα αρχεία που προμήθευσε ο Φαλσιανί έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα 79.000 ονόματα φοροφυγάδων σε διάφορες χώρες, βεβαίως πλην Λακεδαιμονίων. O Φαλσιανί ήλθε σε επαφή με την ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών μέσω Έλληνα διπλωμάτη.
Αρχικώς ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Δημήτρης Γεωργακόπουλος παραδέχθηκε το γεγονός σε εκπομπή του «Mega», ενώ μετά και από δημοσιεύματα εφημερίδων είχε πει «ναι μας έχει γίνει μια πρόταση όπως αυτή που έγινε στην Γερμανία. Όλες οι καταθέσεις σου δίνονται σε ένα CD που έχεις όνομα, επώνυμο, διεύθυνση και τι κατάθεση έχει ο καθένας, αλλά δεν έχει αποσαφηνιστεί κάτι ακόμα». Μετά ακολούθησε εκκωφαντική κυβερνητική σιωπή.
Ωστόσο, ο κ. Γεωργακόπουλος φέρεται ότι προσπάθησε τρεις φορές να πάρει απάντηση στην πρόταση Φαλσιανί από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά όλες «προσέκρουσαν σε βράχο» όπως είπε. Συγκεκριμένα, τόνιζε ότι «δεν έχω ακόμα απάντηση από τον Υπουργό, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο».
Ο κ. Νικολόπουλος ρωτά τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υπουργό Επικρατείας Χάρη Παμπούκη πότε ήλθε σε επαφή με την κυβέρνηση ο Φαλσιανί, τι ποσό ζητούσε για να δώσει το CD και τι ενέργειες έκανε… ή δεν έκανε η ελληνική Κυβέρνηση και με ποιο σκεπτικό και πώς χειρίστηκε το θέμα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. «Η σιωπή του Υπουργού Οικονομικών ίσως ήταν σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού διότι σε μια τέτοια «βόμβα» είναι προφανές ότι ένας Υπουργός όπως των Οικονομικών θα ζητήσει την πολιτική κάλυψη του Πρωθυπουργού. Ίσως ακόμη ο Υπουργός Οικονομικών πιστεύει ότι με τα… «κίνητρα» που έχει δώσει θα επιτύχει τον επαναπατρισμό και τη νομιμοποίηση αυτών των καταθέσεων από τις ελβετικές τράπεζες και δεν θέλει να προκαλέσει την οργή των μεγαλοκαταθετών, αγοράζοντας το CD που ενοχοποιεί πολλούς. Φαίνεται λοιπόν ότι το πραγματικό κίνητρο του Υπουργού Οικονομικών είναι ο φόβος, μετά και την αποκάλυψη για την τεράστια περιουσία Τσοχατζόπουλου. Φοβάται δηλαδή το ενδεχόμενο, μεταξύ των 2.650 ονομάτων που περιέχει το ηλεκτρονικό αρχείο του Φαλσιανί να περιέχονται και μεγάλα ονόματα του «ιστορικού» ΠΑΣΟΚ που θα φέρουν σε δύσκολη θέση την κυβερνητική παράταξη», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος ζητώντας από τους Υπουργούς να απαντήσουν τι όφελος επρόκειτο να έχει η ελληνική οικονομία από την συναλλαγή με τον Φαλσιανί…

ΠΗΓΗ

…ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ HSBC

Με διαβατήριο της… Γουινέα Μπισάου!

Ενώ η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία έχουν πάρει τις καταστάσεις με τα ονόματα, η Ελλάδα δεν έχει κάνει ακόμα καμία ενέργεια!

Στην περιβόητη «Λίστα Fasciani» βρίσκεται κρυμμένος ο θησαυρός, που αρκεί για να καλυφθούν τα ελλείμματα και να αντιμετωπιστεί το δημόσιο χρέος των 350 δισ. ευρώ. Στη «Λίστα Falciani» βρίσκονται όχι ένα, ούτε δύο, αλλά 1.991(!), ονόματα ελλήνων πολιτών, μεγαλοκαταθετών στην τράπεζα HSBC, με ποσά που φθάνουν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ (!), σύμφωνα με απόλυτα καλά ενημερωμένες πηγές, που έχουν πρόσβαση στη γαλλική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη «λίστα» υπάρχουν…
γάλλοι, γερμανοί και ιταλοί καταθέτες και ήδη οι χώρες τους έχουν στα χέρια τους τις καταστάσεις με τα ονόματα των πολιτών τους.

Μέχρι στιγμής, απ’ ό,τι γνωρίζουμε, τέτοια ανάλογη κίνηση για την αναζήτηση των ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην HSBC δεν έχει γίνει, άγνωστο για ποιον λόγο, από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλ’ ούτε και από το υπουργείο Οικονομικών.

Όμως και τώρα μπορεί είτε ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Καστανίδης, να ζητήσει τις καταστάσεις από την HSBC, με τις διαδικασίες που προβλέπει η διεθνής νομοθεσία για τη φοροδιαφυγή, είτε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες να απευθυνθεί στην Εισαγγελία της Νις, επικαλούμενος ότι μεταξύ των ονομάτων είναι και εμπλεκόμενοι στα σκάνδαλα της Ζήμενς, που κατηγορούνται για διαφθορά.

Η «λίστα» πήρε το όνομα «Falciani» από το όνομα του υπαλλήλου που εργαζόταν στην HSBC και κατάφερε να σπάσει τους κωδικούς και να πάρει τη λίστα, που κατά τον ίδιο έχει 80.000 λογαριασμούς!

Η HSBC το αμφισβητεί εν μέρει, δηλώνοντας στη Γενεύη ότι ανέρχονται σε 24.000 οι λογαριασμοί της «λίστας».

Ο 38χρονος Herve Falciani, από το Μονακό, εργαζόταν από το 2000 στο τμήμα Πληροφορικής στον τομέα της ασφάλειας δεδομένων. Από το 2006, που πήρε προαγωγή και μεταφέρθηκε στα κεντρικά της HSBC στη Γενεύη, ως το 2008 έκλεβε δεδομένα από λογαριασμούς πελατών της τράπεζας, αν και είναι ακόμα ασαφές πώς το κατάφερε. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι ο στόχος του ήταν να αποκαλύψει τη φοροδιαφυγή, αλλά, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, έβγαλε στη γύρα προς πώληση τη λίστα, ζητώντας μεγάλα ποσά. Ήδη την «αγόρασαν» η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία.

Όπως έχει ανακοινωθεί, 9.000 λογαριασμοί ανήκουν σε γάλλους καταθέτες, 7.000 σε Ιταλούς και οι υπόλοιποι 8.000 ανήκουν σε Γερμανούς, Λουξεμβούργιους και Έλληνες. Όπως υποστηρίζουν έγκυρες πηγές, οι «ελληνικοί» λογαριασμοί ανέρχονται σε 1.991!

Στη Γαλλία και στην Ιταλία έχουν αρχίσει έρευνες και ήδη οι Γάλλοι έχουν φθάσει σε μεγάλο κύκλωμα φοροδιαφυγής. Και στην Ιταλία ελέγχονται πολλές υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Κύκλοι που έχουν γεύση του μεγέθους των καταθέσεων των 1.991 υποστηρίζουν ότι έτσι και εντοπιστούν, με τα έσοδα που θα προκύψουν, από τον φόρο νομιμοποίησης και την επιστροφή τους στην Ελλάδα, θα καλύπτονταν τα δάνεια που έχει ανάγκη η χώρα, και δεν θα χρειάζεται να καταφύγει σε αυξήσεις φόρων, σε μειώσεις μισθών και συντάξεων και σε κόψιμο επιδομάτων.

Με βάση τον Ν. 3842/23-4-2010, προβλέπεται ότι όποιοι φέρουν χρήματα που έχουν έξω πληρώνουν 5% φόρο και δεν ελέγχονται για το πώς και από πού τα απέκτησαν. Αν τα αφήσουν έξω και τα δηλώσουν, νομιμοποιούνται με την καταβολή φόρου 8%.

Το μεγάλο όμως έσοδο για τη χώρα θα προέλθει από τη στιγμή που βεβαιωθεί η εκτίμηση, που στηρίζεται από κάποια στοιχεία, ότι πολλά δισ. των ελλήνων καταθετών στην HSBC είναι προϊόν από μίζες εξοπλισμών και άλλες προμήθειες (Ζήμενς κ.λπ.).

Λεφτά υπάρχουν! Απομένει στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να τα αναζητήσουν… Όλα τα λεφτά που χρειάζεται η χώρα βρίσκονται στη «Λίστα Falciani».

Πάντα κατά τις ίδιες πηγές, πολλοί από τους έλληνες μεγαλοκαταθέτες της HSBC έχουν διαβατήριο της Γουινέα Μπισάου, χώρας στη Δυτική Αφρική (άλλη πάλι ιστορία τύπου Αντίγκουα).

ΠΗΓΗ: Παρόν της Κυριακής

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τι φοβάται η Κυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Φαλσιανί;

 1. Αναρωτιέμαι αν ο Κύριος Falciani φορολογείται για τα έσοδα που έχει από την πώληση του περιβόητου CD-ROM… Το οποίο είναι και προϊόν υποκλοπής, παράνομο όχι μόνο στην Ελβετία!!!
  Όταν κυβερνήσεις καταφεύγουν σε τέτοιου είδους παράνομες αγοραπωλησίες και καταπατούν τους νόμους που οι ίδιες θέσπισαν, δεν κάνουν στην ουσία τίποτε άλλο από το να προτρέπουν τους πολίτες τους να κάνουν το ίδιο…
  Είναι γνωστό, ότι η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα βασίζεται στο γεγονός ότι το ίδιο το κράτος «κλέβει» τους πολίτες του. Παραδείγματα? Πολλά!!! Από τα πιό γνωστά, η «περαίωση» οι συμβάσεις για την είσπραξη «διοδίων» με ιδιωτικές εταιρίες και η μή επιστροφή του ΦΠΑ σε πιστωτικούς φορολογούμενους!!!
  Εδώ ξεκαθαρίζω: Κανέναν απολύτως λόγο δεν έχω να πάρω θέση υπέρ των φοροφυγάδων με καταθέσεις δισεκατομμυρίων στις διάφορες Ελβετίες του κόσμου. Κάθε άλλο!!! Ο τρόπος και η μέθοδος αποκάλυψής τους με αηδιάζει γιατί μας οδηγεί σε μια ατέλειωτη ρουφιανιά και παρανομία, αποσκοπεί να μας κάνει όλους καταδότες για το χρήμα, δηλαδή να πουλάει ο ένας τον άλλον για κάθε τι που μπορεί στο μέλλον να θεωρηθεί μεμπτό και παράνομο…
  Για μένα, κυβερνήσεις που δέχθηκαν να πληρώσουν οποιοδήποτε ποσό στον κύριο αυτό, έχουν πια χάσει κάθε ίχνος νομιμότητας, αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας που τους είχε απομείνει… Η φοροδιαφυγή μπορεί να ελεγχθεί με νόμιμα μέσα και όχι με εκβιασμούς και μαφιόζικες μεθόδους!
  Τέτοιου είδους καταστάσεις είναι άκρως επικίνδυνες για τον καθένα μας, είτε έχουμε κάποια λεφτά στο σεντούκι μας ή στην όποια Ελβετία, είτε ένα μπουκάλι τσίπουρο στο ντουλάπι ή ένα πακέτο τσιγάρα στην τσέπη… Τα πάντα όλα, μπορεί κάθε κυβέρνηση ανάλογα με τις ορέξεις της να τα ποινικοποιήσει και να βασιστεί στους ανά τον κόσμο διάφορους Falciani – καταδότες!!!
  Και… ποιός ξέρει… Μεθαύριο ίσως πουλάν κάποιοι CD-ROM με φωτογραφίες ατόμων που αρμέγουν την κατσίκα τους ή καλλιεργούν ντομάτες στο μπαλκόνι τους ή απολαμβάνουν μια ηλιόλουστη μέρα αναπνέοντας καθαρό αέρα χωρίς νάχουν αγοράσει τη βινιέτα που θα τους το επιτρέπει…
  Μην γελάτε… Κι εκεί θα φτάσουμε… Νάστε σίγουροι!!!
  Κι αν όχι εμείς, τότε τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s