Το παρακράτος στην Ελλάδα- Υποψήφιος του ΛΑΟΣ με λοστό στις τάξεις των χρυσαυγιτών

TRUELIES:

Σήμερα με αφορμή τη δράση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής το περασμένο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα, οι οποίοι παρεμποδίζοντας την εγκατάσταση μικροφωνικής για να ματαιώσουν τη συναυλία που ειχε προγραμματιστει, παραθέτουμε 2 άρθρα , απο διαφορετικές πηγές , για να δούμε πως παράλληλα απο το κράτος, λειτουργεί και η σκιά του παρακράτους:

Λαβράκι… παλουκοφόρο

1. Υποψήφιος δήμαρχος του κόμματος του “τσεκουροφόρου Βορίδη”, με σιδερένιο λοστάρι, ανάμεσα στο σωρό των χρυσαυγιτών τραμπούκων το περασμένο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα. Το “λαβράκι” της φωτογραφίας δηλώνει ότι “στηρίζει τους κατοίκους της περιοχής”.

Το θέμα ξεκίνησε από τη συλλογή φωτογραφιών στο Indymedia της δράσης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής το περασμένο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα, οι οποίοι κατάφεραν τελικά με τους τραμπουκισμούς τους να ματαιώσουν τη συναυλία, εμποδίζοντας την μικροφωνική εγκατάσταση το πρωί της ίδιας ημέρας. Ανάμεσα στις φωτογραφίες, εμφανίζεται και ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το ΛαΟΣ, Νίκος Τούτουζας, στις τάξεις των ναζιστών κρατώντας σιδερένιο λοστό.

Την επισήμανση έκανε το τοπικό μπλογκ της Θήβας ExeisMHnYma, το οποίο διερωτάται “τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;”

Οι ερωτήσεις είναι απλές:
Το άτομο που απεικονίζεται δίπλα στον κάδο των απορριμμάτων με κράνος και σιδερολοστό, είναι το  ίδιο πρόσωπο που στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, ζήτησε την ψήφο των Θηβαίων πολιτών ως υποψήφιος δήμαρχος; Είναι το ίδιο άτομο που κατ΄επάγγελμα αγρότης μεταφέρει τα απογεύματα στην καρότσα του τρακτερ  τους αλλοδαπούς που εργάζονται στα χωράφια του;
Εχει την συναίνεση του κόμματος του γι αυτού του είδους τις δράσεις; Απλές ερωτήσεις!

Ο Νίκος Τούτουζας ομολόγησε τη συμμετοχή του στην αντιδιαδήλωση των τραμπούκων, με το πρόσχημα ότι κατέβηκε στην Αθήνα για να “συμπαρασταθεί στους κατοίκους“. Ωστόσο, δεν απαντά στα προφανή ερωτήματα του ExeisMHnYma, ούτε βέβαια παραδέχεται τη συμμετοχή του στις εγκληματικές ομάδες της Χ.Α.

Αντί απάντησης, ο εν λόγω κύριος, είχε το θράσος να στείλει mail στους admins της σελίδας με τον τίτλο “Σοκ στις τάξεις των επαγγελματιών αντιρατσιστών“, όπου και αναπαρήγαγε τα αποτελέσματα των πρόσφατων γκάλοπ για το “τείχος του Έβρου”.

Η δειλία και η βλακεία υπήρξαν πάντα χαρακτηριστικά της ακροδεξιάς. Άλλο ένα τυπικό δείγμα αυτής της διαπιστωμένης πραγματικότητας;

2. Το παρακράτος στην Ελλάδα

Στην πολύπαθη χώρα μας είναι δύσκολο να αρνηθεί κάποιος οτι δεν υπήρξε η δεν υπάρχει παρακράτος. Αν κάποιος το κάνει ή είναι αδαής περι των κοινών και της ιστορίας ή εθελοτυφλεί.

Γενικά το παρακράτος πάντα ήταν χρήσιμο στο κράτος καθώς και στα άκρα του-αριστερά και δεξιά. Ιστορίες με τρίκυκλα, σκοτεινές δολοφονίες, προβοκάτσιες και νοθείες ‘δημοκρατικών διαδικασιών’ κυκλοφορούν πάμπολλες για να επαναληφθούν σε αυτή τη καταχώριση. Ο λόγος σύνταξης του εν λόγω κειμένου είναι να προσθέσει άλλη μια φωνή σε όσες φωνάζουν για τα αυτονόητα. Έχουμε Σύνταγμα ή όχι? Έχουμε Κοινοβουλευτική Δημοκρατία ή όχι? Αν η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι καταφατική πρέπει κάθε πληροφορία που υποδεικνύει το αντίθετο να δημοσιοποιείται, να σχολιάζεται και να γίνεται κτήμα των ανθρώπων που ζούν σε αυτή τη χώρα για να προκαλλεί τις ζυμώσεις που απαιτούνται ώστε η κοινωνία μας να βελτιώνεται και να προοδεύει. Η κοινωνία μας, όλοι εμείς, και όχι οι λίγοι.

Παρακράτος λοιπόν σύμφωνα με το http://www.greek-language.gr ειναι:

παρακράτος το [parakrátos] Ο46 : σύνολο παράνομων ατόμων, ομάδων και δραστηριοτήτων που αναπτύσσονται εκτός των θεσμών, παράλληλα προς το κράτος (συνήθ. με την ανοχή ή και τη στήριξή του) και δρουν ενάντια στην κοινωνία ή σε τμήματά της: Tο ~ αναπτύχθηκε και έδρασε στην Ελλάδα μετά τον Εμφύλιο. Tο ~ ευθύνεται για τη δολοφονία πολιτικών ηγετών. || (επέκτ.) κάθε παράνομη ενέργεια ή δράση, που εκπορεύεται και αναπτύσσεται από παράνομα και μη θεσμοθετημένα κέντρα εξουσίας.

Το προαναφερθέν σύνολο ατόμων είναι οι λεγόμενοι εθνικοσοσιαλιστές και συγκεκριμένα ο θεωρητικά ηγέτης τους εν Ελλάδι κύριος Μιχαλολιάκος Νικόλαος  ο κύριος Πλεύρης Κωνσταντίνος πρώην αρχηγός κόμματος (Πρώτη Γραμμή) και πρώην στέλεχος του ΛΑΟΣ ενώ είναι ο πατέρας του κυρίου Αθανάσιου Πλεύρη νύν βουλευτή του ίδιου κόμματος και τέλος ο εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα, που έχει πλέον κλείσει,  Γρηγόρης Μιχαλόπουλος. Κίνητρο αποτελεί η όλο και αυξανόμενη φημολογία των τελευταίων ετών σχετικά με τη συνεργασία αστυνομικών αρχών και πολιτών που πρόσκεινται στην άκρα δεξιά όπως οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Οργάνωσης της οποίας πρόεδρος είναι ο κύριος Μιχαλολιάκος και επιπλέον αυτού και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Ένα έγγραφο το οποίο κυκλοφορεί on-line αρκετό καιρό και η προέλευσή του είναι το wikileaks μας δίνει κάποιες πληροφορίες για να υποθέσουμε τη ροή εργασιών του παρακράτους.

Όπως φαίνεται στις γραμμές 5, 8, και 10 οι κύριοι Πλεύρης, Μιχαλόπουλος και Μιχαλολιάκος παρότι η πορεία τους φαίνεται κοινή, δεν ήταν πάντα κομμάτι του παρακράτους. Ήταν επίσημοι συνεργάτες της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφορίων το 1981 (Δεκέμβριος) με κωδικό όνομα ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΝΝΙΒΑΣ και ΑΣΤΥΑΝΑΞ αντίστοιχα, απο την οποία και είχαν μηνιαίο εισόδημα καθώς εισέπραταν συγκεκριμένη αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Κυβέρνηση τότε ήταν ήδη για δυο περίπου μήνες το ΠΑΣΟΚ με τον Ανδρέα Παπανδρέου πρωθυπουργό. Συνεπώς σύμφωνα με το εγγραφο αυτό, είναι πραγματικότητα οι κατηγορίες που τους προσάπτουν κάποιοι πολίτες οτι έχουν υπάρξει πληροφοριοδότες και της μεταπολιτευτικής δεξιάς μια που το έγγραφο μιλάει για την εξαμηνιαία τους εξόφληση, καθώς και της επόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε αλλα δυσκολευόαστε να μην σκεφτούμε είναι η μετέπειτα πορεία των παραπάνω κυρίων σε σχέση με τις επιπλέον υπηρεσίες που πιθανόν να παρείχαν όχι σε επίσημη πια μορφή, άλλα στην παρακρατική, που είναι και το θέμα μας. Μετά απο τέτοιου είδους πληροφορίες είναι εύκολο να είναι κανείς λιγότερο σκεπτικιστής για την δυνατή σχέση που φημολογείται οτι έχουν τα σώματα ασφαλείας με τους ακροδεξιούς πολίτες και τους ηγέτες τους.

Μπορεί κανείς λοιπόν να υποθέσει, για να επιστρέψουμε στην παρακρατική ροή εργασιών και να το κλείσουμε, οτι αν κάποιος θέλει να υπηρετήσει το παρακράτος πρέπει πρώτα να εκπαιδευτεί σε μια κρατική υπηρεσία στη συνέχεια να εμπλακεί με τα κοινά, να δημιουργήσει κέντρα επιρροής είτε με τη μορφή συλλόγων ή κομμάτων ή μμε, να στρατολογήσει πολίτες αλλα και ποινικούς για ασπίδα και εργαλεία, και στη συνέχεια να εξυπηρετήσει απο τη νέα ισχυροποιημένη θέση του το παρακράτος που τον άνδρωσε προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοποί όπως: υποβάθμιση εμπορικών κέντρων, τρομοκρατία πολιτών για καταστολή αντιδράσεων, ενίσχυση σωμάτων ασφαλειάς σε κινητοποιήσεις, και βέβαια να εξασφαλίσει μια μεγαλοαστική ζωή για τον ίδιο και τα παιδιά του την οποία θα εγγυάται η εξουσία του και σχέσεις του.

ΠΗΓΗ πρώτου Αρθρου

ΠΗΓΗ δεύτερου άρθρου

ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Το εγγραφο της δευτερης πηγης ειναι πλαστο , μας σχολιαζει αναγνωστης και το αναφερουμε εδω στο αρθρο, αν μπορει καποιος να το επιβεβαιωσει.

9 σκέψεις σχετικά με το “Το παρακράτος στην Ελλάδα- Υποψήφιος του ΛΑΟΣ με λοστό στις τάξεις των χρυσαυγιτών

  1. Τούτουζας-ο νέος Παλούκι Λούκ ΄-), με σλόγκαν «Ενάντια στο κατεστημένο, την διαφθορά και την ανικανότητα» παλεύει για το δίκιο του αγρότη και δίνει δουλειά σε αλλοδαπούς και εσείς του λέτε»Η δειλία και η βλακεία υπήρξαν πάντα χαρακτηριστικά της ακροδεξιάς.»
    του χαλάσατε την καμπάνια ΄-)

  2. στη φωτο με τον τουτουζα, αριστερά του οπως κοιταζουμε, ο τυπος με το χακι χιτώνιο και την κουκουλα, ηταν και στην ομιλία του Δ.Αντωνίου στη Χαλκίδα.

    1. Καλο θα ηταν, οταν σχολιαζουμε οπως (παραπάνω) να παραθέτουμε στοιχεία …. Το αν ηταν στη Χαλκιδα ο εν λογω κυριος , μονο και μονο απο ενα σχολιο δεν αποδεικνυεται (μπορει να μοιαζει με καποιον) .

  3. Το ξέρω αγαπητέ Γιάννη. Απλά είναι γνωστό από χρόνια ότι είναι πλαστό το έγγραφο. Και κάτι ακόμα. Η Ελεύθερη Ώρα του κύριου Μιχαλόπουλου υπάρχει κανονικά αλλά και στο διαδίκτυο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s